Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 23. září 2011 ve 12:56® ssg.Jimmy Wild
-
casper> Jestli je to takhle dobře zarybněno, tak je to pro zkoušku chytání na boilie nebo na peletu super. Jinak gratuluji k úlovkům. Nějakého slušnějšího sumce už bych chtěl také chytit. Zatím jsem „zdolal“ jan takové rybky okolo 40cm.
- Pátek 23. září 2011 ve 12:50® casper
-
ssg.Jimmy Wild> mrzí mě, že fakt nikdo k tomu revíru vubec nic nepíše…na stránkách je, že to je dobře zarybněno a že se to dlouho nelovilo, proto chci zkusit ty plety, nebo boilies, jestli to veme něco většího, každopádně to zkusím, koupím bud boilies, nebo něco v menším množství co bude levnější a vyzkouším to, případně zůstanu u mé nejoblíbenější nástrahy, kterou je žížala, nebo rousnice, mám zkušenosti, že se na to dají nalákat i větší ryby, vždy podle toho, jak je revír obsazen bílou rybou…jinak letos bylo velmi zajímavé léto, povedlo se mi několik úhořů kolem 90 cm a dokonce i muj první sumec, kterej byl tedy také menší ale potěšil! Vše na ocásek z rybičky
- Pátek 23. září 2011 ve 12:33® ssg.Jimmy Wild
-
casper> Nemáš vůbec zač. Nejsem na to nějaký superexpert, ale co vím, tak rád poradím. Také v neděli pojedu a jeden na peletu nahodím, tak se těším.
- Pátek 23. září 2011 v 11:28® casper
-
ssg.Jimmy Wild: já myslím, že jsem viděl i takové balení po pár kusech, tak to asi nejdřív probnu, jestli se to vubec bude hejbat, abych nekoupil třeba hodně nějakejch nekvalitních
jinak díky moc za informace , už se těšim jak malej
))
- Pátek 23. září 2011 v 11:19® ssg.Jimmy Wild
-
casper> Jo jde koupit i menší množství. Třeba u nás prodávají takové menší pytlíky, kde je těch pelet asi 500g. Tak tam nejspíš něco takové také mít budou.
- Pátek 23. září 2011 v 11:12® casper
-
ssg.Jimmy Wild: já si většinou rozdělám krmení tak, že mám něco voňavého z šopu, cca 2 kg a míchám to se strouhankou, kapříma peletkama malejma a občas když mám, tak do toho přidávám ještě nějaký ten dip, hodně dobře se mi to osvědčilo třeba na lov na blízko na splávek i větší kapříky a jinak to dávám do krmítka…teď právě koukám, jestli je možnost koupit těch pelet jen menší množství, abych to vyzkušel, nechce se mi kupovat nějakej obří pytel…jinak jsem to nemyslel, že bych tam narval 2 Kg boiliesu, ale spíš ty koule co si udělám z toho základního krmení…
- Pátek 23. září 2011 v 10:57® ssg.Jimmy Wild
-
casper> Záleží také na tom, kolik do toho chceš vrazit. Ono vnadit třeba 3 dny každý den 1–2kg koulí, jako někteří, které znám, je docela už pak nákladné. Ale, když ryby berou, tak nemusíš vnadit vůbec. Já osobně nejčastěji, když potřebuji přivnadit, tak koupím PVA šňůru a na tu navleču tak 6–8 koulí nebo pelet a přivážu to k návazci. Tím si trochu provnadím přímo místo, kde leží návazec. A nespotřebovává to moc velké množství pelet nebo koulí.
Jinak bez krmítka.
- Pátek 23. září 2011 v 10:53® casper
-
ssg.Jimmy Wild: díky moc za informaci, tohle mě opravdu potěšilo, takže běžim po práci do mého oblíbeného rybářství a hned to tam nějak pořeším
zní to fakt dobře, takže zítra vyzkouším nějaké ty peletky
a chytá se s krmítkem?nebo je lepší tam nakrmit třeba koulema + nastřílet ty peletky ještě kolem?
musim taky okouknout v jakých to dělaj příchutích
jinak ale super nápad
- Pátek 23. září 2011 v 10:32® ssg.Jimmy Wild
-
casper> No jestli o tom nevíš nic a jestli tě třeba i tlačí čas, tak si v rybářských potřebách kup už hotové návazce. Prodávají se po 2 kusech a stojí tak 40 – 60Kč (podle nosnosti a výrobce). Je to sice o něco dražší než si je udělat sám, ale napoprvé to není špatné, aby sis to ozkoušel a i okouknul, jak to má vypadat. Navlečeš pak jen olovo dáš gumový korálek (nebo něco takového, abys ochránil uzel nad obratlíkem) a navážeš obratlýk na konci koupené montáže na vlasec a je hotovo. Pro začátečníka ideální. Já začal nedávno a také jsem to tak udělal.
Pak stačí koupit pár pelet nebo boilie a vyzkoušet to. Osobně jsem začal s peletama. Je to asi jednodušší.
Jinak o tom rybníku také nic nevím.
