Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 12. prosince 2010 ve 20:17® chosebaits
-
osprey> Vše má své kouzlo,jen záleží jak se na to ono díváš.No nic,jdu do rachoty,čau.
- Neděle 12. prosince 2010 ve 20:13® osprey
-
chosebaits> Na rybařině je krásná ta pestrost. Já se ke koulím pomalu prokousávám. Nezatracuju je, i když jsou pro mě jen okrajovou záležitostí. On velký kapr má své kouzlo a s těžším feederem se kaprařina bez potíží nechá provozovat – dík akci těch prutů se navíc skvěle zdolávají ryby.
- Neděle 12. prosince 2010 v 19:01® chosebaits
-
osprey> Boilies koulies stereotypní je,to máš pravdu a proto jsem před čtyřmi lety řekl dost.Na tento spusob lovu jsem nezanevřel,ale prostě rád chytám všechny druhy ryb a třeba okouni a štiky na koule nejdou.Takovej feeder mi ukázal uplně jiné kouzlo rybyřiny,spoustu nových fleku k lovu a jiné spusoby lovu,že feeder se určitě nestane stereotypní ba naopak možná závislostní.
- Neděle 12. prosince 2010 v 18:53® osprey
-
chosebaits> Jistě. Navíc člověk stárne a k tomu vysedávání někde u rybníka se možná časem stejně dopracuje. Tak proč to předbíhat.
Zatím chytám tak, že mám každý rok od všeho něco, je to pestré, zajímavé a rozhodně to není stereotypní. Boilies koulies stereotypní jsou, aspoň na můj vkus.
To už by mě třeba daleko víc bavilo chytat velké kapry a amury z hladiny.
- Neděle 12. prosince 2010 v 18:49® chosebaits
-
osprey> Tak to s tebou naprosto souhlasím.Taky mám rád chytaní na řece za pomoci feedru,protože tady na tý vodě nikdy nevíš co ti přijde.Takovej kapr ± 50 na slabej vlas ti dá takovej záhul,až se z toho spotíš.Ono nejde o to umět chytat Mega velké kapry,ale umět si zachytat,prožít onen lov a souboj.
- Neděle 12. prosince 2010 v 18:35® osprey
-
chosebaits> Můj vztah ke kaprům je poměrně vlažný. Každoročně věnuju týden svým říčňákům, tam se krmit musí. A jinak chytím jen to, co mi přijde na různých vycházkách na feeder.
V těch proudech je pěkné, že berou i jiné ryby a i když jsou ti kapři malí, je to daleko větší adrenalin než někde na rybníku. Letos jsem si poprvé v životě na soukromáku chytil kapra přes 10 kg. Zážitek s tím spojený byl prostě ten, že to bylo velké. Pokud jde o zážitek z lovu, třetinová ryba z proudu mi dá víc. Kdysi v těch proudech desetikiláči byli. Pak bych měl asi větší vůli tam sedět.
- Neděle 12. prosince 2010 v 18:23® chosebaits
-
osprey> bez výkonu nemuže být uspěch,to bys musel do politiky
- Neděle 12. prosince 2010 v 0:37® osprey
-
chosebaits> Já vím, že to jde. Ale věř, že pro mě je to obrovský výkon – jít třikrát po sobě na stejné místo
- Sobota 11. prosince 2010 ve 21:08® chosebaits
-
osprey> Není potřeba čekat a dělat s koulema dlouhodobé výjezdy.Na koule se dá chytat formou obyčejných vycházek k vodě jako s feedrem.Takto se dá chytat uplně v pohodě,jen ti nesmí na ono místo někdo chodit(což je někdy VELKÝ problém)a také je duležité vědět,v kolik najíždí ryby na ono krmné místo.S kaprařinou a sumcařinou je to stejné,tyto spusoby lovu jsou pro spoustu lidí zahaleny jakousi rouchou.Spoustu lidí si myslí že tyto spusoby lovu jsou hodně náročné na čas a peníze,ale …Začátky jsou vždy složité a něž na to člověk příjde tak to zabere dost času,ale jak na to kápneš,tak mužeš chodit k vodě na hodinové vycházky a budeš chytat.Ono je to dobře,že si toto spousta lidí myslí,nebo kdyby si to nemysleli,tak je u vody moc lidí.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 22:24® osprey
-
Fishing Team Romeo> Pro mě je boilies velmi okrajová záležitost.
