Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:33® ladamaj
ladamaj

Noodling>já se za kilogramy nehoním právě opak mě zajímá více.Jinak ty jako skušenej kaprař víš jak vypadá říční forma kapra ten dosáhne délku ale váhově je nezajímaví.Toho co mám v logu je říčák kolik myslíš že měřil a vážil,já měl 90 v ramenou tak co.

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:30® thundarr
thundarr

osprey> to je vec pohledu, přesně o něčem podobném ma rozepsaný článek :-)

jinak v anglii ted nefrči boj o kila ale o ryby něčím zajimavy :-)

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:16® osprey
osprey

thundarr> Masáž od výrobců a dovozců nástrah u sumců zdaleka taková není. Tam občas dostaneš vynadáno, když nastražíš lína:-))

Ale boj o kila je také dost tvrdý.

A tak radši chytám tlouště:-))

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 23:11® thundarr
thundarr

Mikyška> to u sumcu není ?

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:07® Mikyška
Mikyška

Noodling> A k tomu všemu ze všech stran masáž od výrobců a dovozců nástrah jak těžký ryby se na jejich produkty nachytalo. A že to jejich je to nej.

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 22:05® Mikyška
Mikyška

ladamaj> Ty procenta u toho sumce bych možná taky trochu zkrouhnul. Sou tam další věci který podle mě maji vliv na ůspěch. Hlavně to chce čas na to chodit i několik večerů v řadě za sebou, protože většinou neloví každej večer. A taky záleží na tom jakej je na daný lokalitě tlak. Stávalo semi že když sem závážel na poslední chvíli, tak lovil okolo a místu s nastraženou rybou se vyhejbal. A takto to bylo asi po šest vycházek. Nakonec sem ho viděl až v jedněch novinách ležet na dvorku A i doba a místo ulovení bylo o kousek jiná než " to jeho" .

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 21:29® Noodling
Noodling

ladamaj> Ta fotka by se ale dala snadno upravit (vyretušovat) tak, že by z ní nic nepoznal ani Sherlock Holmes :-)

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 21:24® Noodling
Noodling

Mikyška> Samozřejmě, že je to tak. Téměř všichni kapraři se ženou za kilogramy, to je pro ně měřítko úspěchu. Takový je trend. Délka ryby v podstatě nikoho nezajímá.

Čtvrtek 26. ledna 2012 ve 20:12® ladamaj
ladamaj

Mikyška>s tou kaprařinou máš pravdu jde o boj s časem,budeš krmit týden a nic pak se vše otočí a mužeš se zbláznit jinak mám takoví dojem že rekordní kapr byl z Francie ze Seny tam se pořád chystám ale není parta takže to kolabuje nato musí být pohodáři i když si vypijou.Sumcařina to je uplně něco jiného kor když oněm víš a zjistíš kdy loví tak máš 95% uspěch znám z Hněvkovic také se o ně zajímám.

Čtvrtek 26. ledna 2012 v 19:27® Mikyška
Mikyška

ladamaj> Beru rybařinu jako koníčka a super relax a né honbu za rekordama. Nepopírám že bych nechtěl nějakou trofejní šupinu dostat, Ale kaprům se moc nevěnuju. Je to na mě časově hodně náročný. Když vyjedu na jeden večer tak těžko můžu s nějakym opravdu trofejním jen těžko počítat. Jinak až teď sem koukal že v tom odkazu co sem sem dal je i kapr 128 cm z německa, tak nevidím důvod proč by něco podobneho nemohlo plavat i u nás. A vzhledem k tomu jak je Orlík těžká voda tak tam ryba má šanci takovejch rozměrů dorůst.

Čtvrtek 26. ledna 2012 v 9:52® ras2ta
ras2ta

jejda.ja uz se tesim az konecne spocim proutek:)

Čtvrtek 26. ledna 2012 v 7:44profil byl smazán

Fishing Team Romeo> Pěknej vysavač.Valim na MR,tak se tu mějte a buďte na sebe hodní :-)

Čtvrtek 26. ledna 2012 v 7:37profil byl smazán

mannice> To je od Christiana z francouzského kaprařského Team fishing les papailles. Moc šikovný kluci to jsou!

