Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 12. října 2011 v 17:44® Vendelín
Vendelín

thundarr> jojo to znám někdy 60tka kapřík to po zaseknutí „chodí“ sem a tam ale ty malý kluci 35–40 ty to uhánějí:)

Středa 12. října 2011 v 16:56® thundarr
thundarr

Vendelín> no … ono mala ryba je hodně rychlá :-) … čím menší tím rychlejší … :-)

Středa 12. října 2011 v 16:05® Vendelín
Vendelín

thundarr> holt nebyl petr při nich:) i takový jsou někdy dny :-)

Úterý 11. října 2011 ve 21:47® thundarr
thundarr

Vendelín> dvě ryby pres 7kg,jinak nic, na prutě větší asi byly ale nikdo to nevytahl, přitom tam byli fakt dobri rybari. pri tom mnozstvi male ryby to je zly …

foto/diskuze/kaprarina/2011/th-img45451.jpg
Úterý 11. října 2011 v 18:06® Vendelín
Vendelín

thundarr> krásný fotky…voda fakt hezká bez záchodů je to blbý no…a vytáhlo se tam něco většího?

Úterý 11. října 2011 v 17:38® thundarr
thundarr

Vendelín> tam je miliarda malych kapříků …, musely by se udělat nejake plavackove zavody a vychytat to, a to fakticky aspon 3× jinak ta voda pujde dokytek … nepořadek, nejsou tam zachody ale zas voda to je nadherna …

foto/diskuze/kaprarina/2011/th-img45439.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2011/th-img45440.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2011/th-img45441.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2011/th-img45442.jpg
Úterý 11. října 2011 v 16:03® Vendelín
Vendelín

thundarr> to je škoda…podle hloubek a rozhlohy to vypadá dost hezky a pohodově…u nás je taky „soukromák“ stavěla ho naše obec má cca 2,5ha soukromej je v tom že je jen pro lidi ze vsi:) takže malej rybářskej tlak krásný ryby jsme měli ale minulej rok to pochcípalo bohužel:( a teď je tam dorost tak 45–60cm(kapři) ale velcí jedinci se tam taky najdou:) jinak všechny druhy ryb aj tři sumci 1,5m díky nim ale už není možnost jako před dvěma lety chytit nějaké krásné líny

Úterý 11. října 2011 v 7:42® thundarr
thundarr

Vendelín> dělal jsem přenos :-)

revir vypadá pěkně, ale bohužel majitel je vůl. vubec nevi co s tim , je tam miliarda malych kapčíku 15–30cm … a to je na soukromak naprd … nejsou zachody a kolem vody celkem bordel… bohuzel :-((

Pondělí 10. října 2011 ve 20:29® Vendelín
Vendelín

thundarr> mapa revíru vypadala z toho obrázku docela zajímavě:)byl jsi tam jako divák? Nebo chytal?

Pondělí 10. října 2011 ve 13:22® thundarr
thundarr

Caute … jsem byl ted na CCup Těšany… byl tam i přenos, kdo se chce podivat :-)

http://carpcup-tesany.mrk.cz/?…

foto/diskuze/kaprarina/2011/th-img45428.jpg
Čtvrtek 6. října 2011 v 16:16profil byl smazán

zadar> T nééé…oni tam jsou kapři odolnější. To jsi měl vidět jak ho po puštění mazal od mola..:->

Čtvrtek 6. října 2011 ve 14:58profil byl smazán

Fishing Team Romeo> Ty jsi toho kapra chtěl nechat leknout? U nás v Čechách kapra po ulovení rychle změříme, zvážíme vyfotíme a šup s ním zpátky do vody. No asi jiný kraj, jiný mrav :-((

Čtvrtek 6. října 2011 ve 13:40profil byl smazán

imothep> Ahoj Dalibore, již jsem v Čechách. Zde Ti zasílám to video s kaprem, co jsem chytil na tvůj pop-up.

http://www.uloz.to/…elty-el-ebro

Romeo

Středa 5. října 2011 ve 21:53® Bonis317
Bonis317

Dulf>všem vám děkuju za rady…skusim něco uválet a uvidim, jak to půjde…

Středa 5. října 2011 v 19:47® Dulf

Bonis317> Zdravím všechny.Nepos­louchej tu ty některé nesmysly,že je jedno jestli si doma uválíš nebo koupíš.Pokud máš chuť tak válej i přes počáteční neúspěch.Souhlasím s tebou ,že ten pocit vítězství je opravdu jiný než na komerční hotovku,ale tím ji nezatracuji.Vše je o chuti a podmínkách pro ten úlovek něco udělat.Osobně praktikuji obojí,ale víc domácí.Hodně štěstí a Petrův zdar.

Středa 5. října 2011 v 17:05profil byl smazán

thundarr> No když to říkáš ty tak asi jo :-) Sice moc nevím co jsi se pokoušel napsat, ale dobrá :-((

Tento příspěvek byl editován 5.10.2011 17:07:17 uživatelem .
Středa 5. října 2011 ve 13:44® thundarr
thundarr

zadar> nevidim tak složeni, ale chytat muze cokoli zvlaste na rece :-)

Středa 5. října 2011 v 10:02profil byl smazán

Bonis317> Nechci aby to vypadalo jako reklama, nemám s tou firmou nic společného, jenom jsem zkoušel jejich výrobky a funguje to velice dobře. Podívej se tady na to http://www.krmivahulin.cz/?… Nedavno jsem si dělal koule z jejich surovin a musím říci, že to chytalo velice dobře, zkoušel jsem masovky s tekutou potravou. Cena kuliček mi vycházela něco málo přes 50 Kč. Už jsem o tom psal o něco níže, na Labi docela úspěch.

