Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 25. března 2012 ve 22:22® thundarr
-
Lovec duchů> tyjo ani nevím kdeto je:)
- Neděle 25. března 2012 v 19:28® Lovec duchů
-
Zdravím kolegové rybáři, chtěl bych se zeptat jestli čistou náhodou nevíte jestli už se dá chytat ve Varnsdorfu na Rekreačním rybníku (tzv. Rio)?Díky za pozitivní odpověd
- Čtvrtek 22. března 2012 v 19:22® nnnap
-
thundarr> si vemte, že tu někdo prošustruje 215 miliónu kaček a vezme si kapra do huby. Z unijních peněz. Jenomže ty peníze nejsou zadarmo, to budeme muset splatit jak penězi, tak loajalitou, či jak se korupci dneska odborně, před voliči, říká.
Prostě EU korumpuje, rozhazuje miliardy, ale chudáček na úřadu si veme mio, dva a hned je osočován.
Stejnak je zajímavý stav, že malá korupce je postihována na straně dal-vzal, u mezinárodní ekonomicko-politické, brutální, je poskytnutí vázáno žádostí. No bylo by to ke smíchu, kdyby to nebylo na blití. - Středa 21. března 2012 ve 20:05® thundarr
-
nnnap> to jsou zase ale blbiny
- Středa 21. března 2012 v 15:30® nnnap
-
tak teď nevím- jí se kapr nebo nejí. Jak je to tedy správně?
- Úterý 20. března 2012 v 10:40® zlomiljsemprut
-
Ahoj Ondro,
výběr Tebou jmenovaných věcí ovlivňuje spousta faktorů – jak chceš chytat, kde chceš chytat, jak velké ryby chceš chytat atd.
Pro začátek mrkni na tyto odkazy:
udice:http://icarp.cz/…ws/detail/11?…
navijáky:http://icarp.cz/…ws/detail/12?…
Výběr je poté jednodušší, když víš, na co ty věci potřebuješ…
- Úterý 20. března 2012 v 8:48® thundarr
-
ondrejcerny> Tady jde hlavně o to kolik za to můžeš dát peněz. Osobně pokud bych věřil, že se tomu chceš věnovat, nedoporučil bych ti prut za 1000,– ani naviak … pokud vlastně nevím jestli ti to pujde a jestli tě to bude bavit, doporučil bych něco za 1000,–
dle mého pokud začínáš s lovem větších kapru, sezónu odchytáš skoro s čímkoli, ale musíš počítat s tím že další rok ti to už nebude stačit.
Tento příspěvek byl editován 20.3.2012 08:48:54 uživatelem thundarr. - Sobota 17. března 2012 ve 2:24profil byl smazán
-
zadar> Pokud jsi si tím jistý… tak je jenom dobře, že se ten člověk dobral odborného vysvětlení. Já expert na lov kaprů nejsem, nikdy jsem se za něho nepokládal, ale už podle termínu daných slov a po debatě se skutečně dobrými kapraři musím přiznat, že jsem našel mezery a detaily do kterých bohužel,. nebo bohudík (nevím) nevidím. Každopádně šoková šňůra je jeden termín a šňůra odhozová, je termín druhý. A každý z nich má svůj vlastní význam.
Sám za sebe Ti mohu poděkovat, že jsem o něco moudřejší. To prostě bez diskuzí! Myslím to vážně a upřímně. Uvidíme tuto sezonu jak to bude a nebo nebude a s čím v takovém dobrém úmyslu přijdeme s našimi úlovky pro inspiraci rybářům, kteří třeba vážně nevědí a přitom by vědět chtěli! Přeji Ti a upřímně hodně moc úlovků a krásných chvilek u vody…
Romeo
- Pátek 16. března 2012 v 16:16profil byl smazán
-
zadar> Souhlas předsedo
- Pátek 16. března 2012 v 9:44profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> No je to tak, že šokáč je buď kvůli nahazování, to jsi popsal celkem správně a druhá věc je kvůli odolnosti konce vlasce při chytání například ve vázkách, ostrých kamenech nebo mušlích, je dobré mít tak alespoň 10m odolného vlasce. Já třeba používám vlasec o průměru 0,50–0,60 mm . Ta pletenka na konci není příliš dobrá volba, je dost choulostivá právě na oděr, mušle jí krásně přeříznou a navíc to je docela nebezpečné pro kapra, jelikož se o pletenku dost často pořeže. To s tím olovem je docela úsměvné a je vidět, že jsi to trochu popletl. Při uplně tvrdé montáži je obratlík zafixován v závěsce a tak na koncový uzel není vyvíjena žádná mimořádná síla.Tuto montáž musím přiznat nemám rád, mám raději zafixovanou závěsku pouze gumičkou, jako to mají třeba obyčejné závěsky, kde se při razantním záběru kapr píchne, gumička stačí na to píchnutí a potom se to klidně může uvolnit. Pokud chytám v místech bez ostrých hran, tak ten šokáč už vůbec nepoužívám, pouze 1 m silného vlasce, nebo olověnky a to jenom pro to, aby se kapr o slebý vlasec nepořezal.Jo zátěže dávám na řece podle proudu, tak do 200g, když to jde, snažím se dávat raději lehčí.
- Pátek 16. března 2012 v 8:11® chosebaits
-
ondrejcerny> Toto je moc obecná otázka??? Na co a kde budeš chytat by si měl hlavně napsat a pak také cenu kolik dotoho jseš ochoten dát.Tady máš třeba něco do začátku za slušnou cenu. http://www.chytapust.cz/…rma/d-72710/
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 23:51® Lazdvik
-
ondrejcerny> naviják spro se3000 prut king fisher ax393
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 23:36® osprey
-
ondrejcerny> Proutek od Harrisonu a jako naviák Daiwa Basiair?
