Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.834 příspěvků, z toho 10834 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 21:43@ Dominika
-
Prut 3,30m, vlasec 0,26mm, u háčků nevím jak je to s číslováním – na sáčku bylo myslím 1 nebo 10 (možná je to 0,10???).
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 20:56® osprey
-
Dominika> Zmenšit háček, prodloužit o chlup návazec, použít měkčí prut?
Ono je těžko říct – nevím na jakou sestavu a s jakým náčiním chytáš.
- Čtvrtek 29. července 2010 ve 20:45@ Dominika
-
Dobrý den všichni, ráda bych Vás poprosila o radu. Jsem rybářka začátečnice (rybařím první rok), chytám na položenou, především kapry. Dost často se mi však stává, že po záběru a zaseknutí se mi ryba „ztratí“. Prostě po záseku a 20–30s navíjení se „pustí“ z háčku. Vím, že nepoužívám ty nejlapší výrazy, ale doufám, že víte co myslím. Nevím co dělám špatně, ale ráda se poučím. Proto budu ráda, pokud mi někdo poradí. Předem moc děkuju. Dominika
- Čtvrtek 29. července 2010 v 18:41® Petas
-
zadar> Ahoj, prosím tě někam jsem si založil Tvůj recept na koule ze psích granulí a nemůžu ho najít. Vím že jsi ho sem někam dával, ale jak hledám, tak hledám nikde nevidím.
Tento příspěvek byl editován 29.7.2010 19:42:28 uživatelem Petas. - Čtvrtek 29. července 2010 v 17:36® nutrip
-
ahoj, můžete se podělit o to nač chytat v tomto období, počasí na zabahněném dně?
- Pondělí 26. července 2010 v 18:35profil byl smazán
-
lacika3000> Na zabahněné dno je nejlepší.
- Pondělí 26. července 2010 v 16:05® lacika3000
-
Chcel by som sa opýtať, že či je helikoptérová montáž vhodná do veľmi zabahneného dna. dakujem

- Pondělí 26. července 2010 ve 14:54® Knot
-
zdravim vsechny,chtel sem se zeptat jestli ma nekdo zkušenosti s chytaním na Pilské nádrži (sazava 19)?Chystam se tam s přítelkyni na tydeni dovolenou a nejspis budem v campu pod stanem tak by me zajimalo jak se to ma s chytanim ryb okolo campu.diky za odpovedi
- Neděle 25. července 2010 v 18:08® nutrip
-
nějakej zajímavej soukromej revír v okolí Brna (Ostrov u Macochy znám)
- Neděle 25. července 2010 v 15:58® timbab
-
nutrip> Není za co :1
- Neděle 25. července 2010 v 15:56® nutrip
-
timbab> super díky za radu
- Neděle 25. července 2010 v 15:50® timbab
-
nutrip> Já kaprařině moc nedám.měl jsem okumy a vlasec awa-shima 0,25.Už nevím jak se přesně jmenuje,musel bych najít prázný cívky jestli je ještě mám.
- Neděle 25. července 2010 v 15:45® nutrip
-
timbab> super a díky Ty máš jaký? a vlasec používáš jaký?
- Neděle 25. července 2010 v 15:43® timbab
-
nutrip> Přesně tak.Myslím že něco mezi4: 1 až 5: 1 je akorát.
- Neděle 25. července 2010 v 15:40® nutrip
-
timbab> na kaprařinu by tedy neměl být zase vysoký převodový poměr – aby nebyl naviják moc jemný – spíše masívnější – je to tak asi že.
- Neděle 25. července 2010 v 15:37® timbab
-
nutrip> Na ložiska bych nekoukal.To čím víc tím lépe podle mě neplatí.Převodový poměr je vlastně počet otočení rotoru na jednu otáčku kličky-takže čím vyšší tím jemnější ozubení.Řekl bych že za tu cenu je dobrej ale třeba má někdo jinej názor.

