Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 16:52profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> Já se snažim pouštět rybu co nejrychleji.Až si pak říkám,že sem si jí nestih ani pořádně prohlídnout.
Kluci z daiwa teamu? S daiwou se nebavim
.
Je to zvláštní,že na normální kuku jo a na obří ne.Metrovýho kapříka s nějakejma 12–14 kilama,to musí rybář očekávat větší rachot.Ty 20kilový zakulacený,už k nějakýmu dramatičtějšímu boji už nemaj snad ani dispozice.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 16:23profil byl smazán
-
mannice> Obří kukuřice jsem zkoušel od kluků z maďarska a jak jsem psal Mírovi, žádná slava! Do te´d se mi to válí někde v kredenci a nechytám na to! Obyčejná normální kukuřice doma uvařená a není nad to! Ale snad jen jednoho na kukuřice těsně k metru. Všechny metrové a kapry nad metr jsem chytil na moje koule. Myslím boilie
. Nebo pelety s pop-up boilí,to je třeba ten kapr na videu…
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 16:16profil byl smazán
-
mannice> Teď jsem o tom klábosil s klukama z maďarska na chatu na FB. Ptal jsem se jak dlouho jim to trvá a ať se na to video podívají. Podle jejich odhadu to je v průměru 10minut. Ne dvacet!! Akorát z daiwa teamu si dělali legraci, že dokud jim nenarostou nohy
Ono je to těžké!
Jinak tam jsou nádherní kapři a pěkně zbarvení. Ale nízcí. To zase nad náma na přehradě, tam už kluci chytají fakt vysoká telátka…
Tento příspěvek byl editován 19.1.2012 16:17:22 uživatelem . - Čtvrtek 19. ledna 2012 v 15:55profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> Psal jsem to se smajlem.Vim že jsou rybáři,který by tu rybu nejradši naučili dýchat atmosferickej vzduch.Ale čim rychlejš tim líp.Pravda,že nějakejch 5–6 minut ještě neni hrůza. Ale pěknej kusánek..Zkoušel si tam chytat na obří kukuřici? Ta by mohla chytat jen ty větší..
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 15:26profil byl smazán
-
mannice> Kolik minut ti trvá po vytažení kapra než s ním nafotíš fotky a pustíš ho. Video je 3,5 minuty a nesetříhané!Byl poléván. Podívej se na videa teamů když dělají fotky! To je i na 20 minut.. Já to rychleji tedy fat neumím!
Tento příspěvek byl editován 19.1.2012 15:27:49 uživatelem . - Čtvrtek 19. ledna 2012 v 15:20profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> Co tam toho kapříka tak mučíš chudáka ?
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 13:23profil byl smazán
-
lunimus> Tak to je fakt pecka
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 13:21profil byl smazán
- mannice> Na deltě jsou jenom sazani. Vysoké kapry jsem chytil od delty 25km
v Ampostě. Kaprů přes metr mám ale odtamtud fakt hodně. Nádherné ryby to
jsou. Viz:
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 13:15® lunimus
-
Fishing Team Romeo> jj … je to tak
taketo priezvisko má inak jednu velku vyhodu … mojej manzelke mozem kedykolvek povedat: „ty si moja jedina“ a pritom nebudem klamat
… ale ked tak nad tym uvazujem, ono je to obojstranne a ona mi to mohla povedat navyse aj pred svadbou
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 13:11profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> Jednou se tak rozhodně musim zajet podívat
. Takže tam jde hodně o selekci ryb nejspíš.Kolikrát jsem viděl,takový ty klasický říční formy.Jsou tam sazani,nebo ne?
Až se naučim s vábničkou,tak budu snad chytat i u nás.Ale to je zas do jiný diskuze
.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 13:08profil byl smazán
-
lunimus> Fakt?
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 13:06® lunimus
-
Fishing Team Romeo> heh … ale Jediný som tu iba ja
Jediný je moje priezvisko :o)
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 13:03profil byl smazán
-
osprey> Kukuřice je luxus!!! Osobně mám větší úspěšnost na úplně normální kukuřici doma uvařenou. Dostal jsem pár skleniček s kukuřicí od kluků z maďarska, v rúzných nálevech a dypech. Já nevím no, ta účinnost na to není taková. Ale věřím jim, že u nich to fakt žerou kapři jak ze řetězu urvaní. Ale to je zase o tom, že to co jde tam nemusí jít jinde. já pamatuji to je asi dva roky. Udělal jsem koule masové báze a nadipoval jsem zo sladkou mandlí. No co to dělalo s kapry to byl mazec. Šli na to na Ebru,tady v Karviné na jednom kališti, v Pardubicích na Labi. Bác, přijel jsem na Pálavu za klukama a ti kapři to nechtěli. Přitom kluci vedle mě chytali nádherné ryby. Já ani potah!
