Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 27. června 2011 ve 22:12® CeP
CeP

tak abych byl taky trochu konstruktivni. ja osobne nejsem zastancem vyrobku „vsechno v jednom“, nicmene v tomto pripade bych se vubec nezdrahal. naopak tady vidim o jeden kram min. o cem mam ale pochybnosti je vodotesnost a hlavne vydrz. zajimalo by mne jak velkou baterku do toho nacpali a jak dlouho vydrzi.

Pondělí 27. června 2011 ve 21:18profil byl smazán

IVO> No čas ukáže, ale stejně si myslím, že to je nanic, nevidím v tom žádnou výhodu oproti normálnímu pípáku a swingeru. Tím odpovídám i panu CEPovi. Jinak kamarád si asi před 3 roky koupil sadu sema magneto s příposlechem a horší šunt jsem neviděl, výdrž baterky v příposlechu 1 den, a do pípáků zatékalo, takže v dešti byly nepoužitelné. No nevím co více dodat, ale každé zboží má svého kupce, otázkou je jestli opakovaně.

Pondělí 27. června 2011 v 15:34® CeP
CeP

zadar> poslouchejte Kefalin.. co si predstavujete pod pojmem klasika?..
ja tedy rozhodne obycejnyho policajta.

Pondělí 27. června 2011 v 10:45® srkman
srkman

zadar> Tak zbytečný…Je to swinger s hlásičem v jednom a já se zase o zájem nebojím.Jen mě zajímala cena:-) Ivo píše,že o to byl zájem obrovský.

Neděle 26. června 2011 ve 21:53® IVO
IVO

zadar> Zdá se, že máš Sibyliny schopnosti… Ale tak černě to opravdu nevidím. Jeví se to jako velmi dobrý nápad se zajímavou koncepcí. Navíc – hlásiče Sema Magneto – byť patřící do levnější kategorie – nelze nazvat nekvalitními. Spíš naopak. Na toto téma bylo na netu mnoho diskusí a na hlásiče Sema byly v drtivé většině kladné recenze. Inu, každý má jiný názor a jiné zkušenosti. Někdo objektivní, jiný subjektivní.

Neděle 26. června 2011 ve 20:49profil byl smazán

srkman> Myslim že to je další zbytečný krám, vypadá to zajímavě, ale nevidim oprati klasice žádnou výhodu. Na 99% to za rok zanikne. No a jestli je kvalita stejná jako u pípáků Sema Magneto, tak to zanikne ještě dříve.

Neděle 26. června 2011 ve 14:53® IVO
IVO

srkman> je to žhavá novinka. Na Eftexu o to byl obrovský zájem.

Neděle 26. června 2011 ve 14:24® Adamos

BOILIE CARP ZOOM XXL WATER INSECT Ahoj, uz ste nekdo chytal na tohle boili od Carp Zoom? Jake s nim mate zkusenosti a jestli to ma cenu kupovat, nebo ne?

Neděle 26. června 2011 ve 14:15® Adamos

Ahoj, uz ste nekdo chytal na tohle boili od Carp Zoom? Jake s nim mate zkusenosti a jestli to ma cenu kupovat, nebo ne?

Sobota 25. června 2011 v 19:53® srkman
srkman

IVO> Nikde v nabídce jsem to nenašel.Asi je to ještě horký zboží:-)

Sobota 25. června 2011 v 15:36® IVO
IVO

Velmi zajímavé:

Čtvrtek 23. června 2011 v 11:30® Petas
Petas

CeP> Tak to opravdu náročný postup není.
Ale mám asi ještě jednoduší. Ráno než jdu do práce namočím kukuřice, večer před spaním ji přeliji do papiňáku – max do 1/2 objemu hrnce kukuřice – zbytek voda, na el. sporáku přivedu do varu, po cca 40 min. vypnu tepelný zdroj a na plotně nechám dojít. Ráno přesypu do kýble a razím. Podotýkám, že jsem si přes inzerát sehnal za 300Kč 4ks 5litrových papiňáků z končící hospody, takže jsem schopen na jednu várku udělat cca 20litrů kuky. V případě potřeby vařím i s řepkou nebo dochucuji pomocí aroma, medem, česnekem atd… fantazie se tady meze nekladou.

Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 11:35:19 uživatelem Petas.
Středa 22. června 2011 ve 12:02® HaD
HaD

Po několika měsících usilovné práce naší redakce pro Vás spouštíme zbrusu novou a na internetu ojedinělou rubriku s názvem Galerie rybářských vláčecích nástrah. Odkaz na ni je umístěn v menu ENCYKLOPEDIE. Přímý link je zde: http://www.chytej.cz/…rie_nastrah/

Rubrika se bude nadále rozrůstat a věříme, že ji oceníte!

Středa 22. června 2011 v 0:25® CeP
CeP

Petas> …HLAVNĚ NEHÁZET KUKUŘICI DO VODY NEUVAŘENOU – V ŽALUDKU RYBY NABOBTNÁ A MŮŘE RYBĚ ROZTRHAT VNITŘNOSTI…

osobne si myslim ze rotrhani vnitrnosti je blud.
casto jsem se nad tim zamyslel. kdyz vezmu v potaz ze kapr rozlouskne skeble, zbasti i mnohdy pekne tvrde boilis se kterym si hrave poradi pozerakovymi zuby.. jsem presvedcen, ze stejne drti znka kukurice, nebo je nejaky duvod proc by je nerozlouskl? napada mne snad jen kvuli velikosti? beru ryby, potazmo kapry jen velmi zridka na navstevu do kuchyne a kdyz, pak nezkoumam obsah zaludku. muze nekdo potvrdit celou kukurici v zaludku ulovene ryby?
na druhou stranu souhlasim, ze krmit nevarenou kukurici je hovadina. nikoli vsak kvuli trhani strev, to uz jsem vysvetlil, ale protoze nevarenou kuku ryba dele travi a tedy neprijima dalsi potravu, takze to je z hlediska krmne kampane a prilakani ryby spise kontraproduktivni.

na zaver jak varim kuku ja. nenamacim, nevymenuju vodu. odpoledne prijdu z prace, nasypu kuku do hrnce, zaleju vodou, zprudka uvedu do varu, pak stahnu, nastavim casovani na sporaku a za mirneho probublavani varim 30 minut. jak zapipa casovac, strcim hrnec do jednoho vyslouzileho spacaku. stejne poslouzi i deka, pripadne perina. vecer pred spanim, to je kolem pulnoci a rano nez jdu do prace postup opakuji, v pripade potreby doplnim vodu, pred poslednim varenim obcas dochutim. kdyz prijdu odpoledne z prace, je kukurice ve spacaku jeste horka, nadherne uvarena, mekka, rozpraskana. to vse s minimalni starosti. jen trikrat postavit na sporak, nastavit casovac a zabalit do spacaku.

Tento příspěvek byl editován 22.6.2011 00:33:30 uživatelem CeP.
Úterý 21. června 2011 ve 23:33® CeP
CeP

Scorpionius> takovy vetsi burison. bezne na ni chytavam. s reagovanim ryb i ucinnosti je to jak kdy, jak kde.

Úterý 21. června 2011 ve 23:30® Scorpionius
Scorpionius

Zdravim,chtel bych se zeptat,jestli jste uz nekdo zkousel chytat na foukanou psenici a jak na to ryby reagujou?a jako prichut je v tomto obdobi nejlepsi?neco malo jsem slysel o tomto produktu a prej je to ucinna nastraha.je to tak?

Úterý 21. června 2011 ve 20:37® osprey
osprey

pomisa> Okuma Longbow jsou všeobecně chválené stroje za poměrně málo peněz. Ostatní neznám.

Úterý 21. června 2011 ve 20:34® Petas
Petas

kelis5> To se nedá přesně říct co je lepší, zda-li pelety nebo boilies, to ovlivňuje spousta faktorů, jako hloubka vody, profil dna, složení dna, teplota vody a hlavně chuťové buňka ryb..... Jak pelety nebo boilies mají něco do sebe. Někdy funguje to a jindy to druhé.

Dle tvého dotazu si tipnu, že nemáš mnoho zkušeností ( asi začínáš nebo se nespecializuješ na kapry ) proto ti nebudu motat hlavu a osobně bych ti doporučil za vnadit kukuřicí. Sežeň si pár kilo loupané kukuřice v ZZN nebo prodejně krmiv. Na 24hodin ji namoč do studené vody – do 10 litr. kýble dávám do cca necelé poloviny a zalij vodou. Po 24hod. uvař v hrnci nebo třeba „papiňáku“ do měkka.

