Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 24. října 2011 ve 22:36® osprey
osprey

Zedtu> Já bych viděl větší rozdíl v místech výskytu ryb, jejich aktivitě, výběru příchutí apod. Až pak bych řešil montáž, i když i na té by se asi dalo něco změnit. Ale až takový kaprař nejsem. Pokud bych se měl vyjádřit jako feedraž, tak měním místa a zjemňuju.

Pondělí 24. října 2011 ve 20:56® Zedtu
Zedtu

Zdravím, chci se zeptat jesti ještě teď chytáte na boili s montáží na pevno, nebo dáváte průběžnou. Jestli používáte kratší návazce, nebo chytáte spíš na kuku nebo na srkačku? Přestal jsem mít záběry na pevnou montáž s boili, na kterou jsem v létě docela nachytal.

Sobota 22. října 2011 v 19:46® ladamaj
ladamaj

zadar>ahoj Peťo na vyhození musí být jasně dáno v RŘ a to stím musí sohlasit příslušné místním úřadu pod který to spadá.

Sobota 22. října 2011 v 19:02profil byl smazán

osprey> Ono když RS nemá s sebou četníky, tak by neměla mít pravomoc někoho vyhánět z místa, ale podle posledních zkušeností s nimi četníci jezdí automaticky, tak holt smůla, ale věřím že rozumným přístupem se dá hodně vyřešit.

Pátek 21. října 2011 ve 13:18® osprey
osprey

zadar> Letos jsem slyšel, že RS na Orlíku je na některé kapraře docela ostrá, v podstatě si záminku hledá. Samozřejmě, má-li dojít na nějaké sankce, napřed musí něco najít.

Na druhou stranu na rybku se to tam vesele mydlí už od zimy…

Kapraři mají peška, že jsou strašně nemobilní.

Pátek 21. října 2011 ve 12:54profil byl smazán

A co nějaké deštníkové brolíčko, to by snad ještě mohli rozdejchat nebo také ne? Ono je pravda, že to co se dneska často prodává za bivaky, to jsou hangáry, to se mi na rybách také moc nelíbí, ale malej přístřešek nenápadně schovanej, okolo uklizeno, to snad nemůže nikdo nadávat.

Pátek 21. října 2011 ve 12:48® thundarr
thundarr

vlnac> nejezdim … aledase to čekat. deštníky … co třeba brolly ? :-)

Pátek 21. října 2011 v 11:50® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

vlnac> To je na hlavu. Bivak a deštník se zástěnou to už vyjde na stejno. Jinak, že povolili tyčové bojky to schvaluju. Tu alespoň každý rybář od vody zase odnese narozdíl od bójek z PET lahví nebo polystyrenu.

Pátek 21. října 2011 v 11:33® vlnac
vlnac

ladamaj>Ahoj , s plachtou jsem to zkoušel taky a málem jsem odjel bez povolenky. Tak jsem koupil za nemalí peníz bivak a ted jsi ho můžu strčit za klobouk , snad jedině Hněvkovice a kořensko.

Pátek 21. října 2011 v 11:26® vlnac
vlnac

thundarr> Ahoj, pokud jezdíš na Orlík tak víš že stráž je nekompromisní.

Pátek 21. října 2011 v 11:24® vlnac
vlnac

ssg.Jimmy Wild> Ano zakázali . Povolili tyčové bojky a deštníky

Tento příspěvek byl editován 21.10.2011 11:28:10 uživatelem vlnac.
Pátek 21. října 2011 v 9:00® nnnap
nnnap

vlnac> návrat ke kořenům. Na průmyslový odlov tu máme sítě.

