Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 1. června 2010 v 17:42profil byl smazán

majkyss> Pokud chytáš na řece a je velký proud, tak když jsou pruty špičkou nahoru, opírá se do vlasce méně vody, nachytá se na vlasec méně bordelu. Při tomto způsobu je opravdu nutný pořádný stojan a ještě je dobré ho přitlouct k zemi. Pokud voda moc netáhne, tak to není nutné, ale já tímto způsobem na řece chytám skoro pořád. Při záběru je to docela rána do prutu a ten se pěkně ohne.

Úterý 1. června 2010 v 17:09® majkyss
majkyss

zadar> Při jaké příležitosti je nutno mít pruty špičkou vzhůru?To je na řece nutné?

Tento příspěvek byl editován 1.6.2010 17:11:00 uživatelem majkyss.
Úterý 1. června 2010 v 16:59® majkyss
majkyss

jo a taky mám moje první foto.To je naše Liberecká přehrada.

foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img34666.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img34667.jpg
Úterý 1. června 2010 v 16:45® majkyss
majkyss

Další dotaz.Omlouvám se, začínám, tak otravuju.Včera mi tu jeden kolega řekl, že na Labe s děličkama na těžko není moc in,že je lepší Feedr.Prý je vlasec pořád natažený a tím policajt neustále nahoře.Jak je to tedy?Dá se na řece lapat na policajta?Poradí někdo jak?Dříve přeci feedr neměl nikdo a chytalo se na řece!Dík Marek

Úterý 1. června 2010 v 10:24profil byl smazán

Ještě k tomu stojanu, já vlastním 2 a ještě k tomu vidličky. Pokud se chytá na stojaté vodě kde se dají zapíchnout vidličky, tak jsou naprosto dostačující. Tam kde je tvrdý břeh a jdu pouze na odpoledne, používám takový obyčejný stojánek za pár stovek, je velice skladný, lehký a rychle postavený. Pokud jedu na víc dní, beru si trojnožku vlastní výroby, kde mám pruty pěkně vysoko a stojan je stabilní, ale v pohodě by se dal použít i ten obyčejnej, ale pokud se jede na větší řeku a je nutno mít pruty špičkou vzhůru je nutností pevný a stabilní stojan, který je ještě dobré přitlouci k zemi. Kolik má noh je podle mě jedno, hlavně musí být pevný.

foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img34645.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img34646.jpg
Úterý 1. června 2010 v 9:49® osprey
osprey

Switzerland> Od toho vymysleli boilies, aby se od návnady odseparovaly malé ryby. Myslím, že tvrdší koule o průměru 24 mm nebo i víc budou pro tu chamraď problém.

Pelety ne, ty dokázali cejni a podoustve cucat tak dlouho až ryba kolem 30 – 35 cm šlukla zbytek původního válečku o průměru 20 mm.

A pokud jde o štiky – velká umělá nástraha to jistí. I když jestli je tam hodně MALÝCH rybek, je možné, že místní zubaté budou preferovat tuhle velikost. Už jsem to zažil.

Úterý 1. června 2010 v 7:24® majkyss
majkyss

mám dotaz je možné chytit kapra na zatopeném lomu kde je terasov.teren u prostřed vody kde je hloubka 80m.Jak? Na těžko?Nebo jen při krajích kde je menší hloubka?

Úterý 1. června 2010 v 0:45® Switzerland

Ahoj Pratele…mam jeden dotaz-rybnik…velike kapri,obrovske,sti­ky-a miliony malejch rybicek ktere vse sezerou nez na to skoci nejakej Kapr.Uz nevim co mam delat…na co chytat…jeste k tomu se jedna o Rybnik kterej je tak 50 na 60 metru velikej a proteka tak cistej potok ze je to pitna voda.Je to ve Svycarsku na 700 metrech.Kdo me poradi jak na to.Diky uz predem…zdravim Vas vsechny do Ceska…

Pondělí 31. května 2010 ve 22:38® majkyss
majkyss

hehe sorry poprosim

Pondělí 31. května 2010 v 19:34® sus1

majkyss> Prosimtě, moc ho ,,nepoprs'',aby jsme tu pak s nim vydrželi.:-))

Pondělí 31. května 2010 v 19:11® majkyss
majkyss

ok tak díky za rady a určitě tě časem poprsím o další!

Pondělí 31. května 2010 v 18:29® osprey
osprey

majkyss> Proboha, nikdy nedělej, co dělá každej. Dělej to, co potřebuješ, aby tě rybařina bavila a aby sis zachytal. Kapr (předpokládám, že ti o něj jde) se nechá chytat spoustou způsobů – na položenou (klasicky s čihátky, na boilies s pruty ve stojanu, na feeder), na plavanou, z hladiny (třeba na kůrku) a dokonce i muškařením nebo v extrému i přívlačí (já jich zatím uvláčel šest).

A takový styl lovu, kdy se naučíš znát menší vodu, pochopíš kam kapři vyjíždějí, lehce tam nakrmíš a zasedneš s jedním prutem (a jednou vidličkou) je dost super rybařina.

K takovému tomu vysedávání v bivaku u tripodu se dostaneš časem, až ti půjde fakt o velké ryby. Zatím jsem někde četl, že si dáváš za cíl něco kolem padesátky a to je ryba, kterou ulovíš všemi způsoby.

