Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 25. února 2012 ve 12:34® Alov
Alov

džigit> Každý dnešní cool kaprař musí mít povinně něco od JéeRCéčka, jinak jako by nebyl. Já mám od nich lešení například :-D

Sobota 25. února 2012 v 11:51® nnnap
nnnap

džigit> luxusní krtinec:-D

Sobota 25. února 2012 v 10:43® džigit

Alov> sím,co je to to JRC?

Pátek 24. února 2012 ve 14:13® ladamaj
ladamaj

Alov>jasně budu to používat dost často perfektní rada,no i skušenej rybář neví vše nikdy ces se stím nesetkal a na labku to bude bomba.Když vezmu tolik promarněných záběrů od parem tak po tomto by šanci neměla hodně bordelu na vlasci takhle když to vede nadednem no prostě zas o něco chytřejší.:->

Pátek 24. února 2012 ve 12:26® Alov
Alov

ladamaj> Na řece s tím Ládo zkušenost nemám, neb u nás takové řeky nejsou.
Jinak na stojácích to používam docela často z důvodu, které už tu padly (opatrnost ryb, nemotání při zdolávačce kolegy). A ještě to má jednu výhodu, pokud se používá aktivně člun s motorem. Obvzlášt za tmy. Nemusíš dávat bacha na silony a v klidu dojedeš až ke břehu.
Na druhou stranu je fakt, že pokud někde chytáš přes hranu, tak tohle se použít moc nedá. Pokud jsou ale nerovnosti malé, tak to používám tak, že nastavím na swingeru největší zátěž a jako zadní olovo použiju kapku jen 5g a nespustím ji úplně na dno, ale nechám ji třeba cca 0,5 m nade dnem. Odzkoušeno a funguje. Samo brzo z jara nebo v pozdním podzimu, kdy ryby berou jemně (opatrně) se to moc využít nedá…

Tento příspěvek byl editován 24.2.2012 12:27:21 uživatelem Alov.
Pátek 24. února 2012 v 11:29® ladamaj
ladamaj

chosebaits>to mě napadlo při vzpomínce když jezdím doÚstí na labko na parmu jinak samosebou začku používat všude.Přesto děkuji za info i skušený rybář nemusí znát uplně vše a také se zato nestydím.

Pátek 24. února 2012 v 11:23® chosebaits
chosebaits

ladamaj> Je to dobrá věc a hlavně na řece když po dešti plave kde co a nebo na podzim listí.Jen to nepoužívej tam kde jsou slávičky leda že by si měl plnej naviják pletenky:-)

Čtvrtek 23. února 2012 ve 20:03® hanys10
hanys10

Dobry den je mi 14 let a chtěl bych poradit kterej dip doporučujete na teto stran cehttp://www.ry­bolov.cz/boili­es-pelety-dipy-method-mixy/dipy?Des­cOrderBy=ASC&ke­yword1=&keywor­d2=&orderby=pro­duct_price ..prosím poradte mi a chci to pouzit ke boilies JAHODA děkují moc :-)) )

Středa 22. února 2012 ve 22:19® ladamaj
ladamaj

zadar>ahoj na labko jezdí to nakonec víš ale za celou mojí rybářskou éru mě taková věc netrkla no hold se musím učit.:-D Až budeš mít čas tak mě brnkni na skajpík pokecáme.:->

Tento příspěvek byl editován 22.2.2012 22:22:27 uživatelem ladamaj.
Středa 22. února 2012 ve 20:24® nnnap
nnnap

zadar> už jeto tady! :-D Ale máš pravdu.
Já ty malé používám na takovéto domácí žvýkání na rybníku.

Středa 22. února 2012 v 19:29profil byl smazán

ladamaj> Láďo je to suprová věc, používám to hlavně na Labi, když je proud, tak se do vlasců nemotá tolik bordelu a také kvůli lodím, v neposlední řadě opatrnost kaprů. Na řece ale je potřeba těžké, mám 100 a 200 g a takové už musí být odpadávací, neumím si představit tahat rybu s takovou zátěží na vlasci. Mám odpadávací na špagátu a dobrý. Také někdy dávám kámen na kroužek z drátu a přidělaný gumičkou, plní to stejnou službu, ale kameny se někde špatně hledají.

Středa 22. února 2012 v 17:39® nnnap
nnnap

sus1> vyzkoušej- rozdíl je obrovskej. Na prochytávaných vodách.

Středa 22. února 2012 ve 12:19® ladamaj
ladamaj

osprey>Míro chytám snad všechny rybolovné techniky ale tohle bude supr na parmu na labku kde táhne silnej proud samosebo stebou souhlasím že u fídru to je hloupost.

