Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 20. září 2010 ve 12:00® ladamaj
ladamaj

jergus>to to se děje asi uplně všude dnes už na soukromák vykoupí skoro vše.Dodám sem nějaké foto pokud mě to pujde ale nic veselého to nebude:-((

Pondělí 20. září 2010 v 11:43® jergus

Ja jsem se vratil z D5 včera po deseti dnech zaběry nic moc a stim kaprem na D6 bych věřil něčeho podobneho jsem už zažil je to bězna praxe u některych jakože rybařu jenže když otevřeš hubu tak hned po ni dostaneš a malo kdo se u vody někomu postavi nestoji to za rozbitou hubu a propichle pneu dokavad nebude K70 a pořadne postihy za kradeže takovich ryb tak se nic nezměni at prokažou soukromnici kde takove velke kapry nakoupili a bude vše jasne

Tento příspěvek byl editován 20.9.2010 11:49:36 uživatelem jergus.
Neděle 19. září 2010 v 16:11® kaktus
kaktus

macek2> Možný to je prasatům co tam ty ryby prodávaj sekat pazoury a majitelům revírú taktéž.Každej dělá jako,že nic rybáři si tam jezděj plnit sny a plácat se po zádech.

Čtvrtek 16. září 2010 v 19:56® macek2
macek2

imothep> nazdar chlape,dneska se kámoš vrátil z mušova D5 nějaké kapry natahal nej 87cm 12kg řikal mi že to riskli a vozili to 300m.A taky se od místních dozvěděl že se na D6 chytl kapr 32kg a perlička na konec udajně si pro něj přijel J. Těšínský,tak nevím co je na tom pravdy :-| časem se ukáže jestli se na hejlově chytí podobný kapr jako je doposud MATY.

Tento příspěvek byl editován 16.9.2010 19:58:14 uživatelem macek2.
Pondělí 13. září 2010 v 18:39® imothep
imothep

PANOVÉ NEMÁTE NĚJAKÉ INFO O DYJE 5 JEDU TAM V NEDĚLI JESTLI BEROU

Pondělí 13. září 2010 ve 13:19® osprey
osprey

chosebaits> Ta ryba z řeky vede divoký život – bojuje s proudem, povodněmi, nepřízní počasí a nikdo jí nic nedá. Navíc je to výběr – méně zdatní a přizpůsobiví jedinci jsou rychle po smrti.

Pondělí 13. září 2010 v 9:00® chosebaits
chosebaits

osprey> Určitě ti rozumět budem,kort když tam písneš i své pocity z onoho lovu.Třeba tam bude něco k zamyšlení a otom dnešní rybařina je.S tím kaprem ze stojáku a z řeky máš naprostou pravdu,nedavno jsem psal o zážitku s kapry na řece.Možná ti kapři na soukromácích už nechtějí tolik bojovat aby je huba nebolela,nebo už to znaj:-) .

Neděle 12. září 2010 ve 21:58profil byl smazán

osprey> Ono ani neni co vymýšlet,když to vezme po proudu a napálí to takovou rychlostí,tak s nim nestihnu ani běžet :-)) .

Neděle 12. září 2010 ve 21:51® osprey
osprey

mannice> Jo, je. Někde je ta 0.20 mm nutnost, někde ne. Ale pod 0.18 mm už to začíná být riskantní – může už dost tvořit a ti větší pak často něco vymyslí.

Neděle 12. září 2010 ve 21:43profil byl smazán

osprey> mrknul jsem se do pomocných údajů tak nejspíš máš pravdu.Ale ten kapřík nebyl řádnej typickej říčnák,takže bych mu i těch 3,75–4 kila tipoval.

Já bych si osobně vzla na takovýho kapříka jak říkáš 60+ už 0.20..Rád ybhc ho totiž zastavil,když si umane utíkat po proudu.To je taková rychlost,že se člověk diví jak může ryba vyvinout takovou rychlost.

Neděle 12. září 2010 ve 21:35® osprey
osprey

mannice> U nás má 55ka tak 3 kg. Takže když píšu o 4 kg, je to u nás 60+. Tak si k té své rybě něco přidej a pak si vem, že na ně s tou osmnáctkou chodím cíleně. Letos ta urvaná ryba jde na vrub pletenky – zkusil jsem návazec z takové jemné asi na 8 kg a ani jsem se do té ryby nestačil opřít. Prasklo to ve chvíli, kdy bych se začal bát možná tak o dvanáctku vlasec.

Jenže na to se nehraje. Rybu jsem nechytil, druhý den přišla povodeň a měl jsem po hehe:-((

Neděle 12. září 2010 ve 21:21profil byl smazán

osprey> Mě se nedávno,může to být tak týden,dva zpět poved 55cm kapr na řece což je náký 4 kila a musim souhlasit.Kort,když chce s proudem neni to moc jednoduchý ho zastavit.Měl jsem 0.18,kdyby jsem to věděl vezmu si něco silnějšího,ale…

I tak se poved.Plave dál a sem zvědavej kdy ho uvidim znovu,jestli vůbec.

Neděle 12. září 2010 ve 21:11® osprey
osprey

mannice> Mě k tomu dožene asi nutnost. Nehořím touhou se na tohle téma vrhat. To, že jsem nakonec něco chytil, je až to poslední.

