Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 31. července 2010 v 16:31profil byl smazán
-
osprey> To je jasné, chytání kaprů je někdy otrava, když to nebere, tak to prostě nebere. Nedalo mi to a šel jsem ještě jednou včera, ty nepromarněné záběry byla pro mě výzva. Zjemnil jsem sestavu, použil nové menší háčky, kuličku umístil dále od háčku, návazec jsem použil kombinovaný s fluocarbonem, ale krátkým, trochu neobvyklá sestava, háček navázaný na krátký, asi 3 cm FC a ten potom navázaný na normální šňůrku kravským uzlem, FC tak funguje vlastně jako rovnátko. No výsledek nebyl nijak oslnivý, udělal jsem jako předešlý den 3 záběry, úspěšnost zdolávání byla 100%, sice velikost nijak oslnivá, ale spokojenost, prostě i na opatrné ryby se dá vyzrát, když člověk není líný trochu popřemýšlet. S těmi dravci je to u mě asi také tím, že na ně zase tak moc nechodím a když jdu, tak pouze přívlač a tam to je jak si psal.
- Sobota 31. července 2010 ve 13:31® osprey
-
zadar> U přívlače není možnost vnadit a jakkoli ovlivňovat rozpoložení ryby. A jsou dny, kdy s nimi prostě nic nehne. U nedravých věřím, že v takových těch pasivních dnech může časem přijít pár povrchních záběrů. U feederu, kde je těch potahů vidět víc, člověk třeba upraví montáž.
Na kaprech, kde je záběrů málo, se možná nebude dařit zaseknout nebo budou ryby padat.
Ber to ale celé jako spekulaci.
- Sobota 31. července 2010 ve 13:24profil byl smazán
-
osprey> Tak to já chodím jenom na opatrné dravce
- Pátek 30. července 2010 ve 21:51® osprey
-
zadar> Asi byly hodně opatrné – dravci byli dneska tak opatrní, že jsme ve dvou lidech nedali ani drb.
- Pátek 30. července 2010 ve 13:41® nutrip
-
zadar> i já byl včera na rybách a úplně to samé – cca 3 kapry a 2 amury jsem vytáhnul a 5–6 pěkných mě upadlo. pořád jsem přemýšlel proč-zatím jsem nepřišel, protože vše mám jako vždy a nestává se to.
- Pátek 30. července 2010 v 9:46profil byl smazán
-
Tak včera se mi stala zvláštní věc, dostal jsem se skoro po měsíci na ryby, na rybník, večer se mi povedly 3 záběry z toho 1 ryba podle tahu velice slušná a všechny 3 ryby se mi po chvilce vyply. Používal jsem stejné háčky jako vždy, stejnou montáž, ze které mi ryby padaly naprosto minimálně a teď tohle, tak babo raď.Je pravda, že ryby moc nebraly a byly dost opatrné, okolní rybáři nic nechytily, ale že by byly až tak opatrné…
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:43® osprey
-
Dominika> Háček velký 1.5 cm je pořád dost velký i na kapra kolem 70 cm.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:42® osprey
-
Dominika> Tak jeden z pěti? Ono je to jak kdy.
Já nepoužívám tak těžká krmítka a celá moje sestava vypadá jinak. Navíc kapry pod 40 cm prakticky nechytám. Nechci je chytat. Lovím ale s jinými pruty (feeder) a na jiných vodách (tažná řeka).
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:39@ Dominika
-
Jak to tak chápu, tak jsem měla nejpíš špatnou představu o přímé úměře mezi háčkem a velikostí kapra. Myslela jsem, že na malý háčrk chytím jen malého kapra. Nebo snad je to tak, že na maličký háček se normálně chytaj velký kapži – 60 a víc??
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:35@ Dominika
-
osprey> Co je to ta normální míra?Abych si to dokázala porovnat?
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:33® osprey
-
Dominika> No a to, co máš mezi krmítkem a háčkem, to je ten návazec. 15 cm by mohlo být dost, pro začátek zmenši ten háček. Když to nepomůže zvětši tu vzdálenost na 18 – 20 cm.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:32® osprey
-
Dominika> To sekáte seklé ryby, ale to je u kaprařiny normální…
Opravdu hledej ten problém v návazci a háčku. Záleží na tom víc než si myslíš.
Já tenhle problém v podstatě neznám. Ryba samozřejmě může spadnout kdykoli a z jakékoli udice a občas mi taky spadne, ale tak nějak v normální míře.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:30@ Dominika
-
Jak.novi> Teď jsem asi trochu mimo a přesně nevím co je návazec.Ehm trapas. Mám krmítko a přibližně 15 cm od něj mám navázaný háček.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:26® Jak.novi
-
Dominika> Háček by měl koukat. Ale v tom problém nevidím. Jak dlouhý návazec používaš?
