Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 23. prosince 2011 ve 13:32® P.R.E.D.A.T.O.R
-
Dawee> mno to je sice,ale je třeba se na ně připravit
- Pátek 23. prosince 2011 v 0:58® Dawee
-
P.R.E.D.A.T.O.R> dík zkusím, ptal sem se kamaráda (majitele ryb. potřeb) a povídal že je lidi docela kupovaly přes léto, ale na kapříky je eště chvíly čas
- Čtvrtek 22. prosince 2011 v 10:05® P.R.E.D.A.T.O.R
-
Dawee> musíě zkusit,na každým revíru to může být jinak,já jsem s nimi chytal a byl jsem celkem spokojen,sice jsem na to natahal jen malý kapříky ale i tak něco…
- Středa 21. prosince 2011 v 19:54® Dawee
-
zdravím, chytal už jste někdo na tyto pelety: http://www.chytapust.cz/…1kg/d-71279/
a byly jste s nimi spokojeni či ne?
- Neděle 18. prosince 2011 ve 14:47® Noodling
-
osprey> Když to ale neprezentují veřejně, tak to není pro lidi žádná show a to je škoda
- Neděle 18. prosince 2011 ve 13:16® osprey
-
Noodling> To by ses divil, jen to není třeba vidět na webu.
Jinak se nedivím, že kucí musejí tu energii, kterou v létě vynaloží na překládání pytlů a barelů teď v zimě někde ventilovat
- Neděle 18. prosince 2011 v 0:55® b.gun
-
Pokud člověk najde správné místo, není v kombinaci boilie a jednodenní chytání žádný problém. Osobně s kolegou nejezdíme ani na celý den (natož pak na více dnů), ale nanejvýš jen tak na půl dne (třeba 5 hodin po práci). Krmíme max. hrst kuliček na prut, při záběru opakujeme stejné množství.
- Sobota 17. prosince 2011 ve 23:25® Noodling
-
osprey> Kapraři jsou ale víc akční: http://www.lkbaits.cz/…ortcarp.html
Tento příspěvek byl editován 17.12.2011 22:26:05 uživatelem Noodling.Vláčkaři mezi sebou žádné zápasy nepořádají
- Sobota 17. prosince 2011 v 16:00® osprey
-
Noodling> Já su tak šťastné, že su ten vláčkař…
- Sobota 17. prosince 2011 ve 13:38® ladamaj
-
Klon>také jsem měl možnost koukat jak mizí celej odříznutej kus a pumpoval jako splávek něco neskutečného no skrátka to musí člověk zažít.
- Sobota 17. prosince 2011 ve 12:41® Noodling
-
Klon> Já tomu údaji věřím. Ono se letos na Tovačově mimo jiné ukázalo, že zaměřit se během závodu právě na amury je velmi účinná strategie, kterou už někteří čeští rybáři od maďarských kolegů úspěšně převzali.
- Sobota 17. prosince 2011 v 11:52® Klon
-
ladamaj> Rákos ja rákos.Je kolikrát fascinující jak přes léto zmizí i celé ostrovy.
- Sobota 17. prosince 2011 v 11:34® ladamaj
-
Klon>to vím ale nežere veškerou rostlinnou potravu ideál je doutníkoví rákos.
- Sobota 17. prosince 2011 v 11:28® Klon
-
Noodling> Já se snažím to s krmením moc nepřehánět.Jinak máš pravdu že se dá krmit mnohem a mnohem víc.Obsádka si s tím poradí,když je to dobře upravené…
Jen pro zajímavost: Amůr prý dokaže ( podle knížky i videa )Spořádat za 1 hodinu i 1 kg krmení. Je to dáno tím že že se hlavně živí rostlinou potravou a s té aby dostal dostatek energie pro svůj život,tak jen žere a žere… To když pak najede hejno Amurů,tak není problem za hodinku ti zakrmené místo vyluxovat
Tento příspěvek byl editován 17.12.2011 10:29:30 uživatelem Klon. - Sobota 17. prosince 2011 v 0:32® ladamaj
-
Noodling>já jezdím také s vozejkem a kombíkem vozím i člun takže vím očem je řeč.Jinak už léta nezávodím i když bych mohl,závodí synátor a sem rád když to vše ukočíruji sponzora jen tak nenajdeš i přesto že mám spousty kamarádů ale ti ho sponzorují náčiním a sem jim hodně vděčnej.
