Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 30. ledna 2012 ve 12:05profil byl smazán

thundarr> Úplně nejideálnější je použít silikonovou hadičku o průměru 0,5 mm. Před uvázáním k obratlíku navlečeš cca 10 cm této hadičky na pletenku návazce s háčkem a přetáhneš ji přes uzlík vlasové montáže až na raménko háčku ( v závislosti na tvaru a typu háčku s tím, jak má fugovat při vyplivnutí nástrahy kaprem). Hadička je velmi jemná a dobře kopíruje ohyb. Snad jen nevýhodou v její jemnosti je, že se po pár ulovených kaprech poškodí a musí se vyměnit. Proto jsem konec pletenky neuvazoval k obratlíku přímo, ale dělal jsem smyčku. Takže jsem mohl návazec kdykoliv z obratlíku sundat a nemusel jsem uzlík řezat. O variabilitě posuvnosti vlasu vrámci kombinování velikostí boilie a jejich počtu na vlasu, tak to je samozřejmé. S použitím silikonové hadičky je to velmi dobrý a osvědčený návazec který sedí a kapři z něho nepadají.

Pondělí 30. ledna 2012 ve 12:00profil byl smazán

Fishing Team Romeo> Nesmíte to vidět tak tragicky.Párkrát si skočíme na dírky a jaro bude před náma.Tipuju,že duben bude už typicky jarní :-) .

Pondělí 30. ledna 2012 v 11:26profil byl smazán

mannice> Když jsem se podíval ven a pak na Tvůj příspěvek tak jsem došel k zévěru, že jaro a dobrou náladu z něho dosáhneme nejdříve v roce 2019 :-))

Pondělí 30. ledna 2012 v 11:23profil byl smazán

Tommy> Lepší než zataženo ne ? :-) ..Tak hurá za dobrou náladou a za jarem :-))

Pondělí 30. ledna 2012 v 11:02profil byl smazán

chosebaits> Tak proč se na to tedy dívíš, když Tě to tak pohoršuje, nebo vyvádí z míry? Co je na aktech kaprů, nebo na klipech s fluocarbonem pod tvým odkazem tak špatného, tak pohoršujícího, nebo tak vyvádějícího z míry?! Nebo tě rozčiluje, že na Tvé názory v příspěvcích nereaguji, i když je adresuješ mě? Nebo, že se neúčastním vašich žabomyších hádek a sporů? Tak to prostě neřeš. Pro Tebe to třeba vhodné není, ale jiný si v tom může najít své. Nebo jste tady společně ze zadarem na tom tak dobře, že všechno víte a chcete se srovnávat se světovými experty v lovu kaprů? Já myslím, že ne pánové. Celé to je pouze o vás, o tom co je ve vás a co není. Doufám, že po mě nebudete chtít ani jeden, abych se k tomu více vyjadřoval. Nebaví mě to totiž!

Tento příspěvek byl editován 30.1.2012 11:05:42 uživatelem .
Pondělí 30. ledna 2012 v 10:47profil byl smazán

Fishing Team Romeo> Ten návazec není nic nového a nemyslím si, že by to bylo nějak moc dobré. Je to zbytečně složité a v dnešní době už určitě překonané. Nedělám si také žádné extra složité návazce, používám asi 3 druhy, ale tohle bych nepoužil.

Pondělí 30. ledna 2012 v 9:20® chosebaits
chosebaits

Fishing Team Romeo> Mohu se jen zeptat proč je tady od tebe taková masáž fotek? Kdyby byli k tématu nebo tvé tak celkem chápu tvé počínáni,ale …

Pondělí 30. ledna 2012 v 9:12profil byl smazán
:-)
Tento příspěvek byl editován 30.1.2012 09:13:24 uživatelem .
foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47074.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47075.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47076.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47077.jpg
Pondělí 30. ledna 2012 v 9:01profil byl smazán

thundarr> Jak už jsem psal,pokud vlas obmotáš okolo hlavního návazce tak je to v klidu. Vlas jsem používal velni slabý 0,10mm.

Pondělí 30. ledna 2012 v 6:46® Tommy
Tommy

mannice> no, střídavě oblačno:-D

Pondělí 30. ledna 2012 v 1:15® ladamaj
ladamaj

nnnap>ukazuješ jen svou ubohost nemáš ponětí oč jde:-O

Neděle 29. ledna 2012 ve 23:19® thundarr
thundarr

Fishing Team Romeo> njn, udrzet tohle ve funkčním stavu nebude jednoduché, měl bych strach ze seto bude motat, ale jako člověk, který si na návazcích zakladá to musim vyzkoušet :-) zajimavy to je ale zacatecnikovi bych to nedoporučil.

