Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 6. října 2012 ve 20:39® Chali
-
radimekk> Zkus chytací pelety 3XL od Nikla nebo Pelety Kill Krill. Pelety se rozpouštějí rychlejí než boilies a jsou na kratší vycházky po náhozu zkus prakem dokormit pár pelet a je to.
Tento příspěvek byl editován 6.10.2012 20:40:24 uživatelem Chali. - Středa 3. října 2012 v 15:52® thundarr
-
vvalentinek> skusil bych asuan nebo desna … tam byvaj zavody hodne … popripade jukni do kalendare …
- Pondělí 1. října 2012 ve 13:07® vvalentinek
-
Zdravím nevíte někdo o nějakých rybářských závodech na Vysočině na měsíc říjen???díky za info
- Neděle 30. září 2012 ve 20:26® osprey
-
satan666> Tady si tykají všichni.
Jedná se o Blanici Vodňanskou a je to strouha, která se kus nad Pískem vlévá do Otavy. Na tu chodím taky.
Musím říct, že pro trofejní rybu si sem teda nepojedeš. Vlastně nevím, pro co si sem pojedeš. Většina lidí je ze mě zklamaných.
- Neděle 30. září 2012 ve 13:56® satan666
-
satan666> jinak asi jsem s tim tikanim zacal ja..snad v tom nevidis zadny proslem..takze zdravi STANDA
- Neděle 30. září 2012 ve 13:55® satan666
-
osprey> ahoj pane.diky za tip.myslel jsem si,ze to nebude tak jednoduche.uz mi prave lidi rikali..co voda,muze byt i jina chut..uvidim tedy.. jinak co se tyka meho vejletu za tebou,Blanice neni problem,jake mesto je nekde pobliz tvych lovist,jen abych vedel kam to budu smerovat s mym vejletem.
- Neděle 30. září 2012 v 11:30® osprey
-
satan666> Zkus něco kořeněného, možná by to mohlo být i sladké.
A stejně počítej s tím, že co voda, to jiný výsledek.
- Neděle 30. září 2012 v 8:40® satan666
-
zdravim.poradite mi nekdo jaky DIP pouzit v tomto podzimnim obdobi na Kapriky..?! mate nekdo opravdu neco vyzkouseneho..? diky za info.Standa
- Středa 26. září 2012 v 18:06® nutrip
-
thundarr> díky tomu, že jsem už před dlouhou dobou byl na závodech (jako dítě)a to byla spíše sranda na Brněnské přehradě,tak budu rád za cokoliv.rád bych nějaké závody pro jednotlivce či dvojice.dobře zarybněno a dobrá parta lidí kolem.třeba i nějakou partu ke které bych se mohl přidat.
- Středa 26. září 2012 v 16:55® radimekk
-
thundarr> díky moc
je mi jasný, že je to zase o něco nákladnější, ale snad na to spíš něco přijde. Potřebuju jen pozjistit nějakej základ a dál už bude na mě. Mrknu na nějaký ty koule, ale ještě bych se chtěl zeptat jak velkou roli hraje průměr? Je lepší kombinovat průměry nebo mi teď na podzim a jaro bude víc bodovat menší či větší? D8le nějaké to dipování, teď myslím nějakej základ, nechci padnout do té chemie hned ve velkým. Když to vemu tak, že půjdu na rybníky kolem dvou až tří hektarů, kde se nesmí vnadit, tak jaké vonítko, atraktor, atd. by bylo fajn? Jsou nějaké práškové ale i tekuté, ne?
