Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 21. října 2009 v 10:45profil byl smazán

1Mara> ještě

foto/diskuze/kaprarina/2009/th-img27325.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2009/th-img27326.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2009/th-img27327.jpg
Středa 21. října 2009 v 10:43profil byl smazán

1Mara> Několik kapříků z poslední výpravy, nejsou to sice žádní trofejní kusové, ale ujdou. Svazová voda.

foto/diskuze/kaprarina/2009/th-img27322.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2009/th-img27323.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2009/th-img27324.jpg
Středa 21. října 2009 v 6:33® 1Mara
1Mara

To je plků a druhů koulí a fota nikde těch bobíků :-)) ).Tak sem něco hodtě at člověk vidí taky pořádnou rybu :-)

Úterý 20. října 2009 ve 21:25® nutrip
nutrip

cormaxx> super – kouknu na to a myslím si, že se na ten method můžu …- tedy pokud nepůjdu na rychlou rybařinu na dvě tři hodinky k vodě. za každou radu jsem rád.díky

Úterý 20. října 2009 ve 21:04® cormaxx
cormaxx

nutrip> http://www.milobrno.cz/…actant-250ml http://fishop.cz/…aromat_074a/ Je asi celkem jedno,jaký si koupíš.Můžeš použít i sypký.Hlavně dodržuj doporučené dávkování z obalu.Nejvíc používám jahodu,scopex,pa­tentku.

Úterý 20. října 2009 ve 20:28® nutrip
nutrip

výča> to jsem dělal dříve – sem tam se zadařilo umíchat lepidlo a nebo něco podobného – proto mě zajímal ten mathod

Úterý 20. října 2009 ve 20:10® výča

já si kupuju různé šroty a semena(tajné) v zelenině a většinou to zabere na tolik že toho nachytám podstatně víc než ostatní ale o závodech do toho šrotu nacpu všechno možný a snažim se to vylepšit různou krmítkovou směsí a záběru se nemůžu dočkat.tagže už jsem zjistil že ničeho se nemá přehánět.

Úterý 20. října 2009 ve 20:06® nutrip
nutrip

zadar> a ta feedrová směs je o tolik jiná než klasické směsy? jde mě o to abych se nesnažil o něco co nefunguje a nebo lze nahradit jinou variantou

Úterý 20. října 2009 v 19:40profil byl smazán

nutrip> Kup si místo šrotu nělakou feederovou směs, tu mužeš naředit šrotem, přidat k tomu trochu melasi třeba i mleté arašídy, meletou řepku a uvidíš ten rozdíl.

Úterý 20. října 2009 v 19:10® nutrip
nutrip

zadar> no já to ještě od Nikla neviděl – jen mě to doporučil jeden mladej kluk, který si vždy zachytá (odchytá) a jde domů a ostatní tam sedíme a čekáme na záběr – jen nechtěl říci k tomu více.taky samozřejmě zda se dá chytat s mixem kdykoliv v roce.taky bych na tom neviděl nic zázračnýho ale nějak to funguje

Úterý 20. října 2009 v 19:08® nutrip
nutrip

cormaxx> a jaký posilovač tedy používáš? všichni chytáme už x let na šrot a teď někdo dojede na dvě hodinky a zachytá si tak, že všichni hledíme – záběr za záběrem – pak člověk přemýšlí

Úterý 20. října 2009 v 10:08® Jak.novi
Jak.novi

spike> Tady jsou zase jiný videa.

Úterý 20. října 2009 v 9:32® spike
spike

nö já jsem video ještě neviděl ale až mě půjde net tak se taky mrknu. Třeba tady na chytej takové videa nejsou, je to škoda.

Úterý 20. října 2009 v 8:03profil byl smazán

nutrip> Funguje to stejně, jako když chytáš s krmítkem, ona je to vlastně taková lepší krmítková směs. Funguje to na vodách, kde se nachází většinou větší ryby. Pokud to použiješ na normálním průměrném českém revíru, tak se ti na to vrhnou malý hajzlové, cejní a jiná bílá ryba a z method mixu ti během několika minut nic nezbude. Já na tom nevidím nic zázračného. Ale prezentovat to umí Nikl moc pěkně, to se musí nechat.

Pondělí 19. října 2009 ve 21:27® cormaxx
cormaxx

nutrip> Normální krmítková směs a na háčku koule.Nic zázračnýho.Jen se to kvůli reklamě jmenuje Method mix:-D Já používám klasickej šrot s posilovačem,řepku a kuku.Chytám hlavně na pelety.

Pondělí 19. října 2009 ve 21:16® spike
spike

nutrip> viděl jsi to vedle, že?? já jsem se k tomu ješte nedostal mám problémy s internetem

Pondělí 19. října 2009 ve 20:53® nutrip
nutrip

chci se zeptat zda máte zkušenosti s chytáním s – METHOD MIXEM? Zaujalo mě to pro tzv. rychlou rybařinu, kdy není čas na delší výpravy. Jezdím na kapry a myslím si, že by to mohlo fungovat a i docela rychle.

Neděle 18. října 2009 v 16:11® nutrip
nutrip

zadar> SUPER-TAKTO SE MĚ TO ZAMLOUVÁ – JE TO RYCHLÉ NA PŘEVAZOVÁNÍ. ZA POKUS NIC NEDÁM

Neděle 18. října 2009 ve 13:06profil byl smazán

spike> No to je ono, u slabejch je kontrola nutná, zvlášť na řece, kde bývají kapři bojovnější.

