Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 6. října 2009 ve 21:25® spike
spike

osprey> já po letní brigádě toto všechno chcu pořizovat tak pokud možno rada by se hodila..jak jsi to myslel s tou vodou??

Tento příspěvek byl editován 6.10.2009 21:29:49 uživatelem spike.
Úterý 6. října 2009 ve 21:14® osprey
osprey

Dejwík2504> Domysli to do konce – budeš k němu mít do sezóny 2010 i věechno ostatní? (Naviják, stojan, swinger, hlásič, materiál na montáže, finance na krmení…)

Pokud ano a chceš ho, budeš muset uvést kde a jak ho chceš používat, na jaké ryby atd.

Úterý 6. října 2009 ve 20:36® Dejwík2504
Dejwík2504

čuzte, na Vánoce bych chtěl nějaký kaprový prut, jestli by ste mi pls doporučili nějaký do 2000,– pls

Úterý 6. října 2009 v 19:37® Klon
Klon

spike> Osprey má pravdu.Jsi v tom tak trochu zamotaný a doopravdy nevíš proč to děláš tak nebo onak…Fungovat to může a je pravda že nám jde o ůlovky,ale na těžších vodách budeš mít problém a pak teprv začneš uvažovat…

Úterý 6. října 2009 v 19:32® Klon
Klon

Petrr> jeseter jde obecně po smradech na masové bázi…jestli mohu doporučit použil bych příchut krvavá játra nebo nějakou masovku a postříkat do dipem s rousnic..Začíná být chladno,tak bych použil dip na alkoholové bázi..Je to ve spreji…jen si to nedipuj doma,ty rousnice dost smrdí…nevím ale jestli to seženeš..Já to kupoval po netu a dlouho jsem to neviděl…

Úterý 6. října 2009 v 19:29® Klon
Klon

pumpair> jestli mohu poradit,tak je zbytečné investovat peníze do této lodky…Věř mi že je neskladná a to i v těch 70 cm a za druhé jí nebudeš využívat…4asem ti bude ležet ladem a budeš se jí snažit prodat…Na řece s ní budeš zavážet s obtížemi…

Na konec pokud na ní doopravdy trváš,tak si to zkus nechat udělat u nějakýho modeláře…takováto lodka má výrobní cenu cca 2 – 3 tisíce,tak proč platit tolik…

Úterý 6. října 2009 v 19:25® Klon
Klon

výča> Tady máš od Krystonu,ale můžeš zadat do vyhledavače a najdeš klidně jiné odkazy..Tento doporučuji,je výborný

http://shop.jetfish.cz/index.php?…

Úterý 6. října 2009 v 17:19® Petrr
Petrr

čau lidi, chtěl bych se zeptat na jaké boilies (příchut) se dá chyti jeseter??

Úterý 6. října 2009 ve 14:04® výča

Dejwík2504> já ji mám taky a na to zavežení a zakrmení to stačí.

Úterý 6. října 2009 ve 14:03® Dejwík2504
Dejwík2504

pumpair> jelikož tolik peněz nemám, tak si na jaro budu kupovat nafukovací loďku pro malé děti aj s pádlama a budu zavážet s ní :-D

Úterý 6. října 2009 v 10:04@ pumpair

Ahoj, nepoužívá někdo tuto závážecí loď ? našel jsem je na www.techtoys.cz

Úterý 6. října 2009 v 7:16® spike
spike

osprey> možná že si komplikuju ale úlovky jsou

Úterý 6. října 2009 v 7:07® Dejwík2504
Dejwík2504

Prutos> aha, díky moc

Pondělí 5. října 2009 ve 23:50® osprey
osprey

spike: Komplikuješ si život. Ale bylo by to na dlouhé povídání. Ale první, co potřebuješ pochopit je to, jak opravdu ty montáže fungují. Ale opravdu a přesně.

A nepiš mi, že to víš, protože já to u spousty z nich opravdu a úplně přesně nevím.

Dejwík: Testovací křivka opravdu udává, při jaké zátěži v librách (454 g) se prut ohne do pravého úhlu. Je to taková směs odhozové hmotnosti a akce. V některých ohledech dovoluje líp srovnat pruty s odlišnou akcí a vrhací zátěží co do jejich výkonu.

Pochází to z Anglie, kapraři si na to nějak zvykli. Vláčkaři třeba ne – ti používají pořád gramáž a akci prutu – typicky třeba Dragon 260 cm/ 7–21 g / X fast (extzra rychlá = špiččková akce).