Úterý 4. října 2011 v 11:42® thundarr
thundarr

Bonis317> pokud chces levny mix volil bych něco takoveho :-)

http://obchod.mikbaits.cz/…ultimix.html

88kč za kilo, z kilaudělas skoro kilo a pul kuliček …

Úterý 4. října 2011 v 11:40® thundarr
thundarr

Bonis317> no ze na domaci boilie to potesi vice nez na kupovane ? …

dle meho blbost …, ja to kdysi taky dělal doma atp … ale kdyz si vemu smrad, cas pracnost energii naštvanou pritelkyni ktera se odstehuje na tyden k mamince, a to drbani s kuličkama nebo hranilema … fakticky uz nikdy

dle mého se to nevyplati …, a pokud chci nejake ekonomicke,koupim si nějaky levny multifish, nebo multibait od mika …

http://obchod.mikbaits.cz/…atentka.html

kilo te vyjde něco malo přes 100,– a urcite na to člověk zachyta, kdyz pouzijes ke krmeni i nejake partikly …

Pondělí 3. října 2011 v 15:40® Bonis317
Bonis317

osprey> recepty jsem si našel a moc děkuji…mouchy vázat neumim :-(( Petrův zdar

Pondělí 3. října 2011 v 15:32® osprey
osprey

Bonis317> Jo, ta alchymie u sporáku má taky něco do sebe.

Já když chci zažít ten pocit úspěchu na „doma made“, tak jdu navázat nějakou mouchu:-))

Pondělí 3. října 2011 v 15:29® Bonis317
Bonis317

osprey> děkuji ti za rady, rád bych si koupil boilí ale mam malou dceru tak rači koupím jí něco a boilí si doma udělám…když na domácí boilí něco chytnu a budu mít záběry potěší to víc než na kupované :-D ale moc děkuji za rady :-)

Pondělí 3. října 2011 v 15:19® osprey
osprey

Bonis317> Jo, důležitá je struktura těsta (aby to drželo tvar a netrhalo se při náhozech). Samotné drcené granule budou možná málo. Trochu nějaké té krupice, drceného konopí a tak by asi věci prospělo. Kdysi tu dával zajímavý levný recept kolega zadar (myslím, že to byl on). Zkus se podívat do encyklopedií.

Pondělí 3. října 2011 v 15:16® Bonis317
Bonis317

Alivio>jinak ti děkuji za rady, skusim nějaké rozdrtit no budu používat metodu pokus a omyl…snad manželka bude schovívavá přitom nepořádku v kuchyni :-) ještě jednou děkuji

Tento příspěvek byl editován 3.10.2011 15:17:14 uživatelem Bonis317.
Pondělí 3. října 2011 v 15:16® osprey
osprey

Bonis317> Tak dalece ti neporadím.

Boilies jsou ale v podstatě vařené a usušené kuličky těsta, jehož základem jsou vejce. Chtít ode mě víc rad, to by bylo zavádějící. Nevyrábím domácí boilies, jen bych spekuloval nebo popisoval, co mi vyprávěli jiní.

Fakt je, že dnešní výrobci to mají zmáklé do takové míry, že je občas otázka, zda má cenu se s tím doma otravovat. To za tebe nerozštípnu.

Pondělí 3. října 2011 v 15:08® Shrek
Shrek

Bonis317> co se týče vlastní výroby boilies tak to Ti neporadim, s tim zkušenosti nemám. Jinak Fitmin je fajn, to jsou dobrý granule. Já poradim, co se týče krmiv pro zvířata, ale výroba koulí jde mimo mě. :-)

Pondělí 3. října 2011 v 15:02® Bonis317
Bonis317

Alivio> děkuji za radu, marketové granule bych psovi nedal, mam doma 50kg granulí Fitmin Energy… osprey>o česneku už jsem slyšel..a viděl jak česněkový domácí boilí s drcenym rákosem funguje na amury..ale bohužel kamarád si recept drží v tajnosti, i když jde o základ směsi…oboum vám děkuji za radu…ještě bych se zeptal, bude to vypadat blbě ale základ boilí jsou vejce a jakákoliv moučka? poté se už jen přidávají další komponenty? Dále jsem se dočet, že pokud chci plovoucí boilí mam přidat kypřící prášek?? Jinak čerpám z knihy Lov velkých kaprů – Andy Litte v originále tj. v angličtině…

Pondělí 3. října 2011 ve 14:50® Shrek
Shrek

osprey> s rybí bílkovinou se dělají i psí granule (Chicopee Fish & rice, Calibra Salmon & potato a další…)......to jen pro doplnění.

Pondělí 3. října 2011 ve 14:47® osprey
osprey

Bonis317> Podle mě je jedno, jestli kočičí nebo psí, důležitá je kvalita – mělo by tam být dost masité složky (viz Aliviův příspěvek). Pro kočky se dělají i granule s rybinou.

Aditivy myslím různé příchuti, posilovače, esence a tak. Je dobré tam něco strčit. I obyčejný mletý česnek dokáže docela dost.

Konkrétní zkušenosti nemám, vím jen, co klohnili někteří známí.