Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 3. února 2010 ve 23:27® imothep
imothep

zustali jsme sami

Středa 3. února 2010 ve 23:26® osprey
osprey

imothep> Už to neřeš. Neviděls:-))

Středa 3. února 2010 ve 23:20® imothep
imothep

pokud ti ryba dam priklad 5× vezme boilie do tlamy a nepichne se tak je neco spatne a tech faktoru je spousta dlouhy navazec boilie daleko od obloucku nebo opacne a to bych moch tak psat ........ja si myslim a v tom se ujistuji ze mam vse spravne udelam si dlaňový test a pokud se mi hacek z navazcem pichne do ruky 10× z 10 tak jdu s pocitem že kapr nasaje a je tam třeba pod vodou je to uplne jine ale ja si myslim že mam vše ok kdybych patral jeste po tom jestli mi to vzal 5× a po 6 se chytil tak to uz bych radči cgodil po lese a zbiral houby

Středa 3. února 2010 ve 23:04® osprey
osprey

imothep> Víš, to je právě ten problém. Momentálně mluvíme každý o něčem jiném. Boilies směřuje k cílenému lovu velkých kaprů. Obvykle na dálku a na větších vodách.

Ale já lovím nejen kapry, často na blízko a obvykle na malých vodách. S klasickou kaprařinou to má málo společného. Zbývá jen to boilies.

Dám příklad. Stává se, že kaprař je bez záběru a flek má vysbíraný do poslední koule – krom té na háčku. Ale věř, že tu ti kapři měli v hubě mockrát. A pokud chytáš nakrátko, na feederu s dobrou montáží vidíš, jak tu kouli zvedne. Chci se tohle naučit využívat. A nemusí jít o ryby kolem 10 kg. A navíc se dá na boilies chytat spousta jiných ryb, ale není to už kaprařina.

Každopádně jsi právě zjistil, že opravdový kaprař ze mě nikdy nebude, protože se na to dívám z úplně jiného konce. Ale to je jedno.:-)

Středa 3. února 2010 ve 22:43® imothep
imothep

osprey> tady se do tebe nikdo nepusti a o tom boilie je to tak muzes mit selektivni boilie jak chces ale jak ti najedou mali kapri tak muzes delat co chces

a nepomuzou ti ani dve 30mm koule pod sebou a prijde zaber a kapr 55cm takze STOU selektivitou a nadupanyma boilisama to az tak taky neni pravda

Středa 3. února 2010 ve 22:12® osprey
osprey

imothep> V tomto případě od tebe nechci nic. Ukazuju ti svůj pohled na boilies a pokuším se tu udržet diskuzi. Čekám klidně i na chlapa, co mi řekne, že je to kravina.

Mám pocit, že se boilies využívá poněkud jednostranně, byť je to vychytané do detailu.

Středa 3. února 2010 ve 22:02® imothep
imothep

nechapu co po me chces

Středa 3. února 2010 ve 21:58® osprey
osprey

imothep> Mimochodem, letos si s boilieskoulemi chci trochu pohrát – ale s feederem. Pořád mám nedořešenou otázku, jestli s tímhle cajkem neseknu oproti kaprovým montážím pár ryb navíc.

A nejde mi o těch pár ryb navíc, ale jde mi o to, jestli to jde.

Středa 3. února 2010 ve 21:58® Tommy
Tommy

osprey> Tak to jsme na tom stejně,každý si tímto vývojem asi prošel :-)

Středa 3. února 2010 ve 21:55® osprey
osprey

imothep> No, já jí ho teda nedal…

Ale je to asi 18 let. A před 20 jsem měřil tlouště, jestli má míru, abych ho mohl sežrat. Prošel jsem dlouhým přirozeným vývojem:-))

Dneska už beru ryb málo a hlavně jsou to takové ty systematicky vysazované nepůvodní druhy (kapr a duhák). Sem tam nějaký dravec nebo potrhaná ryba, která nevypadá dobře.

Spoustu rybích druhů jsem ale nezabil už nějakých deset let.

Tento příspěvek byl editován 3.2.2010 20:55:54 uživatelem osprey.
Středa 3. února 2010 ve 21:50® imothep
imothep

kazdy zacatek je tezky chce to vydrzet ale jinak gratulace i kaprik 43 je prece krasna ryba a pokud ji da clovek zivot tak je to jeste krasnejsi

Středa 3. února 2010 ve 21:28® osprey
osprey

Já na boilie chytil prvního kapra když se to před pomalu 20 lety začalo vozit a psalo se, jaký je to zázrak. Dal jsem to sice na vlas, ale normálně pod splávek:-)) Kapřík měl 43 cm, ale byl na boilies.

Pak dlouhý roky nic a před časem jsem pochytal nějaké na feeder. Bohužel tak málo, že nějaké zkušenosti ohledně koulí nemá cenu prezentovat.

S mnou je potíž, že nevydržím hlídat pruty ve stojanu.

Středa 3. února 2010 ve 21:04® imothep
imothep

zajimave skjousel jsi neco od mikropu pokud ne tak doporucuji nechci si delat reklamu ale zan levne penize dost dobre veci skus vice najdes tady http://rybareni.vyhodnykup.cz/…i/261-mikrop jejich brusinka se jim povedla

Středa 3. února 2010 ve 20:35profil byl smazán

Tak já chytám hlavně na svoje výrobky, nedělám nic moc drahého a chytá mi to celkem dobře, chytám hlavně na smrady z rybích mouček a granulí pro kočky, jako aroma jsem používal mušli od tandemu a od nich tam lil i stejnou tekutou potravu, trochu přikrášlil belachanem a játry.