Neděle 18. října 2009 ve 13:05profil byl smazán

nutrip> Normálně mám na koncích návazců udělané smyčky, nebo očka či jak to nazvat a na to navléknu tu hadičku, potom to zaháknu za obratlík a tou hadičkou to zajistim, při výměně stahnu hadičku a vyháknu. Pokud se použije závěska od carpsystému, tam používám normální obratlík a na ten návazec normálně navazuji.

Neděle 18. října 2009 ve 12:33® nutrip
nutrip

zadar> a návazec montuješ na obtazlík sukem a nebo jen očkem protáhneš – opět někdo tak a někdo jinak. dám na radu.díky

Neděle 18. října 2009 ve 12:17® spike
spike

zadar> VYTÁHL JSEM NA FEEDER ŘÍČNÍHO KAPRA 50CM NA 0,12 MM NÁVAZEC A KDYŽ JSEM PO SLÉZE ZKOUŠEL JEHO PEVNOST TAK JSEM ZJISTIL ŽE TEN NÁVAZEC MĚL NA MÁLE. KAPR MU DAL ZABRAT

Neděle 18. října 2009 v 10:05® rehulac

tak ted váhám jestli nebudu taky všechno z udice sundávat :-d ae tak když je stahuju k sobě nemám nikdy vlasec zbytečně napnutej…a sundávat naviják už je podle mně zbytečný…

Neděle 18. října 2009 v 9:15profil byl smazán

spike> Ale jo, pokud chytáš na hodně jemno, třeba taková 0,12–0,16 tak to má smysl, ale u silnějších ne, teda pokud nepoužíváš nějakej šunt. Normálně stačí občas vyzkoušet pevnost v uzlu prostě ručně, když tak se to opotřebení projeví.

Neděle 18. října 2009 v 8:26® spike
spike

zadar> ale u slavších návazců je lepší měnit

Neděle 18. října 2009 v 7:08profil byl smazán

spike> Ono to s tím záhulem na ty uzly při zdolávání není tak hrozné, když si vezmeš jakou silou rybu zdoláváš, myslím tím jaký tah vyvineš prutem, je to docela málo, zkus si dát na vlasec váhu a zkusit si zabrat prutem na maximum co si dovolíš, budeš překvapen, jak malou silou vlasec zatěžuješ. Větší čoud tomu dáváš při nahazování na větší vzdálenosti, nebo na řece, pokud jsi nucen házet třeba 200g olovo. V září jsem byl chytat 14 dní na Labi, chytil jsem tam okolo 100 kaprů asi 20 jich bylo nad 10 kg a návazec jsem neměnil, pouze jednou jsem měnil ztupený háček. Teď začátkem října jsem byl na Labi znova na 6 dní, za tu dobu jsem chytil asi 40 kaprů a tu koncovou sestavu tam mám pořád tu samou, i háčky ksou pořád dobré. Ono se to s tou opatrností a pečlivostí nesmí přehánět.

Neděle 18. října 2009 v 6:56profil byl smazán

nutrip> Znám lidi, kteří to celé ustřihávají a rozebírají, já to nedělám, prostě jenom sundám ze závěsky olovo, aby se mi neomlátil prut. Děličky mám pořádně svázané dohromady takovou gumou se suchým zipem a uložené v tubusu, který tu byl vyfocen kolegou, nikdy jsem neměl problém, ani s prutem a ani s vlascem. Navijáky mám na prutech namontované od té doby co jsem je koupil a to je už asi 7 let. Ono to ptom při příchodu k vodě hrozně zdržuje, kamarád co to ustříhává to potom dává několik hodin dohromady a já už si vesele chytám:-)) )

Neděle 18. října 2009 v 1:12® spike
spike

nutrip> ted jsem přišel domů a vidím že to tady žije. Jestli ti můžu poradit dělej to jako já. Na teleskopu nepřicházím o kmen , protože je zakončený obratlíkem, který mě projde posledním očkem prutu a vklidu ho namotám na cívku. Tímto se ti zkracuje jen návazec ale když přijde velká ryba je přece jen lepší ten obratlík i návazec znovu navázat protože při zdolávání uzly dostavají pořádně zabrat.

Sobota 17. října 2009 ve 23:54® Klon
Klon

výča> přesně tak,to jsem měl na mysli.Už jsem se s tím také setkal a bohužel musím konstatovat,že takovému prutu se nedá už věřit..Má uplně jinou akci a taky může kdykoliv prasknout…

Na normální rybařinu,určitě ještě poslouží,ale na drsnější zacházení apod. zapomen.....

Sobota 17. října 2009 ve 23:51® Klon
Klon

nutrip> Ano po každém rybolovu sundavám naviják.Pro mě to je automatický.Vem si že za prvý niják nepoškozuji silon ani pruty a za druhé je logický že každá voda je jiná a podle toho se pak rozhoduji jakou navážu sestavu udice.

Beru že jsou mezi námi rybáři,kteří mají teleskop a chodí jen na jeden rybníček,tam chápu že není třeba nic rozebírat a u teleskopu nehrozí poškození prutu.

Co se týče té odhozové šnůry,tak jí pokažde uříznu.Přijdeš tak max. o 1 cm odhozovky.za prvé jí tam máš min.3 délky prutu a za druhe není zas tak drahá abych na ní šetřil…Stejnak odhozovku používám na velké vody a na menší ji normálně uříznu a vyhodím celou…Odhozovka nemá zas takovouvydrž a pokud nenahazuješ za hranici 100 metrů,tak není vůbec třeba…Naopak odhozovka koplikuje život…