Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 20. října 2010 v 19:21® ladamaj
-
osprey>to máš pravdu stím hledáním ale mám spoustu míst kde ryby jsou.Jinak mám a používám spoustu osvědčených krmení:bojlí,závodní krmení otestované v několika státech ale to víš sám že takové to věci se jen tak nesdělují-složení atd.a to zdolávání nejní kolikrát tak jednoduché stačí nějaké překážky a pak se pozná jestli dokáže člověk to to překonat.Také se mě stalo že jsem přišel o 300m vlasce+odhozové šňůry a rybu se mě nepodařilo otočit a to sem dost skušenej takže jednoduché to také není finiš je to když už máš rybu z vody.Klidně mě oprav beru to jako konverzaci né jako poučování či něco jiného v rybařině se člověk učí stále.
- Středa 20. října 2010 v 18:32® osprey
-
ladamaj> A taky najít a přimět k záběru. To zdolávání, to už je jen finiš
- Úterý 19. října 2010 ve 23:51® ladamaj
-
Fishing Team Romeo>stěma pruty a na umění musím souhlasit.Osobně mám vše v děličkách i když sem spoustu let používal také teleskopi a tahal jsem trofejní ryby také.Na děličky jsem musel přejít k vůli mé nemoci kdy jsem se již nemohl opřít tak abych nahodil,takže také tvrdím že prut,echolot a spousta dalších věcí ryby nechytá.Jde především o to jak dokáže rybář rybu zdolávat nic víc v tom není.
- Úterý 19. října 2010 ve 22:51profil byl smazán
-
vlk1963> Za málo… Ať se daří! Romeo
- Úterý 19. října 2010 ve 22:46profil byl smazán
-
macek2> Díky za souhlas…Je to milé a především i tak nějak překvapující.. Hezký zbytek večera. Romeo
- Úterý 19. října 2010 v 19:42® vlk1963
-
Fishing Team Romeo> Díky moc
- Úterý 19. října 2010 v 16:22® macek2
-
Fishing Team Romeo> pravda,pravda jak píšeš,Já osobně vždycky říkám že prut ryby nechytá ale rybář,nástraha a dobré místo a vůbec nezáleží jaký prut je ve vidličkách,at každý chytá na to co mu sedí
- Úterý 19. října 2010 ve 13:55® Noodling
-
Zajímavá zpráva:
Markus Pelzer tento rok již podruhé pokořil rekord kapra šupináče. Nyní má hodnotu 40,20kg.
http://www.pelzerbaits.eu/…40_plus.html
Tento příspěvek byl editován 19.10.2010 13:56:17 uživatelem Noodling. - Úterý 19. října 2010 v 11:38profil byl smazán
-
vlk1963> Ahoj… Odpovím Ti tak, jak reaguji na pruty já sám a podle čeho se rozhodnu o koupi. Jsem trochu puntičkář, takže si prut který řekněme upoutá mojí pozornost, skutečně dobře prohlédnu. Nejvyšším ale argumentem a potvrzením, je ne mé oko, ale ruka.Přimontuji na rukojeť nějaký navyják který v prodejně mají a podle toho jak mi sedí, či nesedí v ruce, jaký mám nebo nemám pocit když se mi rukojeť prutu opře o předloktí, podle váhy a akce prutu teprve reaguji. Rozhodně se ale nenech vyvést z míry argumenty, že teleskopické pruty jsou k ničemu. Kdyby tomu tak bylo, tak je i prvotřídní a značkové firmy, nevyrábějí! Osobně mám teleskopické pruty rád. Na plavačku, nebo na těžko s menším olovem je užívám běžně. Mám ve sbírce starý prut Shakespeare Economy, mnozí z rybářů ho jistě pamatují a nevzdal bych se ho ani za nic! Svůj rekord kapra na řece L´Ebre 107cm, jsem vytáhl na teleskopický prut zn. Shimano a koupil jsem ho za 22euro. Takže na otázku co je lepší, jsem schopen odpovědět, že pokud má rybář cit a umí předpovídat, je úplně jedno jestli chytá na profi-prut, nebo na tyčku k rajčatům. Na závěr mohu dodat, že je to stejné jako s jídlem. To co chutná mě, nemusí chutnat Tobě! Stejně tak je to i s prutem, to že sedí mě v ruce neznamená, že bude, nebo že musí sedět v ruce Tobě! P.S. Značka Mitchell, je hodně dobrou značkou. Volbu nech na svém instinktu. Romeo
- Pondělí 18. října 2010 ve 22:47profil byl smazán
-
Jinak, kdybych si kupoval trojděličky, tak kamarád má tyto http://www.hobby-g.cz/…ma-Carp.html a jsou to za ty peníze skvělé proutky.
