Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 27. září 2010 ve 12:18® Noodling
Noodling

Fishing Team Romeo> Myslím si to samé, podle mě tam nějaký kapr 30kg+ určitě plave.

Pondělí 27. září 2010 v 10:54profil byl smazán

Noodling> Jsem přesvědčený, že tam jsou i větší a asi by jsme se i divili, v jakém počtu. Romeo

Neděle 26. září 2010 v 15:24® Noodling
Noodling

kaktus> To určitě, nicméně na Pálavě určitě ještě podobné ryby jsou.

Neděle 26. září 2010 v 9:33® kaktus
kaktus

Noodling> Velká ztráta to byla pro revír,z kterého tohoto kapra převezli na Hejlov

Sobota 25. září 2010 ve 23:48® Noodling
Noodling

Zrovna se objevila zpráva k tématu:

Je tu špatná zpráva, a tou je uhynutí lysce Matyho, jehož jméno většina z vás zná. Jednalo se o největšího uloveného kapra žijícího v naší republice s hmotností přesahující 31kg. Příčinou úhynu byla zřejmě nějaká nemoc, neboť dle rozboru šupin bylo Matymu 15 – 16 let a byla to jediná ryba, která zde v tomto období uhynula. Je to velká ztráta pro Hejlov.

http://hejlov.jetfish.cz/index.php?…

Pátek 24. září 2010 ve 20:42® Alov
Alov

zadar> Radiovka a výraz ve tváři je fakt originální, ale ještě ti chybí správny úhel naklonění hlavy. Údajně ortodoxní kapraři používají uhel zhruba 45 stupňů. Takže pro příště… :-D
Zde jsem si vypůjčil foto pro ilustraci. Prostě takový mustr nooo :-

Tento příspěvek byl editován 24.9.2010 20:44:08 uživatelem Alov.
foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37902.jpg
Pátek 24. září 2010 v 18:27® jergus

osprey>Zdravim čtu že nemaš žadneho KAPROSAURA tak ti nabizym možnost jestli maš zajem a hlavně čas ulovek neni jisty ale znam misto kde je realni a je to na svazovce tak dej vědět

Pátek 24. září 2010 v 17:56profil byl smazán

ještě jedna fotka z Berounky

foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37896.jpg
Pátek 24. září 2010 v 17:55profil byl smazán

Tak hlásím návrat z Labe, výprava se nevydařila přesně podle představ. Přijeli jsme na vybrané místo a já hned utrhnul výfuk u auta. Počasí nebylo žádná sláva,pršelo, ale ryby šly, kamarád si udělal osobáček kaprem 17,5 kg. Hned druhý den šli docela dobře kapři i mě a za noc se mi jich povedlo vytáhnout 7 z toho několik kousků nad 10 kg. Další den se počasí začalo měnit a aktivita žraní ustávala, povedlo se mi chytit pouze 2 kapříky okolo 70 cm. No a v noci nás navštívila městská policie, že se na tom místě nesmí tábořit a takové ty řeči, vyhrožování pokutou a tak jsme se přesunuli na jiné místo, ale ryby stále moc nešly, za 4 dny se povedlo chytit pouze 4 kapry a mraky tloušťů. Padlo tedy rozhodnutí zabalit a jet zkusit Berounku, kamarád má z ní letos docela slušné úlovky. Přijeli jsme k Berounce, prostředí proti průmyslovému Labi, kde není ticho ani v noci a všude se člověk kouká na komíny bylo nádherné, ale ryby nechtěly žrát ani zde, já neměl za 4 dny ani záběr a kamarád 2 kapry vypnul a jednoho malého, asi 55 cm se mu povedlo vytáhnout. V poslední době mám pocit, že hon na kapraře začíná nabývat dost velkých rozměrů a chytat ryby tímto způsobem se začíná stávat stále obtížnější. Všude se objevují nové zákazy vjezdu, vyhrazená místa, cyklostezky, všude samý zákaz. No musím říci, že si za to mohou rybáři sami, takové množství bordelu, co jsme odvezli po ostatních dobytkách, to je neuvěřitelné. Vůbec se policajtům nedivím, že po rybářích takto jdou. Ještě k fotkám, zjistil jsem totiž, že každý správný a významný kaprař, má nějakou svoji speciání pokrývku hlavy a při focení z kaprem se většinou tváří tak nějak zvláštně, no protože taky už nejsem žádná sračka a chci být originální, zvolil jsem jako pokrývku hlavy rádiovku a snažil se tvářit také tak nějak zvláštně. V rádiovce se už budu fotit stále, musíte uznat, že mi sluší.

foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37892.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37893.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37894.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37895.jpg
Čtvrtek 23. září 2010 ve 23:17profil byl smazán

osprey> Vim o čem mluvíš,u mě to je taky tak.Až na to že sem omezenej jenom na MP.Když jdu k vodě a vim že to je tak trochu jenom blamáž od začátku,tak to neni ono..Ale v dnešní době to buď člověk překousne nebo by musel do nějaký vysloveně divočiny..