Neděle 29. ledna 2012 ve 23:16® nnnap
nnnap

prcek2> :-> :-D

Neděle 29. ledna 2012 ve 22:11profil byl smazán

thundarr> Dobrá otázka! Mě přišel mailem od kluků z Francie článek který je pře vydáním. Tento návazec je starý jak samotné základy vlasového stylu. To je fakt, minimálně 15 let. Nicméně se kluci vracejí ke starým technikám. A tak jsem tu fagrafii dal sem. Jednak sem chodí i lidé, kteří řekněme nejsou v rybařině tak vyspělí a zdatní jako, např. Ty. Na druhou stranu, je to dobré montáž. To proč je taková a jak funguje myslím konkrétně Tobě vysvětlovat nemusím. Stejně tak, že jí jde dopilovat. Ze svého života mohu říci, že nejsem nosič návazců. Fakt ne. Vše dělám u vody. Je pro:-) stě dobrá, mám s ní dobré zkušenosti. Fakt.. Tak mě prostě napadlo, sem to dát. Nic více…

Neděle 29. ledna 2012 v 19:48profil byl smazán

Tommy> Snažim se,snažim se.Co ty,jak se vede? :-)

Neděle 29. ledna 2012 v 18:42® chosebaits
chosebaits

thundarr> Také mám několik návazcu dle velikosti koule a nebo počtu koulí a dle potřeby se dá vždy omotávkou okolo háčku skrátit.Každej něco skouší za pí… a přitom prostě šlape klasa. Ale co,každej ať chytá jak uzná za vhodné.

Neděle 29. ledna 2012 v 18:35® thundarr
thundarr

Fishing Team Romeo> Ahoj :-) kapku mi unika smysl tohoto návazce :-) … rozhodně bych něco takového nenastražil, jak sam píšeš nelíbí se mi dva vlasy vedle sebe, aleto jde pořešit nějakým pva přívěsem, a schování háčku, ale proč dělat posuvný vlas ? … pokud chytám navážu si návazec dle potřeby, s tak dlouhým vlasem jaky potřebuji, když jdu na delší výpravy chytám s vlasem i delším než 5cm uplmně bežně… a klasickému rybáři stačí dvě delký vlasu, protože ma max dva pruty :-) … tak proč … ? :-)

Neděle 29. ledna 2012 v 16:04® Tommy
Tommy

mannice> dobrá nuda:-)

Neděle 29. ledna 2012 ve 12:49profil byl smazán

chosebaits> Já sem tuhle fotil asi po 5hodinách ve vodě. Dneska po cca 48hodinách sem přišel a byla to pořád kulička.Ale jak jsem jí vylovoval síťkou,tak se mi v ní i rozpadla.

Tyhle kuličky byli spíš takový z nudy.

Neděle 29. ledna 2012 ve 12:41® chosebaits
chosebaits

mannice> Jednu kouli tam nech válet a druhou sem tam někdy trochu prožeň prsty jako kdyby to někdo ve vodě otravoval.

Neděle 29. ledna 2012 ve 12:22profil byl smazán

Taky sem si mohl vyčistit sklo,ale asi si koupim i nějakýho kapříka ať mi to testuje rovnou :-))

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47055.jpg
Neděle 29. ledna 2012 v 10:52® chosebaits
chosebaits

Mikyška>Tímto si napsal spoustu toho podstatného pro uspěšnej lov kapra.Každej jakou kuličku tam dát a kam jed na velké kapry.Každý si v tom musí udělat své jasno a pak se muže honit za kaprama.Stále říkám že to není jen o kuličce,tri­podu,bivaku a drahém cajku.Pokud je někdo hňup a nevezme toto v potaz tak mu nepomuže ani vercajk za milion.To samé platí v sumcařině.PS-jsou ale místa kterým nevěříš a pak překvapí.Zrovna loni jsem jel na místo kde bych ryby moc nečekal,ale … Ona taky z vrchu do Orlasu jde prohřátá voda z Kořenska a to dělá na přítoku také hodně.

Tento příspěvek byl editován 29.1.2012 10:54:57 uživatelem chosebaits.
Sobota 28. ledna 2012 ve 23:46profil byl smazán

Návazec s posuvným vlasovým závěsem. Doporučuji ale prsty uzlík vlasu potáčet okolo hlavního návazce. Tím se obtočí vlas po celé délce. Někdy se mi stalo, že se hák zasekl po náhozu mezi obě pletenky.

