Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 14. května 2012 ve 21:48® osprey
osprey

Noodling> On život tak nějak začíná tím, že se někdo trefil:-))

Pondělí 14. května 2012 ve 21:02® Noodling
Noodling

thundarr> Ten příspěvek teda vyznívá opravdu zajímavě :-)) Ale rychlovky taky nejsou k zahození, zvlášť když se povede pěkná 20tka :-))

Pondělí 14. května 2012 ve 13:09® thundarr
thundarr

nnnap> to jo zakladem života je trefit se :-)

ja ted mam nějaké lehčí věci na vyzkoušení a vzhledem k tomu že měnim praci tak asi bude čas jen na rychlovky, tak uvidime :-)

Pondělí 14. května 2012 v 10:07® nnnap
nnnap

thundarr> tak pro mě je to větší univerzálnost navijáku. Třeba u fídru. U lehčích metod, kde jde jinak prut do vody, se záběrem slušnějšího kousku, na který cíleně nemíříš. Jistota, že prut zůstane ve vidličce apod. A protože to prakticky stojí stejně, obsluha se vůbec nemění, od přední brzdy, tak preferuji bajta. Jo , kdyby to bylo 100% navíc, tak bych se rozmýšlel a možná by to nebylo ani ekonomické, ale tak… Sral pes. Na velký kapry, amury apod stačí přední brzda. Ostatně můj nejoblíbenější naviják je kapřák s přední brzdou. Je to velké, trefím se do brzdy…:-D

Pondělí 14. května 2012 v 9:26® thundarr
thundarr

nnnap> stoji, ale k čemu to vlastně mít ? … řekni mi jeden pořádný důvod proč :-) … mě osobně to prostě přišlo zbytečný. Stejně si ladím cívku … :-)

Pondělí 14. května 2012 v 9:20® nnnap
nnnap

thundarr> když to stojí podobné peníze, tak proč ne. Ale u kapra a položené, to vyjde nastejno.

Pondělí 14. května 2012 v 9:01® thundarr
thundarr

jajco> hele ja bych na baita kašlal, dle meho to je stejne naprd … , teda pro kaprarinu určite … stejne to vse vyladis brzdou naviaku …

Pondělí 14. května 2012 v 6:38® jajco
jajco

nnnap> Teď se dívám,že sem položil špatně otázku,chytám jedním prutem na feeder a druhej prut/klasickej kapřák/chci osadit tímhle navijákem.Takže klasická montáž na prasečkina.

Neděle 13. května 2012 ve 21:49® nnnap
nnnap

jajco> bajtruner je na chcaní. Na volno, přiseknu tak, že přizdvihnu prut a současně přimáčknu vlasec pěstí, pak si může kapřík zase brát, kolik chce, až se rozhodnu, že mu ukážu, kdo je tady pánem, pak překlápím pootočením brzdu a jedu na nastavenou přední. Fakt je to na scaní. Nemusíš tam nic extra štelovat. Samozřejmě vypnutí vlasce a špičku ano. Na volno tedy neznamená úplně volně , ale jako do jízdy kapříkovi.

Neděle 13. května 2012 ve 20:39® jajco
jajco

thundarr>Nesekám nic navijákem,páč ho jdu teprve zítra koupit.S baitem nemám zkušenosti a proto se ptám jak je nejlepší nastavit ten bait.Se zdolávací brzdou školení nepotřebuju.

Neděle 13. května 2012 ve 20:19® thundarr
thundarr

jajco> ty sekas rybu naviakem? :-) … dle mého nesmysl … brzdu bych nastavil na zdolavaní aby kdyz překlopis volnobezku mohl kapr jet, protoze pokud je rozjety skrz volnobezku mohl by to upalit …

Neděle 13. května 2012 ve 20:09® nnnap
nnnap

jajco> já to mám na volno. Tedy na špičku. Po záběru překlopíš a fachčí přední brzda. Na zdolávání.

Neděle 13. května 2012 v 19:54® jajco
jajco

Jak nastavujete brzdy u baitruneru?Chytám na feeder a druhej prut sem se rozhodl osadit novým navijákem právě s touhle vymožeností.Nevím jestli tu volnoběžku nastavit navolno,nebo tak aby se ryba sekla sama,ale neutekla s prutem.

Neděle 13. května 2012 v 19:05profil byl smazán

thundarr> Já jedu zítra do středy,tak doufám že se něco taky povede. Stejně jako přeju zadarovi :-) .

Skoro pořád u vody,závist :-)

Neděle 13. května 2012 v 18:54® thundarr
thundarr

zadar> tak to zlom vaz .. to mi neco rika :-) mam to vzdy stejny … , neudelas nic proste nekam vyrazis … jak jsem ted byl u vody na rece rozciloval jsem se se sumci.

ted mam od stredy zavody … , pak pristi tyden jedu od ctvrtka natyden k vode … , potom mikbaits weekend … a pak nova prace, asi se zblaznim :-)

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img48942.jpg
Sobota 12. května 2012 ve 22:47® ladamaj
ladamaj

zadar> Péťo držím palce ať se daří tak pak pošli nějake foto.