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46996.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46997.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46998.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46999.jpg
Čtvrtek 26. ledna 2012 v 7:18profil byl smazán

Fishing Team Romeo> Krásný :-)

Čtvrtek 26. ledna 2012 v 6:50profil byl smazán

Hned bych ho vyvázal na maxi "smraďocha " :-)) :-D

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46991.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46992.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46993.jpg
Čtvrtek 26. ledna 2012 v 6:44profil byl smazán

ladamaj> Koukám, že před pány experty ze světnice o patro níže se člověk nesková :-| :-))

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46987.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46988.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46989.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46990.jpg
Čtvrtek 26. ledna 2012 v 6:27profil byl smazán

Pastva pro oči 9-)

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46983.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46984.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46985.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46986.jpg
Středa 25. ledna 2012 ve 23:04® ladamaj
ladamaj

lunimus>jelikož jsem jezdil chytat i na Slovensko mám tam spoustu známích včetně rodiny.Jinak je u vás největší tiskařská firma ta patří bratránku název Koraprint nevím jestli ti to něco říká.Ten má momentálně usebe spousty fotografijí s trofejema na zvětšení a na tisk na trička sám mě zná no aby né.Jinak to co jsi navrhnul by šlo ale přesto nevěřím žeby se to nedostalo ven kor když se jedná o Jižní Čechy to né žebych ospreye podezříval ale v dnešní nenasytné době říkám ne foto ukážu nebo viděli jen opravdoví kamarádi a některé jsem tam vzal občas tam zajedu ale auto mám 2,5km od sebe a nanosit tam takové bagáže je pěkný záhul ale stojí zato.

Středa 25. ledna 2012 ve 22:52® ladamaj
ladamaj

Mikyška>je vidět skušenost rybáře máš naprostou pravdu.

Středa 25. ledna 2012 ve 22:33® lunimus

Páni :-) oboch vás rešpektujem, ako skúsených rybárov a považujem vás za fajn ľudí, preto ma vôbec netešia vaše spory … napadlo mi riešenie :-)

Predpokladám, že Lamadaj má tieto väčšie kapríky zachytené na fotografii a chápem jeho obavu z prezradenia miesta lovu. Predpokladám ale, že napr. Osprey-a považujete obaja za hodnovernú osobu, ktorej ak Lamadaj predloží foto-dôkazy

Ak Osprey overí pre Mannice-ho, že tie fotky videl, tak nebude pochýb :-)

Osprey, prepáč, že som ťa do toho zamiešal :o)

… čo sa mňa osobne týka, ak mi Lamadaj povie, že takého kapra vytiahol, tak mu verím. Ale rovnako chápem aj Mannice-ho pochybnosti, ktoré vychádzajú z reálne merateľných štatistík …

v každom prípade sa mi však zdajú akékoľvek podobné diskusie za zbytočné … resp. zbytočné na takomto fóre, kde očakávam, že si budeme vzájomne radiť (teda ja skôr informácie nasávať :-)) … a ak má niekto dôvodnú pochybnosť o tvrdení druhého, na to existuje napr osobná pošta :-)

Zjednodušene povedané, vôbec ma netrápi, či Lamadajov kapor mal meter, alebo dva … ja by som rád počul akú nástrahu pri tom použil, aký prút, techniku a všetko, čo by mne – absolútnemu nováčikovi pomohlo chytiť svojho prvého kapra v živote a je mi teda úplne jedno, či bude mať 20cm, alebo 120cm (i tak pôjde späť) .. dôležité pre mňa bude, že budem vonku a pri vode :-)

Středa 25. ledna 2012 ve 22:29profil byl smazán

ladamaj> Škodolibě se smát a mít pocit vítězství z toho,že se k tobě přidalo několik uživatelů k tvému názoru mi taky nepříjde důstojné.Ono totiž názor tisíců lidí nemusí být pravdivý. Ale jak jsem napsal nebral jsem to jako vroucí diskuzi. Věc se má tak, že si zbytečně některé věci bereš osobně až si vstahovačnej. Můj názor znáš a já už se k němu vyjadřovat nebudu, protože to je názor můj a vnucovat ho nebudu nikomu.Ať za mnou stojí fakta, nebo ne. Koneckonců já bych takovou rybu přál nejednomu rybáři, závist ze mě opravdu nečíší.

K té super nástraze tchána a kolegy,dodaám asi jen tohole " Vytáh sem na přívlač štiku na zátku od piva, dobrý ne? ".Ale stejně si tu podstatu toho co jsem chtěl tim říct nepochopil.

Ať seš ve skutečnosti kdokoliv,tvé povahové vlastnosti ti nezávidim. A jestli máš nějaké zkušenosti, tak ty ti taky nezávidim.Pomalu začínám doufat,že se nazveš pravým jménem – JAKUBE. Ale ve skutečnosti ani proti němu nic nemám.Naopak, jeho obdivuju.

Docela bych ti toho mistra i přál,ať je konečně někdo na tom pravém místě.A bez ironie,přeju to i synátorovi. Ale tim stebou ukončuji debatu a přeju spousty krásných zážitků u vody.

