Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 31. března 2011 ve 21:50® Venca Zelenka
Venca Zelenka

František Helm> Hodně se s takovýma stýkám na povolených 24 a jižní moravě, tam těch ryb jde opravdu hodně zpátky do vody. No občas se najdou kreténi co lepnou všecko, nebo to tahají do soukromáků, ale už nebývají tak ofrklí jako dříve, to ti ojeli auto urvali zrcátka stěrače, když jsi jim něco řek.

Čtvrtek 31. března 2011 v 17:22® František Helm

S tím šíření máš pravdu. Stalo se mi dva roky zpátky na zahájení na pstruhovce, že „dědulové“ bagrovali duháky kolem 60 čísel a jeden měl s sebou vnuka cca 10 let a ten všechny pouštěl. Pak tomu dědovi došlo, že to asi nedělá dobře, když jsme si začali povídat s tím mladým o tom jak je dobře, že ryby pouští a ten dědula říkal, že je na něj hrdej, že všechno pouští. Tak jsem se ho zeptal, proč všechno nepouští taky… neodpověděl mi na to vůbec nic, ale při další návštěvě u vody jsem ho viděl, jak taky pouští úlovky, takže chce to jen lidem říct a ukázat, jak by to mělo být správně a snad to dojde co nejvíce rybářům…

Tento příspěvek byl editován 31.3.2011 17:22:31 uživatelem František Helm.
Čtvrtek 31. března 2011 v 9:06® Venca Zelenka
Venca Zelenka

No mě se osobně velice líbí myšlenka horní hranice a nebyl bych proti to zavést i u ostatních druhů ryb, ať už kvůli přirozenému vítěru, tak kvůli lovu trofejních ryb. Pro sebe jsem si nastavil vlastní míry a kapr70 je mírně nepoživatelná ryba, chutově je kapr nejchutnější mezi 45–55cm v čisté vodě max. 60cm,pak už není dobrý. Nevěšte hlavu pánové těch co pouští ryby zpět pomalu ale jistě přibývá a u té mladší generace jich už je docela hodně, v některých lokalitách už tvoří větší polovinu a to není málo. Setkávám se snima u vody čím dál častěji a je příjemné sledovat chlapy, kteří chytají celý týden a tahají 70–90 kapry a odjíždí buď jen s fotkama nebo jednou rybou.

Středa 30. března 2011 ve 22:43® ladamaj
ladamaj

Hooper>kdyby jen pálavu plení vše a všude.Osobně znám spoustu míst kam takto najíždí ale není žalobce není soudce.Proto jsem pro profi RS už jsem mělmožnost se snima setkat a že poznaj masaře tak ti nato dám krk,loni za mnou jezdila jedna taková RS a pujčovala si odemne i člun pokaždé sem jim pomohl včetně zapujčení visílaček na dosah 10km.Vždy sem je i upozornil kam jet a že spousta masňáků přišla o papíry to bylo bez diskusí.Rádi za mne navštěvovaly i na kafčo,pokec no a samo sebou co a jak mám tam spoustu kamarádů.Takže masaře nemohu ani cejtit je to plevel který je nutno zlikvidovat,sám sem poslal několik takovích přímo do datadáze a nikdo jim povolenku nedá krom soukromáků.Takto ale může pomoct každej poctivej rybář už to jednak je podle RŘ je ale otázka jak se ktomu každý postaví Ivošovou S. K 70 bych nejraději prosadil na každé MO má to hodně dosebe ale to také hodně záleží na RS a rybářích.

Středa 30. března 2011 ve 21:53® Hooper
Hooper

ladamaj> no ,,masarky,,vy­plenily palavu uplne domenta…D5,6,7,tam kdyz vidis jak najizdi s privesama a na nich mrazaky..asi to prodavaji do Polska..a berou cokoliv..

