Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 12. prosince 2011 ve 23:48® osprey
osprey

RuSaKsRo> Na spoustě revírů kapři boilies jako takové znají, takže pokud máš kvalitní, stačí i relativně střídmé zakrmení.

Samozřejmě se dají dělat i masové kampaně s prokrmenými tisíci korun na osobu a den a něco v tom duchu asi budou závody.

Já jezdím jednou ročně si zachytat na soukromák a kilový pytlík mi na den bohatě stačí.

Pondělí 12. prosince 2011 ve 22:24® macek2
macek2

RuSaKsRo>tak to byly určitě popupky,ty se prodávaj jako hotovky v krabičkách po několika málo kusech a jsou drahé asi proto že nepodléhaj takové spotřebě jako potápivé boilí které se dá koupit levněji,třeba dlouhou dobu má oblíbená směs od Jetfish suprafisch s esencí olihen,směs je levná takžě se dá více krmit,esence je drahá ale zato vydrží dlouho,záleží vždy na každém kolik je ochoten do toho vrazit.

Pondělí 12. prosince 2011 ve 21:49® RuSaKsRo

macek2> díky jsem totiž nevěděl a když jsem v obchodě viděl asi 10 kuliček boile za 150Kč tak jsem nad tím začal přemýšlet

Pondělí 12. prosince 2011 v 18:53® macek2
macek2

RuSaKsRo> horší je nezeptat se,ale tet k otázce,za sebe říkám že NE!já když jedu na kapry tak si sebou beru max. půl kila boilí nebo pelet na den,nejsem totiž tak bohatý abych si mohl dovolit denně vysypat do vody krmení za x-tisíc korun a určitě nejsem sám,například můj největší kapr v CR byl chycený na odhoz s jednou kuličkou popup boilí na háčku a k tomu asi 50kuliček na den zakrmené kobrou.

Pondělí 12. prosince 2011 v 18:35® RuSaKsRo

chtěl bych ze zeptat možná vám to bude připadat jako blbá otázka ale v žádném článku jsem se to nedozvěděl, je účinost kaprařiny jen o hromadném zakrmování boilisem nebo peletami???

Pátek 9. prosince 2011 ve 14:20® Futureriver
Futureriver

ahoj, nevíte kde bych v Praze sehnal: Spro Vlasec Carp Maxx 0,28mm 350m. Kdyby někdo věděl, budu moc rád:)

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 22:11® Vendelín
Vendelín

RuSaKsRo> Myslim si že cenu to má pro začátečníka. Jako dárek. Nebo pro někoho kdo jde k vodě občas. Rybář který rád zachytá s kvalitním nádobím by do toho asi nešel. Ale to je na každém z nás.

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 20:24® RuSaKsRo

ahoj lidi má cenu to kupovat???? http://rybar.braunstar.cz/…a-super-cenu

Čtvrtek 8. prosince 2011 v 11:51® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

thundarr> Máš pravdu, že tento tebou popsaný způsob lovu nepraktikuji a jak jsem psal, tak ti nevnucuji, abys ten foťák s sebou vozil. A stejně, jako ty naprosto nesouhlasím s tím, že by se měl kapr kvůli nějaké té fotce vozit na břeh. Jen říkám, že je dobré mít ten foťák (pokud to jen trochu jde) u sebe všude. Je mi jasné, že ty chytáš úplně jiné ryby a na úplně jiné způsoby než já. Jen říkám, že se snažím mít ten foťák všude.

Nevím, proč kvůli tomu tady proti mě tak brojíš. Už níž jsem ti napsal, že ti toto mé dogma (mít „fotozbraň“ stále po ruce) ti nevnucuji a v žádném případě nehaním to, jakým způsobem chytáš a fotíš ryby.

Úterý 6. prosince 2011 ve 22:46® osprey
osprey

thundarr> Počítám s tím, že se neudělám. Jel jsem s tím v Chorvatsku i jednu místní řeku.

Ona cena mých zrcadlovek už není velká. Stárnou, holky.

Úterý 6. prosince 2011 ve 21:28® thundarr
thundarr

osprey> jo, ale pocitas s tim ze kdyz se udelas tak si holt koupis novou ? nebo mas obal ktery to vydrzi :-)

Úterý 6. prosince 2011 ve 20:08® osprey
osprey

thundarr> Já vozím zrcadlovku i na kajaku.

