Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 8. srpna 2011 ve 23:39® Urbik

osprey> díky moc

Pondělí 8. srpna 2011 ve 23:36® osprey
osprey

Urbik> Podívej, já nejsem kaprař a ten prut neznám. Takže jenom obecně:

V téhle cenové kategorii bude dobrým znamením, když bude trochu těžký a humpolácký.

A prut neláme ryba, ale rybář. Takže pokud s tím budeš zacházet rozumně a bude tam trochu místa, tak nebude problém takovou rybu zdolat. Papírově to je prut na velké ryby a i když je levný, měl by to dát.

Pondělí 8. srpna 2011 ve 23:29® Urbik

osprey> Díky a co říkáš na ten můj prut? Já vím nic extra, je mi 16 nemám na lepší, ale myslím že stačí i na ty větší ryby do 15 kg.

Pondělí 8. srpna 2011 ve 23:11® osprey
osprey

Urbik> Kapr 75 – 80 cm s trochou místa jde vyndat s každým slušnějším prutem. Rozhodně nic za 8 tisíc nepotřebuješ. Já je tahal normálně na feeder s vlascem 0.22 – 0.25 mm. Do 10 minut jsem je uvodil. Chtělo to trochu místa, asi bych to nedělal někde u padlého stromu nebo v travách.

Pondělí 8. srpna 2011 ve 21:15® imothep
imothep

macek2> to je asi pravda ale člověka to potěší když jeho výrobku fungujou

Pondělí 8. srpna 2011 ve 20:44® macek2
macek2

imothep> nic proti IMOTHEP BAITS, produkty jsou to určitě dobré ale ve španěl chytá kapry všechno,

Pondělí 8. srpna 2011 ve 20:33® macek2
macek2

Fishing Team Romeo> pěknej kousek,a taky se mi zdá že má nadměrně vivinutou prsní ploutev a ta ocasní taktéž.

Pondělí 8. srpna 2011 v 16:41® imothep
imothep

Fishing Team Romeo> DÍK ZA INFO ZE SLUNNÉHO ŠPANĚLSKA JSEM RÁD ,ŽE I TAM IMOTHEP CARPBAITS CHYTÁ

Pondělí 8. srpna 2011 ve 14:04profil byl smazán

Zdravim vsechny z Delty El Ebro. V patek minuleho tydne jsem „vystrelil“ tuto krasavici. Merila rovny metr a vaha 13kg. Je i video,ale to az pozdeji. Jinak nastraha „panacek“,peleta Krill vlastni vyroby a plovouci boilie 18mm baze ryba, kterou me obdaroval Dalibor Radosovsky z Imothep-baits pred odjezdem do Spanelska. Na te treti fotce, to neni podlozka na ryby, ale zadni sedacka z lodi Excelsior 2 :-D Mejte se a uzivejte leta a ryb.

Romeo

foto/diskuze/kaprarina/2011/th-img44349.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2011/th-img44350.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2011/th-img44351.jpg
Pondělí 8. srpna 2011 ve 13:58profil byl smazán

Alivio> Ahoj, jejda ja na tebe spanelsky, omlovam se! Estisots jsou masne cervy:-D :-D

Pondělí 8. srpna 2011 ve 13:48® Urbik

alex07> Ok, snad postačí ;-)

Pondělí 8. srpna 2011 ve 13:47® Urbik

výča> Právě mněl jsem z toho strach když mi kámoš říkal co jezdí na takový vody často, že má jeden prut za 8tícis. Tak uvidím jak to zvládnou a díky za odpověď.

Pondělí 8. srpna 2011 ve 13:41® alex07

Čau,na MIVARDY tatka vytahl 90cm kapra ktery mel 20kg tak nemej z toho vubec strah. :-)

Tento příspěvek byl editován 8.8.2011 13:43:47 uživatelem alex07.
Pondělí 8. srpna 2011 ve 13:37® výča

Urbik> proč by ti neměl vydržet pod kaprem 75+?když se dájí ulovit na plavačkové pruty?jinak bez problému to snese.