Pátek 21. října 2011 v 0:29® ladamaj
ladamaj

thundarr> no tak já se přispůsobim:-D

Čtvrtek 20. října 2011 v 19:59® thundarr
thundarr

ladamaj> ja jsem pro modrou ta je daleko stylovější :-)

Čtvrtek 20. října 2011 v 17:30® ladamaj
ladamaj

vlnac>pěknej nesmysl to zase nemaj co dělat:-)) .No souhlasím se zadarem plachta oranžové barvy bude asi lepší,no stejně se budu nakonec smát já.:-D

Čtvrtek 20. října 2011 v 16:27profil byl smazán

Já myslím, že jestli tam zakázali bivakování, tak to je jedině dobře. Na bivaky není hezký pohled, jsou si hodně podobné, mají nenápadnou barvu a jsou docela drahé a tak si je rybář většinou po ukončení pobytu odnáší domů. To takové přístřešky s různých plachet nelze považovat za bivaky a ty jsou na pohled mnohem zajímavější, zvláště když jsou v pastelových barvách, no a ještě stojí pár korun a tak je tam lovící většinou nechá a mohou je použít i jiní rybáři. Také vidím jako přínos, že většinou se na podpírání používají různé malé stromy a tak se tím čistí pobřeží od nežádoucího porostu. Já toto rozhodnutí tedy velmi vítám, už také pro to že na Orlík nejezdím :-)) ))

Čtvrtek 20. října 2011 v 16:17® macek2
macek2

osprey> zmoklý řybář= poslušný rybář,nic jiného mě nenapadá,některé nápady našich papalášů nechápu:-/

Středa 19. října 2011 v 16:51® thundarr
thundarr

vlnac> vždycky záleží na tom jak se k tomu postaví rybařská stráž…

Středa 19. října 2011 ve 14:25® osprey
osprey

vlnac> Nemám bivak:-))

Mimochodem, čím argumentovali, když to zakazovali?

Středa 19. října 2011 ve 13:36® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

vlnac> Oni je úplně zakázali? No to už je fakt na hlavu tady v té zemi.

Středa 19. října 2011 ve 13:21® vlnac
vlnac

Co říkáte na zákaz bivaků na Orlíku od příštího roku?

Neděle 16. října 2011 ve 20:35® thundarr
thundarr

Vendelín> moje taky ne :-)

Neděle 16. října 2011 v 19:59® Vendelín
Vendelín

thundarr> já obdivuju lidi co umí fotit moje fotky nestojej ani za řeč.

Neděle 16. října 2011 v 17:39® thundarr
thundarr

Vendelín> ale jo, s tema fotkama to je ale pěklo

Čtvrtek 13. října 2011 v 19:01® Vendelín
Vendelín

thundarr> je to takový spestření „klasickýho“ rybaření něco o tom napsat co?:) Tak ať se daří stim…je mi jasný že to dá hodně práce napsat takovej článek ten poslední nebyl zrovna krátkej…tak ať se daří;-)

Čtvrtek 13. října 2011 v 17:59® osprey
osprey

thundarr> To je normální, že ze spousty fotek je dobrých jen pár. S tím bojuju pořád.

Smůla je, že dneska spousta lidí dobrou fotku ani nepozná.

Čtvrtek 13. října 2011 ve 14:42® thundarr
thundarr

Vendelín> No bavi mě to … , je pod tim ale hrozně práce, hlavne udělat dobry fotky, nejsem moc dobry fotograf nafotim 1000 fotek a libi se mi 4 :-) … akorat toho mam ted dost … musim dodělat nějake veci pro kapra,+ mam rozdelane veci pro chytej … ted jsem tocil a fotil ty zavody … je to zabiračka … , ale bavi mě to … :-)

Čtvrtek 13. října 2011 v 11:34® Vendelín
Vendelín

thundarr> jo už jsi tu dával článek myslim o zoufalství tak nějak se to jmenovalo myslim taky jsem ho četl:)jsou to pěkný články na čtení jsem zvědavej na ten novej:)jak ses k tomu dostal? k tomu psaní?

Středa 12. října 2011 ve 22:32® thundarr
thundarr

Vendelín> jojo … neni to prvni clanek co mi vysel, a ani ne posledni :-) to je spise dost specificky… :-) …

Středa 12. října 2011 ve 21:03® Vendelín
Vendelín

thundarr> Tak jsem koukal že v dalším čísle nejmenovaného časopisu:) si počtu tvůj článek kixy mixy:)