Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 31. května 2011 ve 13:28® ladule
-
zadar> Pěkné,ale drahé…Jsem na mateřské,tak max. kolem 3000Kč.
- Úterý 31. května 2011 ve 13:07profil byl smazán
-
ladule> Na dlouhý odhoz mohu jednoznačně doporučit, sportex FBC nad 3 lb
- Úterý 31. května 2011 ve 12:52® ladule
-
Zdravím,potřebovala bych poradit. Chtěla bych manželovi koupit k narozeninám prut na daleký odhozy. Máte někdo nějakou dobrou zkušenost? Děkuji za radu.
- Neděle 29. května 2011 ve 22:19® imothep
-
vše na boilies Fresh TEP IMOTHEP CARPBAITS
Tento příspěvek byl editován 29.5.2011 22:33:11 administrátorem osprey. - Neděle 29. května 2011 v 17:01® Noodling
-
Zedtu> Nemáš zač
Časem určitě přijde i větší
- Neděle 29. května 2011 v 15:45profil byl smazán
-
Mega-Fish> Krásný ryby,gratulace
- Neděle 29. května 2011 v 7:36® Mega-Fish
-
další…
Tento příspěvek byl editován 29.5.2011 07:38:00 uživatelem Mega-Fish. - Neděle 29. května 2011 v 7:36® Mega-Fish
-
tak to tu oživím pár fotkama
u nás na řece se ted celkem daří zkouším úsek vedle než min rok a jak to de kámoše chytil na tudle řeku hodně velkou trofej !
- Sobota 28. května 2011 ve 22:30® Zedtu
-
Noodling> a Alov Díky chlapi že ste mě přesvědčili, v úterý jsem měl od 17:00 do 20:00 na tu montáž co ste radily 3 hrčáky který přinesly 3 kapry 52,42,45. Fotku nemám žádnou protože sem neměl foťák ale příště si ho určitě vezmu. Ať vám to Hrččííí,
- Čtvrtek 26. května 2011 v 15:21@ Timber Jack
-
Jaké máte zkušenosti se za studena lisovanými boilies Berkley Buzz Bait? Potvrdila se vám v praxi deklarovaná vhodnost na rychlé, či krátké chytání do 6 hodin? Toto není reklamní trik. Skutečně mne to zajímá. Zatím jsem na „to“ nic nechytil. Pokusú málo a krátkých (nejsem budovatel bivaků a krmič).
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 14:02® Pukličák
-
Mr.Hyde> Ahoj.Moc děkuju za odpověď.Asi dvě hodiny jsem to hledal, ale je toho fúra dílů a navíc jsou v raru a já je prostě neotevřu
pokud bys mohl, pošli mi to prosím.
- Středa 25. května 2011 v 19:20® olda
-
Pukličák> http://www.chytej.cz/…aci-boilies/
- Středa 25. května 2011 ve 14:48® Mr.Hyde
-
Pukličák> zdarec, koupil jsem si jednou jedno nekomerční CD „Strtegie a techniky lovu kaprů – vlastní cestou“ od Richarda Baráta. Má tam popsanou techniku a výrobu domácích kuliček, hlavní věc, že to funguje a od té doby to zkouším všelijak inovovat ale základ mám porád stejnej. Fakt vyfachčený CD, zkus to někde sehnat má tam i jinak spoustu dobrých rad, pokud to neseženeš, pošlu recepis na základ, pak už si musíš radit sám
- Středa 25. května 2011 ve 13:46® Pukličák
-
Ahoj všem.minulý rok jsem začal s chytáním na boilies. na kupované kuličky jsem pár úspěchů měl, ale rád bych si boilies vyrobil sám. neporadil by mi někdo z vás jednoduchý recept na jeho přípravu???? Alespoň ten základ, abych se měl čeho chytit.Díky moc.
- Pondělí 23. května 2011 v 0:09® martas-.-
-
Zdarec chtel bych znat vas nazor na prut CHUB SNOOPER 12ft/2.5lb jestli mate nekdo?a kolik tam muzu nalozit a kolik tak hodim?predem dekuji za vsechny nazory!
- Neděle 22. května 2011 ve 12:51® tomas777
-
Alov> teleskop moze byt aj trojdielna odhozova zataz tak 2.75 alebo 3 lbs 3.60 m.....a este som sa chcel spytat ze aky je rozdiel medzi teleskopom a trojdielnym prutom ??okrem toho ze teleskop sa vysuva a tojdielna sa sklada
Tento příspěvek byl editován 22.5.2011 12:56:08 uživatelem tomas777.… a co je podla vas lepsie ?
- Neděle 22. května 2011 v 11:07® Alov
-
tomas777> Záleží jestli teleskop, dvojdělku nebo trojděličku… Zadaj parametre
Tento příspěvek byl editován 22.5.2011 11:08:08 uživatelem Alov. - Sobota 21. května 2011 v 18:33® tomas777
-
Alov> a nevies o nejakom dobrom prute v tej cene alebo nejaku dobru značku
- Sobota 21. května 2011 v 17:16® ladamaj
-
jurann>kuku se dá uvařit předem a pak ji usušit a klíďo uskladnit.Když jí pak potřebuješ tak ji máš připravenou (vařenou)stačí ji na noc namočit a vrátí se do původního stavu,řepka se dá spařit ale je lepší ji namočit.Jinak před vařením kuku namáčím na cca24h.
