Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 29. července 2011 ve 12:33® džigit
-
Alivio> mně nemušíš,jen by to měla pochopit RS
- Pátek 29. července 2011 ve 12:05® osprey
-
Fishing Team Romeo> Hezké to tam máte. Já bohužel nemám čich, takže bych necítil ani sumce ani celou tu rybárnu.
To, že je některá ryba drahá, to je dáno poptávkou. V ČR je problém prodat tolstolobika, lidi si ho nekupují, i když ve velikosti do 3 kg je dobrý.
Takže jestli je místní honorace ochotná platit 50 Eur za kilo a prodá se to, pak by rybáři byli hloupí, kdyby chtěli míň. Na druhou stranu by se měli hodně starat, aby jim tenhle zdroj peněz nevyschnul.
O sumečkovosti tamté ryby není pochyb. Najdi si ve zdejším atlasu sumečka tečkovaného. Ono se toho do Evropy zase tolik nedovezlo, nejspíš je to on.
- Pátek 29. července 2011 v 11:40profil byl smazán
-
Burza ryb Confraria v Deltebre…
Romeo
Tento příspěvek byl editován 29.7.2011 11:42:52 uživatelem . - Pátek 29. července 2011 v 11:39profil byl smazán
-
osprey> Ahoj Miro, mas pravdu. Koukame na to ted s Adrianem, protoze on u toho nebyl a je to sumcovita ryba. Jaka konkretne to nevime. Adrian se sumcu primo stiti, a kdyz treba s nejakym tezsim potrebuji pomoci, tak je to pro neho za trest. Paradoxem je, ze on i jeho tata maji tak vytribeny cich, ze pokud je sumec nekde v blizkosti ja nevim 10m na brehu, oni ho citi. Ja nevim jak je to mozne. Napadlo me, ze je to tim, ze vubec nekouri a sumec ma zrejme nejaky zapach. Ja jsem se jich na to ptal a Enrique na me ziral a odpovedel mi otazkou, ty to necitis?
To jsem ale odbocil, nic mene kvuli tomuto tedy sumeckovi bylo hlasovani. Andis ho chtel videt na ohni a my s Joopem (klientem) ve vode. A tak si sumecek spokojene plave dal v rece.
No a k tem lubinam- ja nevim co na ni je tak nadprirozeneho, nebo co catalanci na ni vidi. Maso mi pripada uplne stejne jako candat. jenze candat se na burze pohybuje okolo 2eur za kilo. Ke vsemu je to totalne hloupa ryba, stejne jako sumec!
Nize posilam fotografie z burzy, aby jste byli v obraze jak to tam vypada. je to burza pod nazvem Confraria a je v pueblu Deltebre.
Hezky den. Romeo
- Pátek 29. července 2011 v 11:23® Shrek
-
džigit> ok, beru. Omlouvám se za mystifikaci. Já používám petrolejku a zatim při všech kontrolách OK. Používám jí z prostého důvodu. Mám v ní repelentní olej a jde to sakramentsky znát.
- Pátek 29. července 2011 v 10:16® džigit
-
Alivio> trochu Tě poopravím
Tento příspěvek byl editován 29.7.2011 10:18:40 uživatelem džigit.
Osoba provádějící lov ryb je povinna v době od 00.00 hod. do 04.00 hod. osvětlit místo lovu umělým bílým neoslňujícím světlem. Zakládání otevřených ohňů se pro tyto účely zakazuje
Ono umělé světlo je trochu něco jiného neř svíčka apod. - Pátek 29. července 2011 v 9:31® Shrek
-
osprey> v jednom z posledních dílů pořadu Jak na ryby s RH se téma Orlík řeší. Může se lovit přes noc, můžou tam lovit držitelé jakékoliv územní nebo CS povolenky, po půlnoci musíš znovu zapsat, nesmíš být pryč od prutů ani spát u nich a lovné místo (resp. flek ze kterého chytáš) musí být osvětleno bílým neoslnivým světlem (svíčka, petrolejka, plynová lampička apod). Kontroly jsou tam časté a přísné. Hodně se hledí na spaní a označení místa světlem. No a chlast teda, ale od toho s nima jezdí PČR. Ufffff.
- Čtvrtek 28. července 2011 v 17:20® osprey
-
mikpaja> No, probíráme tu zejména cokoli
Ale abych byl upřímnej, tak zejména co se dá kde dobrýho sežrat. Podle toho to taky vypadá, když má tenhle server sraz.
