Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 18. července 2010 v 17:16profil byl smazán

osprey> Ano, ty granule, ten trus můžeš vynechat, směs použít jako základ a různě upravovat, esence, oleje, játra, perníkové koření a tak podobně. Já v podstatě roky nechytám na nic jiného.

Neděle 18. července 2010 v 16:25® osprey
osprey

zadar> Očekávám ryby kolem 60 cm. Větší kusy jsou u nás ojedinělé – v případě větší krmné kampaně přijde tak jeden.

Ten levný recept – myslíš ty rozemleté granule?

Jinak viděl bych to až na srpen – právě jsem přišel o rozkrmený flek – průtok v místě se zdesateronásobil a bylo to letní stanoviště v proudu. Ty ryby odtud vypadnou. Škoda ranního vstávání…

Neděle 18. července 2010 ve 13:07profil byl smazán

osprey> Jestli mohu, také jsem si s feederem a boiles pohrával a musím říci, že je to úplně jedno jestli máš prut takový nebo takový, tady chytá hlavně montáž. Nevím jestli jsi viděl nějaké závběry snímané podvodní kamerou, tam je to taková rychlost, když to kapr nasaje, že se na to reagovat nedá. Jinak co se týká kuliček na malou řeku v létě, tak bych zkusil směs z rybích mouček, řepky, trochy šrotu, pšeničných klíčků kvůli pojivosti a aroma buď žádné, nebo česnekový prášek a nebo nějaké ovocné, třeba brusinka, nebo jahoda, ale vždy v kombinaci ze smradlavou směsí.Dobře fungující směs jsem sem před lety dával, je to za pár korun a chytá to dobře. Velikost bych volil tak univerzál 18 mm ale měl bych v záloze i nějaké malé kuličky, letos se mi několik mých největších kaprů povedlo na kuličky o průměru 14 mm.

Tento příspěvek byl editován 18.7.2010 13:12:00 uživatelem .
Neděle 18. července 2010 v 9:47® horda
horda

osprey> dřív jsem taky s feedrem kaproval, používal jsem pevnou montáž s olovem přes karabinku v trojcestnym obratlíku, všechny záběry byli alá prut do vody, super adrenalin :-)

K boiliesu záleží co chceš a kolik jsi ochoten do toho investovat, dobré hotovky dělá Dynamite baits zde bych sáhl po squid octopus (průměry dělaj 15 a 20mm), dobrý hotovky sou i Ritchword, ale ty už nejsou na žádný dlouhý předkrmování, čím dý chytáš a krmš tím míň záběrů na ně. Další alternativou by bylo mražené boilie, ale zde je to taky o tom co jsi ochoten do toho dát, každej z českejch výrobců má směsi dražší (snad i kvalitnější) a směsy méně nákladné.

Sobota 17. července 2010 ve 23:11® osprey
osprey

Klon> Já bych zrovna poradit potřeboval. Sbírám materiál na články na zimu a chci věnovat chvilku boiliesu na feederových prutech. Tak asi 14 mm kuličky.

Speciálně mě zajímá, jestli dokážu vytěžit nějaké záběry navíc krom zjevných jízd.

Kdysi už jsem se s kaprařem srovnával, ale pobil mě hrozně. Udělal jsem spoustu chyb. Ale chybama se člověk učí.

Takže by mě zajímalo, na jaké bázi a jak ochucené boilies na srpnovou menší řeku.

Uvažuju o nějaké rybině a zkusil bych ji i s nějakou ovocnou příchutí.

Sobota 17. července 2010 ve 20:04® FISH HUNTER

Petrův Zdar všem!! Ahoj kluci nevíte jak jdou ryby na orlíku a jestli tam nekvete voda??Chystám se tam příští týden na rybačku…Díky…

Sobota 17. července 2010 v 16:43® Klon
Klon

osprey> Souhlasím s tebou že to je složité.Pokaždé když se juknu na internet,tak se kouknu hned na chytej,ale " kaprařina " je většinou bez příspěvku…

Chtělo by to oživit a ačkoliv rád poradím,tak když není otázka není odpověd,a tím ani o čem diskutovat..Bo­hužel…

Pátek 16. července 2010 v 18:09® Maty8
Maty8

dneska na Bašce a do 10 min. jsem tahal kapra mel jenom 42 ale uspokojil

Pátek 16. července 2010 v 15:48® osprey
osprey

horda> Taky vláčím, ale oni jsou v těch proudech jen v létě a vždycky se tam vyselektujou takoví ti štíhlí démonicky bojující šupináči. Tahat to z vody, to je ukrutnej mazec.

