Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 13. listopadu 2012 v 16:44® thundarr
-
strawberry> tak vy ty pruty budete hojne v zime vyuzivat ? … ja sice chytam i pres zimu … ale stejne
- Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:08® strawberry
-
thundarr>V Brně bude veletrh až v březnu a tak dlouho čekat asi nebude.Ale díky za tip na obchod,podle jeho stránek stojí za to se tam aspoň mrknout
- Neděle 11. listopadu 2012 v 8:23@ axiom
-
axiom> Rozměry jsou na vás. I způsob montáže. Ani netřeba nic extra, jen zachytit háček za pár vláken gázy toho balíčku… Je to de facto mimo háčku.
Berou to krom pažravých velkých kaprů i úhoři, mníci a jiné příšery. Pokud to necháte mírně zasmrádnout (stačí do rána doma), je to chytavé jak Vyzutý Tonda.
Komu se to nelíbí, ať si namontuje boilies, či pelety z jater a může si je i nadipovat v profi „skažených játrech“. Je to stejně účinné, ale dáte pěkně vydělat i soudruhúm výrobcům a prodejcům.
- Neděle 11. listopadu 2012 v 8:17@ axiom
-
Jo a kdyby vás zajímalo, jak nastražit kuřecí či jiná játra, či jinou „řídkou nástrahu“, tak po aplikaci dámských punčoch jsem přešel na obyčejnou gázu.
Chce to trochu ruční práce s jehlou a nití doma, ale je to perfektní. Na řídké těsto funguje i vata, ale co játra a pod., že?
Hmm, FOX nabízí za cenu „ne malou“ takovou punčošku…Nemyslím na PVA, ale na punčošku na těsto.
- Neděle 11. listopadu 2012 v 0:49® thundarr
-
strawberry> to bohuzel nevim ja kdyz tak chodin do redfishe v brne … pan Benes je veli vstricny a ochotny, s osahavanim prutu to je tezky nejlepe pocka na vystavu v brne tam si je muzete urcite vyzkouset. teda pokud nema prijit jezisek …
S ruznyma znackama to mate recht … ja mel Spro strategy legend … 360 3–3.15 libry… bohovske pruty na hazeni skvela akce …, jak jsem se jich zbavil ? … dostal jsem JRC Brale X … 360 2.75lb … no … jsou sice melci ale zvykl jsem si na ne … kdo by nezvyk kdyz jeden stoji myslim 9000,– ted myslim 8… po nekolika vypravach jsem si na ne zvykl a zamiloval si je ..
- Pondělí 5. listopadu 2012 v 18:53profil byl smazán
-
zadar> Ten má kámoš a je s nim spokojenej taky. Uvažoval sem o něm,ale pak sem vybral sufix. Jak píše Osprey, v dnešní době tě překvapí kdejaká značka. Jak mile,tak nemile.
- Pondělí 5. listopadu 2012 v 16:59® strawberry
-
Noodling,Thundarr> Díky za rady.Ony ty pruty nejsou pro mě,chce je přítel a ptá se přeze mě,není tady na to internetové „datlení“
.Bohužel nemáme tu možnost si je osahat,je to na objednávku,tak se musí rozhodnout který objedná a pak si je v té prodejně teprv může osahat.Nebo jestli máte nějaký tip na obchod na jižní Moravě specializující se na Sportexy,tak písněte (kromě Guttmana to je právě ten obchod.Co se týká parametrů-má 366/3lb už přes 10 let a chtěl by něco jinýho.
- Pondělí 5. listopadu 2012 v 15:45® thundarr
-
strawberry> Urcite je rozumne si ty pruty nekde osahat … , jak rika kolega ne kazdy umi s 3.9 hazet … me to osobne celkem slo, ale zalezi na kazdem.
3.5lb to uz je opravdu dost extrem, kazdopadne bych si ty pruty vzal do ruky skusil akci a jak se hybou … ve vysledku muzou byt mekci nez se zdaji … ohledne hazeni … hazet poradne se da se vsim nad 2,75lb … potom jsou uz pridane hodnoty … očka, prace prutu … vitr … vzdy jde ale hlavne o techniku. …
- Pondělí 5. listopadu 2012 ve 13:11® osprey
-
Ony se ty vlasce nevyrábějí v nějakých „rybářských“ fabrikách. Dělají je firmy, které se specializují na výrobu umělých vláken a rybářské firmy je od nich odebírají. Takže i naprosto neznámá firmička si může najít cestu ke kvalitním produktům a jsem přesvědčen, že některé vlasce, aniž to tušíme, se (možná s drobnými úpravami) prodávají pod spoustou jmen a firemních nálepek.