Tento příspěvek byl editován 23.9.2011 10:33:09 uživatelem ssg.Jimmy Wild. - Pátek 23. září 2011 v 9:45® casper
-
ssg.Jimmy Wild: jedu právě na rybník cca 4 hektary, středočeský kraj, nikdy jsem tam nebyl, tak jsem právě chtěl zkusit třeba i tu peletu, ale bohužel neumim tu montáž, takže to musim někde najít a zkusit nainstalovat
snad se mi to podaří, když jsem byl menší chytali jsme i velký kapry na jednu malou vanilkovou kukuřičku na háčku, dneska už je to asi jinak
tak jdu někde hledat tu montáž
jinak jedu na rybník Mlýnský, středočeský kraj, ale bohužel jsem o tom nenašel nikde žádne reference
- Pátek 23. září 2011 v 9:21® ssg.Jimmy Wild
-
casper> Záleží co chceš chytat a v jaké velikosti. Třeba boilie funguje tak trochu selektivně. Takže by se měli do jisté míry eliminovat menší ryby a čeká se většinou na větší kousky. Jinak na foukačku atd. jak píšeš normálně půjdou také, ale to spektrum ryb (jak druhové tak i velikostní) bude větší. Takže třeba u nás na řece, kde se nějaké kapitální úlovky očekávat nedají chytám na foukačky atd. Ale když jedu na přehradu nebo na nějakou pořádnou řeku (velikostně) tak nasadím minimálně na jeden prut boilie nebo peletu.
Vždy je to o tom co a kde chceš chytat
Tento příspěvek byl editován 23.9.2011 09:21:42 uživatelem ssg.Jimmy Wild. - Pátek 23. září 2011 v 9:09® casper
-
ssg.Jimmy Wild: tak díky moc za informaci
ještě jsem se chtěl zeptat, jestli chytáte vyloženě na boilies, nebo jestli používáte i foukačky jako já, případně ty nakládané kukuřice
ted jsem dost začal chytat na rohlíkové boilies a poměrně dobře to funguje jsem zjistil
- Pátek 23. září 2011 v 8:55® ssg.Jimmy Wild
-
casper> Jo to jsou oni… To víš v létě jsou to spíše různé masité, jako játra, ohliheň atd. Ale teď už voda chladne, takže to bude lepší stejně, jako na jaře na sladké příchutě. Třeba ty co jsi psal ty.
Tento příspěvek byl editován 23.9.2011 08:55:59 uživatelem ssg.Jimmy Wild. - Pátek 23. září 2011 v 8:42® casper
-
ssg.Jimmy Wild: myslíš tedy třeba meruňku, med, skopex a podobně?
- Pátek 23. září 2011 v 8:39® ssg.Jimmy Wild
-
casper> No podle mých zkušeností ted půjdou už spíše na ty různé sladší příchutě.
- Pátek 23. září 2011 v 8:30® casper
-
Ahooooj!!! Chtěl jsem se Vás zeptat, jaký příchutě nástrah se Vám nejlépe osvědčily v tomto ročním období, já teď zkouším anýz a jinak chytám rád na medovku, zejtra jedu na kapry, tak uvítám každou radu co ještě dokoupit
- Čtvrtek 22. září 2011 ve 21:48® Erik
-
dík
- Čtvrtek 22. září 2011 ve 21:31® nnnap
-
Erik> jo, mám povoleno tak na 2–3 poslední zuby. Prostě mám rád své pruty
- Čtvrtek 22. září 2011 v 19:57® Erik
-
Čau hele když chytáte tak máte povolenou brzdu nebo ne?
- Sobota 17. září 2011 ve 21:53® Alov
-
thundarr> No jejda! Jako „máááku“
- Sobota 17. září 2011 ve 14:42® thundarr
-
http://www.carpmaraton.cz/zavodnici.php
Tento příspěvek byl editován 17.9.2011 14:42:39 uživatelem thundarr. - Sobota 17. září 2011 ve 14:41® thundarr
-
Alov> no ale podivej se kolik tam je nefiremnich tymu …
- Sobota 17. září 2011 ve 14:37® Alov
-
thundarr> Jo jo. CMT… To jsou ty závody pro širokou veřejnost co
Tento příspěvek byl editován 17.9.2011 14:38:29 uživatelem Alov.Startovné 15 tácků
- Sobota 17. září 2011 ve 12:48® thundarr
-
osprey> zavody
… s online prenosem
… ja jedu zitra snad na ryby takze uvidim prd … a ve ctvrtek s mladou do italie
- Sobota 17. září 2011 v 10:46® osprey
-
thundarr> V jakém smyslu se pomějete? Nadstandardní zarybnění, setkání kámošů, občerstvení ve stylu chytejsrazu nebo všechno najednou?
- Sobota 17. září 2011 v 0:43® thundarr
-
Lidi blíží se nám tovačov
wcc nic moc tak se pomějeme kapku doma
- Pátek 16. září 2011 v 16:23® boris1572
-
osprey> zkus magi nebo naložit do mačkanýho česneku.
Tento příspěvek byl editován 16.9.2011 16:25:55 uživatelem boris1572. - Pátek 16. září 2011 ve 12:59® ssg.Jimmy Wild
-
zadar> Ne… 2 koule na vlasu znamenají dvojnásobné množství záběrů, protože v tu chvíli chytáš jako na 48 hodin, ale během 24 hodin. Vměstnáš tedy záběry za 2 dny do jednoho dne
- Pátek 16. září 2011 ve 12:40profil byl smazán
-
ssg.Jimmy Wild> Aha, tak to jsem nevěděl, já už chtěl tuhle nástrahu vyzkoušet už dávno, ale ta půlnoc se mi moc nehodila, nejezdím nikam na revíry, kde je povolené chytání 24 h a porušovat rybářský řád kvůli kuličkám jsem neměl odvahu, ale takto to určitě zkusím. Ještě dotaz, když se dají kuličky 2, znamená to že záběry budou obden?
- Pátek 16. září 2011 v 7:32® ssg.Jimmy Wild
-
zadar> No jasně je to jen o půlnoci, ale když ho rozpůlíš, tak se na to dá chytat v poledne a když tam dáš jen 3/4 koule tak je to na rybačku tak okolo té šesté večer. Vše se dá přizpůsobit