- Pátek 16. prosince 2011 ve 23:34® Noodling
-
ladamaj> Na většině závodů to o něm opravdu je. Tovačov je asi zrovna největší extrém. Většina závodníků tam taky jezdí s SUV a velkou károu, která je napěchovaná barelama
Tento příspěvek byl editován 16.12.2011 22:35:30 uživatelem Noodling.Máš pravdu, že závody jsou hlavně o financích, ale je to zajímavé zpestření.
- Pátek 16. prosince 2011 ve 23:01® ladamaj
-
Noodling>skouknul sem několik videí cose týká kaprařských závodů jak unás tak hlavně Maďarsko vím že jde o masivní krmení.Když jedu na amury tak tam jezdím 14 dní krmit deně 5kg kuku,pš.,řep.,konopí,brambory,koule no apak razím.Jinak na 14dní mám sebou ještě 50kg jen kuku ale i ostatní koule nebraly,pelety také nakonec sem si připravoval kuku na vlas a začal šrumec.Nějak si nedovedu představit sebou někam tak daleko vézt tolik krmení,no když jedu do 20km od domova tak když dochází zajedu pro další nebo ho přivezou kluci co zamnou jezdí to nakonec víš že stakového místa nelze odjet kvůli masažkám.To čištění bylo mám dojem v Rumunsku odváželi náklaďáky bojlí ale kde sem to našel už nevím ale na netu to bude určitě dali tam zákaz chytání na 2roky a zákaz chytání na bojlí no záleží zčeho to kdo upatlá.Já mám své bojlí i pelety a zatím sem stím byl všude dobře mám i závodní krmení testované na mistrovství světa v různých zemích no a supr hodnocené i zahraničníma závodníkama.Jinak mohu jezdit na mistrovství ale jde jen o finance 30.000 jeden víjezd.
- Pátek 16. prosince 2011 ve 20:08® Noodling
-
ladamaj> Já tam chytal pouze na závodech za velmi specifických podmínek. Ale na zdánlivě nepříliš dobrých místech se tato taktika jednoznačně osvědčila. Pokud totiž lovné místo tamním kaprům z nějakých důvodů nevyhovuje, nechají se stáhnout skutečně jen opravdu masivním krmením. Příkladem budiž úspěch týmu, který z místa zdánlivě bez šance na úspěch, vyhrál sektor. Zkrmili tuším 700 nebo 800 kg za týden.
Tento příspěvek byl editován 16.12.2011 19:12:10 uživatelem Noodling. - Pátek 16. prosince 2011 ve 20:03® Noodling
-
macek2> Nebude, toho se nebojím. Ona si s tím obsádka tovačovských kaprů a zejména amurů bez problémů postará.
- Pátek 16. prosince 2011 v 19:18® ladamaj
-
Noodling>Tovačov sem se chystal jet se synem ale po tomto to určitě mebude.Jinak o něčem podobném sem již četl kdysi dávno no nakonec musel přijít na řadu bagr a komplet jezero čistit to hraničí už s deby.....
- Pátek 16. prosince 2011 v 19:13® macek2
-
Noodling> taky jsem na Tovačově v létě viděl borce který to tam valil lopatou,ta kukuřice tam bude ještě dneska
- Pátek 16. prosince 2011 v 18:39® Noodling
-
Klon> Pořád jsi proti některým chronickým „krmičům“ – třeba na Tovačově – celkem troškař, tam se někteří blížili k tuně spotřebovaného krmení za týden
Tento příspěvek byl editován 16.12.2011 17:44:55 uživatelem Noodling. - Středa 14. prosince 2011 ve 20:17® RuSaKsRo
-
Klon> stím hledáním míst mám dobré skušenosti, jednou jsem šel 30minut přes rákos jen s feederem do úplně zabláceného kouta(to že je zablácené jsme zjistil až když jsem tam dorazali)a nechtěl jsem jít nazpět tak jsem nahodil a kupudivo asi po 5minutách kapr 60cm a tejtu velikost jsme chytal pořád dokola až mi došli nástrahy a musel jsem jít, na jiných místech na tom revíru byl člověk rád za většího cejna
- Středa 14. prosince 2011 v 19:59® jajco
-
Klon> Dík za radu.Nejde mi ani tak o počet úlovků,budu chytat jen na jeden prut a druhým federem budu právě řádit.