- Čtvrtek 28. července 2011 v 17:18® osprey
-
palec> Myslím, že může, ale o půlnoci musíš znovu zapsat a měl bys být u prutů. Slyšel jsem stížnosti, že místní RS si tohle hlídá (na rozdíl od mnoha jiných věcí).
- Čtvrtek 28. července 2011 v 16:19® mikpaja
-
cau hosi co tady probirate vsechno ja jsu novej dik
- Čtvrtek 28. července 2011 v 15:42@ palec
-
zdravim muze se na orliku non stop
- Středa 27. července 2011 v 19:22® osprey
-
Fishing Team Romeo> Ta fousatá ryba s tukovou ploutvičkou prostě je zástupce čeledi sumečkovitých. S parmami nemá mic společného (všimni si, že všechny ty parmy z toho atlasu, co jsi sem dal, mají latinské rodové jméno Barbus – od toho barbo).
Jestli ti u té sumcovité ryby jde o rozeklanou ocasní ploutev, tak tu má právě mnou zmíněný sumeček tečkovaný. Ten byl dovezen i do ČR (soukromé vody).
Lobarro se v Čechách jmenuje mořčák chutný (jestli to zase nezměnili) a jak jméno napovídá, je prostě k sežrání
Já je pozoroval v Chorvatsku – malé do 30 cm v moři, větší na trhu.
- Středa 27. července 2011 ve 14:48® b.gun
-
Fishing Team Romeo> Asi se mi zobrazují jiné fotky, jinak to nechápu, ale na té poslední fotce – stejně jako na té první – vidím opět sumečka…
- Středa 27. července 2011 ve 13:33® Shrek
-
Fishing Team Romeo> jinak co se týče toho Llobarro – táta ho někdy před dvouma rokama chytil v Irsku a taky říkal, že to tam je velmi drahá a žádaná ryba.
- Středa 27. července 2011 ve 13:30® Shrek
-
Ameiurus melas je sumeček černý – příbuzný sumečka amerického – jen pro doplnění. Výskyt byl v roce 2008 potvrzen i v ČR.
Tento příspěvek byl editován 27.7.2011 13:31:34 uživatelem Shrek. - Středa 27. července 2011 v 11:50profil byl smazán
-
osprey> Nevim Miro, jak se ktera jmenuje. Ani jsem se po tom nepidil. Az kdyz jsem ji chytil, pochopitelne ze jsem nevedel co to je za rybu, tak jsem se toho dopatral. Nic mene na te fotce neni sumcovita ryba, to je prave jeden druh barbo. Zere rybicky, maso, no a smakuji ji boilie a pelety
Paradoxem je doba jejich brani. Sumci tam to je jasne. Podle nich by si clovek mohl ridit hodinky.Padne setmeni a uz radi. Ale tyhle vousate potvory berou od 23h do max 03h nad ranem. Pak ani tuk. Nevim cim to je. Jinak dalsim druhem sumce tu je pouze gat, catalansky peix gat,castiliansky pez gat. Zkusim ti to vyfotit,jinak latinsky nazev je Amerius melas. Ony v teto brozure od Forestal nejsou vsechny ryby. Na druhem obrazku je Llobarro|Lubina druh morskeho okouna. Je to zde v Catalunya nejdrazsi ryba. V tomto obdobi se kusy od 5kg vyse pohybuji od 50eur za kilo vyse. A dole je jeste fotka s barbo, schvalne si vsimni ocasni ploutve..
Hezky den… Romeo
- Úterý 26. července 2011 ve 22:50® osprey
-
Fishing Team Romeo> Díky moc. Na té první fotce je ale nějaká sumečkovitá ryba. Snad sumeček tečkovaný, nevím.
Na obrázcích z atlasu už jsou parmy. Comizo by měla být ta největší. Je šedavá, u nás se jí tuším říká parma iberská. Může mít dost přes metr. Ve Španělsku je jen někde a není tak snadné ji chytit jako třeba kapra. Četl jsem o ní nějaké články, ale reálně o ní vím málo.
- Úterý 26. července 2011 ve 14:33profil byl smazán
-
osprey> Ahoj Miro. Ano barbos jsou parmy. Je jich tu asi 5 druhu. Presne nevim. Ceske nazvy take neznam. Nektere berou pouze na male rybicky,jatra a rybi boilie, jine treba na maiz. Mam tu jednu fotku s klientem z holandska,tak ti ji sem soupnu a neco z brozury co se dava na Forestal. Asi pred 3-mi dny jsem lupnul v Amposte na moje boilie Krill barbo 3,5kg. Jsou velmi chutne,masem by ti pripominaly sumce,nebo uhore. Stavbou tela prave sumce.Zadna kost.Krom patere a vlastne ocosni ploutve.Stejne jako sumec.Maso je vyrazne zlute. Nekdy ti starsi a vetsi jedinci maji na sobe puntiky jako pstruzi.