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 23:02@ ondrejcerny
-
Dobrý den, jsem začínající rybář a chtěl bych se zaměřit jenom na kapry chtěl bych se tedy zeptat jaký si mám koupit prut s navijákem prosím značku a typ jak prutu i navijáku.:) vaše odpovědi prosím na ondrisc@seznam.cz děkuji s pozdravem Ondřej Černý
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:48profil byl smazán
-
zadar> Dobře! Takže jak to vlastně je tedy? Nejde přeci o to, jak to do detailů vidíme my. Dobermese k tomu, aby jsme poradili.Nebuďme takoví, že se chceme předhánět.
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:36® RuSaKsRo
-
a co kukuřice??
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:15® nnnap
-
zadar> vážně?
Tak to se omlouvám. .
Tento příspěvek byl editován 15.3.2012 20:15:53 uživatelem nnnap. - Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:12profil byl smazán
-
nnnap> Ale ty šokuješ mě
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:11profil byl smazán
-
RuSaKsRo> Kašli na boiles, rohlík, červa a nebo těsto, to je tuhle dobu lepší. Chytání kaprů není jenom o boiles.
- Čtvrtek 15. března 2012 v 19:41® ferdyx
-
RuSaKsRo> zkus ovoce,ale pařenej rohlík je nej…
- Čtvrtek 15. března 2012 v 18:36® RuSaKsRo
-
jedu zítra na ryby a chtěl bych vědět co mam použít za boile jestli nějaké ovocné nebo nějakej smrdad? díky za odpovědi
- Čtvrtek 15. března 2012 v 18:33® nnnap
-
originální šokový návazec je oranžový. Jiný mne nešokuje.
- Čtvrtek 15. března 2012 v 17:09profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> Nic ve zlém, ale myslím, že jsi se v tom popisu šokového návazce poněkud netrefil. Když se nad tím vysvětlením zamyslíš, možná zjistíš, že je přinejmenším nepřesné, ba přímo zavádějící
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 14:06profil byl smazán
-
A mě dnes bylo u lékaře divné, že na mě sestra s doktorem tak divně koukají
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 4:50profil byl smazán
-
radimekk> Nic na tom není a pochopíš to hned. Šokový návazec je: návazec o délce cca 1m (individuální věc) který tlumí při záběru kapra nápor (šok) na uzel u obratlíku pod olovem. Konkrétně když je olovo fixované (neprůběžné). Neberme v potaz olovo do cca 70 g, ale od cca 120 g. Ten kapr jak se píchne o hák, nebo ucítí neprůběžné olovo tak se řekněme lekne a začne „jančit“-zprudka se rozjede. Silon jako takový, by to v tom rozjezdu nemusel vzhledem k tíze olova-rychlému rozjezdu ryby-dobře seštelované cívky navijáku- snést a mohl by prasknout v uzlu.
Budu polemizovat s kolegou thundaar (zřejmě si špatně vysvětlil Tvou otázku ) o tom co popisuje on, protože to co popisuje je odhozová šňůra. Ta slouží k tomu, že se se silnějším olovem můžeš opřít při náhozu do prutu s těžším olovem. Vlasec by to opět (a nejenom v uzlu) nemusel vydržet! Jinak délka odhozové šňůry sedí, jak popisuje kolega. Jsou to cca 2 délky prutu.
Zda zvolíš monofil, nebo pletenku je opět individuální a osobní záležitost. Já např. mám na každém kaprovém navijáku pouze pletenou šňůru (cca 270m) a mám klid. Ale pozor, chytám na řece kde je hodně stromečků a na něm je 45678908765 mušlí. :- Ať se Ti daří
Tento příspěvek byl editován 15.3.2012 04:55:19 uživatelem . - Středa 14. března 2012 ve 23:26® thundarr
-
radimekk> šokový navazec nedělej z pletenky, ale z monofiku, pletenka muže hodně poškodit rybu při zdolávání. Nemusi to být 10m, stačí délka prutu+průvěs+dvě otáčky na naviáku.
Viděl jse kamaráda házet s šokovým vlasce kde měl uzel mezi druhy a tretím očkem. fungovalo to ale bal bych se že to upálím.
- Středa 14. března 2012 ve 20:41® Zedtu
-
radimekk> jo jak píšeš. A návazec si uděláš za slabšího materiálu nebo jakej zrovna vyhovuje situaci.
- Středa 14. března 2012 v 19:59® thundarr
-
Řípák> pokud nevadi taky přispěji svou kapkou do mlýna…
ber to jako odpověď od člověka ktery 98% své sezóny věnuje kaprařině
Sceptery jsem měl asi dva roky, stručně řečeno za malo peněz hodne muziky.
jen pozor na plytké cívky a jejich přetěžování, diky své konstrukcia materialu je vcelku možná že při stahovaní těžkych olov, z větších vzdálenosti mužes civky kapku zdeformovat. až bude chvilka pošlu fotky.
ale jak rikam určitě bych je doporučil, koupil jsem je i otci …
- Středa 14. března 2012 v 18:55® radimekk
-
Zedtu> takže na tomhle silnějším je umístěný olovo, ale háček pak můžu mít na nějakém slabším koncovým návazci nebo se to celý váže na tenhle silnější?
- Středa 14. března 2012 v 18:18® Zedtu
-
radimekk> šokový návazec se dělá z pletenky nebo silnějšího monofilu asi posledních 10metrů aby vydržel a nepřetrhl se při nahazování na velkou vzdálenost.