- Pondělí 18. října 2010 ve 22:37profil byl smazán
-
vlk1963> Já bych ty teleskopy zase tak úplně nezavrhoval, sám používám na kratší vycházky jedině kaprové teleskopy a nemám s tím žádný problém, mám teleskopy od Spro 3 lb za nějakých 1100 Kč, mám je už několik let a letošní větší ryby jsem chytil všechny na ně. Byrony jsem ale dříve také měl a to byly hrozná polena, to tady ty se s tím nedají srovnat.
- Pondělí 18. října 2010 ve 20:59® Alov
-
vlk1963> Teleskopy všeobecně nebrat. Jsou to vesměs hulky k rajčatům i když vypadají sebelíp. A pokud už jít do teleskopu, tak určitě ne 3lbs, ale max 2 – 2,5lbs, at si trošku užiješ zdolávačku. Není 3lbs jako 3lbs. Bacha na to.
Jinak s tema děličkama totální souhlas s ospreyem. Slušné teleskopy mají většinou co nejmín dílů, tudíž není vyjímkou transportní délka 100 az 120 cm. Trojdelky máš v transporu 110 – 130 cm, tudíž rozdíl směšný, ale kvalita a provedení je v úplně jiném levelu
Tebou zminovaný teleskop má 7 dílů, tudíž 7 spojů. Každý spoj snižuje ohebnost (akci) prutu.
Hodně slušné hodnocení u trojdělek jde na Mitchel Imperium Carp 360 L (3) / 2.5 lb. Transportní délka 120 cm a cena téměř identická s tvýma teleskopama.
Takže dělej jak myslíš, ale já tvrdím, že teleskopy nebrat. Letité zkušenostiHdně štěstí při výběru
- Pondělí 18. října 2010 v 18:49® osprey
-
vlk1963> A máš možnost si v okolí něco reálně osahat. Kolikrát je to mnohem lepší než se vyptávat na síti, kde co člověk, to názor. Já bych ti třeba nutil třídílné děličky. O moc delší už to není a pocitově je to o dost lepší.
Ale vyber si pruty podle svého uvážení. Chytat s nimi budeš ty, takže bys měl omrknout situaci a udělat si obrázek, kam a za jaké peníze se chceš od svých Byronů posunout.
- Pondělí 18. října 2010 v 16:47® vlk1963
-
Romeo díky. Ještě jsem ho nekoupil. Mám v merku jiný proutek a to konkrétně MITCHELL ELITE CARP TELE 360 / 3 lbs /. Nebo mi poraď jiný teleskop ( děličky nechci )na kapry. Nepotřebuji nic exluzivního – nějakou lepší střední třídu. Ale zase aby to nějaký čas vydrželo a rybařina s nimi měla trošku šmrnc. Doteď mám Byrony, ale už mají něco za sebou a na příští sezónu potřebuji přezbrojit. Nechytám žádné kapří obry, ani za nimi nejezdím do ciziny. Ale zase kdyby se přece jen nějaký větší amur nebo kapří pantáta spletli, tak abych je vůbec dostal ke břehu. Za názor a radu předem děkuji všem.
- Pondělí 18. října 2010 ve 14:53profil byl smazán
-
vlk1963> Ano, znám ten prut. Je to prut jak na kapra, tak ale i na sumce. Nijak mě ten prut neuchvátil, takže asi a pouze dle mého názoru mohu dodat, pokud jsi ho ještě nekoupil, tak ho ani nekupuj. Jsou více jak desítky lepších prutů a také záleží na tom, co konkrétně hodláš, nebo chceš chytat! Hezký den Romeo
- Pondělí 18. října 2010 ve 12:26® vlk1963
-
Nazdárek všichni. Máte někdo zkušenosti s prutem M.CLASS DEIMOS TELE CARP – SILUR 3,6 m / 3,5 – 4 lbs /. Pokud ano, dejte vědět. Dík
Tento příspěvek byl editován 18.10.2010 12:30:05 uživatelem vlk1963. - Neděle 17. října 2010 ve 21:29® Řízek
-
Ahoj kolegove,chtel jsem se zeptat jestli by nekdo nemel zajem o kaprarske oluvka grip a o oluvka tvaru hruska?Levne.Od 10kc do 20kc. Kdyztak mi napiste do osobky.Kdyztak poslu foto.
