Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 12:22® thundarr
thundarr

Klon> dobře ,… v tom případě dve kg písku … kdyz to vysypu na dno udělam kopeček při troše dobré vůle 5cm vysoký … jak rikas … kdyby ! v něm ryby začly hledat navnadu … rozpraši to během pár minut … a to nerikam ze kapr ale i bila ryba.

dole jsi psal misto pro montáž 50×50cm … to rozhodně nejsou dvě kila písku … , jak bys to rozhrabal ? potopiš se vezmeš hrábě … a udělaš pěkné brazdičky ?

dole jsi psal cituji : „Je to sice dřina jak prase,ale od července mám 46 kaprů od 54 – 93 cm,1 amůr 101cm. “

zajímalo by mne … od července to je cca měsic a pul … chytl jsi takhle 46 kapru … od 54cm!!! DO 93cm!!!!! … moje otazka : je to na jedné vodě ? nebo vice ruznych vod ? … svazovy ? soukromy ? složení dna ? … velikost revíru …

dle mého je to prostě nesmysl. může to nalákat kapra že se v tom začne vrtat … ale vytahnout tímhle zpusobem trofejni ryby … , ukážeš fotky ? zodpovíš mé otazky ? nic proti .. prostě si myslím ze to fungovat nebude, né ve formě jak to tady presentujě , dle mého :-)

Tento příspěvek byl editován 25.8.2011 12:22:45 uživatelem thundarr.
Čtvrtek 25. srpna 2011 v 10:06® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Klon> Jen je mi to proti srsti nic víc. Je to můj názor a nevnucuji ti ho ani ti neříkám, že toho máš nechat. Určitě je to zajímavý nápad a věřím, že to rybu přitáhne a tudíž to vede k úspěchu, ale já osobně bych nic takového nedělal. To je vše co jsem tím chtěl říci. Znáš to… 100 lidí 100 názorů. Ale jinak pro zajímavost dobré.

Tento příspěvek byl editován 25.8.2011 10:07:18 uživatelem ssg.Jimmy Wild.
Čtvrtek 25. srpna 2011 v 9:58® Klon
Klon

ssg.Jimmy Wild> Jenže chlapi zapomínáte na to že ten písek se udrží jen pár dnů na onom místě.I na rybníku kde je voda stojatá,jsou pořád nějaké proudy.Také k tomu napomáhají ryby které at už kolem toho plavou nebo do toho rejou.Ten písek se rozmísí a není po něm památky… Píšu podruhé že tam nesypu pytel ale jen tolik abych si udělal flíček na položení montáže…

Když se nad tím zamyslíš,tak u rybníka kde je pláž pro lidi,tak kolik myslíš že tam natahají písku???Určitě mnohem více než já.Zkus si schválně dát písek do nějaké nádoby a zaviř vodou a uvidíš co to dělá.Samozřejmě ti bude bránit prostor nadoby,takže si písek znovu sedne,ale představ si třeba 2 kg písku na 15 hektarové vodě.Do týdne nenajdeš zrnko.

V neposlední řadě bych brál já zas věčí zlo,tam tahat nějaký strom a tvořit umělé překážky.

Nakonec bych se tu vsadil že pokud by tento způsob vyšel někde v časopisu od nějakého známého rybáře,tak by to bylo " IN " a dělal by to hned každý :-)

osprey : Děkuji.

Tento příspěvek byl editován 25.8.2011 09:59:07 uživatelem Klon.
Čtvrtek 25. srpna 2011 v 7:22® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Jenže podle mě je problé v tom, jak jsem psal, když se bude pár let chodit na to místo a sypat tam pytle s pískem, tak tam za chvíli bude pěkný kopec (nepředpokládám totiž, že by takto líčil na kapra v nějakém extra proudu, ale spíše v pomalu tekoucí řece nebo v tišině). A jinak BOHUŽEL v hodně řekách u nás už není písek moc přirozený a na dně je spíše bordel a bahno a také proto to pytel písku nakolik ozvláštní, že to přitáhne pozornost ryb.

Středa 24. srpna 2011 ve 22:16® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Co je přírodnějšího než trochu písku? Já si ho sypal i na zahrádku, abych zlehčil zem. A v té vodě je to menší neštěstí než když nějaký blázen překrmí (scény typu pytel suché kukuřice).

Já dávám Klonovi 100 bodů za kreativitu.

Středa 24. srpna 2011 ve 21:45® srkman
srkman

zadar> Musíš cílit na kapra a sumec přijde sám:-) asi dáváš jater a česneku málo-nesmíš šetřit.

Tento příspěvek byl editován 24.8.2011 21:46:14 uživatelem srkman.
Středa 24. srpna 2011 ve 13:35® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Souhlasím s thundarrem. Strom pokud se tam svalí úmyslně, tak je sice umělá překážka, ale tak nějak „přírodní“ a co se týče řeky nebo rybníka nic nenarušující. Ale po pár letech sypání písku na dno už to rozhodně nebude „košér“. Chce to trochu zdravého přístupu k rybařině a ne chytat za každou cenu!!!