Čtvrtek 23. září 2010 ve 22:53® osprey
osprey

mannice> A to je právě ono. Původní druh je pro mě téměř nedotknutelný. Vysazené ryby, zejména kapr a na P vodě duhák jsou ve vodě v podstatě pro potěchu davu.

Pokud přežijí nějakou dobu, začínám se na ně dívat jinak. Většinou je takových ryb málo, jsou zdravé a chovají se jako divoké ryby. Proto velké kapry i duháky s dorostlými ploutvemi vesměs pouštím.

Čtvrtek 23. září 2010 ve 22:44profil byl smazán

osprey> S tim určitě souhlasim,taky jsme to všichni tak trochu naznačovali..Sva­zovky jsou oproti tomu „divoká“ příroda,proto mám rád řeku protože v tý má člověk pořád ještě pocit že to co tahá je původní druh a né jen nějaká násada,kterou si ten rybář sám vychová.

Čtvrtek 23. září 2010 ve 22:31® osprey
osprey

mannice> To není skok, to je pořád o tom samém.

O pravidlech současné rybařiny. Proč nejsou na soukromácích tak často candáti? Jednak by to věčné tahání dost často nepřežili a jednak se je lidem nechce vracet. Ale zaplatit majiteli reálnou hodnotu té ryby se jim taky nechce.

Soukromé revíry jsou svým způsobem lunaparky. Některé víc, jiné míň.

Čtvrtek 23. září 2010 ve 22:16profil byl smazán

osprey> Bavili jsme se o poničených rybách na soukromácích a jsme u Ca70 :-D ,slušněj skok.

Já braní ryb chápu,v rozumné míře to asi neni nic špatného.Otázka je zda tu rozumnou míru pociťují rybáři.V dnešní době kdy je na ryby takovej rybářskej tlak jako nikdy + kormoráni,pytláci a další to neni zrovna jednoduchý.

ale o tomhle jsme se nebavili,ryby sou podle mě poničený jak na svazovkách tak na soukromácích,akorát každá ryba mí jinej uděl,kterej si ani jedna nevybrala.

Čtvrtek 23. září 2010 ve 21:06® osprey
osprey

mannice> Před třiceti lety byla konzumace ryb ze sportovních revírů oslavována jako významný hospodářský prvek, vklad ke zdravé výživě obyvatelstva a masařina byla v podstatě prezentována jako záslužný přístup využívající přirozenou produkci revírů.

Teď se to mění, ale jaksi nikdo neví kam. Směry určuje móda, média, výrobci rybářských potřeb – a pořád i stávající masařské pudy. Všiml sis, že neexistuje Ca70? :-D

Čtvrtek 23. září 2010 v 19:33profil byl smazán

Alov> Aby sis nemyslel neberu to jako nákej spor,určitě chápu jak tebe tak ospreye.Jenže stejně tak jak vy tu říkáte,že násada tam je vysazená jen pro ukojení rybářské základny,tak na durhý straně je soukromák kde jsou ryby pro ukojení těch druhých kteří u tý vody hledaj něco jinýho.Je to tak trochu zpohodlnělej způsob jak si zlepšit svý rybářský ego,ale zas každej to vidí nejspší trochu jinak. Ale ani na soukromáku to nemá rybář jistý,ikdyž pravda je taková že má větší „pravděpodobnos­t“.Když ale ryby nechtěj,tak prostě neberou a ty ryby tam všechny montáže znáj víc jak náký říčnáci,jen tam prostě zabrat svym způsobem musej a to je škoda.

Těžší to bylo a bude na svazovkách,taky mnohem cenější,ale nehážu soukromáky do zatracenejch revírů.Ale je pravda,že chyby svoje maj jak kolikrát podivný původ ryb,tak přemrštěné částky za pár hodin lovu.Jenže všude se točej prachy,ať je to soukromák,nebo svazovka to je můj názor.Kdyby všechno bylo tak jak má na svazvokách nevěřim že by takhle svazovky vypadaly

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:38® Alov
Alov

mannice> Ve všem máš pravdu. Ale tohle už je diskuse na dlouho. Prasata lidi jsou všude. Ale od toho už tu je RS, aby to potírala. I když to jářku nemá jednoduché.
Na soukromce si to majitel ohlídá. O tom žádná. Vždyt se jedná o jeho majetek, i když kolikrát z pochybného zdroje. Ale to už jsme zas na začátku :-)
S těma násadakama to je jak píše Míra. Kopnese pár metráků do vody, naběhnou všežravci, násadu vytěží a život jde dál. Tak to bohužel je a dlouho jinak nebude. Po vytěžení máme aspon mi blázni klid na to pozlobit starousedlíky :-)

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:21® osprey
osprey

mannice> Ti vysazení násaďáci jsou tam v podstatě od toho, aby se ani neohřáli. Ta voda by je ani neuživila. Máš pravdu, že fér na tom není nic. To si jen členská základny přišla pro své ryby.

Dohledat na menším svazovém revíru desetikiláka a dostat ho na prut je daleko těžší a dělat to pravidelně nedokáže zdaleka každý.

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:21profil byl smazán

osprey> Neříkám,že neni rozdíl v tom chytit kapra na soukromém revíru a svazovce.Reagoval sem spíš na to zacházení s rybama.

