Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 21. listopadu 2011 v 18:41® ras2ta
ras2ta

tak ted sem dosel z prace.jelikož se na to chystám uz dlouho,chci uložit vercajk k zimnímu spánku.teď už se mi fakt nechce tak se do toho dam zitra

Pondělí 21. listopadu 2011 v 0:21® ladamaj
ladamaj

Noodling>o Maďarsku něco málo vím a mohu zjistit mám tam příbuzné.Jinak jet ven mohu už sem to probíral s lékařem ale auťák řídit tak daleko no nevím někdy mě to problém nedělá ale někdy zase jo a letadlo ne ne.Jinak muj zdravotní stav buď zůstane takoví jaký je nebo se zhorší ale pořád se držím v kondici.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 23:48® Noodling
Noodling

ladamaj> V Maďarsku jsou také velmi zajímavé lokality s trofejními rybami.

Snad se to zlepší a budeš moci na nějakou zahraniční výpravu vyrazit.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 23:14® osprey
osprey

thundarr> Každá ryba stojí za fotku. Horší je, když nejsou podmínky na focení.

Třeba takový pěkně vypadající šedesátník je ryba, která budí naději – můžeš si ho představit, jak bude vypadat za pár let.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 23:09® thundarr
thundarr

Tak ja uzavřel kaprařskou sezonu … podarilo se vcelku hodne ryb, bohuzel zadna pro fotku … ale i tak paradni chytačka … akorat jsem se po hodine koupal … :-)

Neděle 20. listopadu 2011 v 19:15® ladamaj
ladamaj

Noodling>možná že zde mám ještě mapu supr míst ale jak říkáš s tím rybářským tlakem to tam bude určitě také.Maďarsko bylo taky dobré tam sem měl jet s Petrem Holím a Martinem Kadeřábkem když chytali za sportex no jo ale vté době sem měl moc práce a tak to nešlo,teď mám spoustu času ale někam jet jen se synem to nejde.

Neděle 20. listopadu 2011 v 18:16® Noodling
Noodling

ladamaj> O té řece i o tamních úlovcích mám řadu zpráv. Rybářský tlak si však začíná vybírat svou daň i tam. Ale myslím, že i dnes se tam nechají ulovit velcí kapři. Taky bych se na ně do Francie někdy rád vypravil.

Tento příspěvek byl editován 20.11.2011 17:21:17 uživatelem Noodling.
Neděle 20. listopadu 2011 ve 14:49® ladamaj
ladamaj

Noodling>ještě když sem byl zdráv sem chtěl navštívit řeku senu doFrancie to není tak daleko a zachytat si takové kapry od 20kg nahoru nebylo problém.Jak to je dnes nevím karp sem pro masaření rozpustil no a dnes najít parťáka je problém no taky asi ohledně mého zdraví.8-(

Neděle 20. listopadu 2011 ve 13:17® Noodling
Noodling

ladamaj> 30 kg kapr z řeky musí být opravdu parádní ryba.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 13:12® ladamaj
ladamaj

zadar>Ahoj Peťo ve Franciji na řece Seně a další o něco menší u Petra holého teho dostal v Ma´darsku takže se mel možnost skouknout video fakt pěkné.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 12:34profil byl smazán

ladamaj> Taky mě to připadá divné. Láďo, kde jsi měl štěstí vidět tak velikého kapra?

Neděle 20. listopadu 2011 v 9:24® ladamaj
ladamaj

Noodling>mě přijde že jde o maketu už ztoho jak drží turovnováhu zbytek přesahující přes váhu.

Neděle 20. listopadu 2011 v 1:53® Noodling
Noodling

osprey> Asi to tak bude :-) Je vidět, jak byli rybáři už před půlstoletím vynalézaví, aby na okolí zapůsobili :-)

Neděle 20. listopadu 2011 v 1:42® osprey
osprey

Noodling> Mě přijde ta váha jako miniatura. Decimálku jsme doma měli, respektive rodiče ji pořád mají. Nesedí mi k té na obrázku.

Ryba je pak relativně malá a může mít tak velké oči. Třicetikilový kapr má úplně jiný kukuč.

Neděle 20. listopadu 2011 v 1:39® Noodling
Noodling

ladamaj> Já taky, ale opravdu by mě zajímalo, jestli je ta fotka nějak upravená nebo ne :-)

Neděle 20. listopadu 2011 v 1:34® ladamaj
ladamaj

Noodling>byť sem viděl kapra hodně přes 30kg tak tohle se mě nezdá souhlasil bych s Mírou.:-/ =-|

Tento příspěvek byl editován 20.11.2011 00:34:58 uživatelem ladamaj.
Neděle 20. listopadu 2011 v 1:33® Noodling
Noodling

osprey> Mně taky moc nesedí, působí opravdu dost divně.