- Středa 26. září 2012 ve 14:37® thundarr
-
radimekk> tak vis jak ryby zerou hlavne po zime a na podzim aby mely energii na zimu … samozrejme i mimo tuhle dobu zalezi na mnozstvi osadky prirozene potravy atd atd … neni podstatne …
treba ted vim co se chyta a tak ze ryba je aktivni a pocasi ji vyhovuje … kdyz jsem zacinal ja … hazel jsem jeden klasicky kukuricka nebo brambor druhy na boilie …
pak uz jen boilie, kazdemu vyhovuje jiny styl chytani … treba takova soulacka je zajimava ale ne kazdemu to vyhovuje… ja si chodim k vode odpocinout … takze informace jestli ryby berou nebo ne, to ze jdu neovlivni … ale boilie neni levna vec a clovek si za nej chce neco uzit …
vcera jsem si zalil 1kg expresek multiaminem/boosterem, pridal tam kapku smradlavych boilie a neska jsem chtel jit k vode … , bohuzel budu asi dlouho pracovat tak pojedu az zitra, je velka pravdepodobnost ze to vse nevyhazu a buud muset jit znovu protoze to zena doma cuchat nebude
…
- Středa 26. září 2012 ve 14:30® thundarr
-
nutrip> bez podrobnejsich informaci ti toho moc nereknu … byl jsem na zavodech Desna, balaton, tesany, asuan, tovacov … neco jako divak, neco jako reporter neco jako zavodnik … zavody od 48–72 hodin …
musis naznacit co bys rad vedel, a s cim chtel poradit … .]
- Středa 26. září 2012 v 11:03® nutrip
-
Zdravím,nikdo nemá zkušenost s rybářskými závody-kaprařina-položená – Morava? Nějaké doporučení na nějaké pěkné?
- Úterý 25. září 2012 v 15:52® radimekk
-
thundarr> a to je jako teď na podzim? Já jsem v tomhle tak trochu hňup, takže se za tyto otázky omlouvám. Na ryby si chodím hlavně odpočinout, takže období nějak neřeším, prostě jdu, něco tam hodím a buď přijde nebo ne. Většinou nechodí
- Pondělí 24. září 2012 ve 23:00® thundarr
-
radimekk>tak nejlepsi je zacit kdyz to bere
… jak jiinak
- Pondělí 24. září 2012 ve 22:38® radimekk
-
thundarr> no, jak se zdá, tak to tak nějak letos zkusím prochytávat po staru, nahážu tam ty rohlíkáče, co jim moc nejdou a přes zimu zkusím promyslet taktiku dle rad a udělám nějaký nákup u Mikbaits. Plovoucí boilie mě taky napadlo, páč jsou místa, kde je po dně dost bordel, i když dno je docela pevný. Je to těžký přemejšlení a rozhodování, ale zase pěkný
- Pondělí 24. září 2012 ve 22:15® thundarr
-
radimekk> skusil bych treba plovku a v esenci a druhy dipovanou kulicku expreska jestli se nesmi vnadit …
- Pondělí 24. září 2012 ve 22:06® radimekk
-
thundarr> díky. dá se nějak poznat jestli je to či ono lepší do teplý nebo do chladnější vody? Chci lépe zkusit nějaké rybníky v okolí. Ryb prý je tam docela dost, ale jsou to tzv. „zakleté rybníky“, kde se nasazuje a nasazuje, ale moc ryb se tam nechytá. Spíš než nějaké víkendovky mi jde o několika hodinové až půldenní lovy. Jestli je tam ryba zvyklá na boilie nebo ne, to nevím, ale tipoval bych že není. Na některých se nesmí vnadit, takže proto přemýšlím o nějaké atraktivnější kouli u háčku.
- Pondělí 24. září 2012 ve 21:56® thundarr
-
radimekk> expresky obsahuji konzervant takze vydrzi dokud je nenahazes do vody
… casem samozdrzejme tvrdnou a stavaji se selektivnejsi …, prichut je na tobe … dle nejakych fam by to melo platit naopak nez jsi psal … nejde ani tak o prichut ale o slozeni … neco ve studene vode funguje hure nez v teple …
jinak zalezi co za rybu chces chytat … expresky chytaji rychle a takrka vse … jsou proste atrativni
pokud bych sedel u vody dele treba vikend vybral bych si neco selektivnejsiho … a treba i vysuseneho … sance na vetsi rybu
jinak jednodussi je chytat na reviru kde je ryba na boilie zvykla …
- Pondělí 24. září 2012 ve 21:45® osprey
-
radimekk> Jistě.
