Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 27. ledna 2012 v 18:19® Mikyška
Mikyška

chosebaits> Určitě máš pravdu v tom že Pálava je pro kapra a jeho růst příznivější než voda typu Orlík. Dle mého názoru ale taky Pálava byla v době kapří horečky jednou z vod která tím mohla dost utrpět. Každý v té době nectil chyť a pusť a tak je otázka kolik trofejních ryb kde a jak skončilo.

Naopak třeba Orlík co já vím nikdy nebyl v takovém zájmu jako Pálava nebo Labe. Nehledě na jeho členitost a velké hloubky. Máš pravdu že se déle prohřívá, ale na druhou stranu zase vydrží voda déle teplá. Některé roky má i začátkem prosince i patnáct stupňů.

Tak těžko usuzovat na jaké vodě má kapr větší šanci dorůst obřích rozměrů. Je tu mnoho prostoru pro nekonečnou diskusi, tak s chutí do toho.

Pátek 27. ledna 2012 v 18:02® Alov
Alov

ladamaj> Ten Kapr ve Tvé profilovce má tak cca 80 cm a kolem 7 az 8 kg bych řekl.
Vic ni prd, takže máš asi dvoumetrové ruce bych řekl :-D ;-)

Pátek 27. ledna 2012 v 17:23® Mikyška
Mikyška

thundarr> Pokud vemu v potaz že většina rybářů loví sumce na rybu nebo rousnice a jen malá část na ostatní nástrahy, buď umělé nebo pelety. Tak jednoduše řečeno loví na přirozenou potravu. V porovnání s kaprařinou ten podíl lovících na přirozenou potravu a uměle vyrobenou bude obrácenej. Tudíž i propagace a reklama tam bude mít více prostoru. A podobně to bude i třeba s háčkama a ostatní bižuterie. U sumcařiny si vystačim s dvouma typy ownerů. Možná by se našlo ještě pár dalších typů kvalitních trojháků, ale nemám důvod hledat a měnit. A u kaprařiny je těch háčků tolik že jako nekaprař se v tom ani nevyznám a nevim jaký typ má jaké plusy a minusy.

Pátek 27. ledna 2012 v 16:09profil byl smazán

chosebaits> Času dost,pravda pravda ..Čaues pivo

Pátek 27. ledna 2012 v 15:41® chosebaits
chosebaits

mannice> Čas je,ale dřív než 16,6 to nebude:-) Jo a jsem stále začátečník tak neříkej že pojedeš vábit se sumcařem nebo do něj mám ještě hodně daleko.:-D Zatim,nebo jedu na mejdlo pivo

Tento příspěvek byl editován 27.1.2012 15:42:21 uživatelem chosebaits.
Pátek 27. ledna 2012 v 15:31profil byl smazán

chosebaits> Taky už si chytil kapra 125 jo? :-)) . Tyjo by jsme se mohli někdy domluvit a mohl by si mi ukázat jak vábničkuješ.Kdyby si měl čas.

Pátek 27. ledna 2012 v 15:26® chosebaits
chosebaits

mannice> Bydlím na malém městě a tedy i MO je malá a tak nějak tě spousta lidí zná či ví kdo asi jseš .Pak jezdím na jedno místo chytat na vábku a nikdo jiný tam krom mě nejezdí a tak se vrejvám některým lidem dost do paměti a tak když se řekne tam ten rybář co tam vábí je jasné o kom je tu řeč.Z duvodu čumilu a ruzných kecu jezdím vábit jen ve všední den a jednou jsem celkem slušně zalapal a byl jsem vidět a tak se správy šířily rychlostí větru .Jenže než se někam něco dostane tak si každej přihodí tu svou a nakonci jsem čekal že uslyším jak jsem chytil kosatky.:-D Od té doby se tím bavím a pouštím do světa KACHNY.Jednou že se trápím a jak mi to nejde a to je lidí co má radost. Někdy zase jaký to chytám monstra.No co? Když se lidi baví tak je na světě krásně. 9-)

Pátek 27. ledna 2012 ve 14:25profil byl smazán

chosebaits> Jen povídej,vyprávěj alespoň se budem mít čemu zasmát.

zadar> Nebo bojovnice petrá. Zdravim a vítám po dlouhé době :-)

cormoran> To neni možný,myslel sem si že jsem vyjímečnej :-))

Pátek 27. ledna 2012 ve 14:02® cormoran
cormoran

ladamaj> Nemám pocit, že bych se mezi vás dva nějak vměšoval, co máte mezi sebou, to je váš boj. Jen jsem vyjadřoval svůj názor na to, na co jsem raegoval. Takže ok, nechme to být:-)

mannice> Moje uši taky slyší až za roh:-D

zadar> Aha, nebyl jsem si jistej, teď jsem aspoň moudřejší. Takže v tom případě je jasný, že se jedná o samečka:-))

Pátek 27. ledna 2012 ve 13:52profil byl smazán

cormoran> To není závojnatka, ale přerostlé paví očko.

