Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 20. ledna 2012 ve 13:13® thundarr
-
ras2ta> tak chytat se dá stále … kdyby naněžilo má to jistě své kouzlo …, a určitě se dá i něco ulovit. Zvolil bych ale spíš řeku než stoják. Nebo když už stojak tak hluboky…
- Pátek 20. ledna 2012 ve 13:09® ras2ta
-
thundarr> ja si je budu konecne delat,takze se ptam a shanim informace
- Pátek 20. ledna 2012 ve 13:02® thundarr
-
ras2ta> kdybych měl mladou pryč z baraku lovil bych … doufam ze vypadne v pulce unora… i kdyz ted semnounemluvi, takze bych asi jet mohl
papiry uz mam
- Pátek 20. ledna 2012 ve 12:57® ras2ta
-
ahoj lidi.chcu se zeptat jak ste na tom ted s lovem kaoru.Jestli uz lovite(myslim u nas) a popripadne jak to de
- Pátek 20. ledna 2012 ve 12:38® osprey
-
Alov> Smyslem není ukázat vám Světlo a přivést vás k Osvícení, ale nechat vás bloudit v temnotách, abyste se tu flákali co nejdýl.
Jsem hnusný, komerční a vypočítavý hajzl, manipuluju s vámi a podsouvám vám různé podvratné myšlenky – to je přece jasný.
Mimochodem, kapr se dá i na wobbler – už mám dva a kdybych častěji chytal na takové ty malé hajzlíky, bylo by jich nejspíš víc
- Pátek 20. ledna 2012 ve 12:33® osprey
-
thundarr> Překvapen? Ne. Ale zajímalo mě to.
Já na to ještě nechytal – nebylo kde, kdy ani proč. Jen jsem to viděl a pochopil sopuvislosti.
- Pátek 20. ledna 2012 ve 12:28® thundarr
-
osprey> dobře, pokud se ptáš na 4 metrovy návazec ano chytal jsem tak uz
… překvapen ?
to je jedna z možností co dělat kdy to prostě nejde
a kupodivujsem uz na toudělal i rybu
- Pátek 20. ledna 2012 ve 12:25® thundarr
-
osprey> ano dlouho je relativní pojem
- Pátek 20. ledna 2012 ve 12:19® Alov
-
osprey> Tak nás teda popostrč, at se hnem z místa, protože tak nějak tady chodíme v bludném kruhu a neumíme z něho ven. Ale bez woblera. Na tom trvám
P.S: Nezávídím ti tuhle práci … - Pátek 20. ledna 2012 ve 12:16® Alov
-
mannice> Jako s čím? Že mu nakopem do řiti? Asi máš Míru rád
Tento příspěvek byl editován 20.1.2012 12:18:07 uživatelem Alov. - Pátek 20. ledna 2012 ve 12:11profil byl smazán
-
osprey> Souuuuhlas
- Pátek 20. ledna 2012 ve 12:10® osprey
-
Alov> Mě jednou nakopete do řitě, pokud tu ještě budu.
Jinak u mě se předpokládá, že budu postrkovat diskuze. Wobbler sice funguje jinak než koule, ale v principu je to stejné – je toho miliarda a ryba rozhodně nerozlišuje v řádu té miliardy. Takže v podstatě jde o to vyhodnotit podmínky, vybrat něco rozumného a pak tomu dát nějakou dobu šanci.
Pro thundarra je tady ten čtyřmetrový návazec. To není prdel. Je to jedna z věcí, co se používá, když dlouho neberou a už nevíš coby. Zbytek si tu ale domyslete. Já přece nejsem kaprař
- Pátek 20. ledna 2012 ve 12:02® Alov
-
osprey> Tebe jednou vysvětíme Míro
Ale myslím si, že thundarr nemyslel celkově jen věřit nástraze, ale měl na mysli obecně všemu, co pro to udělal vč. magické kuličkyAle taky jsem si rejp. To zas jo, ale pochopil jsem to správně si myslím
Jinak jako vláčení nám tu do kaprařiny nemontuj. To tady prostě nepatří. Drž se (si) koulí. Prostě udržuj linii tématuMY woblera prostě nechcem
- Pátek 20. ledna 2012 v 11:44® osprey
-
thundarr> Na rozdíl od přívlače máš dva pruty
Pokud nemáš dlouho záběr (dlouho je relativní pojem – záleží na vodě, cílové rybě, roční době…), je něco blbě.
Pokud je něco blbě, je třeba hledat, co to je.
Na čtyřmetrový návazec už jsi s koulema chytal?
- Pátek 20. ledna 2012 v 11:32® thundarr
-
osprey> no jo ale přivlač neni kaprařina … poku věřim ze jsem udělal pro danou situaci maximum, zalezi uz jen jestli duveruji kuličce abych ji tam nechal leže treba den. … vydrzi … nevydrzi …, to vede k zbytečnymu přehazovani a plašeni lovného mista … samo neco jineho je kdyz jdu na kratkou vypravu a snazim se proste kapra ulovit …
- Pátek 20. ledna 2012 v 11:23® osprey
-
Co se týče fráze, že nejdůležitější je důvěra v nástrahu, tak z té se mi ježí chlupy na zádech – i v přívlači, respektive hlavně tam.