HLAVNĚ NEHÁZET KUKUŘICI DO VODY NEUVAŘENOU – V ŽALUDKU RYBY NABOBTNÁ A MŮŘE RYBĚ ROZTRHAT VNITŘNOSTI.

Na háček buď můžeš dávat kukuřice, kterou zakrmuješ nebo použít kukuřice kupovanou – naloženou v konzervě. Já osobně používám Bonduelku. Nastražit 1 až klidně 3 zrnka přímo na háček nebo pod háček na vlas. Osobně radím pod háček na vlas.

Pokud opravdu trváš na Bolies či peletách nic ti nebrání si dojít do obchodu a nějaké to kilčo si koupit a přidat do krmného pole kukuřice. Na jeden prut dáš kuku a na druhý třeba kouli.

Pokud jsi ještě nikdy koule nepoužívat přečti nějaké články a nastražení a návazcích. Pokud si nebudeš něčím jist neboj se zeptett.

Pěkný den.

Tento příspěvek byl editován 21.6.2011 20:35:05 uživatelem Petas.
Úterý 21. června 2011 ve 20:11® pomisa

Zdravím, potřebuji poradit při výběru nových navijáků s baitrunnerem, nejlépe na kapry. Mám v hledáčku SPRO LCS 560 Haindler, Okuma Longbow 60, a Deep runner 70, nebo něco poradtě. Díky moc, samožřejmě poměr, cena, výkon.

Úterý 21. června 2011 v 6:03@ Mulan

Zdravim! Chci se jen zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s těmito navijáky a pruty, uvažuji o jejich koupi a chci zjistit jesti do toho jít. http://www.rybarske-nej.cz/…px55-a-epx65 http://www.rybarske-nej.cz/…e-1-1-zdarma

Díky Mulan

Pondělí 20. června 2011 v 11:27® osprey
osprey

kelis5> Na dlouhodobější zakrmení je lepší boilies a o příchuti rozhodují ryby. Málokdo zakrmuje jen jedním druhem boilies – obvykle se to dělá, když už dotyčný ví, že to tam funguje.

Já na boilies chytám zcela okrajově – nebaví mě u toho sedět a čekat jestli něco bude. V důchodu to doženu.

Pondělí 20. června 2011 v 7:09® kelis5

osprey> chy tam tak š nebo č dny krmit a pak tam vyrazit na 2 dny.. tak nevím čím krmit jestli pelety nebo bojlí.co je na tu řeku lepší…a hlavně v tomhle období co za příchut.

Pondělí 20. června 2011 v 0:25® osprey
osprey

kelis5> To přijde na to… Každá ta věc má například jinou dobu rozpadu. Taky sortiment příchutí je jiný – třeba ovocných pelet asi moc neseženeš.

Pondělí 20. června 2011 v 0:21® kelis5

ahoj začínám s kaprařinou, chci pořádně nakrmit řeku. čím to mám nakrmit a na co chytat???? jsou lepší pelety nebo bojlís,????

Neděle 19. června 2011 ve 23:14® osprey
osprey

prochi> Boilies je tvrdé. Jestli ho navlíkneš za nitku jako rohlíkáč nebo dáš na vlasový přívěs, to záleží na spoustě věcí (velikost koule nebo háčku, aktivita ryb,…). Ale dá se oboje.

Neděle 19. června 2011 v 18:47® prochi

zdravim jsem zacinajici rybar a potreboval bych poradit chytam na rkacku na rohlikove boilies a jelikoz mi to berou cejni chci to zkusit na boilies mu zu je dat nahcek jako rohlikovy nebo musim na vlas k hacku.

Neděle 19. června 2011 v 16:05® Scorpionius
Scorpionius

olda> jo,diky.treba se najde nejakej kaprar ktery mi to vysvetli ;-)

Neděle 19. června 2011 v 15:12® olda
olda

Scorpionius> Já nekapruji,ale myslím tak 15–20cm

Neděle 19. června 2011 v 15:09® Scorpionius
Scorpionius

olda> aha a jak by mel byt dlouhej navazec.

Neděle 19. června 2011 v 11:09® olda
olda

Scorpionius> Zatlačit jen do návnady,návnada se rozpadne a nástraha je volná,dělá se to tak kvůli motání.