Středa 3. února 2010 ve 20:05® imothep
imothep

zdarec chlapi tak to tady na chytej trchu rozeberem tu kaprarinu zacneme jednoduse napiste sem vase nej. boilie a debata se roztocí
u mne loni kraloval lake wizard boilie na bazi jater a koreni proste supr

poslu nejaky zlomek co jsme na wizarda letos chytili

tak se ukaste i vy sem snim at mame o cem drbat

foto/diskuze/kaprarina/2010/th-img30744.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img30745.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2010/th-img30746.jpg
Středa 3. února 2010 v 17:34profil byl smazán

Minulý rok byl celkově v neuspěchu.Utekl mi i nádherný amur,ten mě vyškolil jak žádná ryba před ním.Absolutně sem nečekal,že by na jednom fleku mohli bejt takový ryby.Je vidět,že když se rybář trefí do chuti,tak se objeví čas od času pěknej kousek..Mě se bohužel zatim ty největší jenom vysmáli

Středa 3. února 2010 v 17:28profil byl smazán

zadar> Já bych ti přál aby si viděl,jak je to tady věčně obsazený v okolí.Kde se dá chytat slušně vypadá to jak na závodech každej den, ale je pravda že kapři slušně unikaj.Skusim je dokud bude zima, to tady moc rabáři nechoděj.Třeba se pak poštěstí.Je pravda že minulý rok mi utek hodně slušnej kapřík,ani sem ho neubrzdil :-)

Středa 3. února 2010 v 17:17profil byl smazán

mannice> Bydlet kousek od Labe, jako ty, tak už mám odchytané všechny největší kapry v revíru.

Středa 3. února 2010 v 16:08profil byl smazán

Jediný co bych moh zmínit,tak to že asi na tenhle rok si udělám poprvý domácí boilies.Budu se ho snažit po minimu prokrmovat,aby si na něj kapříci zvykly a pak skusim vytáhnout z naší vody nevídanej kousek :-D . Ale nic určitýho,samý pohádky:).Do teď sem vždycky krmil jen kukuřicí a že by se dařilo to se říct nedá.

Středa 3. února 2010 v 16:04profil byl smazán

Každej na svý triko,nidko nechce prozradit nic do další sezóny :-D .Já sem ke kaprařině toho moc nemám co přidat,spíš skoro vůbec nic.Jednou za rok na nějakou výpravu na týden a tim to hasne.A že by se mi zatim dařilo to říct nemůžu.Ale jestli chcete o něčem pokecat já s váma rád něco proberu a přiučim se :-)

Středa 3. února 2010 ve 14:13® nutrip
nutrip

i mě se zdá, že je to tu nějaké mrtvé – hoodně málo komunikace

Středa 3. února 2010 ve 12:54profil byl smazán

imothep> Já bych se třeba taky do nějaké debaty zapojil, ale tady to s tou kaprařinou nějak vázne. Na MRKu se to sice hádá, ale to je taky potřeba, nejde si jenom vzájemně pochlebovat, je pravda, že se někdy se to hádá o ho… ale když nechci tak se neúčastním. Na rozdíl od chytej to tam ale žije, tady to umírá. Jak tomu pomoci ale nevím.

Úterý 2. února 2010 ve 23:01® imothep
imothep

dík to potěší

Úterý 2. února 2010 ve 22:58® osprey
osprey

imothep> Jeden problém. Já té kaprařině moc nedám. Zato striktně dodržuju K-70, bo takovou rybu chytím jednou za uherský rok:-))

Právě proto, že je tady kaprařina na úbytě, jsem mluvil o té spolupráci. Jestli to tady jednou bude šlapat, může tě hřát, že jsi byl u toho, když se to rozjíždělo.

Úterý 2. února 2010 ve 22:50® imothep
imothep

napiste sem kam se letos chystate ja odjizdim 18 března na chalenge week na háromfu? uz se moc tesim pak v prvni tyden kveten 10dni na dulni propadlinu to je u nas jedna krasna ale težka voda a pak se uvidí tak se pochlubte

Úterý 2. února 2010 ve 22:44® imothep
imothep

zdrec lidi pijdte hodit rec o dobre kaprarine na mrku se to hada to je hruza

Úterý 2. února 2010 v 0:38profil byl smazán

osprey> no já sem asi takovej všestranej,rád skusim cokoliv a když si to člověk vezme,začíná se a končí u maličkostí :-) .. uvidíme třeba to an další sézonu pomůže :-)

Pondělí 1. února 2010 ve 23:55® osprey
osprey

mannice> Odléval jsem si pár olov. Kámen přivážu na vlasec jako u paternosteru. Vzácně. Měl by se po záběru utrhnout.

Kamenné zátěže si nedělám. Pokud jde o nedravé ryby, jsem feedrař – na stojáku chytám skoro vždy s krmítkem.

Ale garantuju ti, že dobře vlepený obratlík drží stejně jako zalitý do olova.

Pondělí 1. února 2010 ve 23:52profil byl smazán

osprey> já se divim,že se to nevytrhne z toho kamene..Ty si děláš takhle zátěže? nebo klasika olůvka?

Pondělí 1. února 2010 ve 23:34® osprey
osprey

mannice> Záleží do jaké díry budeš cpát ten obratlík. Když bude malá, nebude potřeba toho lepidla moc. Ale bojím se, že to bude chtít diamantový vrták. Pokud to budeš dělat bruskou, bude ta díra dost objemná. Ale mohl by pak stačit hodně obyčejný epoxid – pokud nějak omezíš jeho snahu vytékat ven.