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:45profil byl smazán
-
mannice> Já si boilie dělám leta sám. Viz mé články nebo videa. Já nevím, ta řka na deltě je prostě nevyspitatelná. A nevím proč, oni o to sladké nejeví až takový zájem. A když, tak v tom brzkém jaru. Nehledě na to, že do sladkého tlučou lisy/llisy/cípalové! A těch tam jsou miliardy..
Na candáty jezdím víš. Ti tam jsou fakt slušní. Black bassy chytají cca 100m proti proudu od nás v takové deltě přítoku, jmenuje se Midžorn-katalánsky… Já za těch 9let co tam jsem, nechytil ani jednoho. Fakt ne. Mě přívlač baví pouze na moři. Ale Miko (kolega) ten je chytá běžně! A slušné. No a sumci, o tom asi nemá smysl diskutovat
Tento příspěvek byl editován 19.1.2012 12:46:18 uživatelem . - Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:27® osprey
-
Fishing Team Romeo> Nevím. Mě vyhovuje dostupnost. Zkoušel jsem na svých místech i jiné nástrahy, nebylo to lepší, jenom dražší.
Ale rovnou tu napíšu, že místa jsou specifická a ryby do 65 cm, což je pro spoustu kaprařů zanedbatelná velikost. Jenže tyhle ryby mají turbodmychadlo nebo tak něco a jsou velmi cílevědomé.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:24profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> Ze začátku to asi nevadí,ale potom asi už jo.Co něco sladkýho,zkoušel si? Ona ta kukuřice je asi nejideálnější viď.Ale mám pár způsobů,jak si udělat nízkonákladově boilie a přitom stejně kvalitně jako komerční prodejci
.
Ikdyž já jet do španělska,tak mám v ruce vábničku se sumčákem a přívlačák na bassy a candáty.Kapři by jsem přesunul až na třetí místo,ikdyž co sem viděl,jsou tam krasavci.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:14profil byl smazán
-
osprey> Míro, mě asi nikdo z celého Světa nevyvrátí to, že kukuřice je úplně nejvíc nejúčinnější nástraha na kapry. Oni ji prostě milují!!
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:11profil byl smazán
-
mannice> Játra dělají své, to bez diskuzí!! Jenomže já s tím mám na Ebru problémy. Přes den ne, to je v pohodě. Ale jakmile se začne smrákat, tak je konečná! To je jeden sumec a barbo za druhým, to až člověka fakt se..re. Oni to nejsou žádní mackové, oni jsou malí, ale je jich několik druhů a taková kvanta, že to je až neuvěřitelné. Podvážeš pod hák třeba tři zrnka kukuřice v domění, že budeš mít klid. Nahodíš..pár minut.. jízda a na háku oběšený sumec. To by mě kolikrát fakt jeblo!
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:03® osprey
-
Fishing Team Romeo> Vzhledem k tomu, že na kukuřici chytám kapry nejvíc (ono je k tomu pár takových kdy, kde, jak a proč), tak mi to v létě občas zfermentuje. Účinnost je slušná.
Boilies si nosím jenom na soukromák – jeden den ročně. Chodím si tam zvedat sebevědomí. A druhá věc je, že bych na svých oblíbených flecích kapra 80+ nejspíš nevyndal
- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:00profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> Val to sem,val to sem
. Asi už máme oba stejnou nemoc.Já mám kolikrát taky pocit,že na mě mluvěj
.
Taky si myslim,že netřeba přidávat jinou vůni.Ale vzít výluh a rozmixovaný játra a před lovem to postříkat,tak by to mohlo působit ještě líp. Možná,že i ten fousek by se splet kůli těm játrům.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:57profil byl smazán
-
osprey>
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:54profil byl smazán
-
mannice> Já když jsem teď o tom tak přemýšlel, co konkrétně mě zaujalo na tom receptu, tak je to ta fermentovaná kukuřice. Fakt ano. Já totiž nechávám uvařenou kukuřici zkvasit a krmím tím. Kde chytám tady ví každý o tom mluvit nechci, ale vím jak ti kapři na tu kukuřici reagují. Oni normálně když přijdu k vodě vystrkují „klapačky“ z vody a hulákají na mě: Val to sem, val to sem!
Nicméně v té směsi, to musí být zákonitě účinné! Já bych to ani neparfémoval. Nechal bych to tak jak to je-planě. Kapr má o několik tisíců krat lepší čich než pes! Chápeš mě co tím chci říci?