Ale ubývá jich. Jako všeho, co za něco stojí.

Pátek 16. července 2010 v 15:46® horda
horda

osprey> jasný, v zimě je na forech více narváno Budu přát odně štěstí v proudu, já se ted' věnuju víc vláčce než kaprařině, ale za tejden razím na týden k vodě

Pátek 16. července 2010 v 15:39® osprey
osprey

horda> To máš těžké, já to tu pozoruju z pozice redaktora rok. Některé věci se pomalu rozjíždějí, ale fakt to chce čas.

Trochu jsme zaspali.

Chvíli se to tu snažili postrkovat kolegové Klon, zadar a imothep, ale je to málo. Chtělo by to nějaké stabilní jádro. V přívlači už víceméně existuje, ve feederu je naděje, že bude a tak dál. Trošku vkládám naděje do zimy.

Sám teď zmožen vláčkou sypu do řeky už tři dny kukuřici a zítra se půjdu podívat, jestli do proudů vyjeli nějací kapři. Půjčil jsem si jeden zajímavý feeder a chci ho vidět ohnutý do pravého úhlu. :-)

Pátek 16. července 2010 v 15:29® horda
horda

Ale trošinku to tu oživím, třeba se někdo chytne :-)

foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img36009.jpg
Pátek 16. července 2010 v 15:27® horda
horda

osprey> jj, jako je tu potenciál který není využit, na mrku to sice žije více, ale po umožnění soukromých diskuzí to tam šlo do kytek..

Pátek 16. července 2010 v 15:16® osprey
osprey

horda> Narváno tu nemáme, tohle změnit bude na delší dobu.

A kaprařina je problém. Krom jiného je to tím, že nejsem kaprař. Nemůžu tuhle sekci ničím podpořit. Bobky, kulometná hnízda, bivaky apod. nejsou můj svět.:-)) Had i ostatní adminové jsou na tom podobně. Pořád to tu čeká na pár osobností, které tuhle rubriku oživí, ale asi se nedočkáme…

Pátek 16. července 2010 v 15:06® horda
horda

jj, asi sou všeci na rybách, ale ono je i tak na chytej celkově mrtvo :-((

Pátek 16. července 2010 v 10:37® macek2
macek2

je tady nějak mrtvo,copak jste všichni na rybách?

Čtvrtek 15. července 2010 v 9:51® Klon
Klon

imothep> Nic proti,ryby to jsou hezké,ale toto je doopravdy jen reklama na ono boilies. Tím že si zde děláš takovoudle reklamu,svědčí jen o tom že tento výrobek je bud málo znám nebo není tak dobrý…

Nechci tě nějak urazit to vžádném případě.Dnes je všechno o penětích,ale uvědom si že na tomto fóru jsou lidé kteří si radí a pomáhají.Zkušenější si dělaji vlastní boilies,a začátečníci se zase od nás dozvědí drahocené informace.Takže asi těžko ovlivníš někoho reklamou právě zde…

Jaká je má odpověd??, Možná s tím někdo nebude souhlasit,ale rybě je jedno jestli sežere boilies od toho nebo onoho výrobce…Ryba když žere,tak vše. A včem je háček???

