Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 29. září 2009 v 15:33@ Sekanina Jan
-
NORDBOY a KLONE ja k vode nenosim digitalni fotaparat ale jen mobil . xD podivejte se prosim na ramena {rozpeti asi 45 cm ] a porovnejte to s kaprem. Vedle mne sedeli jeste ctyri rybari a vsichni kapra videli . a pokud de o vahu tak ja kapra nemeril ale v tabulkach je ZE KAPR O VELIKOSTI 75 CM VAZI 9.85 KG :P ZAVIST JE SVINE CHLAPI
- Úterý 29. září 2009 v 15:15® Piranha
-
Nordboy> treba plaval ten kapr blízko silnice
)
- Úterý 29. září 2009 ve 13:31® Dejwík2504
-
osprey> nemyslím neznámé jakože by ho nikdo neznal, ale prostě ten chlapík říkal. že měl zakmené jinde a tak sem se chtěl zeptat jak to je s tím krmením, jestli je to vůbec důležité
- Úterý 29. září 2009 ve 13:21® spike
-
osprey> chtáš s pva šňůrou nebo sáčkem??
- Úterý 29. září 2009 ve 12:57® inspo
-
Klon, Nordboy> Chlapi dopřejtu mu tu radost z úlovku, vždyť je prakticky jedno jak je velká. Vypadá, že je to mladý kluk. Pro mě kdysy taky 50-ti centimetrová kudla byla metrová obluda.
Tento příspěvek byl editován 29.9.2009 12:57:52 uživatelem inspo. - Úterý 29. září 2009 v 11:30® Klon
-
Nordboy> Souhlasím.Váha vůbec neodpovídá a když se kouknem na foto,tak ani těch 76 cm neodpovídá…
Autor nejspíš zapoměl,že existuje metoda jak vypočítat přibližnou délku ryby podle fotky…
Mě to vyšlo cca 65 cm ±
- Úterý 29. září 2009 v 10:50profil byl smazán
-
Milý Jene, (Sekanino). Nechci šťourat, ale nedá mi to…Rybařím …no, hodně dlouho…Pár trofejí mám za sebou, n i c m é n ě! Desetikilovou sedmdesátku (±6cm) si neumím ani představit, natož abych se s ní kdy setkal. Važ slova i ryby. Hodně baculatá jikrnačka, ketrá měla „okolo pasu“ skoro stejně jako na délku, vážila 7kg.
- Úterý 29. září 2009 v 10:48® osprey
-
Dejwík2504> Dobré boilies dělá divy – a proč si myslíš, že ten flek byl neznámý? Já mám u nás stovky známých fleků… Snadno se přesunu a i na novém místě vím, co a jak.
- Úterý 29. září 2009 v 6:59® Dejwík2504
-
osprey> teďka o víkendu se byl na rybách, na rybníku Včelín… A přišel tam rybář tak kolem půl 5 odpoledne, chitil kapra 63cm na boilies…při odchodu jsem se s ním bavil a říkal že si na druhém břehu zakmil flek ale že mu ho někdo zasedl. Ale aj tak chytl druhého kapra 61cm a hodil tam jenom asi 5 kuliček boiliesu (skoro vůbec nezakrmoval)…Prostě na neznámém místě chytl 2 krásné kapry
- Úterý 29. září 2009 v 5:46® spike
-
O víkendu vytáhnu moje kaprařské vybavení na nedalekou vodu. Budu chytat s PVA na něm pelety na dalekou vzdáleost. Snad se úpovede kapr 60+
- Úterý 29. září 2009 ve 4:28® Piranha
-
Klon> Kdepak kamo, proc by jsi mne mel uraziz?Pokud chytas tak, jak jsi psal a funguje to, coz je beze sporu, tak neni problem.Ja jsem to taky tak zkousel a normalne.Proste ani jsem nepoznal zadnej rozdil mezi temi nasimi tipy vazani koulí. Co se tyce vyplasenosti kapru, tak ti nechci oporovat, ale kamos byl chytat kapry a vytahl nejakou 11ku, pustuil ji a za 15 minut mu tam vysela zase, si nevidel tech fotek na podruhy oproti prvnimu chyceni
) a kdyz toho kusa poustel, tak se zastavil kousek od nich a zacal se past na kukuruci, ktera se jim tam vysypala kdyz sli na clun s krmenim
) Neuveritelny, ale je to tak.To ze kapr zabere hned po prvnim vyloveni se stalo i nedavno na nejakych zavodech, byla to dokonce nejvetsi ryba zavodů.
- Pondělí 28. září 2009 ve 21:49® osprey
-
Dejwík2504> Nástraha pod háčkem je fajn, ale sama ti velkého kapra nepřinese. Budeš muset krmit dlouhodoběji a trochu do toho investovat. Navíc se zajímej, kde a jak se tam chytají kapři v té velikosti, o kterou máš zájem.
Nemusíš hned někoho kopírovat a sedat si na jeho místo, ale pomůže ti to přijít na to, co bys měl dělat jinak.
- Pondělí 28. září 2009 ve 21:31@ Sekanina Jan
-
děkuji . Poslední měsíc sem nechytil vůbec nic a dnes mi SV.Petr poslal na prut tohodle macka a ještě jednu 43 a 55 . Dnešek byl zatím můj nejlepší den na rybách xD
- Pondělí 28. září 2009 ve 21:08® Dejwík2504
-
Sekanina Jan> kapřík nádherný
, super
- Pondělí 28. září 2009 ve 21:03@ Sekanina Jan
-
Dobrý den , dnes v 16:00 jsem chytil na rohlikové boilies s příchutí medu KAPRA 76 CM A O VAZE NECO KOLO 10 KILO , myslel jsem , že u nás ani takový kapři ani nejsou xD . Po vyfocení šel zpět do nádrže.