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:43® osprey
-
Hlavně pánové nehádat. Chvilku to tu žije, tak zkuste atmosféru těch vzácných chvil nenarušit.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:40profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> Tak doufám,že dobře zaujal a pak pošleš nějaké své úlovky
.
Důvodů bude asi několik, buď je většina kaprařů tak moc poblázněných.Nebo se na diskuzi dívá každej s nadhledem a čeká co z toho vyleze.Protože každej se považuje za toho nejznalejšího a nejzkušenějšího kapraře,tak proč by se zůčastňoval. Já rozhodně nejzkušenější nejsem,beru si z těch pročtenejch vláken jen to co potřebuju.
PS: hlavně na to nechytej fousatý
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:32profil byl smazán
-
mannice> Já tě plně chápu … a máš 100% pravdu, že je to otevřená diskuze a pro každého! Jenomže je škoda, že se dané téma smekne úplně jiným směrem. Dokážeš si představit, že by k tomu prvopočátečnímu tématu přišlo dalších např. 5 příspěvků typu: Kluci zkoušeli jste tam dát tohle, nebo tamto? Mě to funguje, nebo naopak nefunguje! Věřím tomu, že by si každý z nás v tom našel to své. Rady a zkušenosti, nebo poznatky člověk nasává celý život a podle toho je nebo není v určité věci úspěšný.
Jinak, já jsem ten komentář před tím vzal fakt s hodně velkým nádechem humoru. Moc se tady již ani nezviditelňuji. Ale mě skutečně ten tvůj recept zaujal, i tvá odpověď na můj dotaz! Takže asi tak …
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:18profil byl smazán
-
Fishing Team Romeo> Ne,tak já to beru jako diskuzi otevřenou všem názorům.A utlačovat někoho za jeho názor nevede stejnak k něčemu plodnýmu. Ale jak si napsal,ten kluk se ptal na nějaký začátečnický rady.Nechtěl přísady z Top edice.Ale i přesto, že thundarrovo odpověď byla z jinýho soudku ( já jí samosebou respektuju). Tak nedokážu souhlasit s něčim co pravda neni a ještě k tomu „pomlouvat“ druhej výrobek. Třeba jsme dokonalý my,nebo opozice.Ať je to jakkoliv prostor pro diskuzi maj mít všichni.Třeba spolu dohromady na něco příjdem
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:17profil byl smazán
-
Tento příspěvek byl editován 19.1.2012 11:18:31 uživatelem .lunimus>
Já věděl, že tu nejsem jediný
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:14® lunimus
-
… ano … s tym, ze nas dokonalych je malo uplne suhlasim
… a som rad, ze sa nas tu stretlo tolko na jednom mieste :o)
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:08profil byl smazán
-
mannice> Věříš svému receptu? Víš, že je účinný? Já tomu skutečně věřím, sestava toho receptu má hlavu i patu! Chtěl jsi poradit recept pro řekněme méně zkušenějšího rybáře který o to požádal. On se neptal na směs nějakého výrobce. Já Ti normálně rozumím, že takové střety člověka úplně nutí odepsat. Vyprdni se na to! Takových expertů je tady na tomto serveru více než koulí, které kdy naházíš do vody. Tím se máš bavit. Jdi se třeba podívat do diskuze sumcařina. To je teprve sranda. Jeden který žádného sumce nechytil za celý život, nebo nějaké mrzáka radí světa znalý jak kdyby se vylíhl ze sumčí jikry. Druhý chytne jednoho „mazáka“ a hned je u něho Jakub Vágnerů „trotl“. To si nevybereš! Měj z toho legraci s myšlenkou, že nás dokonalých je prostě na Světě málo!
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 9:28profil byl smazán
-
thundarr> Neber to jako nějakou odpověď,že se s tebou chci přít.Jak si napsal,jestli tomu věříš,tak neni co řešit.Ale když si najdeš jakoukoliv zmíňku o krmivech co sem psal,tak to každej chválí.A je to jednoduchý proč
.On ten multimix jestli se nepletu tak výjde o dvacku dráž na kilo.Takže porovnávat multimix a směsy z krmiva hulín jako mix a přichucenou sojovku to je dost odvážný.
Jen se sám podívej jaký to má složení.Líbí se mi to proto,že v tom nedělaj žádný tajnosti co do toho dávaj.Prostě čistá výroba s cenou,za kterou si to nejseš schopnej vyrobit doma. http://www.krmivahulin.cz/?…
Alov- Pravda,pravda
Tento příspěvek byl editován 19.1.2012 09:30:13 uživatelem .