Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 4. července 2011 ve 14:40® Radek M.
-
Tak už nic. Dik
- Pondělí 4. července 2011 ve 12:19® Radek M.
-
Můžete mi poradit nějáký bivak / přístřešek, ale nic extra drahého tak do 2500 kč.
- Čtvrtek 30. června 2011 ve 21:27® Zedtu
-
Hola, v sobotu jedu na dovolenou do Cyrilova u Křižanova, nedaleko je v.n. Mostiště. Nevíte někdo jestli je poblíž nějaký mimopstruhový revír kde platí svazová povolenka? Chtěl bych zkusit nějakýho kapříka. Díky za odpověď.
- Čtvrtek 30. června 2011 ve 20:42® HaDová
-
Máme tu novou soutěž s firmou Kryston: http://www.chytej.cz/souteze/
- Čtvrtek 30. června 2011 v 19:41® IVO
-
srkman> nenasyta – jak se to vezme – konstrukce rola skýtá omezený prostor pro umístění zdroje. Proto je použita malá tužková baterie 12 V. Veškerá nastasvení úrovní si rollo pmatuje. Čili po opětovném zapnutí se rollo aktivuje do všech úrovní (hlasitost, tón, kodování, citlivost, barva diody v hlavě atd.), které byly nastaveny při vypnutí. Z toho vyplívá, že napěťová náročnost je přeci jen poněkud vyšší.Čili i proto 2 ks baterie. Nicméně – přístroj sám upozorní uživatele na to, že kapacita zdroje klesla na úroveň, kdy je třeba ZDROJ nahradit novým.
- Čtvrtek 30. června 2011 v 18:55® srkman
-
IVO> Díky.Jen si lámu hlavu proč včetně 2 baterií.Že by Rollo bylo nenasyta?
Tento příspěvek byl editován 30.6.2011 18:56:50 uživatelem srkman.A jaký typ baterií v něm dlí?
- Čtvrtek 30. června 2011 v 18:43® IVO
-
srkman> tak čerstvé info ze SEMY. Rollo dodávné v polstrovaném kufříku včetně dvou baterií bude stát 2200,–CZK. Příposlech 1200,–CZK. Při odběru 3 kusů Rolla je příposlech grátis.
- Čtvrtek 30. června 2011 ve 14:02® srkman
-
Zdravím,nevíte někdo,jak koušou kapříci na Lipně? Nikdy jsem tam nechytal a pozítří tam jedu na dovolenou naproti Frymburku-zátoka se jmenuje snad Černá. Dík za reakce.
- Středa 29. června 2011 ve 12:32® IVO
-
zadar> Souhlas – s tím chlapem jsem u vody zažil neskutečný věci. No je to asi už jen minulost.
- Středa 29. června 2011 ve 12:12profil byl smazán
-
IVO> Jo to se poslechnout dá, není to špatný. Sice takové ty za každou cenu rybářské písničky moc nemusím, ale tahle se mi líbí. Připomnělo mi to Zelenkovy filmy, které pokládám za nejlepší co bylo v této oblasti natočeno. Škoda že už se u nás nevyskytuje a netvoří.
- Středa 29. června 2011 v 10:05® IVO
- zadar> Punk rock to sice není, ale mrkni na toto :
- Středa 29. června 2011 v 9:12® srkman
-
zadar> Tak někdo ty nové trendy sleduje a prahne po tom,mít něco nového-zkrátka být IN-i když třeba nenachytá tolik,jako někdo,kdo chodí k vodě s Rexíkem a plaňkou.A že těch,co se rádi kochaj,je
- Úterý 28. června 2011 ve 22:33® noba
-
zadar> člun bude takže to tak udělám. A ještě přihodím vařenou kukuřici. nejde mi jen o obry.
- Úterý 28. června 2011 ve 22:03profil byl smazán
-
noba> Když budeš na neznámém místě, koukej spíše po okolních rybářích a podle toho se přizpůsob. Nemá cenu jenom tak na zkoušku sypat hromady žrádla, často platí, že méně je více. Jestli budete mít člun, tak bych zavezl a místo jenom prohodil hrstí kuliček a třeba pelet, to by mělo stačit a když budou záběry, tak přihazovat.
- Úterý 28. června 2011 ve 21:53profil byl smazán
-
IVO> Tak to je ono, já mám raději spíše punk rock
a žádný velký hudební znalec nejsem. Odkojen jsem spíše Karlem Gottem
- Úterý 28. června 2011 ve 21:37® IVO
-
zadar> my, co jsme odkojeni rock en ROLLEM máme k tomu výrobku nějak blíže …
))
- Úterý 28. června 2011 ve 21:28® noba
-
zadar> no tak nějak jsem si myslel že to bude
takže tam něco nasypu a uvidíme.
- Úterý 28. června 2011 ve 21:02profil byl smazán
-
srkman> Já si počkám, až ty nové trendy použiješ a pořádně odskoušíš a potom se podle toho zařídím. Zdravý rozum mi ale říká, že Roller není to pravé.
- Úterý 28. června 2011 ve 21:00profil byl smazán
-
noba> To se nedá vůbec tak napsat, záleží na místě a na spoustě jiných podmínek. Když budeš mít dobré místo a ryby budou při chuti, stačí ti 2 kila koulí, když to nebude ono, většinou ti nepomůže ani tuna. 3 dny jsou na nějaké zakrmování málo.
- Úterý 28. června 2011 ve 20:42® noba
-
zeptám se jako absolutní lama. Jedem s kámošem ted o víkendu na 3 dny na hněvkovice a rádi bychom zkusili nějakého kapra. A ted k otázce: Jaké cca množství partiklu, pelet a boilies je vhodné pro prvotní zakrmení a pak následné dokrmování.
