Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 31. ledna 2012 v 18:11® nnnap
nnnap

mannice> také by mne zajímalo, co tou vodou letí za informace- jestli ta chutnací nebo voňací.

Úterý 31. ledna 2012 v 18:07® ladamaj
ladamaj

jajco>je fakt že pokud vím rád poradím mám i své poradenské stránky a spousta lidí odemne dostala jak rady tak dodej rybářského zboží ale také jsou zde tací kteří mě za 3 roky dluží peníze za navijáky ale i spoustu dalších věcí buť pučených či prodaných.Také jsem už opatrný jen tak někomu něco poslat u jednoho mám dokonce víc jak 20.000 no přišel jsem v životě ovíc skrátka dnes zálohu nebo nic.Jinak sem zde často už kvůli té nemoci která mě moc brzdí i v rybařině proto sem zde.:->

Úterý 31. ledna 2012 v 18:05® Fryw
Fryw

mannice> určitě je lepší než čerstvá, bublinky by plnily žaludek a zaháněly by pocit hladu :-)

p.s. na to video se klidně vybodni, pokud není v záložkách

Úterý 31. ledna 2012 v 17:58profil byl smazán

Fryw> Nějaký může „chutnat“ i ta vyprchaná limonáda třeba :-))

Úterý 31. ledna 2012 v 17:55® Fryw
Fryw

nnnap> Občas mam nutkání nalejt nějakou vyprchanou limonádu co najdu v kufru do krmení. Ono se to stejně nejspíš hned vyplaví. Mam dojem že jsem to někdy i zkusil, ale nešlo to nijak na ničem poznat. Taková limonáda, to je vyloženě humus co se týče složení a odpudivou chemickou chuť v tom cítím i já, jakožto kuřák. To jsou ty momenty kdy se nad tímto zamýšlím…

mannice> a další věc je, jestli ty ryby jsou taky kus od kusu vybíravé. Jako že jeden člověk nejí tam to, druhej se zase po tom může utlouct atd. Přitom jsou stejného druhu a žijou ve stejném prostředí..

Úterý 31. ledna 2012 v 17:55profil byl smazán

osprey> Ale zabývají se biologií ryb,jestli se nepletu? Takže by měli znát tu podstatnou část informací,která je potřeba pro určování správných složek např. v bobulís.. :-)

Druhá otázka je ekonomická stránka.

Úterý 31. ledna 2012 v 17:50® osprey
osprey

mannice> Klasická ichtyologie nestuduje, co rybám voní nebo ne.

Tohle dělají spíš lidé věnující se chovu ryb (výroba krmiv, odkrm plůdku a násad, chov akvarijních ryb, akvakultura,…) a pak lidé, kteří vyvíjejí vnadicí směsi a nástrahy pro rybáře.

Úterý 31. ledna 2012 v 17:49profil byl smazán

nnnap> Tam právě je taky hodně důležitý to,že to nakapeš na chleba,kterej už má svoje složení a ovlivní tu chuťovou stránku.Ikdyž chuť a vůně ve vodě tak trochu splívá dohromady. Jestli to dobře chápu,tak ryby dokážou rozlišit odlišný chemický složení.Ale to jsou prostě všechno jenom plky.Nestudoval jsem to,takže fakt nevim. Ale dost mě to zajímá. :-))

Jasný kdo taky jinej :-))

Tento příspěvek byl editován 31.1.2012 17:49:59 uživatelem .
Úterý 31. ledna 2012 v 17:48® nnnap
nnnap

mannice> to ty si byl ve vesmíru?:-O

Úterý 31. ledna 2012 v 17:48® eduard
eduard

Zdravím všechny. Chceme tento rok poprvé vyrazit na revír Ostrov nad Oslavou .Můžete mi poradit jaké místo je na této lokalitě úspěšné na kapry.Kolegovi se líbí pod lesem č 13 ale nevíme zda se tam vejdou 2 bivi . Děkuji za vaše rady. Eduard

Tento příspěvek byl editován 31.1.2012 17:49:52 uživatelem eduard.
Úterý 31. ledna 2012 v 17:43profil byl smazán

Fryw> Hledám a nemůžu to najít.Byl to video o tom zakapávání voskem.Myslim,že to ukazoval nějakej angličan.Ještě se po tom mrknu.

