Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 2. října 2010 ve 21:51® lubo OV
lubo OV

osprey> to by se možná dalo. Díky

Sobota 2. října 2010 v 19:39® osprey
osprey

lubo OV> Není problém se domluvit s někým, kdo ovládá základy práce se dřevem a nechat si ho vysochat z kusu polena.

Je to jen otázka, jak kvalitní bys to chtěl a co bys za to hodlal obětovat.

Sobota 2. října 2010 v 18:54profil byl smazán

Štikoun> Pokud chytáš na silné vlasce, tak určitě není na škodu použít jemnější návazec. Je to stejné jako kdyby jsi chytal na boilie. Romeo

Sobota 2. října 2010 v 17:56® lubo OV
lubo OV

Ahoj lidi, nevíte kde sehnat umělého kapra? Myslím něco takového, jako jsou různí plastoví trpaslíci a zvířata jako dekorace na zahradu. Čím větší, tím lepší (klidně i metr). Prohledal jsem internet, ale nenašel jsem žádného prodejce, který se takovouto zahradní dekorací zabývá. Je to tam samý trpaslík, srnka, loupežník žába atd., ale pořádný kapr nikde.

Pátek 1. října 2010 ve 23:49® osprey
osprey

Štikoun> Podle toho, kdy, kde, s jakým cajkem a tak dál. Někdy ano.

Je to jako by ses zeptal, jestli má při lovu na mušku smysl návazec z desítky vlasce.

Pátek 1. října 2010 ve 21:17® Štikoun

Zdravim , chtěl sem se zeptat má při obyčejném lovu kapra , myslim tim na chleba , rousnici atd… nějaký význam používat tenký návazec z pletené šńůry ? Díky

Pátek 1. října 2010 v 16:03® ladamaj
ladamaj

kaktus>kaktus tohle je po celé ČR a morava na tom nebude líp.Můžem se jenom modlit aby profi RS začla fugovat všude ty se z nikým nepáraj už jsem měl tu čest se snima setkat a problém jsem neměl žádný proč asi.Jinak na té moravě se stím musí srovnat oni a pokud to neudělaj tak nejenom pálava ale i řeky,spousta dalších vod budou drancovány a vše poletí když né do mrazáků,udíren,pře­kupníků do hospod atd.tak na soukromích vodách jak to užléta chodí.Bohužel na náš účet rybářů kteří platí čím dál víc za povolenku není žalobce není soudce nejhorší je že naši představitelé o tom moc dobře vědí ale náprava je strašně pomalá.Tohle se venku trestá uplně jinak jak u nás.:-((

Pátek 1. října 2010 v 15:08® kaktus
kaktus

ladamaj> Divím se,že to třeba na tý Pálavě nějak neupravěj a nechaj to tak plundrovat asi je jim to fuk

Pátek 1. října 2010 ve 14:41® ladamaj
ladamaj

kaktus>tím sem nemyslel krmítkáře právě takové rybáře jak píšeš a už to není jen o kaprech ale o veškeré rybě skoupí vše 1kg/80kč,jinak zde třeba jezdí dodávky vrbenský no ty přijedou v autě kádě a už je kšeft a to je jen spičička ledovce vím daleko víc.8-(

Pátek 1. října 2010 ve 14:15profil byl smazán

kaktus> Taky už sem o něčem takovym slyšel.To musej být lidi který s rybařinou už nemůžou mít nic společnýho

Pátek 1. října 2010 ve 14:09® kaktus
kaktus

No jo tak krmítkáři už asi jiný nebudou,ale pro trofejní ryby ted mám na mysli kapry jsou podle mě nejhorší kreténi,kteří loví na boilie a maj vybavení a ještě k tomu jsou zkušený rybáři a není jich málo

Pátek 1. října 2010 ve 12:34® ladamaj
ladamaj

kaktus>jo jo český človíček,v Jir­kovské MO je 10 rybářů kteří mají pěknej biznis z prodeje.Sám se synem dokážu udělat 4–5q ryb za sezónu tak si asi dovedeš představit ten vejvar ale sem tvrdej chyť a pusť i když si něco málo okolo 10kg nechám jinak vše spět ale to musí mít člověk v sobě.