Romeo
Tento příspěvek byl editován 26.7.2011 14:34:58 uživatelem . - Úterý 26. července 2011 v 9:43® osprey
-
Fishing Team Romeo> Co jsou barbos? Parmy? Jaký druh nebo jak to vypadá? Máte tam iberské parmy – myslím, že se jim říká comizo?
- Úterý 26. července 2011 v 0:46® Noodling
-
Fishing Team Romeo> Čau, tak se sumci byly problémy i ve Francii a budou určitě i na přehradě
Tento příspěvek byl editován 26.7.2011 00:47:26 uživatelem Noodling.Ale taky bych si víc vsadil spíš na ni, hlavně kvůli místu, jak říkáš. Je to přece jenom akce v řádech stovek účastníků a každý bude potřebovat dost „placu“. Tak uvidíme
- Neděle 24. července 2011 ve 20:39® macek2
-
jurann>pro kaprařinu bohatě dostačující- http://www.rybarske-nej.cz/…ance-x-4-pro
- Neděle 24. července 2011 v 15:37profil byl smazán
-
Noodling> Zdar a silu. Mluvil jsem dnes s klukama, ptal jsem se i Julia ktery je vlastne rekneme konkurence Enriqueho a nikdo o tom nic nevi. Nic mene tu bylo MS v muskovani a co se tyce kaprariny, tak jedine misto kde by se to mohlo konat je prehrada. Jednak kvuli rozloze a pak, takovy napor boilie do reky by znamenalo ze se natahnou sumci a barbos. Takze by bylo po chytani.
Mej se. Romeo
- Neděle 24. července 2011 v 10:36® pítrson
-
Patula> ahoj a nemohl by jsi dat info na nake místa dík
- Sobota 23. července 2011 v 19:47@ evka
-
Zdravím všechny, letos se chystáme na Mydlovarský rybník. Může mi někdo prosím napsat, jak to tam vypadá? Berou-neberou? Díky
- Sobota 23. července 2011 v 17:20® Patula
-
pítrson> Na slapy jedím každý rok a vždy dobrá chytačka.tedy zatím sem měl štěstí.
- Sobota 23. července 2011 ve 12:25® Noodling
-
Fishing Team Romeo> Jasně, Dalibora znám. Ke Karlovi se radši vyjadřovat nebudu, nechci, aby si myslel, že mu dělám cílenou antireklamu
Tento příspěvek byl editován 23.7.2011 12:25:38 uživatelem Noodling.Jinak díky za optání, každá informace potěší
- Sobota 23. července 2011 v 8:48® jurann
-
Nazdar rybáři poradte mi někdo s výběrem echolotu do 6000 kč
- Pátek 22. července 2011 v 18:17® chosebaits
-
jezek> neboj se toho-šlapou dobře.Cena není zárukou dobrého,ale složení atd.
- Pátek 22. července 2011 v 16:37® jezek
-
zdravím, má tady někdo zkušenosti s peletami značky Chyť a pusť? například ty robinred carp a nebo ty halibut pelety, jsou docela levný tak proto se ptám
- Pátek 22. července 2011 ve 13:06profil byl smazán
-
Noodling> Mylel jsem si to, ze jde o lov kapru. Po pravde o tom nic nevim, nic jsem o tom neslysel a ani si to moc nedokazi predstavit kde konkretne by se to melo konat. Nejspise na prehrade, protoze reka jako takova je absolutne o necem jinem. Na jednu stranu by to ale podivana byla, protoze vetsine prodejcum v CR by tam zklapla papula s jejich slinty co cpou kupujicim rybarum. Ja si delam boilie a pelety leta sam.Ale dostalo se mi nekolika vzorku, treba jako darek od ceskych klientu a dle meho nazoru a o kom bych mohl rici ze by se svymi vyrobky mohl prosadit, je Dalibor Radosovsky. Firmu uvadet nebudu, myslim ze vis o koho se jedna. Loni mi dal par vzorku sebou pred odjezdem do Spanel a fungovalo to. Coz u jinych konkretne pan Nikl rici nemohu. Kazdopadne a k veci na kterou jsi se ptal, zeptam se zitra Enriqueho a Adriana. Ti o tom vedet budou zarucene.
Romeo
Tento příspěvek byl editován 22.7.2011 13:07:55 uživatelem .