Člověk se v tom dost ztrácí, ale většina produktů střední a vyšší třídy splňuje nároky běžného rybáře víc než obstojně. Kolikrát hraje větší roli stáří vlasce a způsob skladování.
- Pondělí 5. listopadu 2012 v 10:34profil byl smazán
-
Koukám co ukazujete za vlasce a co vlasec, to skvost, každý používá co mu vyhovuje a to je správné. Já si letos koupil tento http://www.awa-shima.cz/…flector-Line v 0,35, ta nosnost je neskutečná a neodírá se. Jenom ta cena
- Neděle 4. listopadu 2012 ve 22:48® Noodling
-
qwercz> Poslední dobou už používám téměř výhradně fluorocarbonové vlasce od Foxe, jsou prakticky neviditelné i v té nejčistší vodě. Obstály na výbornou při lovu v prostředí plném vázek, myslím, že nic lepšího momentálně na trhu není (a to mi Fox opravdu za reklamu nic neplatí
Tento příspěvek byl editován 4.11.2012 21:50:39 uživatelem Noodling. - Neděle 4. listopadu 2012 ve 22:36® Noodling
-
strawberry> Ahoj, první prut je průměrný univerzál. Druhý už bude pro daleké hody trochu lepší. Samozřejmě ani jeden nepatří k té úplné špičce, co se týká nahazování. Celkově si myslím, že to nejsou špatné pruty, hlavně záleží, co od nich očekáváš
Tento příspěvek byl editován 4.11.2012 21:38:15 uživatelem Noodling.Ještě malá rada, nejdřív si s těmi pruty zkus hodit, do té délky 396cm se moc nežeň. Velká většina lidí totiž s těmi delšími pruty hodí stejně nebo možná i míň než s klasickou 366cm verzí a ještě se u toho více nadřou
Aby člověk využil potenciál dlouhého prutu, musí mít potřebné fyzické a silové dispozice
- Neděle 4. listopadu 2012 ve 22:01® osprey
-
qwercz> Nevím, neznám. Ten Tripple Gamma, to by takový extrém – prostě i takové věci existujou.
A jinak všimni si – ten tvůj vlasec má prý při průměru 0.28 mm nosnost 4,6 kg. A i tak je pozitivně hodnocen.
Velmi pravděpodobně to budou přesné údaje. Mě jsou výrobci, kteří píšou reálné hodnoty, sympatičtí.
- Neděle 4. listopadu 2012 ve 21:12® strawberry
-
Zdravím,chtěla bych poprosit o radu,jestli nemáte někdo zkušenost s pruty Sportex Competition Carp 396/3,5lb http://www.sportexpruty.cz/…tion-carp-38 nebo Sportex Specimen carp II 396/3,5lb http://www.sportexpruty.cz/…n-carp-ii-37 Který je lepší pro daleké hody?Jaký je v nich třeba rozdíl a tak celkově co si o nich myslíte?
Tento příspěvek byl editován 4.11.2012 20:13:20 uživatelem strawberry. - Neděle 4. listopadu 2012 ve 20:45® Alov
-
qwercz> Chytám už x let na Sufix tritanium a neměnil bych, Co 2 roky ho přetočím a za ty love nemá konkurenci. Vydrží toho fest a když ho po dvou letech vyhazuju, tak s lehkým srdcem
Koupíš 1750m 0,28 mm za cca 300 stovky e ještě mě nenechal ve štychu. Důležité je, co je na posledních 5 metrech.
Používám ho jak na odhoz, tak občas i na vyvážku.
http://www.bohemiafishing.cz/…x-tritanium/ - Neděle 4. listopadu 2012 v 19:01® qwercz
-
osprey> Případa mi to zbytečně drahé,myslím si že do těch 600kč,1000m to je ta má cenová relace,to by moje peněženka nějak zkousla.Co si myslíš o tomhle:http://www.shop.rrr.sk/…er-carp.html
- Neděle 4. listopadu 2012 v 18:46® qwercz
-
srkman> A co tohle:http://maracarps.cz/…00m.html,ale stím remorkerem jsem se zasmal,musela to být sranda,když jsem si tě představil u řeky.