Pátek 27. ledna 2012 ve 13:49® chosebaits
chosebaits

mannice> Pche -nemužu nebo bych se musel stydět co se všechno o mě povídá vědomky i nevědomky.Jo,lid­ská závist a hloupost nemá mezí.Třeba se toho také dožiješ

Pátek 27. ledna 2012 ve 13:45profil byl smazán

chosebaits> Asi dlouhá zima,ale klidně přidej taky nějaký další story,pěkně si mi to četlo :-) .

cormoran> 9-) já mám uši a ty slyšej i za roh.Ale nemám fotku :-93;

Tento příspěvek byl editován 27.1.2012 13:46:27 uživatelem .
Pátek 27. ledna 2012 ve 13:40® ladamaj
ladamaj

cormoran>nepleť se prosím do mne a mezi nnnap už mě zde uráží několikrát jeeto debyl omlouvám se že jsem vulgární ale jinak to nejde.Nejedná se jen o tuhle diskusi už je toho moc.Tím tuto debatu končím a už sem nic nepustím ono je opravdu lepší komunikovat E-mailem víměna názorů pročne ale někoho urážet napadat to zde klidně skončím ale nadruhou stranu tu radost vám neudělám.Nejsem pták abych lítal sem tam jako ostatní že.

Pátek 27. ledna 2012 ve 13:15profil byl smazán
:-)) :-))
foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47011.jpg
Pátek 27. ledna 2012 ve 13:11® cormoran
cormoran

Fishing Team Romeo> Chudák závojnatka, ten snad nemůže ani pořádně plavat:-)

chosebait> Dobrá story:-)) Takoví holt někteří kolegové jsou, aspoň si pak mají o čem povídat u píva..

Tento příspěvek byl editován 27.1.2012 13:13:37 uživatelem cormoran.
Pátek 27. ledna 2012 ve 13:10® cormoran
cormoran

ladamaj> Pořád opakuješ, že nikdo z nás neví, co jsi, ale to je věc jiná..Já prostě nevěřím tomu, že na tý fotce s kaprem v profilovce, máš v ramenou 90 cm, jak uvádíš pro srovnání. Toť můj názor:-)

Pátek 27. ledna 2012 ve 12:59profil byl smazán
:-O
foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47007.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47008.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47009.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img47010.jpg
Pátek 27. ledna 2012 ve 12:54® chosebaits
chosebaits

Kurňa,co se děje??Že by zima byla už dlouhá??Tak také přispěju.Nesleduji rekordy ,nebo život není o rekordech.Jestli se chytil v ČR kapr 125 netuším,ale nějak mi to nejde pod fous.No co,možný to je.V jiných zemích se chytne taková ryba,ale určitě jižněji než je položena ČR.Pokud vezmu ČR tak třeba Orlík je sice velkej,ale také hlubokej a teda studenej a to nebude to pravé ořechové pro rust a naopak třeba Pálava která je mělká bude asi i dřív prohřátá a tam bych na pěknýho kapra čekal s větší šancí.Co se týče kil tak tam je to velká neznáma.Přijde násada kapra K3 a pár kousku je prostě jiných(velký hřbet a pěknej pupek) a tam je šance že se tento kapr dožije a bude o chlup vážit víc než ostatní.Pokud se chytne před třením,tak o dva chlupy.:-) Slýchám poměrně často jaký se v mém okolí chytaj velký kapři,ale žádného jsem ještě neviděl pokud teda nebodu počítat kapry do 85 cm nebo také už jsem nějakého kapra chytil.Více mě zaráží že loni chytali nějaký sumcaři velký sumce nad 150+ na místě kam jsem jezdil a v ten termín jsem tam celou dobu byl s kamarádama.Nechy­tli jsme vubec nic,ale na druhé straně mi po tejdnu povídaj rybáři že tam byly nějaký sumcaři a ty chytaly jako o život a velký sumce nad 150cm.Ten jeden znich se tam udajně šel podívat a ty sumce viděl pověšený na stromě.Tak asi tak a kde je teda pravda a čemu mam věřit když nemužu už věřit ani vlastním uším.:-) PS -ale docela jsem se zasmál a celkem to potěší že chytám sumce jak o život a ještě tak pěkný.Jen to věšení sumcu na strom je nějaké čudné. 9-)

