Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 29. července 2010 v 19:41® Petas
Petas

zadar> Ahoj, prosím tě někam jsem si založil Tvůj recept na koule ze psích granulí a nemůžu ho najít. Vím že jsi ho sem někam dával, ale jak hledám, tak hledám nikde nevidím.

Tento příspěvek byl editován 29.7.2010 19:42:28 uživatelem Petas.
Čtvrtek 29. července 2010 v 18:36® nutrip
nutrip

ahoj, můžete se podělit o to nač chytat v tomto období, počasí na zabahněném dně?

Pondělí 26. července 2010 v 19:35profil byl smazán

lacika3000> Na zabahněné dno je nejlepší.

Pondělí 26. července 2010 v 17:05® lacika3000
lacika3000

Chcel by som sa opýtať, že či je helikoptérová montáž vhodná do veľmi zabahneného dna. dakujem :-D

Pondělí 26. července 2010 v 15:54® Knot
Knot

zdravim vsechny,chtel sem se zeptat jestli ma nekdo zkušenosti s chytaním na Pilské nádrži (sazava 19)?Chystam se tam s přítelkyni na tydeni dovolenou a nejspis budem v campu pod stanem tak by me zajimalo jak se to ma s chytanim ryb okolo campu.diky za odpovedi

Neděle 25. července 2010 v 19:08® nutrip
nutrip

nějakej zajímavej soukromej revír v okolí Brna (Ostrov u Macochy znám)

Neděle 25. července 2010 v 16:58® timbab
timbab

nutrip> Není za co :1

Neděle 25. července 2010 v 16:56® nutrip
nutrip

timbab> super díky za radu

Neděle 25. července 2010 v 16:50® timbab
timbab

nutrip> Já kaprařině moc nedám.měl jsem okumy a vlasec awa-shima 0,25.Už nevím jak se přesně jmenuje,musel bych najít prázný cívky jestli je ještě mám.

Neděle 25. července 2010 v 16:45® nutrip
nutrip

timbab> super a díky Ty máš jaký? a vlasec používáš jaký?

Neděle 25. července 2010 v 16:43® timbab
timbab

nutrip> Přesně tak.Myslím že něco mezi4: 1 až 5: 1 je akorát.

Neděle 25. července 2010 v 16:40® nutrip
nutrip

timbab> na kaprařinu by tedy neměl být zase vysoký převodový poměr – aby nebyl naviják moc jemný – spíše masívnější – je to tak asi že.

Neděle 25. července 2010 v 16:37® timbab
timbab

nutrip> Na ložiska bych nekoukal.To čím víc tím lépe podle mě neplatí.Převodový poměr je vlastně počet otočení rotoru na jednu otáčku kličky-takže čím vyšší tím jemnější ozubení.Řekl bych že za tu cenu je dobrej ale třeba má někdo jinej názor.:-|

Neděle 25. července 2010 v 16:33® nutrip
nutrip

timbab> no já mám nyní krásný ale plastové tělo a při zdolávání se celý kroutí, naříká atd. totální nespokojenost – a to mě doporučil známej, že je dobrý. konečně si chci užít boj s rybou. počet ložisek (čím více tím lépe i pro kaprařinu?).A pře­vodový poměr má vliv na co – pokud to víš tedy. Každopádně dle Tvého je ten co jsi poslal dobrý?

Neděle 25. července 2010 v 16:26® timbab
timbab

nutrip> Tohle má známej a vypadaj celkem slušně,zatím neměl problém. http://www.rsp-fishing.cz/…ss-tf-6007-r

Neděle 25. července 2010 v 16:16® nutrip
nutrip

Ahoj, byl by někdo tak hodný a doporučil mě nějaké dobré navijáky? Nechci zbytečně utratit finance a nemít doporučení a zkušenosti. Nejsem náročný ale nechci plasťák – nejvíce lovím kapry – chtěl bych nějaký mohutnější. Díky za rady či doporučení

Neděle 25. července 2010 ve 14:20® osprey
osprey

asakra> Stačí se držet na hraně, silnější vlasec, šokovku z pletenky a rychle ho páčit na volnou vodu.

Takové to vytrhávání oken a zdolávačky, při kterých se nakonec buď urve ryba nebo vymydlí ar listí, to opravdu není košer.

