Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 11. září 2010 v 17:50® chosebaits
chosebaits

olda> :-) Tady na severu se proflákne vše:-(( i to co není pravda.

Sobota 11. září 2010 v 17:43® olda
olda

chosebaits> to je dobrý nápad s těmi přidanými cm,asi to zkusím ale po pravdě nevím jestli mi to projde na Ustí jsou strašní šťouralové,jinak máš určitě pravdu bohužel.

Sobota 11. září 2010 v 17:39® chosebaits
chosebaits

olda> Duležité je,že ty z toho ulovku máš radost,nebo ryby chytáš pro svou radost a potěšení,to ostatní hoď za hlavu.Každý smeká klobouk nad kaprem 20+,ale boužel jsou vody kde kapři 20+ neplavou .Na některých vodách chytit kapra přez 10 kilo je nadlickej ukol!!!Rybařina není o rekordech,ale o pocitech!!!! To si hrozně málo lidí uvědomuje a pak se honí za rekordy aby byli zajímaví a vážení.Když to nejde,tak si k rybě přihoděj nějakej ten cenťák,nějaké to kilčo a celá rybyřina jde do p.....Co někteří dokáží udělat proto aby mohli poslat někam velkou rybu,nad tím mi rozum zustává stát.No,nenaděláme vubec nic.

Sobota 11. září 2010 v 17:27® olda
olda

chosebaits> mě neznáš já se chlubím i prckama,jsem trochu ujetej.

Sobota 11. září 2010 v 17:17® chosebaits
chosebaits

olda> Když je čím ,tak je to dobré.

Sobota 11. září 2010 v 16:53® olda
olda

chosebaits> děkuju a doufám že se budu mít čím pochlubit,já se chlubím velmi rád.

Sobota 11. září 2010 v 16:47® chosebaits
chosebaits

olda> Držím palce,ať to jezdí .

Sobota 11. září 2010 v 16:44® olda
olda

chosebaits> OK,díky a drž mi palce bo příští týden se do nich opřu,letos jsem je dost zanedbával,jsem chyt pouze jednoho dorostence asi 45cm,ale skusím to ještě napravit.

Sobota 11. září 2010 v 16:37® chosebaits
chosebaits

olda> V podstatě je dobré obojí,nebo peleta není nikdy špatná ke krátké návštěvě vody o bobule na lábku kapři znají dobře,tudíš bych tam problém také neviděl.Jakou příchuť máš je v podstatě jedno,jen se musíš trefit kapříkovy do chutě.

Sobota 11. září 2010 v 16:24® olda
olda

chosebaits> Zítra chci zkusit kapry na Labi,mám skopex,a nějaké pelety smrad,co je teď lepší?Jen vycházka na 5–6 hod.

Sobota 11. září 2010 v 16:14® chosebaits
chosebaits

Tady to nějak umřelo,neříkejte že není co řešit.Teď jsem byl na rybkách dva dny a mám plnou hlavu všeho možnýho k tématu rybařina obecně i rybařina -kaprařina.Neří­kám,že já mám potřebu něco řešit ,ale určitě někdo má něco na srdci.Co,budu se tu nudit nebo ne?????

Pátek 10. září 2010 v 10:20® PeeBob

Petrův Zdar chlapi.Mám na vás prosbu.Máte někdo zkušenosti se Lžovickým jezerem??Jestli ano,poskytli by jste mi nějaké základní info??Co kapři(větší)pop­ř.jestli to chodí na smrady,nebo sladké??Předem dí­ky.

Středa 8. září 2010 ve 22:49® osprey
osprey

zadar> Já z toho vědu dělat nebudu. Taky se může stát, že nebude počasí nebo tam přijdu, neuvidím žádný rozumný flek volný a radši půjdu na řeku.

Středa 8. září 2010 v 19:28profil byl smazán

osprey> Já bych z toho nedělal vědu, jestli je to soukromák, tak tam kapři na koule zvyklí budou a nemá cenu dělat nějakou krmnou kampaň. Voda zase tak studená není, tak bych klidně zkusil nějaký smrad a krmit jenom minimálně, jenom PVA. Koule bych volil nějaké kvalitní hotovky, předpokládám, že se nebudeš chtít z něčím patlat a nebo koupit pytlík mraženek, to ti v pohodě vystačí na hodně dlouho. Mě se hodně osvědčila na krátké chytání buď dipovaná boilíza co si dělám sám a nebo takové ty vyfikundace co jsem ti posílal. Jinak je na krátkou chytačku moc dobrá Mrtvola od Václavíka, ale nevím jestli to prodává mražené, já to kupoval v těch kýblíkách a to se musí uválet, ale nedá to moc práce.

