Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 12. září 2012 v 11:33® osprey
-
Chali> Různé – podle vody a kvality těch pelet. Jsou mastné, takže je ideální používat je, dokud je voda teplá.
Taky jsou mnohem úspěšnější tam, kde s nimi rybáři pravidelně krmí (soukromáky, místa na svazovkách, kde běžně vysedávají kapraři). Na mém oblíbeném fleku na řece do nich zuřivě buší bílá ryba a kapři je žerou výjimečně.
- Středa 12. září 2012 v 9:56® Chali
-
Zdar, jaké zkušenosti máte s halibut pelety?
- Úterý 11. září 2012 ve 21:53® saigoncz
-
Zdar lidičky chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti a názory na tento člun se spalovacím 5hp motorem http://www.tropicliberec.cz/…330-ry-b-330
- Neděle 9. září 2012 v 15:33® vodka
-
zdravim,schanim prehoz pres oval umbrella od x2 z raven brno.poradte kde?diky
- Pátek 7. září 2012 ve 20:47® osprey
-
valiron> Tak nějak normálka. Klidně si to kup. Tica má celkem slušné navijáky za rozumnou cenu a má je dost lidí.
- Čtvrtek 6. září 2012 ve 13:37® valiron
-
Ahoj, mám prut Shimano Alivio CX Specimen 12–300 2 díl a chci si k němu koupit naviják Tica Scepter GE 6000/10000 . Je to dobrá volba? Díky
- Čtvrtek 6. září 2012 ve 13:25® troutkiller
-
osprey>Mám 3 libru a novou Ultegru 10000,tu co byla v duelu.
- Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:51® osprey
-
troutkiller> Jo, Ultegra se povedla. Jestli časem bude verze 5500 nebo 6000, uvažoval bych o ní výhledově na heavy feeder.
Co máš, 3 libry nebo míň? Mě se líbil slabší, nevím, jestli 2,5 nebo 2.75 lbs, ale něco z toho.
- Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:39® troutkiller
-
osprey>Já už ho mám,jen sem chtěl rozpoutat vášnivou debatu
)S tou novou Ultegrou je to celkem pěknej komplítek!
- Čtvrtek 6. září 2012 v 11:55® osprey
-
troutkiller> Mě se líbily a to i ve chvíli, kdy jsem je na výstavě držel. Stydět se za ně rozhodně nebudeš. Ale já su houby kaprař.
A mám pocit, že taková ta kaprařská elita momentálně nabrala kurs na Anglii.
Taky si vem, kolik lidí má v těch prutech širší rozhled a dokáže jeho vlastnosti objektivně popsat. Věř sobě – jestli se ti líbí, jdi do něj. Vždyť ten kapr není žádná Godzila a klacek sám o sobě leží většinu času ve stojanu.
- Čtvrtek 6. září 2012 v 11:47® troutkiller
-
Sportex Morion pořát nic??
- Středa 5. září 2012 v 15:27® thundarr
-
vojta.d> Na obratlik to navazuje jak kdo … ja to treba nedelal nikdy, pouzivam rychloobratlik, a jen prehodim montaz klidne nadipovanou, olovo klasicky prubezne, obratlik bud do nej zarazim nebo ne…
jukni treba sem …
- Sobota 1. září 2012 ve 13:43® troutkiller
-
Zdarec lovci
Nemáte někdo zkušenosti s prutama Sportex Morion?
- Pátek 31. srpna 2012 v 9:27@ vojta.drc
-
díky, takže pres to ramínko stačí už jen dát převlek a můžu menit návazce dle libosti
- Pátek 31. srpna 2012 v 7:35® ssg.Jimmy Wild
-
vojta.drc> Já radši používám klasický gizmo obratlík (na obrázku v odkazu akorát ho používám bez toho kroužku navíc).
- Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 23:54® Noodling
-
vojta.drc> Proč by nešlo?
Samozřejmě, dělá je spousta firem, nejpraktičtější jsou podle mě ty od Tandemu…
- Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 23:11@ vojta.drc
-
takže misto obratlíku by šlo tohle navazat a pak to jen pekne navlíknout? jsem opravdu zacatecni a teorve se rozkoukavam
http://rybar.braunstar.cz/…m-baleni-6ks
- Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:39® Noodling
-
vojta.d> Použij místo obyčejného obratlíku rychlovýměnný, ty snad dnes při kaprařině používá skoro každý na všech typech montáží
- Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:17® osprey
-
vojta.d> A v čem je problém? Nechce se ti raz za čas převazovat uzel?
Ne, že by to s karabinkou vysloveně nešlo, ale je to zbytečnej krám navíc.
- Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 20:45@ vojta.d
-
Ahoj, chci vyzkoušet lov na boilies a rád bych zkusil normální prubeznou montáž. akorát mi není jasné, jak pak vymenovat navazce, když to každý navazuje na obratlík? to se to musí celé převázat nebo tam muze bejt obratlík s karabinkou abych ty navazce mohl střídat a zkoušet? dekuji za odpoved
- Středa 29. srpna 2012 v 17:09® Noodling
-
nnnap> Doplňky pro kulturisty jsou podle steroidy? Ty máš dost, už to nehul prosímtě
Kdyby lidé (klidně i malé děti) například místo ohavného fast-foodu konzumovali kulturistické doplňky stravy z těch nejčistších bílkovin, třeba protein s mlékem, udělali by pro své zdraví mnohonásobně lépe…
Tento příspěvek byl editován 29.8.2012 17:18:33 uživatelem Noodling. - Pondělí 27. srpna 2012 ve 12:18® thundarr
-
jinak minuly tyden dva vecery na rybach … nejake tyby pres 70cm a asi 4 vyriznute … bohuzel …
- Pondělí 27. srpna 2012 ve 12:11® thundarr
-
rybarina je konicek … kapr tak jako kazda jina ryba se da jist …, proc se rybniky zarybnuji … ? aby si clovek toho kapra mohl obcas donest domu a ukazal zene ze do toho sveho konicku necpe jen penize ale obcas ji i udela radost :] ne jen sobe.
Ja osobne si vemu taky obcas rybu, sice tak dve nebo tri za rok ale co … nikomu bych to nevytykal pokud … bla bla .. zacarovany kruh … vymena se sousedy na alkohol … prodavani v hospode atp …
brani trofejni ryby ktera nakonec konci v kompostu protoze se nedala jist … ano to se deje … srdce posmutni ale zivot jde dal … nastesti se v dnesni dobe i spousta starsich rybaru kouka na peknou rybu jako na trofej a ne jako kus masa a jsou ochotni obcas rybu i pustit, presto ze je babicka doma zpucuje … to je proste fajn …
- Pondělí 27. srpna 2012 ve 12:04® thundarr
-
Chali> vzhledem k tomu ze tam pred dvema nebo treba tydny byl Carp maraton a neco se pochytalo soudil bych ze tam tyby budou …, pokud tam chodi pravidelne tak asi vis co ty ryby prijimaji a co ne …
cim krmis jestli se mohu zeptat ?
- Neděle 26. srpna 2012 v 17:25® nnnap
-
já mám kapra rád. Úplně stejně jako i jiné zvířata. Necením si více štiky, candáta, jenom proto, že jich je ve vodě méně. Dokonce nemám rád i více druhy, které jsou vzácné. Nedělám rozdíl. Paradoxní? Ani ne. Tento postoj vede k diverzifikaci automaticky.
- Neděle 26. srpna 2012 v 17:15® nnnap
-
tak už první, do čech dovezený exemplář, měl na čele napsáno-MASO. tODLE ZVÍŘÁTKO BY SE V NAŠICH VODÁCH NIKDY NEVYSKYTOVALO, KDYBY NA ČELE NEMĚLO, sorry za kapslok, napsáno MASO. Nepůvodní druh, plnil a plní funkci prasátka. Pro drtivou většinu členů Ryb. svazů jediný důvod držet povolenku. Není to těžba cejna, plotic…Je to maso. Prasátko. Dokonce i pro fanoušky tohoto druhu není dost dobrá tato ryba ve věku 3–5 let, chtějí PRASÁTKA. Nejlépe alespoň 30kg. Násaďák pro ně není dost dobrej. To se potom hoši těžko obhajuje ryzí přístup.
- Neděle 26. srpna 2012 v 17:08® osprey
-
FANY> nnnap si mnoha ryb docela váží, ale kapra bere jako hospodářské zvíře – kterým, připusťme si to, je. Původní divoký sazan vymírá nebo už vymřel někde na dolním toku Dyje a Moravy. To je ten rozpor mezi tím, co od našich vod vlastně chceme – nedotčenou přírodu s původními druhy, přechodná bydliště pro vysazenky určené k sežrání, něco mezi?
Vzhledem k tomu, že máme spoustu nepůvodních vod (rybníky, přehrady, pískovny), nemám problém s tím, že v nich máme i nepůvodní ryby (kapr, amur,…). Dokonce ani k70 mi nevadí – protože zkonzumuju asi 3 padesátky ročně.
- Neděle 26. srpna 2012 v 16:43® FANY
-
Kapr neni jen žrádlo osprey má pravdu. Pokud to tak nnnap vidí je mi to líto, ale takových lidí co chodí na ryby jen kvuli masu je cim dal tim víc …
- Neděle 26. srpna 2012 ve 14:07® osprey
-
nnnap> Tak výživu pro kulturisty jedí ti kulturisti. To nebude zas tak špatný jídlo. Možná lepší než nějaká šméčka ze supermarketu splňující normu na tepelně obrobený masný výrobek.
Sice jsi teďka trochu vylít, ale nemusíš mít strach, většina těch kaprařských sajrajtů je daleko lepší než plesnivějící obilí, co leckdy najdeš na břehu chovného rybníka, kde se krmí ryba domácí na vánoce.
A kdybych dospěl k tomu, že kapr je JEN žrádlo, tak se nebudu obtěžovat k řece a za pět minut tuhle záležitost vyřídím někde na chovňáku. Právě proto, že za tím chytáním vidím víc než žrádlo, jsem si koupil pruty a povolenku.
- Neděle 26. srpna 2012 ve 13:59® osprey
-
Chali> Měl jsem flek, kde žrali od šesti do devíti ráno. Jinak jsi tam nemusel chodit.
Jindy žerou jen v noci, na léto lezou víc do proudů… Prostě musíš hledat. Já na pražské Vltavě už skoro 20 let nechytal a předtím jsem to neuměl, takže ti neporadím.