Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 3. října 2011 ve 14:42® Shrek
-
Bonis317> pokud to není nějaký hnus typu chappi, pedigree apod. tak zcela určitě ano. Obávám se, že ty laciné marketové „rádobyranule“, stavěné na želatině a obilovinách, nebudou tím pravým proteinovým lákadlem. A pokud máš možnost, zvol granule s označením High Energy nebo Performance. Obsahují víc živočišných tuků.
- Pondělí 3. října 2011 ve 13:50® Bonis317
-
osprey> děkuji pěkně za radu, jen bych se ještě zeptal zda do směsi musim přidávat aditiva?? jinak děkuji za radu, myslíš, že místo kočičích granulí bych mohl rozdrtit psí??
- Pondělí 3. října 2011 ve 13:40® jajco
-
Máte někdo zkušenost s navijákem Okuma distance carp DC-60. I když na velikosti nezáleží.Koupil sem levně kaprový prut,tak sháním něco na něj.Budu chytat jen na odhoz.
- Pondělí 3. října 2011 v 10:49® osprey
-
Bonis317> Prodávají se předpřipravené směsi. Přijde mi to levnější než shánět komponenty po pytlíkách.
V extrémnám případě a snaze o domácí výrobu za každou cenu lze sáhnout po velice „sprostých“ ingrediencích jako jsou drcené kočičí a pstruží granule, šroty nebo krupice, mleté pražené konopí, rybí moučka a nějaká ta aditiva. Samozřejmě vejce zůstávají a pokud by to špatně drželo, prý pomáhá albumin (nezkoušel jsem, jen četl).
Podle mě první boilieskoule nevypadaly jinak. V místech, kde není konkurence, by to mohlo fungovat slušně.
- Pondělí 3. října 2011 v 0:10® Bonis317
-
Ahoj nemohl by mi někdo poradit s receptem na domácí boili – myslím tím základ a nějakou složku bych si tam doplnit…chtěl bych vyzkoušet přidat do boilí drcenou vojtěžku…předem děkuji za pomoc
- Neděle 2. října 2011 ve 21:04® peta128
-
rybářka> Vážil.
- Neděle 2. října 2011 v 18:51® rybářka
-
Krásný pozdrav všem rybářkám, a rybářům od Berounky,kapr má 70cm, váží 7.80kg.
- Středa 28. září 2011 v 10:21® Noodling
-
osprey> Aha
A kde konkrétně?
- Úterý 27. září 2011 v 16:33® thomas777
-
zadar> krásný kapřík gratulace
- Úterý 27. září 2011 v 11:47® ladamaj
-
zadar>Petře kdyste tam přesně jeli,to ste byly na tom místě jak jsme se spolu bavili.Jináč gratuluji pěkná rybačka až budeš mít čas tak houkni na skajpíka.Láďa
- Úterý 27. září 2011 v 11:02® thundarr
-
zadar> moc pěknej kapřik … gratulace … škoda že mam labičko tak daleko
- Úterý 27. září 2011 v 6:34profil byl smazán
-
Hlásím návrat z Labe, byl jsem tam týden a i přes to, že jsme se museli nuceně přestěhovat na jiné místo a znovu rozkrmovat, tak to hodnotím jako docela úspěšné. Zkoušeli jsme nové kuličky ze surovin krmiva Hulin. Dělali se masovky ze směsi živočišných mouček s přidáním tekuté potravy fermentovaná směs s rybou a olihní.Výsledek byl takový, že to neskutečně smrdělo, něco tak ohavného jsem nikdy neměl, ten smrad mi připomínal něco mezi siláží a prasečí kejdou, musím říci, že jsem v úspěch moc nevěřil. No ale překvapení se konalo, přestože ryby moc nebraly a zkoušeli jsme více druhů koulí, silážovky, tak jsme je pojmenovali jasně vyhrávaly. Vytáhlo se na ně celkem dost kaprů okolo 10 kg, také 15 kg a 16 kg. Celkem se chytlo na silážovku za týden asi 20 kaprů. Tyto kuličky přechytaly i takové značky jako Mainline a Václavík, od toho jsme měli sety losos oliheň.
- Neděle 25. září 2011 ve 23:22® thundarr
-
osprey> no jo aspon neco …, ale roztrhane huby to jsou vizitky kaprodromu a razance záseku některých rybářů …
- Neděle 25. září 2011 ve 21:41® osprey
-
thundarr> Samozřejmě. I slušně zarybněný. Potíž je, že jsem ráno vláčel a co jsem koukal, kapři žrali. Dravci nic. Kapři ryli, rybáři je tahali a tak. Pak se odpařila mlha a bylo skoro mrtvo. Jel jsem domů, byl jsem dvě hodiny na serveru, dal oběd a vrátil se s kaprařinou (feedery s kaprovými montážemi). Ti, co měli nakrmeno od rána a daleko, občas něco vytáhli. Já musel čekat na večer. Deset minut před odjezdem jsem dostal záběr i z toho fleku, co jsem si krmil. Jen se protočila cívka a byl dole. Pak už by to asi šlo, ale už nebylo světlo na focení a měl jsem ještě práci. Tři kapři mi stačí. Když jsem viděl u dvou ty rozpíchané huby, tak jsem tak trochu i rád, že se nekonaly žádné orgie. Já si chodím chytit rybu a poslední z té trojice byl nízký mimořádně bojovný šupináč s obrovskou ocasní ploutví a bojoval s překvapivým nasazením. Měl 83 cm, stejně dlouhého a jistě tak o 2 kg těžšího jsem chytil nedávno na srazu. Tentokrát to ale trvalo třikrát delší dobu a to jsem se rozhodně nesnažil to protahovat. Tenhle kapr dal té vycházce smysl.