Naházet do vody koule a čekat, co se stane, to vydržím tak jeden den v roce. Letos jsem chtěl víc, ale zase z toho byl jen jeden. Pro sichr jsem si ho zaplatil na soukromáku.
- Pátek 10. prosince 2010 ve 20:10profil byl smazán
-
karol5> ten ibevit můžeš dát, ale ani nemusíš, má smysl při delších výpravách, kdy zlepší výživnou hodnotu, pokud budeš chytat někde 3–4 dni, tak je to zbytečné používat, ale ta cena je malá, takže tím nic nezkazíš, dává se tak od 10 do 50 ml na 10 vajec.
- Pátek 10. prosince 2010 v 19:40profil byl smazán
-
osprey> Proto Míro nemá až takový smysl a jak jsi sám poznal na vlastní „kůži“ ani efekt, jezdit k vodě pouze s jedním typem boilie. Minimálně tři a zkoušet a testovat… Romeo
- Pátek 10. prosince 2010 v 18:10® karol5
-
zadar> Mockrát děkuji za radu, kolik toho ibevitu na kilo?Předem dík.
- Pátek 10. prosince 2010 v 10:28profil byl smazán
-
osprey> Ono to chce mít s sebou vždycky více druhů, alespoň tedy 2, smrady a sladké a zkoušet, nikdy nevíš, co těm potvorám zachutná. Dále je dobré mít, tedy pokud jedeš pouze na kratší dobu a chceš mít záběry brzy, nějaké upravené, nadipované nebo jinak upravené, něco takového, o čem jsem psal v tom článku, chytáš sice spíše menší kousky, ale chytáš. Postupem času, když tě chytání menších přestává bavit, můžeš přecházet na méně výrazné koule a čekat na nějaké ty větší. Ale také to není vždycky tak, letos na jaře se mi stalo, že jsem jezdil jenom na odpoledne, chytal jsem na malinké 14 mm, hodně dipované kuličky ještě obalené těstíčkem a chytal kapry přez 10 kg, největší měl 15 kg 95 cm všechno na svazovém rybníku.
Tento příspěvek byl editován 10.12.2010 09:29:51 uživatelem . - Čtvrtek 9. prosince 2010 ve 22:38® osprey
-
macek2> Je to tak, hlavně v místech s menším rybářským tlakem. Ale občas jsou ty šupinaté potvory i náladové. Pamatuju, jak jsem na jednom chytejsrazu chtěl využít toho, že budu dva dny na soukromáku a tak jsem krmil dva dny koulema (báze rybina a smrad po olihni, někdo mi to doporučil), samozřejmě neměl ani potah a když jsme v neděli balili stany, kolega někde splašil nějakou navoněnou ovocnou kouli, hodil mi ji na můj flek a za dvacet minut jsme ho fotili s desetikiláčem
- Čtvrtek 9. prosince 2010 v 16:35® macek2
-
zadar> na tom něco bude,jednou jsem byl nucen chytal kapry uplně bez tekutych přípravků a kapři brali parádně možná jsem jich v ten den nachytal víc než kolega co měl nadupané koule od mikbaits, na fotu jeden s kaprů chyceny jen na směs a vejce, rozdíl byl jen v tom že jsem ušetři tisíce za AC,Tek.Po. apod..Kaprařina je velký byznyz a záleží na nás jestli se necháme ovlivnit reklamou na drahé produkty, už víckrát jsem se přesvědčil že to jde i bez nich.
