Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 3. října 2009 ve 21:47® Dejwík2504
Dejwík2504

dneska se celkem dařilo, 2 záběry, z toho 1 proměněný, kapřík lysec 47cm…zitra fotky

Sobota 3. října 2009 v 19:32® Klon
Klon

nutrip> halibut pelety by měli být vždy s dipem..Aspon já ho k tomu vždy mám…Jediný vhodný dip je lososový olej,ale za zkoušku jiného nic nedáš…vždy k tomu dostanu lososový olej v tom nadipuji a zasypu power slimem

Sobota 3. října 2009 v 19:30® Klon
Klon

sus1> Dá se to tak říct :-)

Sobota 3. října 2009 v 15:25® nutrip
nutrip

koupil jsem si pelety -halibut a chtěl jsem nějaký vhodný dip – a bylo mě řečeno, že nic takového neexistuje.co mám použít na dipování?

Sobota 3. října 2009 v 10:08® cormaxx
cormaxx

spike> Já pletenku na feeder používám.Za určité situace je lov s ní lepší než s vlascem.

Sobota 3. října 2009 v 8:29® sus1

Klon> Takže bezuzlové vázání.:-)

Sobota 3. října 2009 v 6:39® spike
spike

TAKŽE z toho co jsem se zde došetl je pletenka asi lepší než vlasec jako návazec. Ale jako kmen bych si ju nedal na feeder. Hlavně po tom co jsem viděl že dokáže. viz osprey.

Pátek 2. října 2009 ve 23:52® Klon
Klon

sus1> Háček se na pletenku s olověným jádrem neváže…je pravda že kousek vnitřního drátu se uštípne a měkky zbytek se protáhne speciální tenkou jehlou a udělá se očko.Není tam žádný uzel vůbec nic,jen je to protáhle vnitřkem…Drží to jak židovská víra…Do toho očka se může zakomponovat,o­bratlík,kroužek apod…Tato pletenka se používa jako mezikus třeba s fluorokarbo­nem…Samotná s hačkem nejde dohromady a vůbec by to ani nefungovalo…

Pátek 2. října 2009 v 17:44® sus1

osprey> Hele??ty zvonku:-)) Byla to ta s olověným drátem(jádrem)­.Konec se kousek odstřihne a na ten se naváže háček.:-)

Pátek 2. října 2009 ve 13:58® osprey
osprey

sus1: Myslel jsem svlíkačku, která je pod obalem měkká. Dělá se to tak, že větší část návazce se nechá tuhá (mimo jiné kvůli motání) a kus za háčkem se to oholí, takže háček velmi volně vlaje.

Jestli ti nabízejí něco, co má uvnitř drát, tak nevím co s tím. Existůjí šňůry s olověným jádrem kopírující dno, ale návazec bych z toho nedělal.

Nesnažili se ti prodat za ty prachy zvonkový drát?:-))

Tento příspěvek byl editován 2.10.2009 13:58:24 uživatelem osprey.
Pátek 2. října 2009 ve 13:32® spike
spike

Dnes jsem si koupil PVA Pásku. Zítra s Dejwík 2504 kaprařská výprava na nedalekou 20ha vodu.

Čtvrtek 1. října 2009 ve 13:47® sus1

Klon> Dneska jsem měl ty sáčky v ruce a jsou bez direk.Tu slíkačku sem držel též.Vypadá to zajímavě ten drátek uvnitř.Je od semaxu 150Kč 10m. Ty návazce sem koupil jen dva,na zkoušku.:-)

Tento příspěvek byl editován 1.10.2009 13:48:20 uživatelem sus1.
Čtvrtek 1. října 2009 v 10:38® Klon
Klon

sus1> Nevím kdo ti nedoporučil tu svlékací pletenku,ale nejspíš o ní moc neví a nebo koukal vidělat právě na těch hotových návazcích,protože nevím o nikom kdo by je kupoval…Néé že by nefungovali ale jsou dělány ve smyslu cena VS kvalita a podle mě to jsou ne zrovna kvalitní věci…

Ta pletenka je opravdu výtečná věc a to už jen z důvodu že se hned hodí cca 7 druhů návazců a montáží…

Čtvrtek 1. října 2009 v 10:34® Klon
Klon

sus1> jj pochopil.

Sáčky VS punčocha,bych ti asi poradil takhle…

Sáčky = Jejich více druhu a já je rozliším na základní 2 typy a to s dirkami a bez nich…Sáček bez dírek se je nejlepe používat,když potřebuješ aby návnada a nastraha rovnoměrně zasypali dno…Píšu zaměrně zasypala,protože když to nahodíš,tak olovo padne na zem a sáček ve kterém je vzduch,tak plave ve vodním sloupci dokud se nerozpustí…Až se rozpustí,tak rovnoměrně se z něj vysype návnada s nástrahou okolo olova a pokud použiješ plovoucí boilies,tak máš 100% šanci,že boilies bude nad krmným místě a hlavně to,že nebude nikde o nic zamotáno…Sáčky s dirkami slouží obdobně jako sáčky bez,jen že klesnou na samotné dno a tam se rozpustí…Do sáčku se používá jemnější partikl a třeba i šrot s kousky pelet apod…

Punčocha = Ta má vyhodu v tom že se s ní mnohem lépe nahazuje a je taková univerzální o proti sáčkům.Do punčoch se většinou dávají pelety,boilies apod.Vyhoda je v tom že to celé můžeš pak nadipovat a nechat odpočinout..Veškeré dipy apod nejsou na bázi vody,takže se to nerozpustí,ale to určitě víš :-) Punčocha se rozpustí na dně hned vedle montáže…Nevýhoda je určitá možnost zamotání montáže…

