Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 17. května 2011 v 17:22® Alov
-
Noodling> Trošku Ti budu oponovat. Né ve způsobu použití pevné montáže a její účinnosti. Spíš mě trochu zaráží to, že spousta „sportovců – kaprařů“ tuhle podle mého názoru prasárnu používá. Pokud se teda nepletu a máš na mysli helikoptéru nebo její obdobu.
Účinost této montáže je sice vysoká, ale co se pak děje s rybou, která plave s utrženou montáží a táhne za sebou minimálně 100 gr olovo? Nic. Nejspíš pojde. Nelíbí se mi to, proto ta reakce. Neber to osobně. Možná používáš jinou pevnou montáž, která dává rybě šanci se zbavit případné utržené zátěže. - Úterý 17. května 2011 v 11:29® zak14
-
Radek1977> Oukej díky za radu
.
- Pondělí 16. května 2011 ve 21:57® Zedtu
-
Noodling> V pohodě. Na boili teprve začínám chytat, sice už jsem toho na netu přečetl moc, ale jak to vidím furt su na začátku. No snad někdy nějakýho většího kapříka chytím. Dám teda menší háčky delší návazec a olovo napevno jak píšeš. A budu čekat až to zahrčí.
Tento příspěvek byl editován 16.5.2011 22:01:55 uživatelem Zedtu. - Pondělí 16. května 2011 ve 21:43® Noodling
-
Zedtu> Promiň, ale to co píšeš, je logicky blbost. Když jsou ryby opatrné, je právě použití průběžné montáže zcela nevyhovující. Stejně jako například různých závěskových montáží. Když použiješ montáž na pevno a vedeš vlasec skrz olovo, ryba při záběru a napínání návazce okamžitě narazí na celou hmotnost zátěžě. V podstatě neexistuje účinnější montáž na opatrné, trofejní ryby. Ty záběry, která máš na průběžku, nejspíše vůbec nejsou záběry od kaprů.
Tento příspěvek byl editován 16.5.2011 21:44:56 uživatelem Noodling. - Pondělí 16. května 2011 ve 21:25® Zedtu
-
b.gun> doufám že jo nějakýho malýho kapříka už jsem vytáhl.
- Pondělí 16. května 2011 ve 21:24® Zedtu
-
Noodling> jo pamatuješ se dobře.Dobrá návazec prodloužím, ale fakt to olovo na pevno? když sedím u udic a jeto kousek od břehu. Mě fakt přijde když dám olovo natvrdo tak že pak nemám skoro žádnej záběr. Když ho mám průběžně tak za to furt něco tahá.
- Pondělí 16. května 2011 ve 21:16® Zedtu
-
macek2> jj návazec určitě prodloužím. Ale s tím zafixovaným olovem mě přijde že mě ubyde záběrů, nevím jestli je to tím že ryby jsou opatrné a jak ucítí odpor tak návnadu pustí.
- Pondělí 16. května 2011 ve 21:12® Zedtu
-
osprey> díky zkusím prodloužit návazec a nevím jestli dát itěžší olovo když chytám 10m od břehu jestli to má cenu?
- Pondělí 16. května 2011 v 19:26profil byl smazán
-
Zdravim kluci kdyby někdo měl zájem nabízim kaprový prut Daiwa tournament AKN 3,9m 3.50lbs 2-dělička.Je uplně nový zabalený s pěknym futrálem.Prut bych neprodával,ale potřebuju peníze na další závody.Cena 9tisíc při rychlém jednání sleva..
- Pondělí 16. května 2011 ve 13:13® Radek1977
-
zak14> Ahoj, vyzkoušej přidat do krmítkové směsy tekutou melasu! Ta opravdu dělá divy a funguje to parádně. A jak říká macek2 s tím kukuřičným šrotem, máš v krmítkovce moc pojiva a to není dobré. Na dně leží koule, která se nerozpadá a nevytváří ten obláček, který ryby milujou. Kukuřičný šrot směs zdrsní a bude to v kombinaci s melasou dobrá volba.
- Pondělí 16. května 2011 v 8:46® zak14
-
macek2> Použil jsem tuhle krmítkovou směs : http://carpservis.cz/1/?… – je to hned tak první nahoře … Nebo co by jsi mi třeba doporučil na zatraktivění krmítkové směsi ? Moc se v tom nevyznám , ale vím že řepka je jedna z mnoha možností
.
- Neděle 15. května 2011 ve 20:40® macek2
-
zak14> co jsi použil za krmítkovou směs? každá směs je určena na jinou vodu jako stojatá nebo tekoucí,směs na tekoucí vodu je více pojivá takže v konbinaci s řepkou která pouští olej vznikne celistvá směs která se špatně rozpadá,vím že kukuřičný šrot je hodně sypký tak ho zkusit přidat do směsi mělo by to pomoci.
- Neděle 15. května 2011 ve 20:19® zak14
-
Zdarec tak jsem zkoušel přidat do krmítkové směsi řepku a udělalo mi to docela dost pevnou hmotu kterou jsem při přehazování skoro celou vytáhl na břeh . Co jsem udělal špatně ? Díky
- Neděle 15. května 2011 ve 13:22® macek2
-
svery> cca 30cm
- Neděle 15. května 2011 v 11:40® svery
-
Ahoj chci se zeptat jakou délku návazce z fluokarbonu používáte? Díky
- Pátek 13. května 2011 ve 14:50® Houslař
-
ahoj dík zarady uzjsem to dnes rozsek nabídli mi pruty za cenu ktera se nedá odmítnout tak jsem dotoho šel.