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47049.jpg
Sobota 28. ledna 2012 ve 23:40® ladamaj
ladamaj

prcek2>buď když se chceš zněkým bavit a pomlouvat tak proč se bojíš vystoupit že mám plynovku tak né jednu ale v tvém případě ji nepotřebuji když víš kdo sem tak vystup a netlachej pomluvi.Všechno víš všechno si viděl tak se rozpovídej a nenapadej mě ty sračk.:-P

Sobota 28. ledna 2012 ve 23:38profil byl smazán

prcek2> Co má tato debata s popisem této místnosti? Jsi v diskuzi kaprařina, ne v diskuzi Chci se hádat. Obrať se na někoho s administrátorů tohoto serveru, nebo přímo na Davida Havlíčka pod nickem Had a požádej ho ať otevře takovouto diskuzi! Možná vám tam pověsí i virtuální boxovací pytel :-|

Sobota 28. ledna 2012 ve 23:29@ prcek2

ladamaj> Já nepatřím k té bandě o které tu píšeš.Mám oprvdu strach s tvích 70 v ramenou umíš jen vyhrožovat plinovkou.Já to o tobě už slyšel ale nevěřil ale už opravdu tomu začínam věřit co jsi zač.Jdi se lečit praskači.

Sobota 28. ledna 2012 ve 23:14® ladamaj
ladamaj

Mikyška>ten kapr byl chycen kde byla nej. hloubka 4m já chytal na 2m určitě nepojedu na kapry do 15m hloubky ikdyž na Nechrankách počítám tak okolo 10m hloubky zavážela jedna Karlovarská tlupa také sebrali co se vytáhlo nějaký rř. je tro takové nanic a pod svícnem je vždy největší tma.

Sobota 28. ledna 2012 ve 23:06® ladamaj
ladamaj

prcek2>proč nevystoupíš jako řádně přihlášenej.Jestli fugujete jako dříve tak vás zase vede ten šupák z Ústí co to vím už dávdo žádná novinka.Vážení to to je člen největší pytlácké bandy která se schovává za rybářský dům ve Vikleticích a převážnou částí RS která tam působí jen sem čekal kdy se kdo ozve já mám podklady i ze životního které se o tuto bandu zajímalo v té době je chránil velitel RS Kadaň tak ať vystoupí pokud má čisté svědomí mě zná já jeho takhle ne tak začněte přemýšlet a nemít zavřené oči.

Sobota 28. ledna 2012 ve 22:16® Mikyška
Mikyška

chosebaits> Já se taky nechci dohadovat. Jen sem uved pár věcí které můžou mít na život kapra vliv. S tím že se třeba dopracujem k nějakemu typu vody na kterém ty podmínky pro klidnej růst bude mít nejlepší.

Jinak s tou hloubkou a potravou v ní je to na Orlíku těžký. Vím že jeden kamarád chytal v červnu kapry na cca 15 metrový hloubce. Určitě na to bude mít vliv i proudění, který tam je. Nejlíp je to pozorovatelný v zimě kdy některá místa zamrzaj o dost déle.

Taky je známa určitá migrace ryb, kdy v jarním a letním období jsou vytažené v horní části přehrady. Na druhou stranu je tam pak i větší tlak a je otázka jestli tam najížději i ti opravdový mazáci co už něco zažili.

Co se týče potravy tak lze jen těžko usuzovat čím vším se živí. Poslední dobou je tam i hodně raků a ti přes léto taky nejsou hluboko. A určitě budou i na kapřím jídelníčku. Asi by se o tom všem nechalo polemizovat ještě hodně dlouho. No co zima je dlouhá.

Sobota 28. ledna 2012 ve 22:16® Mikyška
Mikyška

chosebaits> Já se taky nechci dohadovat. Jen sem uved pár věcí které můžou mít na život kapra vliv. S tím že se třeba dopracujem k nějakemu typu vody na kterém ty podmínky pro klidnej růst bude mít nejlepší.

Jinak s tou hloubkou a potravou v ní je to na Orlíku těžký. Vím že jeden kamarád chytal v červnu kapry na cca 15 metrový hloubce. Určitě na to bude mít vliv i proudění, který tam je. Nejlíp je to pozorovatelný v zimě kdy některá místa zamrzaj o dost déle.

Taky je známa určitá migrace ryb, kdy v jarním a letním období jsou vytažené v horní části přehrady. Na druhou stranu je tam pak i větší tlak a je otázka jestli tam najížději i ti opravdový mazáci co už něco zažili.

Co se týče potravy tak lze jen těžko usuzovat čím vším se živí. Poslední dobou je tam i hodně raků a ti přes léto taky nejsou hluboko. A určitě budou i na kapřím jídelníčku. Asi by se o tom všem nechalo polemizovat ještě hodně dlouho. No co zima je dlouhá.