Středa 22. února 2012 ve 12:17® sus1

osprey> To rozpoznají,že nejde třeba jen o tenké stéblo?popravdě mě to napadlo,ale nepřikláněl jsem tomu až tak velkej význam.
Jestli že to až tak napomáhá lovu a lidi to moc nepoužívali,tak tet to pude.:-)

Středa 22. února 2012 ve 12:14® František Helm

olda> Díky za odkazy

Středa 22. února 2012 ve 12:01® osprey
osprey

sus1> Velké ryby se bojí vlasců natažených ve vodě. Jsou neklidné a často po nárazu do napnuté šňůry odjíždějí. Viděl jsem to i při plavané a stačil i ten kousek vlasce, co vede od splávku dolů k háčku.

I kdyby tohle byl jediný důvod, je to dost.

Středa 22. února 2012 v 11:58® sus1

osprey> K čemu je to dobrý? krom toho,co popisoval už Alov.
EDIt: Netahá proud tolik vlasec?nebo …

Tento příspěvek byl editován 22.2.2012 11:59:13 uživatelem sus1.
Středa 22. února 2012 v 11:52® osprey
osprey

ladamaj> Já to taky nikdy nepoužíval – feederuje se s tím blbě a kaprový pruty jsem nikdy neměl:-)

Středa 22. února 2012 v 11:48® ladamaj
ladamaj

nnnap,osprey>no je to ostuda že tohle neznám no nikdy sem to nepotřeboval ale teťkon to určitě používat budu dobrá rada.No holt se člověk přiučuje a bude.

Středa 22. února 2012 v 11:18® osprey
osprey

ladamaj> S tímhle chytají kapraři už spoustu let. Když nahodíš prut, nasadíš to na vlasec a sjede to po vlasci na dno před tebe. A když vytahuješ udici z vody, tak to jede po vlasci, dokud se to někde nezarazí. Většinou by mělo až o hlavní olovo (takže pokud používáš šokovku, musí to přejet spoj mezi ní a kmenem).

Středa 22. února 2012 v 11:15® nnnap
nnnap

ladamaj> a co jiného též může udělat, láďo.
Rozdíl mezi samodomo a třeba tím z odkazu vidím v dobré kluznosti originálu po vlasci během stahování, pohodlně se sundává a nandává. To vše díky velkému očku. Kupodivu mi to udrží, i když s tím nechtě nahodím.

Středa 22. února 2012 v 10:58® ladamaj
ladamaj

Alov>no to že sem tak skušenej rybář tak tohle mě nikdy nenapadlo supr nápad.Ještě jeden dotaz to zavěšené olůvko sjede po vlasci doů!Moc děkuji za odpověď.Láďa:->

Středa 22. února 2012 v 10:45® olda
olda

František Helm> http://www.chytapust.cz/…0ml/d-70709/ http://www.rybarkrepelka.cz/…-boilie.html http://www.e-rybarske-potreby.cz/…boilies.html

Úterý 21. února 2012 ve 22:33® František Helm

Mohl by mi prosím někdo poradit, jakej konzervant bych mohl použít do boiliesu a v jakým dávkování? díky

Úterý 21. února 2012 ve 21:36® Alov
Alov

vraťas> Jsem si dovolil vytvořit instruktážní obrázek …

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47533.jpg
Úterý 21. února 2012 ve 21:22® Alov
Alov

vraťas> Souhlas s tím tejpkem pode mnou :-D
Používám normálně 10 – 20 g olova kapky s očkem, opatřím je karabinkou a plní to účel parádně za cca 5 Kč. Nahodíš, před špičkou připneš na silon, spustíš na dno a hotovo. Žádné kulinařství v tom nehledej. Jde o to přišpendlit silon ke dnu kvuli opatrným rybám. Občas to používám, když chytám s klukama tak říkajíc na husto u sebe, tak at se nám při zdolávačce těch big karpů neplantají udice. Praktická věcička :-)

Úterý 21. února 2012 ve 20:37® nnnap
nnnap

vraťas> jenom ty nejlepší. Zjistil jsem, že mne to bez něj nebaví. Je to pár kaček rozdíl v braní markantní. Zejména na prochytávané vodě.
Já osobně používám pouze malé, cca 20 gr, ale tady ti kolegové vysvětlí, že to je na nic, protože jak to nemá 300 gr. je to na hovno:-D .
Normálně nahodím, nasadím, spustím, doladím silon. Ono každá ptákovina, která oživí tu kaprařskou nudu je dobrá. Už sem s tím i občas nahodil:-D , kupodivu neuletěl. Samozřejmě, že v noci.

Úterý 21. února 2012 v 19:36® chosebaits
chosebaits

vraťas> To asi myslíš jiné olovo?? Asi myslíš toto http://www.chytapust.cz/…-ks/d-70654/

Tento příspěvek byl editován 21.2.2012 19:42:02 uživatelem chosebaits.
Úterý 21. února 2012 v 19:34® chosebaits
chosebaits

Alov>Následně se zněj stal :-D

Úterý 21. února 2012 v 19:28® vraťas
vraťas

Ahoj. Kdo máte zkušenosti z koncovým olovem? Jak s ním zacházet a jak ho používat k potopení vlasce po celé délce nahození. Dík za radu. Vraťas