- Pátek 15. října 2010 v 15:45® Mega-Fish
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Pátek 15. října 2010 v 15:42® Mega-Fish
-
Dlouho jsem sem nic nedával tak jsem dám pár fotek kapříků z lužnice a z jordána…
- Čtvrtek 14. října 2010 ve 22:50® back-woodsman
-
Zdravím všechny. Chci se zeptat. Kupuji dva nové proutky a chtěl bych si vybrat s těchto třídilných děliček, dobrý poměr cena/kvalita. Jsou to proutky:
Shimano Alivio cx 2,5Lb 3,6m cca: 1200Kč za kus
Mystery XT Special Carp 2Lb 3,6m cca: 1200Kč za kus
Cormoran Speciland specimen/carp 3,6m (40g – 100g) cca: 1300Kč za kus
Mivardi Universum carp 3,3m 2,75Lb cca: 1000Kč za kus
Pořád nevím nevím, nemohu dojít k závěru. Poraďte který? A nebo úplně jiný? Chci oba proutky pořídit v celkové ceně 3000Kč. PS: chytám tak do 100m a chci si vychutnat i ty menší rybky
Tento příspěvek byl editován 14.10.2010 22:51:06 uživatelem back-woodsman. - Pondělí 11. října 2010 ve 22:43® osprey
-
macek2> Ten první je taková sympatická čistá ryba. Takové mám rád.
- Pondělí 11. října 2010 ve 22:19® macek2
-
Už dlouho je tutu celkem mrtvo.Proto posílám pár ůlovků pro oživení s poslední výpravy na tovačovském jezeru sice do nejsou žádní giga kapři ale udělali radost a obzvlášt ten jeseter.
Tento příspěvek byl editován 11.10.2010 22:26:13 uživatelem macek2. - Sobota 9. října 2010 ve 23:39® tomi.vale
-
Zdravím, máte někdo zkušenosti s boilie od fi. CORMORAN, ještě jsem je nezkoušel, díky za info než jej koupím. Tady jsou http://www.centrum-rybolovu.cz/…eam-20mm-1kg .
- Pondělí 4. října 2010 v 19:40® lubo OV
-
Díky kluci všem za rady i ochotu. Něco podniknu.
- Pondělí 4. října 2010 v 19:23® imothep
-
macek2>
macek2> CUS DÍVAL JSEM SE TAKY NA TY MAKETA CO JSI PSAL ODKAZ ALE NENÍ TO ONO TEN KAPR JE TAKOVÝ UMĚLY TO CO DĚLAJÍ TI POLÁCI CO JSEM PSAL KOLEGOVI TO NEPOZNÁŠ OD ŽIVÉHO KAPRA ,ALE TA CENA JE JINDE
- Pondělí 4. října 2010 v 8:44® macek2
-
lubo OV> ten odkaz co jsem psal ukazuje nějakou špatnou inter. stránku,dej si do vyhledavače BANAT pak odkaz ,,dárky vše pro radost" tam najdeš tu maketu OGON 75cm.
- Pondělí 4. října 2010 v 8:32® macek2
-
lubo OV> mrkni na www.banat.cz zabyvají se tam chovem japonských kaprů koi a prodávají kapry jako dekoraci nevím z jakého materiálu jestli je to porcelán nabo kámen to nevím jsou v různych barevných provedení což ti asi nebude vyhovovat kopie kojaků ale jeden je v provedení šedé barvy podobný jako normální kapr délka 75cm za 1800kč
- Neděle 3. října 2010 ve 21:36® imothep
-
lubo OV> MŮŽE BÝT I DŘEVĚNY JE K NEPOŽNÁNÍ OD SKUTEČNÉHO DĚLAJÍ TO V POLSKU A MAJITEL ADOŠOVA JE MÁ 90 KAPR STOJI ALE KOLEM 8000KČ ALE TI KAPŘI JSOU PECKA FAK JAK ŽIVÍ POK JSI OKOLO OSTRAVY TAK SI ZAJEĎ NA ADOŠOV A MÁ HO TAM V BOUDĚ MAJITEL ADOŠOVA SE VRÁTÍ PO 10. JE NA ZÁVODECH GREEN HEL ,ALE PO NÁVRATU TI RÁD DÁ ADRESU DO POLSKA
- Neděle 3. října 2010 v 16:02® osprey
-
saman> Ve všeobecné se tu mihla fotka a když jsem ji viděl, vybavilo se mi to. Jel jsem už dvakrát kolem.
Že by si tam lubo OV skočil jednoho uzmout?
- Neděle 3. října 2010 ve 13:24® saman
-
osprey> v Třeboni na kruhači je několik velkych kapru jako dekorace nechci tě nabádat, ale jen pro info))))