- Úterý 13. prosince 2011 ve 21:19® Klon
-
jajco> Měl by sis v první řadě o boilie něco přečíst… Boilie a jednodení vycházky podle mě nejdou dohromady.Né že bys nic nechytil,ale na takhle krátkou vycházku jsou mnohem lepší nastrahy jak boilies…
radši bych zkusil nějakou peletku která má dobu rozpadu ryclejší.Přece jen bude ještě studená voda,tak at se hezky rozpadá… Boilies bych zařadil někam aspon ke dvoudení rybařině… Je to samozřejmě jen můj názor,ale beru to tak že když jdu na 1 den,tak se snažím chytat vše at se vyřádím a at mám co nejvíce ůlovků.Pokud se chci zaměřit na větší kusy,tak jedu na více dnů a technika lovu,nástrahy,krmení je zase jinak…
- Úterý 13. prosince 2011 ve 21:00® Klon
-
RuSaKsRo> Kaprařina samozřejmě není jen o velkém zakrmování.Hodně záleží na tom jaká je to voda,jaký je rybářský tlak apod.
Nejlepší je asi najít vodu kde boilies vodní populace nezná,ale to je dnes velmi obtížné…Spíš bych se pokoušel zaměřit na místa kam rybáři nechodí.Tím myslím že si třeba vytýčit jeden den a jít hledat nová místa…Hodně rybářu je dnes plná pohodlí a plahočit se někde roštím,rákosím,kopřiva + 100 kg vercajku prostě nejde a to je tvoje PLUS.Já si už takhle pár míst našel a věř že se vyplatilo a ani jsem nemusel buhví jak krmit.Ryby tam byli v klidu a tím pádem nebyli ani tak ostražitý…
Jinak třeba opakem jsou nějaké závody extrémní kaprařině..Zůčastnuji se takových to závodu a letos jsem měl sebou 40kg boilies,40kg pelet 60 kg kukuřicea 20 kg namíchaného konopí s řepkou…Bohužel mi to nestačilo.Neměl jsem posledních 14 hodin čím krmit a skončil jsem s celkovou váhou 87,20 kg na druhém místě.1 místo bylo krásných 112 kg.Pořád si ale myslím že kdybych měl ještě čím krmit,tak bych se přiblížil mnohem více prvnímu místu ba možná i vyhrál…
- Úterý 13. prosince 2011 ve 14:37® ladamaj
-
RuSaKsRo>takové to chytání je opravdová laboratoř.CHytal sem amury na bojlí a nic nakonec sem dal kuku na vlas a bylo vysmáto supr pochytání trofejních amurů.Koule nechtěli ale kuku brali suprově no také sem stím i krmil rovněž koulema,peletama proto píšu že není vše jen o bojlí ch ce to trochu číst a skoušet.
- Úterý 13. prosince 2011 ve 14:16® RuSaKsRo
-
ladamaj> stěma bramborama mam taky pěkný skušenosti chytal jsem max. 3m od břehu a používal jsem vlasec měl jsem 35 a udělal jsem si olůvko z kamene a splávek z vrby a chytil jsem 8kilovýho kapra, ale bylo divý že když jsem tam dal normalní splávek a olůvko tak to ani neťuklo
- Úterý 13. prosince 2011 v 11:35® ladamaj
-
jajco>chytání na bojlí není vžádném případě jen o bojlí.Nejideálnější je přikrmovat i pšenicí ,řepkou dobré je i třeba čtvrtky brambor no a samo sebou i bojlí.CHytání tímto spůsobem není jen o kuličkách je dobré si o tom něco přečíst a každé kupované bojlí není to pravé ořechové.Já si dělám bojlí své i pelety zrovna tak to dělá i spousta kaprařů takže něco přečíst je lepší v každém případě.
- Úterý 13. prosince 2011 v 10:51® jajco
-
Když čtu rady,potřebuju taky jednu na příští rok.Na boilí sem nikdy nechytal a potřebuju poradit co koupit na začátek roku na jednodení vycházky.Přikrmovat chci jen pár kuliček kobrou.