Ale fakt to ber tak, že naprosto respektuju tvůj pohled na věc, tvá měřítka i priority a nehodlám tě k ničemu přemlouvat a vůbec už nechci tvrdit, že děláš něco špatně.

A naprosto souhlasím s tím, že vozit kapra na břeh kvůli focení nemá cenu.

Úterý 6. prosince 2011 v 19:24® thundarr
thundarr

ssg.Jimmy Wild> dobre … , jak casto chytas z vyvazky, na 300m v minusových teplotach …, musis přepadlovat 20m ras, drzet v ruce prut, pak zapnout eventuelne motor …, kdyz bych rybu chtel vyfotit na brehu musel bych ji vytahnout do lodi a cca 5 minut ji vest ve clunu za mrazu…

kdyz bych si dal fotak na krk, mozna bych si nerozmlatil nic o vesla ktere se krizi ve vysce visiciho fotaku… pravda podminky na krasny fotky by byly, ale musel by tam byc clovek ktery by fotil a nevenoval se ryby …

co je pro tebe extremni lov/foceni ? … to by mne fakticky zajimalo … , taky potrebuji fotky pro clanky … ,ale za kazdou cenu ty fotky delat nebudu, nemam proste prachy abych si kupoval kazdy rok novou zrcadlovku … akční fotky se mi libi, ale musim na to mit podmínky …

Pondělí 5. prosince 2011 v 15:27® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Což to ano, s tím souhlasím. Také nefotím každou čudlu, co chytnu. Ale pokud už je na háčku něco, co by si člověk vyfotit chtěl, tak když se to udělá takto, tak si myslím, že nelze nic namítat.

Pondělí 5. prosince 2011 ve 14:57® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Což to jo, proto taky fotím většinu ryb ve vodě – navíc tam by ani nic jiného rozumného dělat nedalo.

Jde o kvalitu fotky. To, co vzniklo je takový běžný cvak. Já ho někde využiju (dal jsem ho do Z lovu), živí mě to. Ale spousta lidí si takový snímek odpustí. Nemají tu potřebu ho dělat a nedivím se jim.

Takže prostě respektuju thundarrův postoj nefotit, když nevidí důvod. Rozhodně lepší než fotit za každou cenu.

Pondělí 5. prosince 2011 ve 14:48® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Když jsem tě viděl při tom focení, tak dle mého jí to vůbec nemohlo ublížit. Viděli jsme, že je dobře seklá (ve smyslu toho, že ji zásek nijak nepoškodil žádná choulostivá místa), focení trvalo cca 20–30 vteřin a ryba nebyla vytažena z vody a někde válena nebo tak. Bylo to prostě ohleduplné a rychlé a bez nějakého zbytečného stresování. To beru, jako přiměřený a k rybě šetrný způsob, který se mě osobně zamlouvá.

Pondělí 5. prosince 2011 ve 12:28® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Tohle každý vnímá jinak. Vůbec bych to neřešil. Třeba jak jsme byli spolu, tak jsem rybu fotil – ale žádná práce se světlem, omezená možnost něco komponovat, v podstatě jen pár cvaknutí ještě ve vodě.

Tohle bylo skoro na hraně, abych vůbec ten foťák tahal z brašny. Každý má tyhle hranice jinde.

Pondělí 5. prosince 2011 v 8:48® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

thundarr> Pokud uděláš např 2 fotky ryby, kterou přitáhneš ke břehu nebo ke člunu a pak ji vyháčkuješ, tak nevím, proč by se to mělo nazývat fotka na úkor ryby. A věř mi, že pokud bych měl pěkné zrcadlo, tak i s ním bych do té lodi skočil. Jsem možná z tvého pohledu extrémista, ale mě se prostě nejvíc líbí právě ty fotky, co udělám někde na srázu, na skále, na kameni ve vodě, v rákosí atd. Prostě je to můj přístup a já ti ho nevnucuji a ani ti nehaním ten tvůj. Jen jsem řekl, že s tím Ospreyovým přístupem souhlasím a že to mám podobně nastavené. To je vše.

Tento příspěvek byl editován 5.12.2011 07:49:06 uživatelem ssg.Jimmy Wild.
Sobota 3. prosince 2011 ve 3:08® thundarr
thundarr

BxB> set je to paradni, v ruce jsem to alenemel , taknevim …, kazdy prut je jiny , muzes mit v ruce prut 2.75lb a ohne se na nem jen horni dil, nebo 3lb a pujde krasne plna parabola i pri 50kaprovi … je treba si to nekde osahat a pak koupit .. ne kazdy prut ti bude sedet … ale kdyz to koupis spokojeny jiste budes.