Středa 8. září 2010 ve 14:12profil byl smazán

osprey> Hned jim ukaž, kde mají facky hnízdo! :-D :-D

Středa 8. září 2010 ve 13:06® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Ono ti to píše, že kvůli kapacitě, ale místo tam je. To poskytovatel má nějaký problém, teď jsem tam byl…

Bude osobka.

Středa 8. září 2010 ve 12:40profil byl smazán

osprey> Není zač! Mám prosbu, pošli mi prosím na vzkazník obě Tvé mailové adresy. Já se řídil tou, co máš na profilu a ta se shodovala s tou, co jsi mi poslal. Takže mám pouze jednu a na tu se nedá nic odeslat, vrací se to…kvůli kapacitě. Děkuji…Romeo

Středa 8. září 2010 ve 12:37profil byl smazán

chosebaits> Já pochopil, že jde na řeku a kdyby tam neuspěl tak potom na soukromý revír… Na soukromém revíru ti kapři jsou na boilie bez pochyby zvyklí… Romeo

Středa 8. září 2010 ve 12:28® chosebaits
chosebaits

Fishing Team Romeo> To co si poradil není až tak špatné,ale jelikož se jedná o jednodenní vycházku a celkem se ochladilo a kolega chce uspět,tak bych spíše sáhl po nějakém sladkém nejlépe na ptačáku,které rychle uvolňuje své atraktory a rychle přitahuje ryby.Voda sice ještě není tak studená abych rybynu odsouval ke straně,ale v tomto počasí je pro mě sladké duvěryhodnější. Pelety jsou uršitě rychleji stravitelné a rychleji nalákají ryby,ale jelikož jde kolega na soukromák kde jsou ryby dozajisté na koule zvyklé,tak bych se toho nebál.Přidáním PVA s pulkama či čtvrtkama koulí nic neskazím ba naopak.Pak je to jen o štěstí.

Středa 8. září 2010 ve 12:06® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Díky za rady. Něco s tím udělám. O fotky mi nejde, pokud je mít nebudu, tak je mít nebudu. Když ale uvidíš fotku ode mě, bude na ní ryba, kterou jsem chtil buď já nebo kamarád při společném lovu. Je to asi tak, že když nebudu mít do článku fotku velké ryby, tak tam dám malou. Nemám potřebu se vytahovat. Ale zase je lepší mít tam pěkné ryby, přece jen se to rádo vidí. Psát budu třeba až v zimě, ale v zimě na kapry dlabu:-)

K té schránce. Posílal jsem ti právě z tohohle důvodu ještě druhou mailovou adresu. Každopádně to do večera projdu a smažu. Vydrž:-)

Středa 8. září 2010 v 11:48profil byl smazán

osprey> Ahoj… Nejdříve jsem pochopil, že potřebuješ pouze fotky, což problém není. Poradí ti myslím každý z nás a rád. Rozhodně bych volil v tuto dobu a vzhledem k tomu co jsi popsal návnady lehce stravitelné, nebo řekněme kterými si ryba futruje a přesto pociťuje hlad. Jako poklad bych použil skutečně jemné šroty (ČOS,Prestartér), perfektně spařené, po té nadipované. Pro soudržnost jako vázací složku bych volil vše nízkotučné, např. sojovou moučku, nebo pšeničný gluten. Hotová směs by měla po dopadu a pádu ke dnu dělat v krmné zóně na hladině obláček, ale rozpadnout se musí až na dně. Musíš si s tím vyhrát! Z obilovin můžeš použít cokolil:řepku-minimálně 2× spařenou a slitou, aby jsi se zbavil oleje// kukuřici- kompletně rozvařenou, že jí snadno rozmázneš mezi prsty. Krmnou směs bych s obilovinami smíchal v poměru:cca 65% krmné směsi a 35% obilovin. Na jeden den chytání bych si udělal 10–15kg tohoto mixu, který je nadipovaný. Je samozřejmé, že natáhneš i bílou rybu. A proto se vůbec neboj tohoto množství, ony se už o zbytek postarají i kdyby si měly udělat ze žaludku mrzáka. Asi bych nevolil jako nástrahu konkrétně boilie, ale spíše pelety. Do krmného místa bych aporoval né velké množství, jen třeba 20 kousků. Na hák bych použil opět peletu, nadlehčenou malou kuličkou plovoucícho boilie spíše rybí báze. Pelety bych volil dvojího druhu, třeba halibůt a mléčnou bázi, nebo bázi ptačího zobu. K háku bych přidal mix obou typů na PVA třeba jen 10ks(5+5). Pod hák bych ale rozhodně dal peletu většího průměru, než na PVA. Podle počtu záběrů poznáš na co berou více a pak bych chytal právě na to, co jim více chutná. Vždy po záběru dokrmit-střídmě! Je jasné, že pokud teď berou na jedné lokalitě na určitý typ, nemusí to být stejné na druhé lokalitě byť jen o 10km vzdálené. Už jsem to dnes někde psal, loni se mi osvědčila touto dobou vůně sladké mandle. Měl jsem zbytek pelet robin-redu, doma dělaných. Nechtěli to. Předipoval jsem je sladkou mandlí a fakt jsem si zachytala slušné ryby. Hodně štěstíčka… Romeo P.S. Máš zaplněnou kapacitu mailové schránky, nelze ti nic odesla! :-)