Pondělí 31. května 2010 v 18:08® majkyss
majkyss

peněz je dost jen abych nekupoval něco co nebudu potřebovat.Každej ma stojan a hlasič tak jsem myslel že to potřebuju taky.

Pondělí 31. května 2010 v 17:26® osprey
osprey

majkyss> Na druhou stranu profi kaprař by určitě stojan vyžadoval. Má to jisté výhody.

Ale pokud vím, ty začínáš a potřebuješ určitě utrácet peníze jinde.

Pondělí 31. května 2010 v 17:18® majkyss
majkyss

Supr tak ušetřím a budu používat vidličky!:)Díky

Pondělí 31. května 2010 ve 12:34® osprey
osprey

majkyss> Nikdy jsem stojan na pruty nevlastnil – opravdu se nechá spousta situací pokrýt vidličkami a jsi mobilnější. On totiž stojan ryby nechytá…

Je fakt, že dneska lidi na mobilitu kašlou, krámy vozí k vodě pomalu károu a potřebují mít auto za zadkem.

Vídám lidi s tripody i čtyřnohými stojany a spíš bych řekl, že je to otázka kvality toho produktu jako takového než počtu těch nožiček. Teoreticky jsou 4 nohy víc:-)

Pondělí 31. května 2010 v 11:51® imothep
imothep

majkyss> ahoj kolego já za sebe ti můžu doporučit tripod mám nerezový a zatím mne nesklamal a kolega co jezdíme spolu tak zase nadá dopustit na stjan ze 4.nohama všechno je podle vkusu co se ti líbí a ještě jedna skušenost pokud jedu na vodu kde vím že se dají zapíchnot vidličky tak si začínám brát vidle můžeš si je postavit upně jak chceš to ze stojanem mnohdy nejde

foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img34625.jpg
Pondělí 31. května 2010 v 11:46® imothep
imothep

majkyss> ahoj kolego já za sebe ti můžu doporučit tripod mám nerezový a zatím mne nesklamal a kolega co jezdíme spolu tak zase nadá dopustit na stjan ze 4.nohama všechno je podle vkusu co se ti líbí a ještě jedna skušenost pokud jedu na vodu kde vím že se dají zapíchnot vidličky tak si začínám brát vidle můžeš si je postavit upně jak chceš to ze stojanem mnohdy nejde

Tento příspěvek byl editován 31.5.2010 11:47:54 uživatelem imothep.
foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img34622.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img34624.jpg
Neděle 30. května 2010 ve 22:13® majkyss
majkyss

:(

Neděle 30. května 2010 ve 22:12® majkyss
majkyss

Tak nikdo neporadí???

Neděle 30. května 2010 ve 21:33® imothep
imothep

reza19> pokud můžu poradit za sebe http://www.adosov.cz/ vřele doporučuji

Neděle 30. května 2010 v 16:57® reza19
reza19

zdravim panove muze te mi nekdo poradit nejakou soukromou vodu s kterou mate skusenost rad bych nekam vyrazil na tydení dovolenou diky

Neděle 30. května 2010 ve 14:47® majkyss
majkyss

Prosím o radu chci koupit stojan na pruty a nevím jesli se 4 nebo 3 nohama?Jaké máte zkušenosti?Dík za rady. Marek

Neděle 30. května 2010 v 11:55® Mega-Fish
Mega-Fish

Tak včera na pískovně mě zase velká ryba zajela do vázky a dlouho jsem si navýtáhl pěknýho kapra vždy to skončilo blbě holt se mám smůlu.Více z lovu

Neděle 30. května 2010 v 11:55® matx
matx

osprey. Moc díky za radu. ja vím že je docela drahý ale pracuju ve skladu a občas se něco vysype a bylo mi škoda ten mák vyhazovat a přemýšlel jsem jak to využít. Zkusím to nějak použít do nějaké směsy a dám ti vědět jak jsem dopadl. Ať berou.

Sobota 29. května 2010 ve 23:42® osprey
osprey

matx> Je to olejnina podobně jako řepka. Ale dražší, semínka jsou mrňavá, špatně se s tím zachází. Možná pomletý mák do nějakého těsta, krmítkové směsi atd.

Pokud jde o olejnatá semena, držel bych se řepky a konopí.

Sobota 29. května 2010 ve 23:33® matx
matx

Nazdárek rybáři. Chtěl bych se vás zeptat jestli už někdo slyšel,že se dá použít mák jako krmení pro ryby. Mě to říkal strýc, že to rybám pomůže při trávení, ale když jsem se ptal jiných rybářu tak nikdo nevěděl.Neslyšel o tom někdo???

Pátek 28. května 2010 ve 21:25® Patlaloš
Patlaloš

imothep> Svazovka u nás jak jinak.Většina přišla na kořeněnou oliheň v kombinaci s sea fish krab/mušle.jinak na OR-4 s fr.klobásou.

Pátek 28. května 2010 ve 12:57® imothep
imothep

Patlaloš> moc krásne ryby je to od nás nebo z venku pokud to není tajné a na co vám to šlo

Pátek 28. května 2010 v 11:57® Patlaloš
Patlaloš

Zdarec pánové jak vám to šlape.nám se docela zadařilo.

Tento příspěvek byl editován 28.5.2010 11:59:03 uživatelem Patlaloš.
foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img34479.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img34482.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img34483.jpg