Co se týče tvojí otázky,tak mojí odpověď neber jako odpověď kapraře. Myslim si,že na takovou otázku by mohl dokázat odpovědět člověk,který studoval ichyologii ryb,třeba i se zaměřenim na kaprovitý ryby.A to já rozhodně nejsem. Neni to nic jednoduchýho,na druhou stranu kapr je tak zvědavá ryba,že ochutná snad všechno co jí příjde jakkoliv zajímavý.Myslim si,že ryba je schopná rozeznat mnohem víc látek,jak člověk.Otázka je nakolik je schopná tu „informaci“ zpracovat.

Ale to jsou jenom úvahy lajka :-)

Úterý 31. ledna 2012 v 17:41® nnnap
nnnap

Fryw> tak chuťové buňky by nemusely fungovat nějak radikálně jinak, jak lidské, takže bych předpokládal, že tresti, tj. chuťové náhražky budou pro ryby přijatelné. Ovšem co si myslet o esencích voňavých. které voní jako jahoda třeba, ale chuť musí být příšerná? Přidávat do směsí?
Na to jsem si odpověděl, když jsem používal minulou sezónu sračkol ze slevy v kauflandu, normálně do aromalamp a kapři se za tím šli úplně posrat. Kápnout na kousek chleba a masakr. Mám na to 11 kaprů za odpoledne.

Úterý 31. ledna 2012 v 17:19® Fryw
Fryw

mannice> Rád kouknu. Občas když si vařím těsto tak do toho dám trošku tresti. Kolikrát ale přemýšlím nad tím, jak se do všeho dává chemie a náhražky, jesli to co mi nepoznáme, jestli spíš rybu neodpudí.

Dá se vůbec říct, jesli je ryba obecně citlivější nebo méně citlivá na chemii v potravinách? To že některé rybí pochoutky nevoní zrovna vábně, je jasny, a existuje i něco co je přesně naopak? Pro člověka atraktivní a pro rybu odpuzující?

Tento příspěvek byl editován 31.1.2012 17:22:03 uživatelem Fryw.
Úterý 31. ledna 2012 v 17:09profil byl smazán

Fryw> Neni vůně jako vůně.Ale vosk bez parfemace by měl být bez problémů.

Někde sem i viděl video,zkusim ho najít.

Úterý 31. ledna 2012 v 16:53® Fryw
Fryw

mannice> Fishing Team Romeo> Kdyby to byl vosk tak bych se vůbec nebál. Trošku bych váhal u parafínu, je to přecijenom ropný produkt. Prý je bez chuti, zápachu a ve vodě nerozpustný. Ale ona svíčka celkem smrdí, tka kdyžtak voskovou, to neni problém sehnat a beztak musí kaprům vonět (jsou svíčky co voní výrazně po medu)…

Úterý 31. ledna 2012 v 16:41® jajco
jajco

mannice> Tak nějakpivo

Úterý 31. ledna 2012 v 16:38profil byl smazán

ladamaj> Nemá smysl odcházet to že se neshodneš s několika uživateli přeci neni nic obvyklého.Seš „jinej“,stejně tak asi jako já sem pro tebe „jinej“. Ale to ještě neznamená,že si nemáme co říct.

Jen nebuď k jakýkoliv větě tak vztahovačnej a úzkostlivej a bude všechno v pohodě.On totiž nechce každý číst tvé osobní problémy.Ať jsou jakkoliv náročné. A ty se k těm problémům obracíš často.Jsem tu v diskuzi o kaprařině,res­pektive na serveru bavící se převážně o rybařině.Tady se má člověk „uvolnit“,poklá­bosit,pobavit se.Zapomenout třeba i na problémy?

Úterý 31. ledna 2012 v 16:15® jajco
jajco

ladamaj> Je mi fuk co si o mě myslí a napíše,tebe taky nějak neznám,ale vím,že naopak od něj ty dokážeš poradit,on jen vést ty svoje chytré řeči v nějakém divném jazyce.Jako psal kolega „hraji“ šašek bez publika je trapný šašek,budu ho ignorovat.Nemá cenu se předhánět v urážkách a kazit si náladu.