Pondělí 8. srpna 2011 ve 13:31® Urbik

Zdravím chci se zeptat jestli mi tento prut (http://www.rybarske-nej.cz/…-330-360-390) Konkrétně 3.60m, 3.0lbs postačí na zdolání nějakého většího kapříka nad 75víše. Chci si vyrazit na soukromý revír, tak abych tam nepřelámal udice. Předem díky za odpovědi

Neděle 31. července 2011 v 19:19® thundarr
thundarr

osprey> velky pupky jsou hlavne ze tření, mě se libi i pekně kulate ryby, nic přehnaneho … tohle je ze svazovky … pěkny tvrdy boj …

Neděle 31. července 2011 v 18:55® osprey
osprey

thundarr> Pěkná. Žádná zbytečná kila a hezká ocasní ploutev. Nemám moc v oblibě takové ty neforemné lysce, kterým visí břicho. Tohle je hezký kapr, nejspíš z přírodní vody.

Neděle 31. července 2011 v 18:51® thundarr
thundarr

Moje poslední menší rybka :-) zjistil jsem že samospoušť jsem už nějak zapomněl :-)

foto/diskuze/kaprarina/2011/th-img44212.jpg
Neděle 31. července 2011 ve 14:29® chosebaits
chosebaits

zadar> Postavené je to rychle a pro jednoho rybáře dostačujcí.Hlavně jezdím většinou na místa kde není moc volného placu a tak je malí bivak dobrým řešením.Známej ho měl a vím že se mu trhala látka nahoře v tom kloubu,ale už je to pár let.Věřím ,že dnes je na trhu už spoustu dobrých prodejcu s kvalitním zbožím.

Neděle 31. července 2011 ve 13:26profil byl smazán

chosebaits> Ta deštníková konstrukce je perfektní, kámoš to roky měl a paráda, rychle postavené, skladné, prostě samé klady. Jestli by jsi chtěl za rozumnou cenu, tak teď mají v Ravenu za 2899, na mrku to chválili.Až mi doslouží můj prastarý biváček, tak si určitě koupím něco takového.

Sobota 30. července 2011 ve 21:30® Shrek
Shrek

Fishing Team Romeo> esticots jsou žížaly, pokud se nepletu. Nebo rousnice. Tak to musel být dobrý hnůj :-D

Sobota 30. července 2011 ve 21:29® chosebaits
chosebaits

Mám dotaz ,co říkáte na bivaky deštníkové konstrukce-Brolly.Není to poruchové?Musím koukat po něčem novém a tak abych věděl po čem mám koukat.

Sobota 30. července 2011 v 11:04profil byl smazán

Alivio> Taky se mi uz zadarilo toto… A jednou jsem nechal od patku do pondeli v druhem aute esticots, zapamel jsem je tam..To byl masakr potom.. Tyden jsem s autem nevyjel,sup na zahradu a okna nonstop dolu.:-D :-D

Pátek 29. července 2011 v 15:07® Shrek
Shrek

osprey> hmmm, to já jezdím a když ještě rozespalý vlezu do auta, ovane mě „vůně“ mokrého podběráku a nedejbože zapomenutých holinek či broďáků – o ouuu!! To je probuzeníčko!!!

Pátek 29. července 2011 v 15:02® osprey
osprey

Alivio> To Osprey nedělá. Nenechává mokrý podběrák v autě a nejezdí autem do práce:-))

Pátek 29. července 2011 ve 13:48® Shrek
Shrek

Fishing Team Romeo> někdy bych si přál být na tom jako Osprey. Zejména když po úspěšném víkendu nechám mokrý podběrák v autě a ráno jedu autem do práce. :-)

Pátek 29. července 2011 ve 13:34profil byl smazán

osprey> Takze klonovat tvuj cich by bylo absolutne prodelecne..:-)) :-D :-|

Pátek 29. července 2011 ve 13:21® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Kde nic není, ani smrt nebere. Já ho NEMÁM. Byl jsem na rybářské burze v Chorvatsku v Zadaru, dvakrát. Ryby jsem viděl. Hromadu. Necítil.