- Úterý 28. června 2011 v 18:19® srkman
-
zadar> Odpůrce nových trendů si vždycky nějakou tu mouchu najde,ale pokrok nezastavíš,bude o to rvačka
- Úterý 28. června 2011 v 17:33® IVO
-
zadar> V pohodě – je to normální debata. V reálu ta použitá vidlička z videa má na výšku tři centimetry.Sema připravuje i samotné swingery s tímto vypadávacím systémem. A k řvoucím pípákům – to už je věcí každého rybáře, jestli při použití příposlechu utlumí zvuk na hlásičích. Bohužel – najdou se tací, kteří mají z pro mne nepochopitelných důvodů naplno jak hlásiče, tak příposlechy.
- Úterý 28. června 2011 v 17:18profil byl smazán
-
srkman> No jedině že by jsi si kvůli tomu nechal předělat prut a přední očko namontovat malinké, ale nevím jestli by to bylo rozumné
- Úterý 28. června 2011 v 16:47® srkman
-
zadar>Co tuhle rohatinku? Tam by se nemělo nic stát.
Tento příspěvek byl editován 28.6.2011 16:47:58 uživatelem srkman. - Úterý 28. června 2011 v 15:50profil byl smazán
-
Jo a ještě poznámka, ta přední vidlička na videu je skoro stejně velká jako jsou veliké pípáky. No možná by bylo dobré použít normální pípák a tohle zařízení ještě k tomu jako takový speciální swinger, znám rybáře, kteří se vyžívají v tom nosit s sebou hodně věcí a tak by to pro ně mohlo být zajímavé a navíc by měli záběr 100% zajištěný, co může být hezčího, než při záběru 2 ječící příposlechy a 2 ječící pípáky
- Úterý 28. června 2011 v 15:37profil byl smazán
-
IVO> Podívej se na průběh vlasce ve vidličce, snad ti nemusím jako zkušenému kapraři vysvětlovat, co by to udělalo v normální vidličce při pořádné jízdě, pravděpodobně by došlo k upálení vlasce.
- Úterý 28. června 2011 v 15:21profil byl smazán
-
IVO> Nic ve zlém, je to normální diskuze, ale přeci pokud dám normální vidličku, véčko, tak v tom musí vlasec drhnout a snižuje se tím citlivost, navíc se do toho při jízdě musí vydírat vlascem drážka.Ten vlasec je v té vidličce opřený, vždyť i na tom videu tam šrouboval takovou neobvyklou vidličku. Pořád jsi mi nepřesvědčil o tom, jakou to má výhodu oproti normálnímu pípáku se swingrem. Jinak s těmi složitými mechanismy na vypadávání vlasce máš pravdu, někteří výrobci opravdu nevědí jak složitě by to udělali. No jednoduché řešení je dávno vymyšleno, http://www.loska.cz/batik/ je to jenom zabedněnost většiny rybářů, že toto nevyzkoušejí, asi nevěří českým výrobkům, myslím, že kdyby s něčím podobným přišel Fox nebo Korda, mohli by se pokakat. No ale Batík nebyl první kdo vymyslel podobný mechanismus, já tento systém vypadávání vlasce používám více než 10 let, před lety jsem sem na to dal i návod a věř, že jednodušší a spolehlivější swingr jsem zatím neměl.
- Úterý 28. června 2011 v 11:18® IVO
-
Našel jsem další info : http://rollo.sema.cz/cz/
- Úterý 28. června 2011 v 10:29® IVO
-
zadar> pro použití Rolla není nutná žádná speciální vidlička. Stačí použít běžné přední „véčko“. Z hlediska elektroniky je v tomto modelu použio všech funkcí, které jsou v současné době k dispozici a to včetně integrovaného vysílače. Ňavíc – vypadávací mechanismus je naprostou novinkou (vyvinutou v Semě a patentovanou). Tento vypadávací systém je zatím to nejlepší, kdo kdy vymyslel. A nebojím se říci, že lepší,jednodušší a spolehlivější nežli FOX. nedalo mi to a jel jsem se na ty výrobky podívat přímo do Semy. V jednom máš ovšem pravdu. Tento přístroj není určen k tomu,aby na něj bylo rybářem šlapáno …
)
- Úterý 28. června 2011 v 10:11profil byl smazán
-
CeP> Já jsem si to několikrát prohlížel a nenašel na tom jedinou výhodu, oproti normálnímu pípáku se swingerem. Před to zařízení stejně musíš našroubobat specielní vidličku, pravděpodobně s rolničkou uvnitř, aby se vlasec nezadrhával a dobře tím projížděl a na to potom namontuješ to zařízení. Takže v podstatě dílů na smontování máš stejně. Také bych se docela bál odolnosti při trochu hrubším zacházení, přeci jenom je to docela dost dílů, musí to být uvnitř propojené kabílky, které se mohou časem zlámat. Když to tak vidím, napadá mi jediné, proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě. Klasický pípák je dnes už velice vychytaná věc a dá se sehnat za docela malé peníze a normální swingr stojí také pár korun, no a když si šlápnu na swingr, tak je škoda tak 150 kč, rozšlápnout toto, by asi znamenalo větší škodu. Věřím, že si tohle zařízení koupí hodně lidí, kteří chtějí mít něco odlišného a možná zajímavého, ale nevěřím, že to budou používat pořád a myslím, že se jednou zase rádi vrátí ke klasickému pípáku. Myslím si, že normální pípák s rolničkou je už tak dobře vymyšlené zařízení, že není potřeba tvořit něco nového, možná tak poladit nějaké funkce v elektronice, v tom se výrobci předhánějí, ale ten systém je asi nepřekonatelný.