Pátek 1. října 2010 ve 12:15profil byl smazán

kaktus> Pokud jsem v Čechách, tak sice jezdím po rybách po republice, ale nejvéce jsem na Labi v Pardubicích (kde mám maminku)a pak na kalištích u Karviné (kde mám přítelkyni). V Karviné ale daleko více. Zde se setkávám s partou rybářů (ve věku 50–60let), kteří skutečně „jatkaří“. Jestli to je cejn, nebo candát, či kapr od velikosti 20cm do 50cm, všechno končí v pytli!Vždycky někam zalezu, krmím a chytám. Běda jak mě uvidí, že zrovna táhnu něco většího a oni mě vidí, tím na tom místě automaticky končím. Druhý den už tam jsou navezlí, nebo a to se mi stalo loni, mi do krmného místa naházeli mýdla. Takovéto věci, které se běžně tady dějí, tak to mě skutečně ŠTVE! Nemluvě o tom, že na rybku chytají celoročně a o počtu prutů ani nemluvím. Takže když se tak zamyslím co je horší, jestli chytit velkého kapra a prodat ho na soukromý revír, nebo dělat tohle a „jatkařit“, spíše omluvím to první a mávnu nad tím rukou. Romeo

Čtvrtek 30. září 2010 ve 14:39® kaktus
kaktus

Fishing Team Romeo> Zdar za to tě nikdo dnes kamenovat nebude,prostě dříve to tak bylo a každý k tomu pustit velkou rybu musel nějak dojít,ale mnohým i mě k tomu pomohl právě J.V.Mě osobně vadí,že se lidi neponaučí právě z toho Mušova,Labe,aj­n.Myslím tím jak tyto revíry dostali na prdel a pořád maj málo a prostě rybu nepustí at je velká,malá at je to kapr,štika,okoun ajn.Tak to je tak vše co mě dost séře

Čtvrtek 30. září 2010 ve 13:53@ 10chorchoj

pro fishing team Romeo:

já todle zažíval od roku 1993 na Věstonické nádrži.jezdím tam dodnes,ale předtím? kapři přes 30kg tam jsou a já je měl několikrát na prutech a KOI kapra přes 120cm délky,jenže tenkrát jsme je neuměli vytáhnout.no a teďkom už jsou tak vyškolení,že ti boilies nevemou i když je jako tenisák.

Čtvrtek 30. září 2010 ve 13:41@ 10chorchoj

čau všeci,potřebuji poradit.navijáky Mitchel Avocet 6500,dobrá volba?dík

Čtvrtek 30. září 2010 v 8:55profil byl smazán

mannice> Ten má nějakou myslím vadu, buď už se s ní narodil, neboa se mu něco stalo. Romeo

Čtvrtek 30. září 2010 v 0:45profil byl smazán

Fishing Team Romeo> Spíš by mě zajímalo jestli se ten kapr takhle teda pohybuje celej svůj život,nebo to je momentální indispozice :-))

Čtvrtek 30. září 2010 v 0:43profil byl smazán

mannice> To nelze definovat!! Ale je to mazec, koukal jsem na toho kapra jako blázen…fakt!! :-D Romeo

Čtvrtek 30. září 2010 v 0:38profil byl smazán

Fishing Team Romeo> já se přiznám že sem ještě nic takového neviděl.Kapro-lachtan znamená co?Že je tak nažraný,až se nemůže normálně pohybovat?Nebo tam náká vada je?Já už myslel že to je přerostlá vranka :-D

Čtvrtek 30. září 2010 v 0:36profil byl smazán

mannice> to je klasický kapro-lachtan :-D Absolutně normální věc!! :-) Ale podívaná to je, to se musí nechat!!!! Romeo