- Pátek 13. května 2011 v 7:29® Alov
-
Houslař> Naprostý souhlas s Radek1977. Já osobně mám tyhly http://www.rajrybaru.cz/…t-275lb.html a taky za 2 roky nemůžu říct ani půl slova. Mají sice o cca 10 cm kratší rukojet než je běžné, ale to je otázka zvyku. Zdolávačka parádní, nához s 80gr olovem totálně v pohodě a přesnost náhozu taky v klidu. Dají se sehnat i levněji nebo v akci 1+1 zdarma za nějakých 2600 – 3000 kč za oba
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 22:53® Radek1977
-
Houslař> Ahoj, prutů na kapry – kvalita vs. cena je na trhu opravdu hodně a každý má svůj vlastní názor na toto téma a každému vyhovuje něco jiného. Záleží kolik peněz chceš investovat? Já osobně v té nižší cenové kategorii nedám dopustit na proutky Fox Warrior. Mám jak starší model ES, tak novější model Elite. Oboje proutky ve dvoudílné verzi (jestli chceš opravdu cíleně lovit kapry, tak jedině dvojdíláky) daleko lépe si s nimi vychutnáš souboj s kaprem a i vlastnosti při nahazování jsou lepší, ale je to opět jen věc názoru. Oboje prouty mám ve 3Ibs verzi a mají parádní akci při zdolávání, žádná tvrdá košťata, jako jiné pruty v této cenové kategorii. Fox Warroior ES vyjdou na cca 1650kč a Warrior Elite někde okolo 2360kč. Ale uvidíš, co bude vyhovovat právě tobě, nebo co ti poradí ostatní kolegové kapraři.
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 22:47® macek2
-
Houslař> kamarát má kaprovky od Alivia (3lb) už 4 roky a nemá s nimi problém drží rovinu bez nežádoucí deformace,ten feeder bude na nežádoucí deformaci asi náchylnější díky tenkému blanku a nišší kvalitě materiálu, alivia jsou nejlevnější řady o schimana,taky to může být výrobní vada těžko určít původ nežádoucího jevu
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 22:05® Houslař
-
Ahoj všichni kdo tohle čtete,potřeboval bych radu ohledne kaprových prutů.Nedavno jsem si koupil feeder S.alivio byl jsem zpočátku nadšen oproti starejm teleskopum to byla pohádka ale časem jsem zjisti ze se vlní jak hadice nerad bych udelal stejnou chybu stema kaprakama. Dík za radu
- Čtvrtek 12. května 2011 v 8:14® ladamaj
-
macek2>jasně jenom jsem napsal co se mě osvědčilo z praxe a doplnil tvůj názor.Kapři jsou chyceni opravdu z převážné většiny za okraj.OK
- Čtvrtek 12. května 2011 v 8:06® macek2
-
ladamaj> ono je to věc vkusu a důvěry,já mívám boili asi 8 až 15mm pod obloučkem háčků a z 90% je kapr chycený na okraji tlamky nejčastěji v koutku,nemám důvot to měnit funguje mi to
- Středa 11. května 2011 ve 23:24® b.gun
-
A jsou to vůbec záběry?
- Středa 11. května 2011 ve 23:16® Noodling
-
Zedtu> Pokud si pamatuju, o tomhle revíru už jsme se tady jednou bavili. Psal jsi, že je hodně zabahněný. V každém případě návazce prodluž. Použij pevnou montáž s minimálně 70 g olovem, jak píše Roman. Háček velikosti 2 taky nebude úplně optimální, použil bych 6 nebo 8.
- Středa 11. května 2011 ve 23:15® ladamaj
-
macek2>no stímto bych si tak jist nebyl.Ze skušenosti či praxe se mě osvědčilo kolikrát bojlí přímo pod obloučkem háčku.Jinak samosebou i kuku,pokaždé dávam jeden tak a druhý opačně.Pokaždé byl záběr buď tak nebo tak jinak OK.
- Středa 11. května 2011 ve 23:03® macek2
-
Zedtu>musím potvrdit vše co napsal osprey,ještě doplním k tomu olovu že je lepší když ho zafixuješ napevno,díky tomu olovo kapra částečně přisekne,samozřejmě je lepší větší gramáž olova cca 80g ale záleží kolika librový máš prut,boili 1cm pot háčkem je podle mě idealní,určitě pomůže prodloužení návazce,já používám návazce dlouhé 25 až 40cm.
- Středa 11. května 2011 ve 22:46® osprey
-
Zedtu> Pracuj s délkou návazce, vzdáleností nástrahy od háčku, velikostí nástrahy apod. Pro začátek bych návazec o trochu prodloužil.
Pro klasickou kaprařinu je zátěž 30 g příliš lehká. Pokud zrovna nechytáš na feeder, tak 30 g na průběžno je na větší dálku zoufale málo.
- Středa 11. května 2011 ve 22:31® Zedtu
-
Hola, chci se Vás zeptat. Začal jsem chytat na boilie na velmi prolovovaném rybníku starém 33 let. Chytám asi 10–15m od břehu. A mám problém že nemůžu zaseknout rybu. Záběrů mám dost ale sekám do prázdna. Chytám na průběžnou montáž, s 15cm dlouhým návazcem z 0,10 pletenky, a boilie cca 1cm pod háčkem, háček vel. 2, olovo asi 30g. Děkuji za odpověď.
- Středa 11. května 2011 v 17:45® plechh
-
Chtěl bych se vás zeptat jestli nemáte nějaké zkušenosti s lovem na pelety nebo boilies na sumíky např. na Labi, dík za odpověď.
- Středa 11. května 2011 v 16:23® osprey
-
Noodling> No, tohle je kapr. Délka, zdravé tvary, určitě i bojoval.
Daleko lepší než prostá kila.
Ohledně kaprařiny neříkám, že nikdy, ale zatím neprosto nevím kdy.