- Pondělí 28. září 2009 ve 21:02® Dejwík2504
-
Klon> nástrahu umísťuji pod háček
- Pondělí 28. září 2009 ve 21:01® Dejwík2504
-
Klon> no, ono je to trošku těžší, na povrch dna jsem se ptal majitele, žádné větve tam nejdou vidět…Jinak si sem tam zakrmím
- Pondělí 28. září 2009 v 17:46® Klon
-
Dejwík2504> Zkusím ti odpovědět já,jestli nevadí..Sice jsi popsal hloubku a dno rybníku a částečně i obsádku,ale nenapsal si na co chytáš a jestli vnadíš nebo ne a jak umístuješ nástrahu.
Budu brat v úvahu že nekrmíš a chytáš na kukuřici,což je takový klasický způsob lovu. V tomto případě zkus dát větší háček na něj kukuřici a hod někam právě k té potopené větvi…Pokud bude možnost,tak naházej kukuřici 3 – 5 metrů vedle nastražené kukuřice aby jsi vytvořil falešné krmné místo pro malé otravy..Větší kapři se většinou zdržují opodál krmných míst a tam ty právě budeš mít nahozeno…
PS: Pokud jsi přesvědčen že u těch větví by mohl být sumec,tak toto přestává platit a udělej to obráceně,tedy krmné falešné místo k větvi a 3–5 metrů od krmného místa nastrahu,která bude směrem od větve.
Další možností by byli ostrůvky trávy,ale ty jsi nepopisoval..
Tento příspěvek byl editován 28.9.2009 17:48:40 uživatelem Klon. - Pondělí 28. září 2009 v 17:32® Klon
-
Arnej> máš to do podrobna v osobce.Pochopil jsem tě dobře s tou montáží
- Pondělí 28. září 2009 v 15:20® Arnej
-
Klon> Ahoj, text byl určen pro tebe. Máš osobku, a v ní najdeš odkaz na tu montáž. Jestli budeš mít chuť, podívej se na tu sestavu. Díky
- Pondělí 28. září 2009 ve 14:22® jurann
-
PIRANHA: Ja Bych zřejmě chtěl asi nějaký teleskop tak v delce 3,6 m …ja nechci takové ty matchové pruty…to jsem ta, ale předtím zapoměl napsat
- Pondělí 28. září 2009 ve 12:56® Leonardo
-
Dobrý den, chtěl bych si koupit echolot z ameriky přes e-obchod Cabela´s.com, umíte prosimvás přes to někdo nakupovat?
- Pondělí 28. září 2009 ve 12:46® Klon
-
Piranha> Kolego,doufám že sem tě nějak neurazil,to bych určitě nechtěl a nebylo to ani cílené…
Jen abych dodal.nyní jsi napsal : """ A dalsi vec, nepouzivam prodlouzenej konec navazanyho hacku jako navazec pro boilies.Vzdy jsem si vazal vlasec 0,10, nebo slabsi.Ten se chova jinak nez snura."""
To jsi předtím nenapsal a proto jsem reagoval,tak jako že tam máš pletenku…Pokud je to takhle,tak bych souhlasil že to je v pořádku…
S to důvěrou ke krmení bych souhlasil jen částečně,protože velcí kapři už nedůvěřují skoro ničemu..To by bylo ale jiné téma a na to se nás nikdo neptal
Petrův zdar…
- Pondělí 28. září 2009 ve 12:42® Klon
-
Arnej> To patřilo pro mě????
Pokud ano,tak omotání pletenky kolem háčku,by souhlasilo,tak jak si se dočetl…Já osobně vážu od začátku špičky směrem nahoru.Vychází to cca 8 ovinů…To je ale u normalních pletenek.Jinak se to váže když už používáš kevlarové pletenky,fluokarbon,nebo u jiných montáží jako je 360,D-ring nebo Chodring,ale to jsou novější montáže a mají svoje určité vlastnosti ke konkrétním vodám…
Tu montáž jak popisuješ a jestli jí dobře chápu,tak tu bych použil na plovoucí boilies.Mohla by se podobně chovat jako montáž D -ring,to znamená že háček by se vznášel pod plovoucím boiliesem a špička háčku by směřovala ke dnu…To je vynikající montáž,ale kdyby jsi mi to nějak vyfotil nebo nakreslil,řekl bych ti víc…Je to zatím úvaha,protože si nejsem jist jestli jsem správně pochopil tvojí myšlenku…
- Pondělí 28. září 2009 v 11:59® Dejwík2504
-
osprey> je tam strašně moc malých kaprů 10cm – 20cm, ale taky celkem dost velkých
- Pondělí 28. září 2009 v 11:57® Dejwík2504
-
osprey> chytám, jestli víš na soukrokém rybníku Smraďavka, je to u Buchlovic na Jižní Moravě, v hloubce asi tak 2–3m většinou na položenou. Dno je tam spíš bahnité, sem tam menší větev nebo kámen…takže vázek hodně málo a voda je tam teď celkem teplá, ale musím to změřit
- Pondělí 28. září 2009 v 11:54® Dejwík2504
-
sgt.mooody> jo ták
…o.k
- Pondělí 28. září 2009 v 11:39® sgt.mooody
-
Dejwík2504> Ahoj Osprey to myslel tak abys tu rozepsal kde chytáš přibližne v jaký hloubce jaký je povrch dna atd..
- Pondělí 28. září 2009 v 9:42® Dejwík2504
-
osprey> něco počtu, vyzkouším a snad se nějaký větší povode
- Pondělí 28. září 2009 v 9:41® Dejwík2504
-
osprey> o.k, zkusím to, díky