Neděle 25. července 2010 v 5:43® asakra

osprey> jsou to dost široká pole,60–70 metrů daleko,takže asi fakt problém.

také nerad ryby ztrácím a trápím,tak zůstanu s nástrahou pár metrů od těch polí.

Sobota 24. července 2010 ve 23:59® osprey
osprey

asakra> Jde o to kolik stulíků, na jak velkou vzdálenost, jak velké ryby.

Každopádně problém to je. Možná bych do sestavy zařadil šokový návazec z pletenky, ta je schopná ty listy prořezat. Ale i tak bych lovil někde na okraji toho pole s možností vytažení ryby na volnou vodu.

Nerad ryby ztrácím (a tomu se tu zcela vyhnout nedá) a nerad ničím věci kolem sebe (pletenka ty listy řeže jak kosa).

Sobota 24. července 2010 v 18:31® asakra

zdravim.nedávno jsem byl na revíru kde se hojně vyskytují stulíky.máte někdo zkušenosti s lovem přímo ve stulících. nechtěl jsem to zkoušet,bál jsem se možných komplikací.

Čtvrtek 22. července 2010 v 16:39® ŠVED
ŠVED

Dík za info. dám vědět jak jsme uspěli. Zdarec

Čtvrtek 22. července 2010 ve 14:37® Noodling
Noodling

ŠVED> Ahoj, podívej se na www.screamingdelkims.com Tam najdeš informace o nejlepších revírech. Podle mě je nejlepší lokalitou Härlanda, kde se chytají i krásní kapři přes 15 kg.

foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img36173.jpg
Středa 21. července 2010 ve 22:25® osprey
osprey

ŠVED> Ale ve Švédsku kapři moc nejsou (na většina vod vůbec). Tam je lín, plotice, cejn a jesen.

Jestli vám je tam někde nenasypali, tak to se možná načekáte, než nějakej přijde. :-)

Středa 21. července 2010 v 19:24® ŠVED
ŠVED

Zdravím všechny rybáře. Momentalně jsem ve švedsku. Je to tu suoer rybařina. Ale zatím bez ůspěchu ne kapra.Poradí někdo dobrý revír? Zatím jsme uspěli jen ne dravcích. Moc dík

Pondělí 19. července 2010 v 16:59® vašek
vašek

Ahoj chci jet v pátek na Hněvkovice ale z minulého roku vím že se tam dost rozrůstají závory u vjezdů k vodě porad te nějaký flek kde se dostanu k vodě a můžu tam i bivakovat. Dík a ať vám koušou

Pondělí 19. července 2010 v 16:58® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Ona ta kaprařina není jediná, kde to moc nežije. Podobně na tom je, ba i hůř plavaná. :-(

Tento příspěvek byl editován 19.7.2010 16:58:58 uživatelem Jak.novi.
Neděle 18. července 2010 ve 23:10® wallys
wallys

Ahoj chalpi ..prodávám 380 Lavexku tak kdyby měl někdo zájem tak bližší info v bazaru :-)

Neděle 18. července 2010 v 19:47® osprey
osprey

Dobrá, zkusím něco spáchat a pak se tu pochlubím. Ale opravdu až v tom srpnu.

A díky za reakce.

Neděle 18. července 2010 v 19:02® Klon
Klon

vše zřejmě zodpovězeno:-) Souhlasím s tou brusinkou.Letos mi brusikna nachytala dost ryb a na srpen bych jí mixnul s něčím masovým.Brusinka není špatná ani s černým pepřem…Co se týče Ritchwordu tak je to boilies opravdu na krátkodobé chytání.Dělají i velikost 10mm,kde můžeš použít 2 kuličky za sebou a dobře na to berou…

Neděle 18. července 2010 v 17:25profil byl smazán

osprey> S krmením bych to viděl tak první den kilo, druhý den půl kila, třetí den jenom několik kuliček a potom chytat, před chytáním tak 20 kuliček a po každé rybě přikrmovat tak po 10 až 20 kuličkách. Ze začátku raději menší velikost. Hlavně tam kapři musí být, tento boiles není moc selektivní, chytají se na to kapři všech velikostí, ale většinou pokud to alepoň trochu jde, tak se zachytá.