Je to spíš o tom, že když už jsem pro výběr nástrahy udělal maximum, tak je potřeba vyvinout i maximum snahy, aby ji něco sežralo a dát tomu čas. Měnit nástrahy co chvilku vede například k tomu, že tam měl člověk třikrát za den plně vyhovující nástrahu, ale ani si toho nevšim
Slepá důvěra zase vede k tomu, že je jeden týden bez záběru.
- Pátek 20. ledna 2012 v 10:29® Alov
-
thundarr> Vyjádřím se v bodech, které si napsal.
1) Samozřejmě může začít levnou komerční směsí. Každý at si zvolí své.
2) Pokud sedím na svazovce, kde jsou stejné podmínky (dno jak hřiště, počasí, teplota vody atd.) a za kartší dobu nachytám víc ryb, než kucí kolem, kteří si nešáhli na šupinu, tak jsem je prostě přechytal. Ryby od násadových po 11kg lysce.
3) Tvoje věc.
4) Podle tohoto Tvého tvrzení budu věřit hrášku obaleném v lejnu psa a nachytám? Ale prosím tě. Tohle se zas krátkozraké zdá být mi. Samozřejmě, že si musíš být jist, že si udělal maximum pro to, aby si udělal záběr, ale i to kolikrát nestačí a ba naopak uděláš už ze zoufalství něco, čemu moc nevěříš, ale zkusíš to a záběr přijde. Jinak samo důvěra je důležitá, ale ta nenachytá.
5) Souhlas. Voda od vody je jiná a ryby reagují na určité typy nebu příchutě na každé vodě jinak. - Pátek 20. ledna 2012 v 10:29® thundarr
-
Fishing Team Romeo> moc pěkny
- Pátek 20. ledna 2012 v 8:12profil byl smazán
-
Zvědavec
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 22:51® ladamaj
-
mannice>všude kde to jde a je tam klídek.Jinak Orlík,Hněvkovice,Labe no je spousta vod kam jezdím samosebou i okolo CHomutovska sem z Jirkova ale převážně za rybama jezdím letos mám v plánu Vltavu,Berounku a spoustu dalších vod no musím koukat na své zdraví a to mě někdy brzdí.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 22:31® thundarr
-
Alov> ty jsi koukam taky expert
…
1/ dal jsem priklad multimixu protoze je to to nejlevnejši co znam … a co funguje a co bych měl odvahu dat do vody.
2/ přechytal za jakych podmínek, na jake vode, za jak dlouho ?
3/ s prominutim, neuznavam lidi co reknou hele tydle koule přechytaly ty druhy… to je totalni Blbost
4/ dulezite je cemu veris, muzes tam hazet kuličky z kukutesta a pokud tomu veris nachytas ( otazkou je jestli te tyhle vysledky uspokoji )
5/ co voda, to koule, nekde funguje rybina, jinde ptacak, jinde je to naucene , jinde to nikdy ve vode nebylo … tvrdit neco jinyho, je kratkozrake
znam vodu kde se s ptacakama proste nechytnes, ale jakakoli rybina zachyta, at je to co jeto … věř tomu
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 22:26® thundarr
-
osprey> no ja treba bych na soukromak ani nepachnul …, ta ryba pro me nema hodnotu … vem si to byl jsem na zavodech ubrna … a od ctvrtka do nedele jsme vytahli pul tuny ryb, naspal jsem asi 3 hodiny …, přeber si to …
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 20:41profil byl smazán
-
ladamaj> Spíš si nepochopil Romea,on to bral jenom v humoru
. Kam vůbec jezdíš chytat ty? Jseš z Chomutova,tak nechranice ?
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 20:35® ladamaj
-
mannice>stotožňuji se s Romeem skvašenej chleba tobych hodil tak prasátkům ale né nikdy do vody.CHleba použiju jen tehdy když rozkrmuji flek a je tam řídké bahno ale né skvašený.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 18:50profil byl smazán
-
ladamaj> My máme kvasení rádi
Fishing Team Romeo> Tak to bych chtěl vidět na živo
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 18:46profil byl smazán
-
mannice> Takhle ti somráci šupinatí vyvádějí, když přicházím s kbelíkem kuku
Tento příspěvek byl editován 19.1.2012 18:47:03 uživatelem . - Čtvrtek 19. ledna 2012 v 18:45® ladamaj
-
mannice>bejvavali doby kdy sem jezdil k vodě s bochníkem a nic víc a vždy se poved pěkný kapr nebo amur někomu i tolstolobik ale to už je dávno přežitek.Jinak chleba do krmení tak akorát na zákrm jinak ne kvasí.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 18:36profil byl smazán
-
mannice> Chleba ne … to by chtěli přidat!!!
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 17:44profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> kousek chleba,nic víc
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 17:25profil byl smazán
-
mannice> To asi každý, nebo každý normální rybář řekněme.
Já nevím čím to je. Netvrdím, že jsem na tu obří nic nechytil, ale na obří jsem chytil za určitou dobu jednoho kapra, a na druhý prut za tu a samou dobu třeba 3 až 4 kapry. Zkoušel jsem i přehodit pruty. Tam kam jsem nahazoval s obří kukuřicí tak jsem nahodil normální kukuřici a tam kde byla normální jsem nahodil obří. Výsledek stejný. A to mám asi 4 nebo 5 těch skleniček s obří kukuřicí a každá je jiná!
Nic, nechtěj žrát, nevážejí si dobrého papu, sojové boby dostanou! Co by za to dali kapři v Africe!