- Neděle 25. července 2010 v 15:33® nutrip
-
timbab> no já mám nyní krásný ale plastové tělo a při zdolávání se celý kroutí, naříká atd. totální nespokojenost – a to mě doporučil známej, že je dobrý. konečně si chci užít boj s rybou. počet ložisek (čím více tím lépe i pro kaprařinu?).A převodový poměr má vliv na co – pokud to víš tedy. Každopádně dle Tvého je ten co jsi poslal dobrý?
- Neděle 25. července 2010 v 15:26® timbab
-
nutrip> Tohle má známej a vypadaj celkem slušně,zatím neměl problém. http://www.rsp-fishing.cz/…ss-tf-6007-r
- Neděle 25. července 2010 v 15:16® nutrip
-
Ahoj, byl by někdo tak hodný a doporučil mě nějaké dobré navijáky? Nechci zbytečně utratit finance a nemít doporučení a zkušenosti. Nejsem náročný ale nechci plasťák – nejvíce lovím kapry – chtěl bych nějaký mohutnější. Díky za rady či doporučení
- Neděle 25. července 2010 ve 13:20® osprey
-
asakra> Stačí se držet na hraně, silnější vlasec, šokovku z pletenky a rychle ho páčit na volnou vodu.
Takové to vytrhávání oken a zdolávačky, při kterých se nakonec buď urve ryba nebo vymydlí ar listí, to opravdu není košer.
- Neděle 25. července 2010 ve 4:43® asakra
-
osprey> jsou to dost široká pole,60–70 metrů daleko,takže asi fakt problém.
také nerad ryby ztrácím a trápím,tak zůstanu s nástrahou pár metrů od těch polí.
- Sobota 24. července 2010 ve 22:59® osprey
-
asakra> Jde o to kolik stulíků, na jak velkou vzdálenost, jak velké ryby.
Každopádně problém to je. Možná bych do sestavy zařadil šokový návazec z pletenky, ta je schopná ty listy prořezat. Ale i tak bych lovil někde na okraji toho pole s možností vytažení ryby na volnou vodu.
Nerad ryby ztrácím (a tomu se tu zcela vyhnout nedá) a nerad ničím věci kolem sebe (pletenka ty listy řeže jak kosa).
- Sobota 24. července 2010 v 17:31® asakra
-
zdravim.nedávno jsem byl na revíru kde se hojně vyskytují stulíky.máte někdo zkušenosti s lovem přímo ve stulících. nechtěl jsem to zkoušet,bál jsem se možných komplikací.
- Čtvrtek 22. července 2010 v 15:39® ŠVED
-
Dík za info. dám vědět jak jsme uspěli. Zdarec
- Čtvrtek 22. července 2010 ve 13:37® Noodling
-
ŠVED> Ahoj, podívej se na www.screamingdelkims.com Tam najdeš informace o nejlepších revírech. Podle mě je nejlepší lokalitou Härlanda, kde se chytají i krásní kapři přes 15 kg.

- Středa 21. července 2010 ve 21:25® osprey
-
ŠVED> Ale ve Švédsku kapři moc nejsou (na většina vod vůbec). Tam je lín, plotice, cejn a jesen.
Jestli vám je tam někde nenasypali, tak to se možná načekáte, než nějakej přijde.

- Středa 21. července 2010 v 18:24® ŠVED
-
Zdravím všechny rybáře. Momentalně jsem ve švedsku. Je to tu suoer rybařina. Ale zatím bez ůspěchu ne kapra.Poradí někdo dobrý revír? Zatím jsme uspěli jen ne dravcích. Moc dík
- Pondělí 19. července 2010 v 15:59® vašek
-
Ahoj chci jet v pátek na Hněvkovice ale z minulého roku vím že se tam dost rozrůstají závory u vjezdů k vodě porad te nějaký flek kde se dostanu k vodě a můžu tam i bivakovat. Dík a ať vám koušou
- Pondělí 19. července 2010 v 15:58® Jak.novi
-
osprey> Ona ta kaprařina není jediná, kde to moc nežije. Podobně na tom je, ba i hůř plavaná.
Tento příspěvek byl editován 19.7.2010 16:58:58 uživatelem Jak.novi.
- Neděle 18. července 2010 ve 22:10® wallys
-
Ahoj chalpi ..prodávám 380 Lavexku tak kdyby měl někdo zájem tak bližší info v bazaru