Pro mě osobně je taky mnohem větší uspěch chytit ho na svazovce a to už má pár svých důvodů.Ale u mě by to byla spíš náhoda,nejsem nějakej carp men. :-)

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:17profil byl smazán

Alov> To je určitě taky pravda,ale na některých soukromákách si přičti přísnější pravidla k lovu a zacházení s rybou (častěji mnohem šetrnější) a k svazovkám přičti to že tam chodí rybáři všechno druhu.Takže na svazovkách nepotkáš jenom rybářský nadšence jako si třeby ty,já nebo kdokoliv jinej.Potkáš tam i takoý induvidua který se s tim moc ne.rou.Pak kdyby si to takhlr srovnal,tak si myslim že ti výjde jak sou na tom ty svazovky možná hůř.Nehájim soukromáky,neříkám že to je vůči rybám na takovejch revírech fér,ale něco do sebe to asi má.Co je fér na tom,že se někde vysadí kapři a druhý den je břeh obehnaný rybáři kteří lověj ryby který si ještě ani nezvykli na svůj nový „domov“ na pár týdnů či měsíců?

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:10® osprey
osprey

mannice> U nás na řece máme kapry i kolem 90 cm. Zatím jsem natakového se svými feederklacky nenarazil (nejsou hloupí) a těch pár kolem 70 – 80 cm, co jsem kdy zapřáhl, se mnou vydrbalo.

Je to obrovský rozdíl. Prakticky ve všem.

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:06® Alov
Alov

osprey> Přesně tak. Soukromky nejsou moje krevní skupina, i když na ně občas zavítám. Za měsíc jedem s kámošem na 3 dny na soukromku Adošov (domácí voda IMOTHEPa). Tam to je ale o něčřem trošku jiném. Je to plné vázek, spadaných stromů atd. a x let nesloveno, takže ryby tam jsou krásné. Hlavně to není placatá pískovna, takže to je trošku výzva. Ale já tam stejně jedu jen jako servisman (uvař kafe, ohřej jídlo, opeč párek, otevřipivo atd.), takže asi tak no :-D

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:03® Alov
Alov

mannice> To máš jistě pravdu, ale na svazovkách není toliko „trofejních“ kaprů jako na soukromkách. Nehledě na to, že svazovky jsou mnohem rozsáhlejší než dejme tomu 10ha soukromka, takže tam k tak častému ulovení nedochází. Si myslím teda :-)

Čtvrtek 23. září 2010 v 15:27profil byl smazán

Alov> Já bych neřek,to může být uplně to samé na svazovce.Možná i horší

Čtvrtek 23. září 2010 v 15:14® osprey
osprey

Alov> Bohužel, máš naprostou pravdu. Těch roztrhaných tlam jsem viděl dost. Proto se taky na soukromáky moc nehrnu.

Bohužel ale tím pádem nemám žádné megaryby. Mě osobně to netrápí, ale vytahovat se teda moc nemůžu:-))

Čtvrtek 23. září 2010 v 15:09® osprey
osprey

kaktus> Ta by mě s mým ksichtem sejmula prvního:-))

V reálu se ale podívej, jaké jsou (nejsou) tresty za pytlačení.

Čtvrtek 23. září 2010 ve 14:21® Alov
Alov

osprey> Přesně jak píšeš Míro. Tohle se prostě ohlídat nedá. Nehledě na to, že rybář si dnes v podstatě s úlovkem může dělat co chce.
Obvzlášť úsměvné jsou tvrzení některých kaprařů, že radši velkého kapra pustí nebo prodají do soukromáku, protože tám má zajištěno, že ho někdo nesežere. Že se v té chvíli z kapra stává prostitut, který mý za pár let hubu prošpikovanou zkrz nazkrz, to už je věc druhá..
Já byl letos na přátelských závodech na Skaličce u Hranic na Moravě. Voda je to krásná, plná ryb, ale když jsem vytáhl kapra cca 65 cm a viděl jsem, co mu zbylo z tlamy, tak se mi chtělo brečet. A takových se tam vytáhlo víc než dost. Bojovnost veškerá žádná, ryby takové malátné, pohublé… Než tohle, tak to radši to riziko, že ho někdo sežere. Ono stejně pokud se člověk na tyhle ryby nespecializuje, tak je většinou uloví náhodně :-)

Čtvrtek 23. září 2010 ve 14:05® kaktus
kaktus

osprey> Na každém revíru něco jako domobrana

Úterý 21. září 2010 ve 14:25® osprey
osprey

jergus> Prokazování je problém. Pokud má soukromník revír už třeba 10 let, může tvrdit, že mu tam nějaká 20 kg ryba vyrostla.

Je to hrozně diskutabilní, vyžadovalo by to odborný posudek ichtyologa u každého konkrétního kusu a i potom by se našlo tisíc přijatelných vysvětlení, jak se tam ten kapr objevil.

Bojím se, že na tohle se budou páky těžko hledat.

Pondělí 20. září 2010 ve 12:08® jergus

ladamaj> Ja jezdim hodně na D5 letos 7 tydnu a jsem někdy zděšen co někteři dělaji