Háček je v tom že každý vyrobce svoje boilies než dá do prodeje,tak testuje.Testuje ho několik měsíců a pak vyjde reklama jako prase,že ono boilies chytá kapry na 25 kg,ale PROČ??? protože to je jen o krmné kampaní,oni krmí a krmí a čekají třeba i měsíc na takového kapra.Takže ve finále zákazník ovlivněný touto reklamou si zakoupí dejme tomu 5 kilo tohoto biolies ale už si neuvědomuje,že to boilies nemusí fungovat na té nebo oné vodě.Záleží na teplotě rozpadu apod…

Tedy abych to zkrátil,me zkušeností jsou takové,že více záleží na krmení než na somotném boiliesu…Když si dokážeš ryby stahnout na krmné místo( což se ti podaří skoro vždy,když seš na rybach aspon na 2 a více dnů),tak je jedno co hodíš za kouli a ryba to stejně sežere.Čím krmím,stará ,známá,vděčná kukuřice.

Ostatní věci typu jako: Bereto na to,chytil jsem rybu 20+ na toto,nebo toto boilies je novinka roku,protože se rozpouští postupně a uvolnůje atraktory apod.To vše jen rybu přiláka,ale nechytá,to ovlivnujě spousta dalších aspektů…

Tento příspěvek byl editován 15.7.2010 09:53:58 uživatelem Klon.
Středa 14. července 2010 v 9:05® Tadek

ahoj, nevíte jak jdou ryby na přehradě Trnávka?? Chystám se tam na víkend tak by se mi hodilo nějaké info.

Úterý 13. července 2010 v 10:26profil byl smazán

šuflikant> Musím docela souhlasit. Ať to prubne na obyčejné svazovce a uvidí se. Tady to už je docela slušná reklama.

Pondělí 12. července 2010 ve 22:32® šuflikant

imothep> trápna reklama kterou si děláš na soukromáčich.tam zachytaji každé bobky nemyslíš?

Pondělí 12. července 2010 ve 21:56® buldozer

:D

Tento příspěvek byl editován 12.7.2010 22:01:19 uživatelem buldozer.
Sobota 10. července 2010 ve 12:15® imothep
imothep
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35883.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35884.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35885.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35886.jpg
Sobota 10. července 2010 ve 12:14® imothep
imothep
foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35879.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35880.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35881.jpg
Sobota 10. července 2010 ve 12:09® imothep
imothep
foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35875.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35876.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35877.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35878.jpg
Sobota 10. července 2010 ve 12:06® imothep
imothep

ZDAVÍ PÁNOVÉ DLOUHO JSEM TADY NEBYL JSEM POŘÁD NA RYBÁCH TAK JAK TO JDE ZDE MALÁ OCHUTNÁVKA NA VÝROBKY I.M.O.T.H.E.P. BAITS MRKNĚTE LETOS NÁM TO JEZÍ PARÁDNĚ A CO VY JAK SE DAŘÍ

foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35871.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35872.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35873.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img35874.jpg
Sobota 10. července 2010 ve 12:03® imothep
imothep

ZDAVÍ PÁNOVÉ DLOUHO JSEM TADY NEBYL JSEM POŘÁD NA RYBÁCH TAK JAK TO JDE ZDE MALÁ OCHUTNÁVKA NA VÝROBKY I.M.O.T.H.E.P. BAITS MRKNĚTE LETOS NÁM TO JEZÍ PARÁDNĚ A CO VY JAK SE DAŘÍ

Pátek 9. července 2010 v 16:21profil byl smazán

zadar> Kde na Labi si byl jestli se můžu zeptat?Odpověz na SZ;)

Pátek 9. července 2010 v 15:34profil byl smazán

Tak hlásím návrat z Labe, výsledek byl nevalný. Několik malých kapříků. Hrozné horko, ryby byly netečné ke všem nástrahám.

Středa 7. července 2010 v 10:50® Mega-Fish
Mega-Fish

mám dotaz k výrobkům mikrop jakous směs použít ted na léto na řeku(bahnité dno) a pískovny ,a jakou esenci a jakým tokýtíma potravama to potom prolejvat(dipovat)

Sobota 3. července 2010 v 8:32profil byl smazán

Zítra ráno odjíždím zpět na L´Ebre, takže jsem se s vámi přišel rozloučit. Mějte se tu fajn,hlavně ať vám vydrží počasí a hodně pěkných úlovků. Průběžně se jednou za čas ukáži na netu, ale budu v kontaktu s Davidem (HAD), takže výsledky dám vědět. Všem krásné léto. Romeo