Pátek 27. ledna 2012 ve 12:27® ladamaj
ladamaj

kdo nevěří ať tam běží nemám zapotřebí někomu něco vnucovat sem:-))

nnnap>skus se mě postavit když se nato ovšem cítíš a nekoukej že sem invalida dostaneš a hodně kdybys věděl co sem zač tak tu hubu nevymáchanou zavřeš už ti to zde naznačili seš fakt ubohej.

Pátek 27. ledna 2012 ve 12:11® srkman
srkman

Tady je sranda:-)

Pátek 27. ledna 2012 v 11:29® ladamaj
ladamaj

tak teď mám po změření 70 necvičím ani minutu za celej den toho mám plný zuby sem sám se synem.Takže ta fotka je stará 10 let když začnu makat poctivě 3× deně po 45 min.tak se poseret. normálně jsem do dveří chodil bokem dnes mám 10 cm rezervu.:->

mannice>ještě se budeš muset hodně učit jde o ojedinělou formu kapra a to řádkového až ho chytneš tak mě dej vědět.Tose totiž todaří opravdu ojediněle a na jeho délku měl opravdu hodně malou váhu to už u říčního kapra chodí a nějaký šlechtění giganti mě netakují.:-O

Pátek 27. ledna 2012 v 11:29® nnnap
nnnap

ladamaj> změř hlavu, budeme ti věřit ramena:-D

Pátek 27. ledna 2012 v 11:19® ladamaj
ladamaj

nnnap>stebou sem skončil blafoune.

Pátek 27. ledna 2012 v 9:59® nnnap
nnnap

srkman> to odpovídá, protože jestli má v ramenou 90 cm, tak hlava je více jak třetina, tzn., že čepku musí mít cca 120cm obvod. A tomu tak bude, aby toliko zkušeností pojmula.:-D

Pátek 27. ledna 2012 v 9:56® nnnap
nnnap

ladamaj> baron prášil:-D
Laďo, kdy bys měl 90 v ramenou, tak by ses nevlezl do žádného hajzlu a musel by si srát po loukách. Něco o tom vím, to mi věř. I můj syn o tom něco ví, to si piš. Sprchovat by ses musel chodit pod splav, neb většina koutů je menších.
Mě třeba dělá daleko větší radost kousek těla veliký 8 cm. Nebudu psát 28, když má 8.;-)

Pátek 27. ledna 2012 v 9:49profil byl smazán

Nechtěl sem vůbec reagovat, ale hold sem ještě mladej a nezkušenej. Já už bych snad jenom dodal, že jediná říční forma kapra je a byla vždycky sazan. Takováhle šlechtěná forma kapra říční forma určitě neni.Leda by pouštěl na zimu většinu šupin :-))

Pátek 27. ledna 2012 v 9:29® srkman
srkman

ladamaj> Sorry,že se vmísím a zkusím tipnout délku kapra.Mno,tak jestli lovec má v ramenou 90 cm a nemá moc předpaženo,odhaduji délku kapra ± na 148 cm.Váhu se neodvažuji tipovat:-)

Tento příspěvek byl editován 27.1.2012 09:30:00 uživatelem srkman.
Pátek 27. ledna 2012 v 8:55® cormoran
cormoran

ladamaj> 90 cm v ramenou?:-)

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:51profil byl smazán
:-)
Tento příspěvek byl editován 26.1.2012 23:54:00 uživatelem .
Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:43® ladamaj
ladamaj

Mikyška>stěma sumíkama stebou souhlasím někdy je problém ho přelstít to u kapra jde snáze.Už aby bylo po zimě mám spoust plánů tak sem dost zvědav jak dopadnu chci se vrátit na stará loviště ale jak to zvládnu nevím 2,5 km od auta se synem no to nevím.Jde o min. 14dení lov nonstop no ještě mapuji cestu po vodě a auto nechat ve vesnici u někoho kdo to udělá v tom to mám moc komplikované.