Tento příspěvek byl editován 30.9.2010 00:37:25 uživatelem .
Čtvrtek 30. září 2010 v 0:24profil byl smazán

kaktus> Ano, to skutečně ano!Ale je živá…Takto jsem to myslel. Nevím jestli stárnu, ale prostě a to podotýkám, že ryby jím ve velkém- především tedy ale mořské, ale nějak mi asi postupem let ubila síla zabít velkou rybu. Já nevím, ale faktem je že když chytím skutečně velkou rybu, tak při pohledu na tu její gigantičnost, na to čím si v jejím vlastním životě musela projít, mě prostě přejde chuť na rybí maso. Je to krása! Nevím jak to lépe definovat. Na druhou stranu ale také nesnáším typy rybářů, s kterými se setkávám pouza a jenom na českých kvízech, kteří řekněme propagují, ale také jsou i schopni atakovat druhé rybáře, kvůli používání desinfekce na čištění ranek po zaseknutém háčku, natož když si rybář odnese rybu domů na jídlo. To je podle mě nějaký druh „idiotismu“, vážně nevím jak toto nazvat. Kolik je odpovědí, respektive názorů na tuto věc, je přesně tolik na Světě rybářů. Poštěstilo se mi v životě, že jsem zažil skutečnou rybařinu v té plné náloži právě na Mušově a Pálavě v tom rize jiskrnném začátku. A že se tam děly věci…mnoo!! Včetně prodeje ryb do restaurací, bez ohledu na to, jestli ten kapr vážil 5kg, nebo 19kg. Jediný z té doby a postupem let, kdo mě nezklamal jak v mínění na člověka a faktem dobrého chlapa a rybáře se všemi cnostmi, je Jarda Vítek. Dnes by se myslím nikdo z toho mračna rybářů, kteří tam „tenkrát“ byli a zažili to, k opětovné chybě navracel. Ale byla jiná doba. A proto jsem přesvědčen, dle toho co pamatuji a v jakém kvantu…vůbec bych se nedivil chycenému kaprovi jehož vahová hranice se točí okolo 35kg. To myslím vážně a s upřímným srdcem. A také s nadheledem. Vy, kteří jste tam byli a toto zažili a nejste řekněme strozí říci pravdu, tak se mnou musíte souhlasit. Já ty kapry také prodával! Toť celá pravda.. Romeo

Tento příspěvek byl editován 30.9.2010 00:26:45 uživatelem .
Středa 29. září 2010 ve 23:36profil byl smazán

od 4:17..Myslíte si,že ten kapra má nákej zdravotní problém,nebo dokázal by to nějak odůvodnit?Napadá mě jen jedno,ale nevim jeslti je to možný.Počkám co řeknete vy.

Úterý 28. září 2010 v 15:39® kaktus
kaktus

Fishing Team Romeo> No to jo,ale ve finále to vyjde na stejno ryba je pryč

Úterý 28. září 2010 v 15:17® Noodling
Noodling

imothep> No to těžko říci. Každopádně si myslím, že kapři přes 30 kg tam jsou. Ale kapr přes 45 kg – to už je něco jiného.

Úterý 28. září 2010 ve 14:41® jirka28
jirka28

jo aspon tam u vas je cisto tu jsou taky rybaři ze tam nechavaji bordel podel vod jeto hnus

Úterý 28. září 2010 ve 13:33® osprey
osprey

imothep> Tam plave ledacos. Ale nech si vyprávět o místní rybářské komunitě, respektive té její části, která bere rybolov fakt zodpovědně a v jeho původním smyslu.

Úterý 28. září 2010 ve 13:30® imothep
imothep

Noodling> DOMORODEC CO SEDĚL VEDLE NÁS NA DIJI 5 MINULÝ TÝDEN TAK ŘÍKAL ŽE MÁ DOMA V MRAZU KAPRA PRO ŠVAGRA JAK NÁM ŘEK JAKÉHO CHTĚLO SE MI BREČET 116CM 30KG ŠUPI CHYCEN LETOS V KVĚTNU NA 5 TAKŽE NA MLÝNECH PODLE MNE PLAVE I SVĚTÁK

Tento příspěvek byl editován 28.9.2010 13:31:16 uživatelem imothep.
Úterý 28. září 2010 ve 12:16profil byl smazán

kaktus> Víš jak to je dnes s rybářemi a chytáním takovýchto ryb. Na druhou stranu hodně přihmouřím oko, když taková ryba skončí na nějakém sportovním revíru, než v mražáku.. Romeo

Pondělí 27. září 2010 ve 12:47® kaktus
kaktus

Fishing Team Romeo> Já doufám,že jsou a nejen tam,ale taky si přeju,aby tam ještě dlouho byli