Neděle 20. listopadu 2011 v 1:23® osprey
osprey

Noodling> Je to divné. Ryba má moc velké vykulené oči, chybí lepší srovnání velikostí – viděl jsem docela pěknou třiceticentime­trovou decimálku a tady je ta váha docela šikovně oddělena od pozadí.

Nedokážu říct, jestli je fotka pravá nebo nějak zmanipulovaná, ale nesedí mi.

Neděle 20. listopadu 2011 v 1:17® Noodling
Noodling

Tady mám jednu zajímavost. Ryba měla být údajně ulovena 14. 6. 1952 a fotka má být bez úprav. Co si o ní a o váze ryby myslíte?

foto/diskuze/kaprarina/2011/th-img45967.jpg
Pátek 18. listopadu 2011 ve 13:17® džigit

Erik> http://www.chytej.cz/…-tisicileti/
lenost je pro rybáře špatná vlastnost :-)

Tento příspěvek byl editován 18.11.2011 12:17:43 uživatelem džigit.
Pátek 18. listopadu 2011 ve 12:21® Erik
Erik

Dobrý den chtěl bych se zeptat na střední školu rybářskou v třeboni

Tento příspěvek byl editován 18.11.2011 11:22:11 uživatelem Erik.
Pátek 18. listopadu 2011 v 9:08® džigit

zrybenec> podle období, v jakém se zrovna nachází.Před zimou „hodně“ všeho,aby ji přečkal,na jaře,aby doplnil,prostě jak potřebuje.Nelze to jednoznačně říct.Pokud čekals odpověď ve stylu určitého množství,asi budeš zklamán.

Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 23:50® zrybenec
zrybenec

Můžu se zeptat na to co potřebuje kapr ? Myslím tím třeba bílkoviny a v jakém množství.

Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 22:59® Futureriver
Futureriver

ok,díky všem za rady.

Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 22:22® osprey
osprey

Futureriver> Hodně z nich si je velmi podobných. Váhu neřeš, nevláčíš s tím a během zdolávání ti ruka neupadne.

Co se týče výběru konkrétního kusu, ono je to dělané vesměs hodně podobně v pár fabrikách na východě. Rozdíly se projeví hlavně až během praxe, na krámu se ty mašinky točí skoro stejně.

Takže si vyber co se ti líbí nebo co se osvědčilo známým. Ty rozdíly nejsou tak velké, abys o něco zásadního přišel. Víc ti ale neporadím – baitrunnery nevlastním. Měl jsem jeden čas něco půjčeného, ale prostě tenhle typ navijáku nevyužiju.

Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 13:11® džigit

Futureriver> však uvidíš,jen jsem hodil zkušenost do placu.Mám dvouletou zkušenost na řeka+stoják a zatím bez problémů

Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 12:35® Futureriver
Futureriver

džigit> no tak metrový asi tahat nebudu,chytám většinou 50ky, občas se mi poštěstí kolem 60cm + nějaký větší co se pustí sám rovnou ve vodě :-D

Ta Sportera nevypadá špatně přemýšlím o ní, ale antera taky nevypadá špatně za tu cenu. Musím ještě chvíli popřemýšlet, co se dá dělat..

Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 12:03® džigit

Futureriver> já mám Sporteru 3507R,byla v duelu, a spokojenost.Kapříky běžných velikostí tahá normálě,náhradní cívka kov.Pokud nepotřebuješ „metat“ 100+,tak doporučuji.Jinak 60m s feederprutem hodím v pohodě

Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 11:36® Futureriver
Futureriver

džigit> jo máš pravdu, zpětně mi pak až po napsání dotazu došlo, že jsou baity samotné, ale i s přední brzdou dohromady, měl jsem namysli tedy tento typ navijáku: baitrunner i s přední brzdou-( jako příklad uvedu cormoran antera nebo Tica Sportera. (Nechci tudíž navijáky jen se samotnou přední brzdou..) -Sorry za špatné vyjádření.

zadar> kolem 1500Kč za jeden.Celkem tedy cca 3000Kč.

osprey> jo něco jako Okuma Longbow, ty jsi mě pochopil :-) Díky

Jen nevim zda kovový a nebo grafitový tělo navijáku – (pevnost,odolnost na úkor hmotnosti..)

Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 9:45® džigit

osprey> snad :-)) Mně ta formulace vyzněla tak nějak divně,jakože bait bez přední :-))