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:24@ Dominika
-
timbab> Háčky ostrý mám, v tom by problém být neměl. Manžel chytá na malou kukuřici z konzervy, kterou přímo napichuje na háček, a tak je tak měkká, že musí jít krásně proseknout, a občas se stává to samý co mě, prostě ta ryba zdrhne. Přitom já ani manžel nesekáme pokud policajt pocukává, ale až když to zabere, že to bouchne do prutu.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:19® osprey
-
Dominika> Tvůj problém bude od krmítka dál. Příliš velký háček a krátký návazec vede k tomu, že se ryby sekají hodně na kraji a pak je strhneš.
Dej háček o něco menší (postupně zmenšuj – dejme tomu zkus něco kolem 1.5 cm), opravdu kvalitní a přidej pár cm na délce návazce. Musíš si to vychytat, na tohle není univerzální recept.
Špičku háčku nech koukat. Dobře koukat.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:17® timbab
-
Jak.novi> Dneska jsem kapry tahal na 0,12 ale největší jen 55cm :1
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:15® timbab
-
Dominika> Nechávej volnou špičku háčku nebo ještě lépe vyvazuj pod háček např. kukuřici.A háčky měj ostré.Popřípadě si pořiď feeder,je to fajn věcička.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:14® Jak.novi
-
Dominika> Já používám 0,16 a při lovu říčňáků 0,20.
Tento příspěvek byl editován 29.7.2010 23:14:16 uživatelem Jak.novi.Opakuji, kapry lovím cíleně málo, nemám je rád.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:12@ Dominika
-
timbab> Na všechno možný, zatím zkouším. Nejčastěji nejrůznější kuličky typu kapří dobrota, rybí zob nebo corn soft baits mushrooms. Příchutě scopex, med, mušle, jahoda, atd. Občas na žížaly, zkoušela jsem i nivu.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:08@ Dominika
-
Jak.novi> Nepoužívám olůvka, ale pouze krmítko, na které dávám celkem velké množtví návnady. Vlasec 0,26 mám jen takhle ze začátku, uvažuju o 0,23, nevím jestli je vhodný ještě míň.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:08® timbab
-
Dominika> Na co chytáš?(nástraha)
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:06® Jak.novi
-
Dominika> Na kapra zbytečně velký. Běžně používám desítky, ovšem v kombinaci s tenčím vlascem a měkčím prutem. Ovšem na kapra jsou zde jiní odborníci, já kapra nerad.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:03@ Dominika
-
Jak.novi> No pak je to nejpíš 1/0, ale pravda je, že v tomhla mám fakt guláš
Ten háček je velký přibližně 2 cm.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 23:00® Jak.novi
-
Dominika> A jakou má prut vrhací zátěž? A velice často se vyplatí si pohrávat s návazcem (v tomto případě bych prodlužoval, nebo použil tenčí, aby to ryba násavala důvěřivěji). A vlasec 0,26 se mi zdá zbytečně moc.
Tento příspěvek byl editován 29.7.2010 23:00:56 uživatelem Jak.novi. - Čtvrtek 29. července 2010 ve 22:58® Jak.novi
-
Dominika> Neznám číslování 0,10.
S jedničkou to může být 10,1,1/0, nebo extrémní 10/0. Velikostně od nejmenšího po největší to jde takhle:
10-nejmenší z řady, která začíná jedničkou
1
1/0
10/0-největší z řady, která začíná jedničkou
Ale v problém je v tom, že každej výrobce to značí jinak a hodně lidí v tom má guláš. Ale pokaždé bys měla rozeznat jedničku od desítky.
Tento příspěvek byl editován 29.7.2010 22:58:26 uživatelem Jak.novi. - Čtvrtek 29. července 2010 ve 22:48@ Dominika
-
Dominika> Musím ještě dodat, že vytáhnout menší kapry (30–42 i 46 cm) mí problém nedělá. Vetšinou se mi zdá, že když po záběru cítím, že by to mohlo být něco většího, tak to „zdrhne“.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 22:43@ Dominika
-
Prut 3,30m, vlasec 0,26mm, u háčků nevím jak je to s číslováním – na sáčku bylo myslím 1 nebo 10 (možná je to 0,10???).
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 21:56® osprey
-
Dominika> Zmenšit háček, prodloužit o chlup návazec, použít měkčí prut?
Ono je těžko říct – nevím na jakou sestavu a s jakým náčiním chytáš.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 21:45@ Dominika
-
Dobrý den všichni, ráda bych Vás poprosila o radu. Jsem rybářka začátečnice (rybařím první rok), chytám na položenou, především kapry. Dost často se mi však stává, že po záběru a zaseknutí se mi ryba „ztratí“. Prostě po záseku a 20–30s navíjení se „pustí“ z háčku. Vím, že nepoužívám ty nejlapší výrazy, ale doufám, že víte co myslím. Nevím co dělám špatně, ale ráda se poučím. Proto budu ráda, pokud mi někdo poradí. Předem moc děkuju. Dominika