- Sobota 21. května 2011 v 17:11® Alov
-
tomas777> Měl jsem Mivardi Cross Telecarp ve 3,5lbs. Šílená tyčka. Dnes už používám jen na krmení raketou
- Sobota 21. května 2011 v 16:49® tomas777
-
Zdravim,, nemate niekto skusenosti s tymto prutom http://www.okfish.sk/…-30m-2-75-lb ???
- Čtvrtek 19. května 2011 v 19:04® jurann
-
nazdar zitra chi udělat asi 3 kg kukuřice na zakrmení raketou… chci ji ale už použít v sobotu brzo ráno. Tak jak bych ji měl připravit abych ji mohl použit??? a take bych chtěl použít řepku k tomu
Tento příspěvek byl editován 19.5.2011 19:09:17 uživatelem jurann. - Středa 18. května 2011 ve 13:21® Alov
-
Noodling> Ok. Máš pravdu. Beru zpět. Myslel jsem to obecně aniž bych pomyslel na ty, co to používají správně. Někdy v návalu myšlenek neuvažuju
- Středa 18. května 2011 v 11:33® Noodling
-
Alov> Rozumím ti. Ale kvůli lidem, kteří tu montáž sestavují špatně, nemůžeš napsat, že její používání je prasárna. To je jako kdyby jsi napsal, že jezdit v autě je prasárna, protože při nedodržení předpisů můžeš způsobit smrtelnou nehodu.
- Úterý 17. května 2011 v 17:59® Alov
-
Noodling> Chtěl bych sdílet tvé přesvědčení kolego. Leč spoustu toho, co jsem viděl mi nešlo přes mozek. Ono někdy člověk hodně čučí, co jsou někteří schopni pro ulovení ryby udělat…
- Úterý 17. května 2011 v 17:55® Noodling
-
Alov> To není na delší diskuzi. Vždycky se najde pár troubů, kteří nemyslí na bezpečí ryby. Vždyť i dneska jsou k vidění u spoustu rybářů věci, jako je například srkačka. S tím zkrátka nic neuděláme. Jsem přesvědčen, že 90% rybářů (kaprařů) používá bezpečnou helikoptérovou montáž.
Tento příspěvek byl editován 17.5.2011 17:57:06 uživatelem Noodling. - Úterý 17. května 2011 v 17:51® Alov
-
Noodling> Jinak já nejčastěji používám boční závěsku se zatáhnutým obratlíkem. Když s tím ryba škubne, tak je to venku raz dva a už to hrčí. Zaseknutí háčku to pomůže taky…
Tento příspěvek byl editován 17.5.2011 17:52:47 uživatelem Alov.
Jo a kaprařině jako takové se věnuju čtvrtým rokem. A to tak třetinově oproti ostatním technikám. To jen na upřesněnou - Úterý 17. května 2011 v 17:49® Alov
-
Noodling> Tak s in linem souhlas. To není o čem. Ale s tou helikoptérou. Nevím. Je to možná na delší diskusi. Víš sám, že taky záleží na tom, jak tu helikoptéru návážeš. Pokud to strčíš do ruky nějakému bláznovi, tak za chvilku lítá pár ryb po rybníku s olovem a šokovkou za ušima. Znám totiž lidi, co to sichrujou tak, že olovo z helikoptéry neodpadne ani po týdnu. Např. absolutně nesmyslně za použití karabiny hodí návazec na tvrdo na olovo a je to. Sichr je sichr prý. Ale pokud je navázáná tak, jak má být. Tak by se ryba z ní měla dostat během chvíle. Ale i přesto ji nepoužívám..
- Úterý 17. května 2011 v 17:40® Noodling
-
Alov> Myslím klasickou pevnou montáž s in-line zátěží, nejjednodušší a nejúčinnější montáž, kterou zná snad opravdu úplně každý (viz foto). Co se týče helikoptéry, také ji občas při lovu na bahně používám. Pro ryby je to naprosto bezpečná montáž. Docela mě udivuje, že dokážeš napsat takovouhle blbost, když se v rybařině pohybuješ už docela dlouho.
Tento příspěvek byl editován 17.5.2011 17:41:19 uživatelem Noodling. - Úterý 17. května 2011 v 17:29® Alov
-
Zedtu> Tvé obavy jsou pochopitelné. I já jsem si tím prošel. Člověk má tendence zjemňovat montáže, usmadňovat průchod vlasci atd. Já dokonce jednu dobu používal swingery na nejmenší zátěž, pak jsem je dal pryč a místo nich jsem se vrátil ke klasickým policajtům se šňůrkou
Tento příspěvek byl editován 17.5.2011 17:31:30 uživatelem Alov.
Mohu tě ale ujistit, že tohle vše je zbytečné. Nejdůležitější je prezentace nástrahy. Protože když dokážeš nástrahu prezentovat , tak se kapr nechá zlákat v podstatě na všechny koule. Kapr je takové vodní prase. Je to v podstatě hlupák. Ti zkušenější reagují úprkem při otěru o vlasec atd. Ale to je tak všechno. Pokud použiješ správnou montáž, do PVA nějakou dobrotu (nejčastěji drtím stejné koule, na které chytám), tak se dřív nebo později záběru dočkáš.
V tomto období už se spíš snaž chytat na nějaké masovky. Dobré věci má Garantbaits (Royal squid, Krab Krill), Imotepbaits (Chilli, uzený losos) a další. Je toho spousta. Je dobře si koupit tak po 2 kg ze 3 příchutí a zkoušet. Úspěchu se určitě dočkáš