- Středa 8. prosince 2010 v 10:16profil byl smazán
-
karol5> A proč dělat zrovna aminokomplex. Když budeš dělat boiles, tak tam dáš melasu, olej, nějaký aminopřípravek, když chceš ušetřit tak postačí Ibevit, esenci a případně esenciální olej, nic jiného v podstatě není potřeba. A když vynecháš esenci esenciální olej a místo toho dáš koření, tak to taky funguje. Není třeba z toho dělat vědu a podléhat reklamním masážím výrobců, že právě jejich aminokomplex je ten nejlepší a bez toho se nedá chytit ryba. Já osobně jsem žádný aminokomplex nikdy nepoužil.
Tento příspěvek byl editován 8.12.2010 09:16:39 uživatelem . - Úterý 7. prosince 2010 ve 22:41® osprey
-
karol5> Musel bych to mít jako koníčka – komplikované shánění nejrůznějších komponent a možná roky testů. Načež je nemalá pravděpodobnost, že když se bude člověk hodně snažit, přiblíží se kvalitou továrním produktům.
Já bych tu vůli neměl. Ale nikoho od toho nechci zrazovat. Vlastní zkušenosti s čímkoli jsou neocenitelné.
- Úterý 7. prosince 2010 v 18:59® macek2
-
karol5> taky jsem přemýšlel že si AC vyrobím sám,ale nakonec jsem se rozhod že AC budu kupovat,kdo ví co do toho výrobci všechno dáváj taky jde o to že ty suroviny vyrobci obědnávaj vsechno z anglie a maj na to množstevní slevy tak se jim to vyplatí je to dost alchymie a testování něž člověk příjde na to jestli to funguje, samožřejmě tě nechci odradit vydat se vlastní cestou ale myslím si že to mebude jednoduché.
- Úterý 7. prosince 2010 v 18:36® karol5
-
dobrý den, máte někdo zkušenosti s vlastní výrobou aminokoplexu?? Chtěl bych ho také zkusit doma vyrobit.
- Sobota 27. listopadu 2010 v 16:46® lenoch
-
díky,první jarní chytání to otestuji.
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 12:03® srkman
-
lovebrigita>Ahoj,Sedlec u Mašťova,je to poblíž Podbořan.Ceny přijatelný,revír nádhera a největší deviza je kouzelný klid od civilizace,teda jen když armáda nemá na Doupově cvičení,ale i to se dá přežít.A ryba se tam dá tak chytit.
- Pondělí 22. listopadu 2010 v 17:35® lenoch
-
Panský rybník Hodkov,máte někdo zkušenosti?
- Sobota 20. listopadu 2010 ve 23:12® ladamaj
-
marex>když vím poradím sem všestraný rybář a mám i webovky s rybářským poradenství zdarma a i po dohodě dodání rybářského zboží.Jinak jsem měl dělat rybářský kroužek na základní škole ale není zájem mládeže také zdarma a to by měli po zkoušce papíry.
- Sobota 20. listopadu 2010 ve 22:10® marex
-
ladamaj> OK diky za vše už jsem nevěděl kde se zeptat.
- Sobota 20. listopadu 2010 v 18:14® saman
-
posledni vyprava kapr vanocni 63cm
Tento příspěvek byl editován 20.11.2010 17:15:49 uživatelem saman. - Sobota 20. listopadu 2010 v 1:35® ladamaj
-
marex>ohledně prutů budeš kontaktován Ivošem sám mám vše převážně angl. a sem spokojen.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 18:36® ladamaj
-
marex>po dnešní chůzce s Ivo Slámou jsem ho na danou věc upozornil takže se ti ozve neděkuj není zač.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 10:56® ladamaj
-
marex>řeku mu a on se ti ozve chodí sem na servr.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 7:23® marex
-
to bych byl rád pokud by to bylo možné dik