Úterý 29. března 2011 ve 23:23® František Helm

chosebaits> Žádnej strach, vozím domů od vody jenom fotky :-) zrovna se chystám udělat osvětu „Chyť a pusť“(změna RŘ,K70,…atd.) v okolí mého rodiště a budu dělat přes léto správce na krásným 22ha rybníce… :-)

Úterý 29. března 2011 ve 13:10® chosebaits
chosebaits

František Helm> Není zač a ať ti koušou.Hlavně nezapomeň ryby pouštět spět,ať tu další generace má co chytat a mohla mít stejnou radost z uspěchu jako ty.

Pondělí 28. března 2011 ve 21:16profil byl smazán

kapr1> já tam teda nejezdím :-)

Pondělí 28. března 2011 ve 21:07® kapr1

Ahoj, jezdite nekdo chytat do Nové Včelnice na Kozlov? chcem tam ject za 14 dni.

Pondělí 28. března 2011 v 16:36® František Helm

chosebaits>Díky za odpověď. Tak jsem se nemohl smířit s pocitem, že boilies nevyšlo, tak jsem se na to vrhnul a další várky už vyšly a byly i prověřené…první úlovky na sebe nenechaly dlouho čekat :-)

Čtvrtek 24. března 2011 v 17:37® LukasManousek

macek2> hlavně na nej nemáš vodu,takže nemužeš.

Tento příspěvek byl editován 24.3.2011 16:38:59 uživatelem LukasManousek.
Čtvrtek 24. března 2011 v 0:07® Noodling
Noodling

macek2> Možná ani tak ne pro smetánku, jako poslední dobou spíš pro majitele soukromých revírů. A není to jen Francie. Rekordní koi kapr byl z Japonska prodán asi před rokem do jednoho soukromého revíru v Anglii. Měl 120 cm a tuším 40 kg. Jeho cena byla kolem 800 ooo Kč.

Tento příspěvek byl editován 23.3.2011 23:08:00 uživatelem Noodling.
Středa 23. března 2011 ve 22:52® ladamaj
ladamaj

zadar>já vím také si něco vezmu nebo daruji sousedce chtěla ho kupovat 1/2 za 140kč v tesku.Vaří v závodní jídelně no a každou chvilku něco přinese že je vše mezi nima ale jsou to dobrý sousedi.

Tento příspěvek byl editován 23.3.2011 21:53:14 uživatelem ladamaj.
Středa 23. března 2011 ve 22:40® macek2
macek2

LukasManousek> ty ceny jsou extrém,je to záležitost pro smetánku,já osobně bych takového kapra nechtel pořát se strachovat že se sním něco stane.

Středa 23. března 2011 ve 21:26® R-a-d-e-k
R-a-d-e-k

zadar-Přesně tak občas si odnést nějakého toho kapříka není na škodu, ale vše s mírou… Ne jako někteří berou všechno co jim skončína háčku..

Středa 23. března 2011 v 17:41® legio
legio

Brona> Tak pokud nemáš povolenku v Kunovicích tak jediná možnost je ve Starém Městě u špáru jinak v okolí je hodně dobrých revíru

Středa 23. března 2011 v 17:20® chosebaits
chosebaits

zadar>Tady souhlasím nebo v rozumné míře to ničemu neuškodí.Loni jsem odnesl 6 kapříku 40 –45 cm. Žádný extrém není dobrý.

Středa 23. března 2011 v 17:18® chosebaits
chosebaits

František Helm> :-) Také jsem se učil. Když mužu a ta otázka má hlavu a patu tak rád poradím. Jinak ,jak už jsem psal níže tyto popraskané koule nestratily svojí kvalitu a v klidu je použij na zákrm.Když dělám (dělával jsem)krmnou kampaň,tak některé koule pulím a nebo je aspoň nakřápnu pro rychlejší propouštění svích dráždidel.

Středa 23. března 2011 v 16:33profil byl smazán

ladamaj> Já vím, no s těma kaprama si nedělám srandu, těch 5–10 kaprů za rok si odnesu a vůbec se za to nestydím, už se těším, až si usmažím letošního prvního čerstvého kapříka. Smažený je lahůdkový a to ani nemluvím o vyuzeném. Kapra se vysazuje dost, tak nevidím důvod proč to nejíst v rozumném množství.