- Neděle 4. listopadu 2012 ve 14:10® srkman
-
qwercz> Zdarec.Používám tenhle:http://maracarps.cz/…g-1000m.html Ten mi povolil zatim jen když mi ho vzal na Labi remorkér
Ten jsem fakt neotočil…:D
- Sobota 3. listopadu 2012 ve 21:39® osprey
-
qwercz> Taky jsem zkoušel tohle.
http://www.fishhunter.cz/…ma-0-330mm-3
Drží to slušně a opravdu se to špatně odírá (i překousnout to dá větší práci).
Jenže je to zbytečně drahé. A všimni si nosnosti – firma nekecá, to, co tam je uvedeno, ten vlasec vydrží. Spousta jiných tam má cifry jak ze Sportky, ale u vody vydrží to samé, co jiné vlasce.
Pokud jde o ty Sufixe, je toho víc, ta firma dělá různé řady vlasců. Nejhorší je, že trh se strašně rychle vyvíjí. Na něco si zvykneš a za chvíli to není a nabízejí ti hafo jiných vlasců. A když to nakonec seženeš, tak to třeba leželo někde ve skladu a už to není ono.
Tento příspěvek byl editován 3.11.2012 20:41:10 uživatelem osprey. - Sobota 3. listopadu 2012 ve 21:31profil byl smazán
-
http://www.tropicliberec.cz/…-camou-1000m
http://www.bohemiafishing.cz/…3320lb-clear
ani jeden neni špatnej. Za tu cenu paráda.
- Sobota 3. listopadu 2012 v 19:44® qwercz
-
strawberry> Děkuji za tip.
- Sobota 3. listopadu 2012 v 19:43® qwercz
-
osprey> Ještě jednou dík za kontakt.Navijaky jsou z repasovany atak přemyšlím co na ně namotám.
- Sobota 3. listopadu 2012 ve 13:08® strawberry
-
qwercz> Já používám vlasce Awa Shima,Sufix bych řekla že nejsou tak pevný,ale to musí každý vyzkoušet co mu víc vyhovuje
- Pátek 2. listopadu 2012 ve 20:28® osprey
-
qwercz> Hodně kaprařů používá Sufix.
No a já používám, co mám zrovna namotáno. Řekl bych, že pokud nejsou nějaké extra podmínky (daleké vyvážky, spousty vázek, silně abrazivní prostředí,…) tak většina slušných vlasců situaci zvládne a jen málokdo v praxi pozná rozdíl.
- Pátek 2. listopadu 2012 ve 12:41® qwercz
-
Zdravím chlapi. Co byste mi doporučili za vlasec na kapry?
- Pátek 19. října 2012 v 16:32® thundarr
-
SURF> ted jsem byl na vecer u vody blizko meho bydliste …
zajimava vyzva … vzhledem k tomu ze sem si na 16ha vode nemel skoro kde sednout , takze o nejakem krmeni dopredu nemuze byt ani rec
- Úterý 16. října 2012 ve 12:32® SURF
-
Něco pro kapraře, na kratší vycházky…
- Pondělí 8. října 2012 v 8:15® thundarr
-
radimekk> zalezi co chces chytat, pelety pouzivam taky obcas, vzhledem k tomu ze jsem v posledni dobe chytal řeky … pelety nepouzivam ve vode by moc nevydrzely … kazdopadne ve studene vode to na kratke vychazky bude mit stejny efekt jak boilie .. zas tak moc se rozpadat nebudou spis je budou omilat mensi ryby …
hrst na zakrmeni a neco na chytani, na kazde vode to muze fungovat jinak, nekde si ryba musi zvyknout na to krmeni a nekde ti vse zacne zrat hned …
- Neděle 7. října 2012 ve 21:33® osprey
-
radimekk> V technice lovu rozdíl není. Rozdíl je v tom rychlém rozpadání – peleta je krátkodobější nástraha, během několika hodin se rozpadne. Hodí se spíš na kratší vycházky s aktivněji pojatým přístupem k lovu. A protože se rozpadne, láká často i bílou rybu.
- Neděle 7. října 2012 ve 21:02® radimekk
-
Chali> díky za názor. O peletách jsem taky přemejšlel. Cenově vycházejí trochu líp. Párkrát jsem je taky v minulosti zkoušel. Jakej je tedy rozdíl mezi peletou a rychleji rozpadajícím se boilies? Na pohled je mi rozdíl jasnej, jen na to chytání?