Tento příspěvek byl editován 25.1.2012 22:30:42 uživatelem .
Středa 25. ledna 2012 ve 22:22® Mikyška
Mikyška

To že je ve statistikách málo ryb nad třeba 115 cm je dle mého názoru způsobeno tím že se všichni ženou za kilama a to je často jediný co je u rekordní ryby zajímá. A to nejen v kaprařině. Poslední dobvou se i množej sumci s ůplně nesmyslnýma váhama. A navíc u kapra je velkej rozdíl v poměru cm/kg u ryby která má původní divokou formu a rybou která si prošla šlechtěním. Apak taková divoká forma má při stejné délce poloviční váhu a pro někoho tím pádem nemá cenu. Prostě nemá kila.
Přitom mě osobně se tyto ryby líbí víc a vážim si jich. Jen pro ilustraci přidám kámošovo cca sedmdesátku z Pádu.Omluvte kvalitu, bylo to po ránu a nevšimnul sem se totálně zamlženeho objektivu.

foto/diskuze/kaprarina/2012/th-img46979.jpg
Středa 25. ledna 2012 ve 21:39® ladamaj
ladamaj

mannice>1-nemám zapotřebí aby se za mne někdo stavěl a vařil polívčičku.:-O
2-každý se se svím úlovkem neběží chlubit to udělá jen hlupák nepočítám v tom ryby chycené v zahraničí.
3-tchán s kolegou právě na foukačku vytáhli kapr-12kg,tolstolobik-25kg.Taky hloupost co.:-D
4– odvoz ryb ze svazovek severočeského kraje na kšeft stím já sám nic neudělám.Již sem jednal ikdyž zde není moje MO protože nejsem lhostejný kecálek buď rád že nevíš kdo opravdu jsem ono jeto tak lepší.:-O
5– jestli tě sebou vezmu na akci a začneš tam takhle kecat tak někoho pěkně nase… a bude to moc špatný.jezdím sklukama pohodářema i když si něco vypijou já jim to zakazovat nemohu.
6-zemne mystr světa taky nebude i když tu možnost mám ale né finance.Sem spokojen když se daří synátoru a je fakt dobrej v 16letech má už několik trofejí také.takže se bav normálně a zbytečně neprovokuj stím díru do světa neuděláš akorát ukazuješ buď závist nebo ubohost ber to jako rozumnou konverzaci ještě nepěním to poznáš hned ale sem nad vecí takže ok.:->

Středa 25. ledna 2012 ve 20:19profil byl smazán

sidla_napajedla> Ale ne,ono se za jeho tvrzenim postavilo pár uživatelů a už je „hřeje polívčička“. Já si z toho nic nedělám.Pořád si stojim za svym.Ve statistikách je uveden největší chycenej kapr 108cm.Neříkám že statistiky plně kopírujou realitu. Ale sem si jist v tom, že kdyby se ryby u nás nad 108cm chytali, jsou alespoň nějaký uvedeny. Neříkám že to je nemožný, ale nevěřim tomu.

ladamaj> Hele támhle nějakej pán chytá celej život a celej život chytá na foukačku.Ten má zkušeností co,s tim se rovnat určitě nemůžeme.Ale závidim mu to. Když vám berou ryby ze svazovek, tak proč nic neděláš? :-) Źádnej blábol,ale vždycky jenom fakta.Pohádky vždycky jenom před spanim, ale ty nevkládám do kaprařiny. Mistr světa nikdy nebudu ani po tom nijak extra netoužim. Netvrdim že si lhář,jen tomu nevěřim.Na akci mě brát opravdu nemusíš, ikdyž jsem po tom tajně toužil. :-P

Středa 25. ledna 2012 ve 20:16® sidla
sidla

jajco> já myslel že napíšeš cenu za žívý kilogram

Středa 25. ledna 2012 v 19:55® jajco
jajco

sidla_napajedla> Cena byla podstatně větší,než cena povolenky.

Středa 25. ledna 2012 v 19:51® sidla
sidla

jajco> cena by mě zajímala, … já jsem se doslechl v jednom nejmenovaném ,,spolku,, že člověk co chytne největšího kapra za sezonu, který přežije alespoň týden v jednou malém chovném rybníčku dostane papíry na další sezonu zdarma.taky pakárna, ještě že to nebylo u Nás

Tento příspěvek byl editován 25.1.2012 19:52:02 uživatelem sidla.
Středa 25. ledna 2012 v 19:50® sidla
sidla

ladamaj> přijde mi to, nebo jsi tak nepříjemný vždycky?

Středa 25. ledna 2012 v 19:47® ladamaj
ladamaj

mannice>jde opravdu si dovoluješ odvážné tvrzení,jednou sem dáš nějakej blábol a myslíš že jsi mistr světa či co.To pak mě skus říct že sem lhář a budeš se divit nech to bejt nevěř a tím to hasne vživotě bych tě sebou nevzal ani na jednu akci.:-P

Středa 25. ledna 2012 v 19:45® jajco
jajco

ladamaj> Nedávno sem se bavil s jedním šmelinářem a ten mi řekl,že není problém prodat kapitálního kapra!Na sumu sem hleděl,ani to tady nebudu psát a dávat někomu motivaci.