Úterý 22. března 2011 ve 21:52® ladamaj
ladamaj

zadar>ahojky už sem jen s Vášíkem a stěma kaprama se tu smějeme kdybych tě neznal.:-P pivo

Úterý 22. března 2011 ve 21:50® ladamaj
ladamaj

jurann>mazec to byl když sem mu řek že žadného nedostane a poslal sem ho doprd..s patřičným komentářem.:-D

Úterý 22. března 2011 ve 21:49® LukasManousek

macek2> te ceně docela věřím, tohle je opravdu jumbo docela extrémní.ted jsem nekde videl koiku 55cm za 2O OOOeur ale to bylo kohaku

Úterý 22. března 2011 ve 21:46profil byl smazán

zadar> Neřeknu kdyby každej rybář pouštěl a na vodě by to bylo vidět,že fishky dorůstaj zajímavejch velikostí a je jich dost.Ale v dnešní době se to rozhodně nedá přehnat bych řek,diť furt to je v poměru rybářů nepodstatná menšina,která nemá dopad na vody.Alespoň to neni vidět :-) – všeobecně všechny fishky né jen kapr

Tento příspěvek byl editován 22.3.2011 20:52:39 uživatelem .
Úterý 22. března 2011 ve 21:24profil byl smazán

jurann> Tak to já se na ryby teprve chystám a když chytím kapra jateční velikosti, tak se nebudu ani chvilku rozmýšlet a jede se mnou domu, já to beru i trochu jako jídlo, ono se to s tím pouštěním nesmí přehánět.

Úterý 22. března 2011 ve 20:28® jurann
jurann

ladamaj> Tak to je mazec kurde… a chlápek na mě pak celou dobu čučel jak kdybych byl blázen že jsem ho pustil…a pak se mi určitě musel smát a říkat jsi že jsem pak už nic nechytil a tak pěkného kapra pustil…ale ja jsem měl radost že jsm něco chytil a taky že jsem ho mohl pustit

Úterý 22. března 2011 v 19:39® ladamaj
ladamaj

jurann>stímto se potýkám zde na severu moc často a to když opravdu jdou tak takovej masňák ještě přijde že když je nechci tak žeby si je klidně vzal i napsal.Notabene vrchol hřebu že klidně vezme i další dva za mě.:-P :-D

Úterý 22. března 2011 v 18:37® jurann
jurann

Tak dneska jsme byli zkolegou u nás na dukle a bohužel ryby nějak nebrali mi se povedl jeden záběr a kapr 50 cm. Kapra jsem změřil a pustil hned do vody. Vedle nějaký chlápe říka co byl malý říkam ne měl 50 a on jen zakroutil hlavou a něco pořád mumlal. Takže mi bylo jasné že je to masař jak hrom, protože jsem ho potom taky slyšel mluvit s dalším rybářem kterému říka v pondělí jsem vzal 2 kapry 41cm 42cm a včery 2 co měli 40,5cm.

Úterý 22. března 2011 ve 14:27® Noodling
Noodling

macek2> Mně se to taky zdá moc. Přiznám se, že se v koi kaprech až tak nevyznám, ale jeden můj známý ve Francii kupoval do svého soukromého revíru ještě většího a ta cena byla nižší (v řádech desetitisíců).

Tento příspěvek byl editován 22.3.2011 13:30:03 uživatelem Noodling.
Úterý 22. března 2011 ve 14:19® macek2
macek2

Noodling> mě taky ne,je to moc!ale věř že ta cena je u tak velkých koi kaprů dovezených z japonska normální.

Tento příspěvek byl editován 22.3.2011 13:21:40 uživatelem macek2.
Úterý 22. března 2011 ve 12:53® Noodling
Noodling

macek2> Ta cena mi ale nějak nesedí :-)