Oba dva typy nejsou určeny na daleké hody,kvůli teší odhozové hmotnosti,nep­řesnosti náhozu a zamotávání montáží…

Čtvrtek 1. října 2009 v 6:53® sus1

Klon: Zápis z dnes v 6:25® je ve zkratce,pochopils vid?:-) Aby zase nějakej rejpal mě nenapadal,že je to divně napsaný.:-)) Třeba ........ey.:-))

Čtvrtek 1. října 2009 v 6:41® sus1

Klon> Ty sáčky jsou myslim od Kingstonu.:-)

Čtvrtek 1. října 2009 v 6:25® sus1

Klon> Bojlís sem psal kvůli ospreyovi (jinak vim, jak se to píše),když je přes ten pravopis.:-))

Chytam klasicky,na rybníce,někde vázka je, někde ne,tohle přesně určit nejde.Nebudu zavážet ,takže klasicky nához.Ještě se tě zeptam.Na ,,bojlís" je lepší ta ponožka a nebo jaká je zkušenost s těma sáčkama? Co sem se tak poptával,tak mě tu pletenku nedoporuč.Koupil jsem si už hotové návazce s pleteky a zatim dobrý.Nejsem žádnej velkej kaprař,tak proto se takhle ptám.:-)) Osprey je větší kaprař,tak se mě diví.:-)

Tento příspěvek byl editován 1.10.2009 06:26:00 uživatelem sus1.
Čtvrtek 1. října 2009 v 0:28® osprey
osprey

Klon: Já se mu fakt snažil poradit:-)) Ale on si dělá stejně všechno po svým, což je ale jedno – nakonec různými oklikami i tak doputuje k cíli.

Středa 30. září 2009 ve 23:36® Klon
Klon

výča> Potřebuješ s něčím poradit???,Jsem trochu zaneprázdněn a osobní pošta je nekonečná,takže jestli jsem někde přehlídl tvůj dotaz,tak se omlouvám…

Středa 30. září 2009 ve 23:34® Klon
Klon

osprey> Svlékací pletenka je správná volba :-)

Středa 30. září 2009 ve 23:34® Klon
Klon

sus1> Ted jsem se dočetl.Na stojáku s Boiliesem ( bojlís se čte néé píše :-) )Jednoznačně pletenka,ale koukám že píšeš že si koupíš vlasec.Za předpokladu že dno je čisté bez vázek a voda špinavá ,tak máš šanci a to se slabším průměrem…Už jen když se zamyslíš nad tím že vlasec láme světelné parsky se všeho nejvíc,takže tím pádem se blejská…

Pokud budeš mít stále zájem o radu tak dej vědět…

Středa 30. září 2009 ve 23:27® Klon
Klon

sus1> Tak abych to rychle osvětlil,tak vlasec jako návazec použít můžeš,ale díru do světa s tím neudělaš…Samozřejmě pletenka je lepší a to z různých hledisek.Samozřejmě je spousta pletenek a vázacího materiálu a věř mi že mít jednu pletenku na všechny montáže a druhy vod je hodně málo…

musíš mi osvětlit na jakou vodu a jakým způsobem chceš chytat a rád ti poradím…

Středa 30. září 2009 ve 22:23® sus1

osprey> Je mi to jasný,kdybych se nezeptal,tak mají kapraři půl stránky čistý a já si ten vlasec stejně koupim.:-))

Tento příspěvek byl editován 30.9.2009 22:25:39 uživatelem sus1.
Středa 30. září 2009 ve 22:22® osprey
osprey

sus1: Tak pletenka. Svlékací.

Středa 30. září 2009 ve 22:18® sus1

osprey> No tak na peníze sem teda vůbec nemyslel,to teda ne.:-)) Stoják,bojlís(pra­vopisně,vidíš, jo??) a nahazovat.:-)

Tento příspěvek byl editován 30.9.2009 22:19:57 uživatelem sus1.
Středa 30. září 2009 ve 22:13® osprey
osprey

sus1: I když ho nemám, všiml jsem si, že auto zatáčí doprava i doleva. Ale důležité – podle toho kam chceš jet.

A ten návazec se dělá z takového materiálu, aby se choval jak potřebuješ.

Já nevím, co od toho chceš, kde budeš chytat, jak a co budeš nastražovat, jestli budeš házet nebo zavážet, jak velké ryby čekáš, jaké je tam dno,…

Jestli se v tom neorientuješ, dej tam vlasec, je lacinej.

Středa 30. září 2009 ve 22:08® sus1

osprey> Nooo u tebe jo.:-)) Kam bys zatočil,když ho nemáš??Co je lepší vlasec nebo šnůra ,když to nemáš??:-)) )Tak se ptam,než něco začnu dělat.:-)

Středa 30. září 2009 ve 21:41® osprey
osprey

výča: Počkej, prosím tě na Klona, já jsem houby kaprař. Ale u skutečně promyšlených ryze kaprařských montáží to není žádná věc názoru a vůbec není jedno, co tam dáš.

Jinak s tím názorem je to tak, že u nás je pořád ještě hodně chlapů, co dají na kmen 0.30 mm zarážku z ventilgumy, nad ni kulaté olovo a na konec kmene háček jako kramli. Taky je to názor. Akorát se nesmí divit, že jim to chytá jen občas.

Středa 30. září 2009 ve 21:05® výča

sus1> já bych řekl že je dobré oboje a každý má svůj názor a chytá jinak.

Středa 30. září 2009 ve 20:55® osprey
osprey

sus1: Šmarjá… je důležitější umět zatáčet autem doleva nebo doprava?