Úterý 31. ledna 2012 v 16:11® nnnap
nnnap

osprey> já myslím, že ne. Nejsem li tázán, pak neodpovídám. Laďa se zacyklil u jednoho svého omylu. :-)

Úterý 31. ledna 2012 v 16:04® osprey
osprey

nnnap> ladamaj> Je to nutné, chlapi?

Úterý 31. ledna 2012 v 16:00® nnnap
nnnap

ladamaj> jenom naokraj, mozkový truste- mám invalidní matku na vozíčku. Kdyby ti náhodou teď vypadly oči z důlku, tak si na ně nešlápni.
To co ty nakňučíš za půl den, to by měla na 3 životy.
Mě má inteligence na úrovni nula nevadí, je objektivní ,ale inteligence tvých přicmrndávačů je také na úrovni plynové pistole. Třeba vajco.

Úterý 31. ledna 2012 v 15:58® ladamaj
ladamaj

jajco>myslel jsem že je jinak normální což už pocybuji.Sem člověk po moc těžkých nemocích a skončil jsem z převážné části na vozíku,nestojím o lítost sem tvrdej nic nevzdám ale zde asi brzo skončím už pro klídek.Přesto že zde mám spoustu přátel i kamarádů kteří znaj můj osud,nechci aby jsi byl osočován že ses mě zastal jak to zde chodí je vidět že seš rozumnej chlap.:->

Úterý 31. ledna 2012 v 15:01® jajco
jajco

ladamaj> Co příspšvek od něho,to p......a,nevím,nez­nám ho,ale má svůj styl,který pochopí jen málokdo a on si myslí,že je borec.

Úterý 31. ledna 2012 ve 14:51® ladamaj
ladamaj

nnnap>tak ti přeji abys narazil a dopad podobně jako já.Pak si uvědomíš co život opravdu znamená tím sem stebou skončil nadobro inteligence=0

Úterý 31. ledna 2012 v 11:36profil byl smazán

Fishing Team Romeo> Tak ono se to používá jak jsem napsal jednak z důvodu delší rozpustnosti a duhák z toho nadnášení. Ubere ti to trochu ze specifický hmotnosti pelety a to má taky svoje opodstatnění,ikdyž sem tomu dřív nevěřil.:-)

Úterý 31. ledna 2012 v 10:42profil byl smazán

mannice> Nemám tušení, já to vidím prvně. Používám zarážku nataženou na vlasu. Nebo zápalku, kterou upravím aby peleta nepraskla při zasunutí zápalky do ní.:-|

Úterý 31. ledna 2012 v 10:21profil byl smazán

Fishing Team Romeo> To znám,prodloužíš tim rozpustnost a taky by ti to mělo peletu trochu pomáhat nadnášet.

Ale nejsem si zrovna jistej,jestli zrovna vosk neovlivňuje chemizmus vody natolik,aby to ryby ignorovali. Ale některé vosky jsou prý odolné vůči hydrolýze,tak těžko říct.

Tento příspěvek byl editován 31.1.2012 10:21:38 uživatelem .
Úterý 31. ledna 2012 v 9:21profil byl smazán

A hotovo … :-)

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47095.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47096.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47097.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47098.jpg
Úterý 31. ledna 2012 v 9:18profil byl smazán

Zajímavé fixování vlasu procházejícího peletou, aby nazklouzávala po vlasu k háčku. Zároveň musí vosk i peletu mírně nadlehčovat.

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47091.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47092.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47093.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47094.jpg
Úterý 31. ledna 2012 v 0:06® nnnap
nnnap

ladamaj> přestaň už fňukat a vymýšlet si. Já jsem zvyklej na rasismus naruby od ciken a podobných skupin.
K tý 2– v čr nekoupím prsten a v tunisu na to potřebují týden:-D 8-(

Tento příspěvek byl editován 31.1.2012 00:07:51 uživatelem nnnap.