Tento příspěvek byl editován 8.9.2010 11:54:41 uživatelem .
Středa 8. září 2010 v 10:43® osprey
osprey

Pánové, když vás tu mám, poprosím vás o radu. POtřebuju fotky slušnějších kaprů, doufal jsem, že si v srpnu nějaké udělám, ale voda lítala jak pominutá, nedalo se to a teď už se ryby stahují z proudů. Včera jsem jedno takové hejno viděl, ale všechno je to v pohybu, i když primárně se pokusím na řece, nemusím vzhledem k nedostatku času uspět a tak mi zbývá soukromák.

Mám nedaleko menší vodu, chytá se tam jenom o víkendech, bývá tam dost lidí, nedá se odhadnout, kde se budu moci posadit a stačily by mi dvě tři větší ryby (jsou tam, to není problém). Budu chytat těžky feeder (spíš kaprařinu s feederovými pruty) na nějaké boilies nebo pelety.

Pomohlo by mi pár názorů jak takovouhle jednodenní krmnou kampaň provést, jaký typ nástrah by mohl být v tuto dobu úspěšný.

Nečekám návod nebo absolutní rady, spíš nějaké postřehy, nápady apod. Když to vyjde, dám vám sem třeba nějakou fotku:-))

Středa 8. září 2010 v 7:31profil byl smazán

imothep> Ahoj… Mám tem teď kluky, co s ními jezdím po rybách v ČR a po cca 3 dnech krmení jim berou kapři slušným stylem, největšího mají přes 90cm. Romeo

Úterý 7. září 2010 ve 22:16® imothep
imothep

ZDRAVÍM PÁNOVÉ VELKÝ DOTAZ JAK TO VYPADÁ NA DYJE 5 JEDU TAM PŘÍŠTÍ TÝDEN POKUD MÁTE COKOLI INFO PIŠTE DÍK

Pondělí 6. září 2010 v 19:59® kiki

jaký mate skušenosti s KLABAVKOU 2A dík

Pondělí 6. září 2010 v 16:40profil byl smazán

osprey> Ano vím…děkuji…Romeo

Pondělí 6. září 2010 v 15:52® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Něco jsem ti napsal do osobky a tu větu, která byla příčinou toho, že jsi mi psal, jsem trochu upravil, aby byla jednoznačnější.

Neděle 5. září 2010 ve 22:46® osprey
osprey

chosebaits> Souhlasím s tvým příspěkem, který rozjel tuhle debatu. Sice nejsem kaprař, ale i v technikách, které mě baví není cajk a další výbava to hlavní.

Problém je, že někdo se touto cestou pokouší ledacos dohnat – bohužel cajk a drahé koule nejsou samospasitelné.

Tento příspěvek byl editován 6.9.2010 15:51:18 uživatelem osprey.
Neděle 5. září 2010 v 18:18® chosebaits
chosebaits

Fishing Team Romeo> OK,to vysvětluje celé nedorozumění.D-

Neděle 5. září 2010 v 18:17profil byl smazán

chosebaits> Ani to nepopírám a jak jsem již psal, nepídil jsem se…