Sobota 3. prosince 2011 ve 3:05® thundarr
thundarr

ssg.Jimmy Wild> tady neslo o to znicit fotak, ale nestoji mi to zato delat fotku naukor ryby … to fakt ne ,… krom toho tahat fotak pri zaberu z vyvazky na clun ? fakticky bych te chtel videt. mozna kompatk … ale brat zrcadlo … skocit s prutem v ruce do clunu, jet 300m zacit zdolavat 75cm a vetsi rybu , u toho ji jeste fotit …

jste opravdu borci :-)

popravde dvakrat jsem se na vode v mlze ztratil dojel jsem uplne jinam nez jsme meli pruty …, bylo stale -X stupnu…, celkem sranda … :-)

Středa 30. listopadu 2011 ve 12:34® Vendelín
Vendelín

BxB> Myslim že to je dobrej set. I když kaprař jsem krátce. Mam prut 3lb a kapříci 50 jsou na tom cítit parádně. Nebál bych se toho:) A 2.75lb tam až takovej rozdíl od těch 3lb není pokud to není pro profesionálního rybáře si myslim.

Úterý 29. listopadu 2011 v 9:27® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> To je jasný, že se pak může tohle stát. Ale na co s sebou zase tahat foťák, když bys zrovna to co bys chtěl, fotit nemohl, aby sis ho náhodou neušpinil nebo neodřel nebo tak :-)

Pondělí 28. listopadu 2011 v 19:36® BxB

Zdravim- co rikate na tuto nabidku setiku od Shimana?
http://www.bohemiafishing.cz/…er-xt-8000ra A jestli nekdo mate zkusenosti s Catanou BX specimen v dvojdilu tak jestli je vhodnejsi 2.75 nebo3lb? Aby na tom byly citit i treba kaprici 50cm ale aby to nebyla zas moc zvejka… nejsem kaprar,je to pro nekoho,tak diky za rady

Tento příspěvek byl editován 28.11.2011 18:39:36 uživatelem BxB.
Neděle 27. listopadu 2011 v 18:43® Quick2803
Quick2803

Který je lepší naviják buď MIVARDI MAXIMUS 8000/12000 a nebo SEMA THERAPY CARP 1280

http://www.fishop.cz/…rp-1280.html http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?…

máte někdo s nima zkušenosti děkuji

Sobota 26. listopadu 2011 ve 20:58® Scanix
Scanix

osprey> zase mas fotak po ruce na mistech, kde to za to stoji…nakonec fotka ryby je nejlepsi na miste, prirozena, zivelna a pro rybu urcite lepsi ;-)

Pátek 25. listopadu 2011 v 16:01® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Ale ty ztráty tam jsou, to si buď jistý. Jedno utopení, několik pádů s různými následky, rozbitý filtr a půl hodiny za svěrákem ve snaze to torzo sundat z objektivu…

K tomu věčně všude voda a špína. Mnohý fotograf by při pohledu na to všechno zaplakal.

Pátek 25. listopadu 2011 v 15:45® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Myslím, ale že to je právě to správné. Nás např. v jednotce vždycky učili „trénuj tak, jak bojuješ“. S plnou výstrojí a za každých nepříznivých podmínek. A tady to je něco na ten způsob. Člověk musí brát ten foťák úplně všude. I tam, kde hrozí ztráta, rozbití nebo tak. Jedině tak udělá dobré fotky. Prostě co se fláká nebo jede na půl plynu, tak to není pak stoprocentní výsledek.

Pátek 25. listopadu 2011 v 15:05® osprey
osprey

thundarr> Aha… Plně chápu.

Já s foťákem jezdím na lodi, i na kajaku, brodím, šplhám po skalách a tak. Občas to podle toho vypadá.

Čtvrtek 24. listopadu 2011 ve 23:33® thundarr
thundarr

osprey> ano kazda ryba stoji za fotku, ale tafotka mi nestoji zato abych ji z 300m vzdalenosti vezl na breh v minusovych teplotach…, to radeji tu fotku oželim

Středa 23. listopadu 2011 v 15:27® cadoxfishing

Zdravím všechny kapraře male info: více na www.cadoxfishing.cz

foto/diskuze/kaprarina/2011/th-img46045.jpg