Středa 24. srpna 2011 ve 13:23® thundarr
thundarr

Klon> no, rozdil je strom jako uměla překážka a pytel pisku na dně … to mi nevyvratíš …, fungovat to muže, … hmm zajimalo by mne co by tomu rekni na CM tovačov že si dělaji mista vysypaním písku na dno… :-)

Středa 24. srpna 2011 v 9:48® Klon
Klon

thundarr> Samozřejmě na stojatých vodách.Inspiroval mě článek a tuším že byl od Nikla že skoušeli zavést strom do vody.Tenkrát to bylo bez úspěchu,protože ryby se ho spíše obávali.Já to udělal takto…Zkoušel jsem dávat jednu montáž na písek a druhou mimo.S 80% přicházeli záběry s udělaného fleku.

Nikomu tento způsob nevnucuji.Jen jsem to sem napsal,protože mě vždy fascinuje jak nikdo napíše že seděl u vody několik dní a bez ryby.Ve finále zjistíš že ale proto udělal minimum.Prostě nestačí nahodit pruty a čekat.

Chápu že pro tebe je to třeba nesmysl,ale funguje to.Ty co mě tu znají,tak vědí že se sem nastránky moc nevyjadřuji,ale když už jo,tak to mám podložené a bez jakýkoliv výmyslů.Vymýšlet si nemám zapotřebí,protože mám za ty roky nachytáno spoustu ryb at už tady s ČR nebo s ciziny. Toto jsem napsal jako návod pro někoho kdy by to chtěl vyzkoušet,když už by si nevěděl rady co dál…

Středa 24. srpna 2011 v 8:08® jurann
jurann

Nemáte někdo nějaké info jak To bere na koblově atd. ?

Středa 24. srpna 2011 v 7:05® thundarr
thundarr

zadar> na sumce bych nechal čistě rybinu a priléval to lososovym olejem … , krmil halibutama … razuka jak chytit sumce … i několik za noc.

Úterý 23. srpna 2011 ve 22:55profil byl smazán

srkman> tak to máš pravdu, játra a česnek do boiles pravidelně dávám s cílem chytit sumce, ale nějak mi to nefunguje.

Úterý 23. srpna 2011 ve 20:08® thundarr
thundarr

brmba> pekně vybarveny …

Úterý 23. srpna 2011 v 19:57® brmba
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/kaprarina/2011/th-img44596.jpg
Úterý 23. srpna 2011 v 19:49® brmba

Tak to se mam na co tesit Kdyz se zadari poslu foto

Úterý 23. srpna 2011 v 16:57® srkman
srkman

brmba>Játra+česnek-zvýšení šance na sumce:-)

Úterý 23. srpna 2011 v 16:19® brmba

Dik za odpoved.Mam ale strach ze mi nato polezou sumci prumer pelet je 30mm a boili taky. Co je nadipovat jatra cesnek ??

Pondělí 22. srpna 2011 ve 21:28® thundarr
thundarr

brmba> jakekoli jatra je super volba … ale s peletama bych mel strach ze mi to moc rychle omele voda

Pondělí 22. srpna 2011 v 19:37® brmba

Dobry den panove jake mate skusenosti z jatrovymi peletami a boili chtel bych je skusit na Laby.Chytal sem na Niklovky ale je potreba to zmnenit tady nato chyta kazdy

Pondělí 22. srpna 2011 ve 12:11® thundarr
thundarr

Klon> dle mého nesmysl, ale každého věc … čistě ze zvědavosti by mne zajimalo na jaké vodě to děláš. :-)

Pondělí 22. srpna 2011 v 10:39® Klon
Klon

thundarr> To mě taky napadlo,ale zatín jsem žádný problém neměl.Nevím jestli je to někde zakázano,ale nikde jsem se nic nedočetl… Samozřejmě tam nedávám pytel,ale množství tak abych udělal flek třeba jen 50×50 cm a na ní položím krmení + montáže. Zatím to funguje a dokud mi nikdo nic nezakáže,tak to chci provádět…Nedělám to furt,ale když se jim prostě nechce a po vyzkoušení různých montáží apod pořád nic,tak přistoupím k tomuto…

Tento příspěvek byl editován 22.8.2011 10:39:44 uživatelem Klon.
Neděle 21. srpna 2011 v 19:36® thundarr
thundarr

Klon> Zajímavý způsob … nicméně nevím jak by se na mne tvařili hospodáři že jim při každé vypravě nasypu pytel pisku do vody …

Neděle 21. srpna 2011 v 18:08® osprey
osprey

Klon> Máš pravdu, není potřeba mít vodu narvanou rybama. Ale s kormoránem je to úlitba bohům – dokud jich tu zbude byť jen třetina, moc se toho nezlepší. A takový masakr nikdo nedovolí.