Pondělí 5. října 2009 ve 22:10® jurann
jurann

chci jsi pořídit nějaký naviják …ale pořád jsi nemůžu vybrat.....cena do 1700 kč …už mám tica sportera 6007 .....a ještě nějaký teleskop 3,6 m chci to používta na chytaní kaprů a amurů

Pondělí 5. října 2009 ve 21:03® Prutos
Prutos

Dejwík2504> je to zátěž, pod kterou se ti prut ohne do pravého úhlu..tzv. testovací křivka

Pondělí 5. října 2009 ve 20:57® Dejwík2504
Dejwík2504

mám dotaz, pořád bádám, badám ale nikdy sem se to nedozvěděl. Na kaprovém prutě mám napsané 3.60m to vím, to je délka ale jaksi nevím co je 3lbs, nespíš libry ale prostě nwm. Tak jestli by ste nekdo pls poradili

Pondělí 5. října 2009 ve 20:09® výča

Klon>jj dík a máš náký odkaz na ten fluokarbon.

Pondělí 5. října 2009 v 19:48® spike
spike

Klon> jak někdo dává kmen pletenku a návazec dává z vlasce tak já dělám úplný opak. Teď se bavíme o mělkých partiích vody. Vlasec odráži dopadající sluneční paprsky a někdy to rybám vadí. Proto dám návazec pletenku a je vyřešeno. Jinak ve hlubokých partiích chytám na vlasec. Pletenku dám akorát na boilie nebo pelety Prostě na nástrahy pod háček.

Pondělí 5. října 2009 v 19:41® Klon
Klon

pepos.93> Aha promin :-)

Já používám hodně Halibut pelety:

Odkaz:

http://obchod.mikbaits.cz/detail_zb.aspx?…

Zadej si 2,5 kyblík a k němu je rovnou i dip.

Pondělí 5. října 2009 v 19:26profil byl smazán

Klon> sory za moji připomínku ale mám tam napsáno pelety--- třikrát sem to kontroloval. asi se přehlíd. nevadí. kdyžtak na ty PELETY odpověz(hlavně aby měli v „základní“ výbavě ten dip)

Pondělí 5. října 2009 v 18:54® Klon
Klon

spike> Můžeš mi prosím přiblížit jakou rybolovnou techniku a proč pletenku je lepší dát do hloubky 1 metru??? a nakonec pletenku jako kmenový nebo jako jen návazec??,

Nezlob se,ale to s tím 1 metrem se mi nějak nezdá a myslím si že tě vyvedu s omylu,protože už jen to že pletenka má minimální průtažnost VS zásek ryby v 1 m???

Samozřejmě můžeš mít pravdu,ale zajímalo by mě za jakých okolností se rozhoduješ.Díky.

Pondělí 5. října 2009 v 18:46® Klon
Klon

výča> Ano jsou pletenky které plavou a jsou i pletenky které jsou těžší a klesnou ke dnu.Je to např. pletenka která obsahuje kevlarové vlákna.Dále i fluokarbon je těžší.Ten je 4× těžší než vlasec..S dalšího sortimentu to je i pletenka s olověným jádrem…Předem si to ale chce určit jakou sestavu udice budu chtít mít a jakou koncovou montáž…

Pondělí 5. října 2009 v 11:20® spike
spike

osprey> ale v mělkých partiích vody je lepší pletenka neodráží totiž světlo

Pondělí 5. října 2009 v 10:12® osprey
osprey

spike: Na kapry 50+ bude pletenka lepší. Ti menší jsou doména feedrařů a plavačkářů a tam je často lepší vlasec. Ale jak jsem psal, jde o to, aby to dělalo co od toho potřebuješ.

Neděle 4. října 2009 ve 21:40® výča

já mám pletenku která plave a chtěl bych se zeptat jestli se prodává i pletenka která se potápí.

Neděle 4. října 2009 ve 20:28® Klon
Klon

pepos.93> Na to ti asi těžko odpovím.Já totiž mám pletenek celou tažku cca 200 ks cívek po 20 – 50 metrech.mám je v různých nostností a značek…

Přece jenom jestli ti bude stačit,tak mám oblíbenou pletenku Merlin,určitě jí znáš a není třeba představovat.Další firmy mimo Krystonu preferuji Sufix a Fox.

Neděle 4. října 2009 v 17:00® spike
spike

osprey> rozhodně ale při lovu na boilies nebo ve vodách s hloubkou do 1m je jednoznačně lepší pletenka

Sobota 3. října 2009 ve 22:12profil byl smazán

Klon> jaké peletky používáš? nemáš odkaz či tak něco?

Sobota 3. října 2009 ve 21:48® osprey
osprey

spike: Máš sklony zjednodušovat. Sestava musí dělat to, co od ní chceš. A podle toho volíš, z čeho ji uděláš.

Pletenka není špatná jen kvůli tomu, že jsem s ní při natáčení zlomil prut. Kdybys viděl, co jsem s ní dělal (a ne to co je na DVD), tak by ses nedivil. Režisér hledal optimální úhel záběru a tak jsem to do tý boty nakouřil asi desetkrát… Na rybách se tohle nedělá, byla to přehnaná ukázka rozdílnosti obou materiálů (vlasec, šňůra) s trochu neplánovaným koncem.