- Neděle 25. září 2011 ve 21:17® thundarr
-
osprey> tys rikal ze nejaky soukromak ne ?
- Neděle 25. září 2011 ve 20:19® osprey
-
Noodling> Přibližně na jih od Prahy.
- Neděle 25. září 2011 ve 20:18® osprey
-
thundarr> Z toho by tě jeblo, to ani napsat nemůžu. Tam jde veškerá smysluplná teorie stranou.
Stačí, když napíšu, že jsem krmil, ale žádnou rybu jsem nechytil na místě, kde jsem krmil? A že to má vzhledem k místním podmínkám i logiku?
Za rok se tam stavím zas.
- Neděle 25. září 2011 v 15:23® thundarr
-
osprey> tak mě zajimá kdyz to tam cely den lezelo, mohu se zeptat, jak jsi krmil ? a chytal kapku podpobneji
- Neděle 25. září 2011 ve 14:22® Noodling
-
osprey> Kde je přibližně ten rybník?
- Neděle 25. září 2011 ve 12:36® ladamaj
-
thundarr>stěma návazci naprosto souhlasím také bych to nikdy nekoupil.:-/
- Neděle 25. září 2011 ve 12:20® thundarr
-
jo jinak zde mám clánek který mi vyšel před par měsici v kaprovi, tak se mužete podivat
http://www.mikbaits.cz/…kzoufalstvi/
- Neděle 25. září 2011 ve 12:17® thundarr
-
osprey> a pouzil jsi testo ?
…
osobne bych si navazany navazec nikdy nekoupil, nějaké za 40–60 korun jsem videl, ale fakticky to je SHIT !!! nebudu jmenovat vyrobce …
skus se podivat na tohle http://www.mikbaits.cz/…nehonavazce/
to jsem psal kdysi …, staci udelat delsi navazec a ten florec tam nedat, s tim že budes mit klasicky navazec … psani clanku o montazich mi kapku trva. mam toho celkem dost. asi to kapku zkratim
add příchutě na podzim … sice se zpravidla píše sladké, ale ja bych spíš řekl atraktivnější …, s tím že bych začal používat obalovací těsta. což jsou vlastně zbytky směsi ze které si dělate kuličky.
když koupis kvalitní boilie bude ti fungovat cely rok … zitra se chystam vecer k vode, tak nafotim i menši ryby, aby byl dukaz ze obcas neco chytnu, vyfotim vam sve montaže, a nastrahy
…
- Neděle 25. září 2011 v 11:03® jacek
-
jacek se pta co vy a hladina vody na Vranovske přehradě rok 2011 a s tím spojene vaše uspěchy u vody dik ahoj
- Sobota 24. září 2011 ve 21:01® osprey
-
To All> Nedávno jste mi radili s výběrem boilies koulies. Nakonec jsem koupil půlnoční oranžový expres (Express půlnoční pomeranč). Žádná díra do světa, většinu dne to tam leželo jako mrcha, ale nakonec se konalo šťastných cca 40 minut a tři kapry jsem vytáhl. A docela pěkné.
Tím mám kaprařinu pro letošek odbytou.
Tento příspěvek byl editován 24.9.2011 21:02:51 uživatelem osprey. - Sobota 24. září 2011 ve 20:58® osprey
-
macek2> Jo, viděl. Když si zajdeš na výlov velkého rybníka, tak se někdy vyřazují defektní kapři (jako tržní rybu by si je nikdo nekoupil) a to je pěkná sbírka monster.
- Sobota 24. září 2011 v 19:33® macek2
-
Pro zajimavost vkládám fotku kapra z neskutečně pokřivenou tlamou,s kolegou jsme ho pojmenovali ,,papoušek"
už jste někdy něco takového viděli?
- Pátek 23. září 2011 ve 13:42® ssg.Jimmy Wild
-
casper> Tak fajn… Také přeju ať koušou… Petrův zdar…
- Pátek 23. září 2011 ve 13:34® casper
-
ssg.Jimmy Wild> tak snad se nám o víkendu zadaří
) přeju hodně štěstí a Petrův zdar
Po víkendu můžeme nahodit nějaké fotky, pokud se nám něco podaří a já bych sem rovnou i napsal něco o tom revíru
- Pátek 23. září 2011 ve 13:29® ssg.Jimmy Wild
-
casper> Jo velké řeky jsou určitě na to lepší. Občas to zkusím na Orlíku, ale ne cíleně. Prostě tam hodím rybku, jako na candoše a čekám, jestli se nesplete.
No to je fakt, že tyhle záběry bývají hezké. Já na to mám baitrunner
- Pátek 23. září 2011 ve 13:07® casper
-
ssg.Jimmy Wild> no na ty sumíky je hodně dobrá nějaká větší řeka, byl jsem s kamarádem ze zemědělky u nás v praze na vltavě a chytli jsme za čtyři hodiny tři sumíky a dva měli kolem 1 metru, takže to bylo super, ale celkově mě asi víc baví kaprařina hlavně na položenou, mám rád ten záběr, když se to rozjede jak bejt že prut letí skoro do vody
taky mám z toho důvodu už i naviják s bojovou brzdou a 300 metrů vlasce
)) takže jsem připravenej, už dlouho jsem nechytl kapra přes 60 cm