Ale můžu říct, že ty velké ryby jsou jiné než malé. Zní to sice jak myšlenka pětiletého dítěte, ale prostě z velké ryby se člověku tají dech – ať je to velký kapr nebo ostroretka.

Nechápu, proč lidi dobrovolně vyměnili možnost chytat krásné velké ryby za masení čtyřicítek.

A ještě detail – pokud jde o zdolávání, tak čtyřkilový turbokapr z proudu možná vyrovná „desítku“ z rybníka. O to víc mě mrzí, že mi to v srpnu nevyšlo a jediného říčňáka, co k něčemu vypadal, jsem musel urvat.

Neděle 12. září 2010 ve 20:45profil byl smazán

osprey> krásný fishky,sem zvědavej na článek :-)

Neděle 12. září 2010 v 15:37® osprey
osprey

A jinak teda musím říct, ža ty zlatý rybky dneska nejsou, co bejvávaly.

Žádný přání se nekonalo – asi si ho vybral někdo jiný, hubu měl ten kapřík už slušně „použitou“.

Neděle 12. září 2010 v 15:37® Tommy
Tommy

osprey> :-> :-> :->

Neděle 12. září 2010 v 15:35® osprey
osprey

Tommy> Myslím, že toho tady ode mě bude ještě letos k přečtení dost. Spíš bych ocenil dobré články i od jiných. Nechci, aby chytej bylo „one man show“.

chosebaits> Je jasné, že lidi to buď pochválí nebo zkritizují. Ale jen jeden člověk se musí rozhodnout, jestli má smysl to dělat. A čím je článek vnitřně složitější, tím déle mi trvá. Můžou to být i měsíce. Udělat to proto, abych nakonec zjistil, že mi „moji kapraři nerozumějí“, je pro mě příliš velký luxus. Uvidíme.

Neděle 12. září 2010 ve 14:18® Tommy
Tommy

Já si to určitě taky přečtu,tak nedělej drahoty :-Dpivo

Neděle 12. září 2010 ve 14:16® chosebaits
chosebaits

osprey> On bude,věřím ti.To,jestli to lidi chtějí vědět,možná si to přiznat,nebo jestli toto si chtějí číst je vždy rosporuplné.Toto se i mě honí občas hlavou.Napiš to a věř že aspoň já si to přečtu a pak příjde pochvala nebo kritika:-93;

Neděle 12. září 2010 ve 12:19® osprey
osprey

chosebaits> Bude to divný článek, pokud bude.

Byl to zvláštní den a nevím, jestli to dokážu smysluplně podat. A už vůbec nevím, jestli by to, co bych chtěl napsat, chtěli lidi číst.

Neděle 12. září 2010 v 9:22® chosebaits
chosebaits

osprey> No,takže se ti dařilo a kapry máš a teď ten článek.Jinak krásná práce:-)

Tento příspěvek byl editován 12.9.2010 09:24:32 uživatelem chosebaits.
Sobota 11. září 2010 ve 23:41® osprey
osprey

Tož asi tak. Na prvních dvou snímcích je stejná ryba.

Strašně mě mrzí ten koják. Fotil jsem předtím cosi na manuální ostření a zapomněl vrátit autofokus. Všechny fotky této ryby jsou jak z mobilu…

Tento příspěvek byl editován 11.9.2010 23:44:42 uživatelem osprey.
foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37526.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37527.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37528.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img37529.jpg
Sobota 11. září 2010 ve 21:34® osprey
osprey

Tak pelety dnes vyhořely, ale při avizované návštěvě soukromáku jsem po celodenním trápení zažil pěkný večer. Děkuju všem, co mi poradili a pomohli (nejen tady, ale hlavně u vody) a asi za hodinu dovalím fotky.

Sobota 11. září 2010 v 19:33® ladamaj
ladamaj

zadar>držím palce ať to dobře dopadne.pivo

Sobota 11. září 2010 v 19:17® chosebaits
chosebaits

zadar> Vem si hlavně dostatek zahřívadla,nebo noci jsou už chladné.Byl jsem teď na dvě noci na fousáčích a už je to znát že léto je fuč.Jinak také ať vám to jezdí a pak nezapoň jsem hodit nějakou tajnout fotku s méně tajným kaprem.Toho píva bych moc nebral,nebo vstávat cca ve tři hodiny do té zimy kuli plnému močáku je hnuspivo

Tento příspěvek byl editován 11.9.2010 19:19:16 uživatelem chosebaits.
Sobota 11. září 2010 v 19:11® olda
olda

zadar> tak ať se zadaří,tady kapři prý docela papaj.

Sobota 11. září 2010 v 19:08profil byl smazán

Tak mi to konečně vyšlo a já jedu v pondělí na 14 dní v kuse na Labe, už se těším, máme naděláno snad metrák koulí, hodně dobrýho jídla i pro naše žaludky, nějaké to pivko. Snad se zase nezblázní počasí.

Sobota 11. září 2010 v 19:05® olda
olda

chosebaits> aha,já jsem chvilku bydlel v Chomutově ale jako špunt,takže ani nevím kde.

Sobota 11. září 2010 v 18:27® chosebaits
chosebaits

olda> Z Kadaně

Sobota 11. září 2010 v 18:07® olda
olda

chosebaits> ty jsi z Chomutova?