Sobota 12. května 2012 ve 22:09profil byl smazán

Zítra razím někam na Labe, moc neoplývám optimismem, tohle počasí se mi moc nelíbí, velké změny, ale co se dá dělat, v práci nahlášená dovolená, tak se to zkusit musí. Doufám, že zase nebudu smolný dědek :-((

Sobota 12. května 2012 v 19:54profil byl smazán

thundarr> Myslel sem si,že v tom bude něco. Protože sem nevěřil,že by ho Dawee zabil.

V pondělí razim na svazovku podruhé na pár dnů letos. Doufejme,že nechytim to hluchý místo a nebudou zrovna ve tření u nás na řece.

Sobota 12. května 2012 v 19:29® Dawee
Dawee

mannice> Domů jsem ho nebral šel zpátky, ale ten rybníček je na sídlišti u garáží.

Sobota 12. května 2012 v 17:24® thundarr
thundarr

mannice> řekl bych že zustal ve vodě protoze je ze soukromaku :-)

Tento příspěvek byl editován 12.5.2012 17:26:29 uživatelem thundarr.
Sobota 12. května 2012 v 9:28profil byl smazán

Dawee> Nevypadá mrtvej,ale jakto že se fotíš u nějakýho baráku ? Brals ho domů?

Jinak je to bez debat nádherná ryba..

Tento příspěvek byl editován 12.5.2012 09:30:02 uživatelem .
Sobota 12. května 2012 v 8:02® Dawee
Dawee

Zabral na Atack Nugets 12mm patentka od Delikapet.

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img48910.jpg
Úterý 8. května 2012 v 0:45® thundarr
thundarr

jooo malem bych zapoměl jeden pinda z poslední vypravy :-)

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img48842.jpg
Pondělí 7. května 2012 v 11:23® Dawee
Dawee

Ták k těm kuličkám od delikapetu: Účinnost celkem dobrá, nejvíce si mi osvědčily atack plety a atack boilie (je to rychlerozpustná nstraha která uvolnňuje mnoho atraktantů), boilie i peletky začínají po cca 20 minutách uvolňovat látky a do hodiny je z 12mm kuličky kulička 5mm. Myslím si že jsou to dobré nástrahy pro ty kteří si chtějí dobře zachytat pěkné ryby za krátký čas.

Neděle 6. května 2012 v 17:05® Zedtu
Zedtu

Hola, nevíte někdo jak to vypadá na Strži? Letos v srpnu tam pojedem na dovolenou. Nevíte co tam je za ryby, myslím kapr amur nebo třeba úhoři? Díky za info klidně i na SZ.

Neděle 6. května 2012 ve 12:24® ladamaj
ladamaj

Mack> Při 24 hodinovém chytání normálně bez problémů použití bivaku.Je to i mimo kempy nesmíš rozdělávat oheň,osoně to řeším spodní vanou od grilu což lze nahradit jakou koliv jinou vaničkou ve které si rozděláš oheň případě použiješ uhlí na gril tato informace je přímo z ČRS nekoukej na mé vyjímky.Jinakl informaci přímo na ČRS hospodáře Braňo Ličko má nastarosti přímo Orlík atd…

Neděle 6. května 2012 ve 12:08® Mack
Mack

Zdravim, poradíte mi někdo jak je to s bivakovánim na Orlíku (samozřejmě mimo kempy)? Letos jsem slyšel nějakou fámu, že to zakázali,ale nikde jsem se o tom nedočetl. Díky Tom

Sobota 5. května 2012 ve 14:31® thundarr
thundarr

mishpulin> Nedavno jsem byl u vody, pochytal jsem pár kapru na Spicemana … a asi 20 sumců na Gangstera :-) … pak jsem jim ho přestal házet …

Každý chytá na to co mu funguje a čemu věří, to je důležité.

Každopadně na jednom revíru mohou fungovat taky kuličky jinde zase jiný. Každopádně ryba se na to dá naučit :-)

Sobota 5. května 2012 v 10:43® Mr. Vydra
Mr. Vydra

mishpulin> chytám na MIKBAITS už asi tři roky a jsem nadmíru spokojený, nejvíce mi funguje na labi Příchuť: Frankfurtská klobása, Chobotnice & Broskevje vmkombinaci s Monstercrabem. Chytám jen na expressky a na soukromáku jsem vytáhl na frankfurtskou klobásu s halibut peletou kapra o váze 15 Kg a 85 cm

Pátek 4. května 2012 v 15:38® mishpulin

Ahoj chtel bych se zeptat jestli mate nejake zkusenosti s boilisakama od Mikbaitsu…legen­ds,spiceman nebo xpress(14mm).Minuly rok sem chytal na koule od K.Nikla-spokojenost…s mik­baitsem je to prave zatim na opak:)?Tak me zajima jestli je to rukama:p