- Pondělí 24. září 2012 ve 21:43® radimekk
-
já to tak nějak střídám podle nálady, situace a podobně. každej ať chytá, jak mu to vyhovuje.
- Pondělí 24. září 2012 ve 21:38® osprey
-
radimekk> Pasivní rybařinu si užiju v důchodu. A neznám větší frustraci než sedět a čučet na nehybný pruty. Z toho pak vznikají takový ty úlety jako při lovu grilovat, spát, lovit nonstop, chytat na tři pruty apod.
Ostatně na to, co plave tady u nás v řece, je koulí většinou škoda.
- Pondělí 24. září 2012 ve 21:27® radimekk
-
osprey> nevím, je fakt, že je to celkem pasivní rybaření, které někomu nemusí vyhovovat, ale na druhou stranu se prostě nahodí prut a v klídku se můžu kochat přírodou, okolím, prostě vypnout. U aktivnějších způsobů rybaření pořád přemýšlím, kam to hodit, co tam hodit,…
- Pondělí 24. září 2012 ve 21:20® osprey
-
radimekk> A proč jo?
- Pondělí 24. září 2012 ve 20:54® radimekk
-
osprey> proč ne?
- Pondělí 24. září 2012 ve 20:48® osprey
-
radimekk> No, já letos chytal na zbytek otevřeného pytlíku z loňska. Chce to pořádně zavřít, tmu a sucho. Teoreticky mi zbylo i na příští rok, ale to už nebudu riskovat – někde to letos dochytám.
Žrali to i po tom roce docela normálně, ale čerstvým bych věřil víc.
Jinak já a boilies, to je tragédie – jedna dvě vycházky ročně a nemusím to dalších dvanáct měsíců vidět.
- Pondělí 24. září 2012 v 19:54® timbab
-
radimekk> Já chytám 12mm expressky na feeder.Určitě to vydrží,záleží jak dlouho je chceš skladovat.Na každém balení je minimální trvanlivost.
- Pondělí 24. září 2012 v 19:47® radimekk
-
osprey> díky. Zkusím ty jejich Expressy projít. Chtěl bych se zeptat, jak je to třeba se zkladováním. Vydrží, pokud to budu mít nějak dobře uskladněný?
- Pondělí 24. září 2012 v 17:35® osprey
-
radimekk> Zkoušet budeš vždycky. No a dvě příchutě bys utáhnout mohl. Zkus třeba boilies Express od Mikbaits.
Netvrdím, že je to bůhvíco, ale měly by to žrát ryby všech velikostí bez výraznějších vnadicích kampaní a já na to i něco pochytal. Měl jsem příchuť Půlnoční pomeranč, dělá se toho alesamozřejmě víc.
- Pondělí 24. září 2012 v 17:30® radimekk
-
zdravím, chtěl bych poprosit o pár rad. Dlouhá léta jsem chytal na kolínka, kukuřici, kuličku chleba a podobně. Nedávno jsem si řekl, že se zkusím zase trochu dál posunout a začal chytat na rohlíkový boilies. Nakoupil jsem si několik příchutí rohlíkáčů v krabičkách. Nicméně zatím oblíbenou kukuřici to pořád nepřekonalo, i když nějaký kapříky cca. do 55cm se podařilo ulovit. Přemýšlel jsem tedy, že bych zkusil nakoupit a začít zkoušet boilies a pelety nějakých předních českých výrobců. Co je pro mě překážka ve výběru je široká nabídka příchutí. Tu a tam slyším, že na jaro a léto jsou dobré sladké příchutě, na chladnější období pak ty smradlavé. Je to opravdu tak nebo jsem schopen chytat pouze na jednu příchuť? Také mě napadlo koupit něco neutrálního a zbytek ladit nějakým dipem. Bylo by to řešení nebo je nevyhnutelné koupit několik příchutí a ty zkoušet? Díky za rady a mějte se.