Pátek 29. července 2011 ve 13:08profil byl smazán

osprey> Ja myslim, ze kdyby jsi na burze byl, tak by jsi o svem cichu mluvil jinak. To je narez :-))

Co se tyce tech cen, ja si proste myslim, ze catalanci jsou jednoduzsi a rekneme i na palici. Kapr napriklad ma cenu velmi nizkou. Kdyz dostanes za kilo kapra 2 eura, tak mas hodne dobry den. Jinak se normalne a bezne vykupuje od 40 do 90 centu. Ke vsemu kapra nazyvaji tenca. V jejich slovniku je tenca lin. Oni ani nevedi. Nerozeznaji kapra od karase. Je to pro ne smejd. Ale mali kapri do cca 15cm, ti uz cenu maji. No a takovy sumec, ten nema cenu vubec zadnou. Ani gratis si ho od tebe nevezmou. Oni ho doslova nenavidi, zijou v domeni ze jim vybiji prave tu zminovanou lubinu. Pritom je to nesmysl.. Ale nevymluvis jim to. Proto i president rekneme spolku rybarstvi v Catalunyi prosadil parlamentem to, ze zpetne pousteni sumcu bude pod zakonem. Jiz tady jsou (coz jsem zaslech) pripady udajnych rumunu a rusu, kteri pousteli sumce zpet a dostali nejdrive pokutu (ta je od 300eur) no a oni je pak chytli znovu ke vsemu s cleny straze Forestal, ty jim zabavili pruty, policie je sebrala na vazbu, druhy den k soudci a tam dostali dalsi pokutu plus nejaky den, ci mesic kriminalu. Nevim. Ale s pokutovanymi rybari jsem se tu jiz setkal, dokonce s mistnimi profesionaly, kteri lovi do siti na rece. Meli proste v siti maleho, nebo nekolik malych sumcu a jak vytahovali ryby,tak sumce hazeli zpet do vody. No a nekdo je videl.Nevim jestli policie, nebo z forestal. No a prave tito rybari chytajici do siti, ti maji na burze prednost pred prodavajicimi rybari co chytaji na pruty a maji licenci recreativu. Ti museji pockat az se vydrazi ryby profesionalu. Vetsina z nich lovi na mori kde se tyto lubiny chytaji ve vetsich rozmerech, treba i 15kg. Ale na rece se chytaji take, i kdyz ne v takovem meritku. Tyto ryby se samozrejme vydrazi a putuji v autech s chlazenim bud do restauraci, nebo do obchodu. Ta cena je pote opet jina. Jinak se dobre da spenezit dorada, lenguado-morsky jazyk, uhori, pochopitelne hrbetni zraloci ploutve,gambasy-krevetky,langusty a take musle. Z musli nejvice ta cerna slavka-almejas mejillones a jeste drazsi jsou talarinas. Tunaci se zde nevykupuji, kdyz treba Adrian nejakeho velkeho chyti, tak bud si pro neho jedou kupci autem, nebo helikopterou. No a co se tyce jeste tech sumcu, ja jsem presvedceny ze oni dlouhou zivotnost na Ebru mit nebudou. To vidis mrtve sumce, ale fakt velke jak jsou nekde na hladine u ras, rakosi, zabiti, vyvrzeni a hozeni zpet do vody. Vnitrnosti se musi zakopat. Je to skoda, ale treba i Enrique uz je pousti, protoze vi ze ne vsichni rybari se specializuji na morsky rybolov a ze lov sumcu je ve svete proste prosazeny,obli­beny…ci jak to nazvat.

Romeo

Tento příspěvek byl editován 29.7.2011 13:11:42 uživatelem .
Pátek 29. července 2011 ve 13:01® Shrek
Shrek

džigit> víš, ono je to smutný. RS přijde, zkontroluje mě, pak vedle rozdělá oheň a chytá od pátku do neděle v kuse na místě, kde se nesmí chytat nonstop. A ještě mi řekne, abych to tam hodil taky, že to je v poho, když je tam on. No tak já nevim. Mám jeho číslo i jméno, asi to předám MO k řešení. Otázkou je, co s tim udělaj oni.