Neděle 21. srpna 2011 v 17:58® Klon
Klon

osprey> Souhlasím že ryb poměrně dost ubylo.Má nejoblíbenější řeka je Labe a opravdu už to není jako před 4 a více roky…

Vezmu – li ale v úvahu že jsem dřív na Labi nahodil a počkal si najízdu,tak kaprařina byla taková nudná.Dnes když je těch ryb poměrně méně a musím pořád něco vymýšlet a dělat,tak musím konstatovat že už to není taková nuda jako dřív…Proto nám dřív říkali " Bobkaři ".Dnes bych si dovolil ale tvrdit,že už to pojmenování není tak platné…

Ja osobně se na rybách docela namakám,ale tu rybu si díky tomu vytáhnu.Jak to bude v letech budoucích?? Doufám že jen lepší a lepší.Snad malým ale prvním krokem je povolení odstřelu kormorána a co si budem povídat.Kolikrát byla voda jen " červená " od jejich řádění..

Sobota 20. srpna 2011 ve 23:52® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> To je fakt. Jen si představ, jaká by to byla parádní rybačka, kdyby se nějakých třeba 50% kaprů vracelo zpět. Za pár let by se tu dali lovit krásné kousky. Tudíž by nebylo třeba vysazovat tolik kaprů a ušetřený prachy by se mohly využít na vysazování většího množství ostatních druhů, které to potřebují a které stojí určitě také za to.

Sobota 20. srpna 2011 ve 22:15® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Jsou tam i ti, co vydrží sezónu dvě. Ale ti nejsou tak snadno k chycení.

Pokud jen tak přijdeš k vodě, nemusíš o ně ani zavadit. Pak přijde povodeň, v řece není co žrát a najednou tahají dědci šedesátky sedmdesátky kapry.

Ale počet jde dolů, o tom žádná.

Sobota 20. srpna 2011 ve 22:02® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Klon> Musím souhlasit s Ospeyem. To víš a když se vysadí ti lysí troubelíni, tak je masaři hned vychytaji a je to :-) Né, že bych byl vyloženě kaprař, ale sem tam se mi vždy nějaký spletl, ale začíná to být bída. Ale jinak, když vysadí nebo tak, tak taky normálně chytám a i normálně chytnu, ale na množství úlovků je znát, že už to není co to bývalo. Špatným způsobem lovu to nebude, alespoň podle mého názoru.

Tento příspěvek byl editován 20.8.2011 22:03:00 uživatelem ssg.Jimmy Wild.
Sobota 20. srpna 2011 ve 21:47® osprey
osprey

Klon> V jejich případě je to jiná kaprařina. Menší jihočeské řeky. Tam se dno mění s každou povodní.

A kaprů ubývá. Nevím, do jaké míry. Oni se i učí a dělat na stejném fleku pořád to samé je dost kontraproduktivní, ale před patnácti lety jsem se v horkém letním dni projel kolem řeky a viděl jsem jich stovky a jakých. Dnes vidím stěží nějaké. Efektivita lovu výrazně stoupla, cyklostezky zpřístupnily i jinak málo navštěvované úseky, odpadlo jarní hájení. A s kapry se tu nikdo nemazlí.

Sobota 20. srpna 2011 v 19:52® Klon
Klon

Bonis317> Nevím co ti kdo potvrdil,ale zkoušeli jste se zamyslet jestli neděláte něco špatně vy??? Nebo co takhle zkusit jiný spůsob než který používáte…

Na začatku července jsem byl na tom taky bídně.Přisuzoval jsem to tomu,že kapři v červenci berou méně než normálně… Jelikož jsem ale pořád nespokojený začal jsem uvažovat nad tím abych ty tlustoprdy s vody dostal na břeh…

Nevím jestli to už někdo někde zkoušel,ale mě napadlo že bych nějak mohl pozměnit dno,aby nástraha byla co nejlépe vidět,protože to je většinou bahno a napískovnách zas jen písek…

je známo že kde je tráva,tak se hledá nějaké to mistečko mezi ní aby se položila nástraha…

Vymyslel jsem nasledující..Na bahnitém dně jsem dal do pytle písek a po laně jsem spustil na dno a vysypal.Na písek jsem se snažil položit montáž a ejhle fungovalo mi to už několikrát bezvadně..Změnil jsem tak prostředí které znají a to je zajímalo…

Je to sice dřina jak prase,ale od července mám 46 kaprů od 54 – 93 cm,1 amůr 101cm. ted to chci zkusit ,tak že bych dal písek do PVA pytlíku rovnou s nastrahou a je to skoro bez práce.Problém je že písek musí být mokrý nebo aspon vlhky aby šel hezky ke dnu…Jediná možnost aby se nerozpustilo PVA je přidáním cukru do písku.Prý se pak pytlík nerozpustí.zatím nezkoušeno,ale pry to s cukrem funguje.Pytlík se rozpustí pak až ve vodě..

Sobota 20. srpna 2011 ve 13:07® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Bonis317> Jo to máš pravdu. A je fakt alarmující, že takovéto změny jsou pozorovatelné ročně. Kdyby nastala nějaká změna v horizontu 5ti nebo 10ti let, tak se to dá, ale to tempo začíná být dost rychlé.