Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 27. září 2009 ve 22:50® osprey
-
Dejwík2504> Tvůj problém bude spíš ve výběru místa a samotném lovu než v tom, na co chytáš. Navíc nástrahy mají různé vlastnosti, protože jsou určené pro různá roční období, typy vod a podobně.
Zkus svoje problémy rozvést.
- Neděle 27. září 2009 ve 21:47® Dejwík2504
-
Ahoj všichni, s lovem větších kaprům nemám moc zkušeností, protože vždycky když se pokouším chytnout většího kapra, tak mě to vezme nějaký menší…Vždycky když se se pokoušel chytat na boilies tak neuspěšně…tak jestli by jste mě pls poradili nebo doporučili nějaké vylepšováky, osvědčené boilie a krmné směsi…Chtěl bych si chytit nějakého kapříka kolem 70cm…tak pls poraďte
- Neděle 27. září 2009 ve 20:57® Arnej
-
Tohle je názor opravdového odborníka a je zde jasně vidět, že opravdu rozumíš kaprařině. Jsi člověk, kterého by si měli ostatní rybáři vážit. Psal jsem na webovku chyťapusť, napsali mi úplně to samé. Prosím tě, jen by mě ještě zajímalo omotání pletenky kolem ramínka háčku. Někde uvádí tohle, omotat ramínko háčku do té délky, aby se šnůrka dostala cca 2–3 mm pod samotnou špičku háčku(vždy začínat omotávat na tu stranu kde není uzavření háčku). Pochopitelně, že způsobů je celá řada. Nechá se to navázat i od spodní strany. Jen by mě zajímal názor na tuhle montáž. Druhá varianta která mě momentálně zajímá. Začneme omotávat samotný háček s očkem, provedeme cca 6–8 ovinů. Budeme opět chytat vlasovou metodou. Na háček navlékneme mikrokroužek, který bude sloužit k prodloužení samotného záseku. Upevní se jednoduše. Zhruba v 1/3 ohybu ho jednoduše zafixujeme uzlíkem. Teď máme hotovo, nezbývá než navléknou boilie a zkoušet a zkoušet. Já mam na tebe dotaz, zda-li používáš tuhle formu koncové montáže a co je jejich výhodou či záporem. Ještě jednou díky Tomáš
- Neděle 27. září 2009 ve 20:48® Piranha
-
Klon> Podivej kolego, pokud jdu cilene na kapry, tak samozrejmosti je vnadeni a hlavne vnadeni boiliesem.Kaprarina, resp. vyprava za velkymi kapry neni na den ale na par noci a tudis kaprum predlozim nejakou navnadu at partikl, nebo zminovane boilies, coz je bezesporu.Tudis pokud kapr vezme 2,3,5 kouli z vnadenych kulí, tak jeho duvera v tuto potravu je 100% a neni treba u ryby filtrovat a ruzne zkouset potravu.Jeho duvera v potravu je maximalni a tudis bere koule ihned.Zalezi i na tom, jaky ouziju hacek, resp. tvar.Pokud je to klasicky ,,J,,, tak se mze stat ze se neotoci a neudela vpich.Ja pouzival to ,,J,, vyhnuty do boku a hjikdy se mi nestalo ze jsem nesekl.Opravdu.Ze se obcas z 5% vyrizl, to nedavam za vinu vzdalenosti kule od haku. A dalsi vec, nepouzivam prodlouzenej konec navazanyho hacku jako navazec pro boilies.Vzdy jsem si vazal vlasec 0,10, nebo slabsi.Ten se chova jinak nez snura.
Kamo jsou to moje zkusenosti, byť jiz nekaprarim apreorientoval jsem se na feedere a plavanou, obcas na ty kousky vyrazim a nemam nikdy problem, funguje mi to jako pred 12 rokama kdy jsem s kaprarinou zacal.
Tento příspěvek byl editován 27.9.2009 20:49:46 uživatelem Piranha. - Neděle 27. září 2009 v 19:51® Klon
-
Piranha> Kolego promin,ale musím reagovat na tvojí odpověd…Kapr že většinou nasaje nástrahu až na požeráky????Samozřejmě se to stát může,ale kapr nasává nastrahu do tlamy a následně jí vyplivává.Dalo by se říct jako že filtruje a to co mu chutná,tak do toho jde…Přitom jak takhle filtruje potravu,tak se píchne o háček a tím nám peláší pryč a udělá nám záběr…
Kdyby to bral rovnou až na požeráky,tak by vě většině případu byl kapr zažranej…
Nezlob se ale nesouhlasím ani s tím že čím delší tím líp…To je taky omyl.Představ si,že mezi obloučkem háčku a nastrahou bude mezera 2cm…Dá se říct že to není tolik a u vody jsem kolikrát viděl i delší vzdálenost..Kapr pak nasaje nástrahu a bud ji vyplivne,tím jak filtruje potravu,nebo s ní odjede,ale bude jí držet jen za nástrahu…Co to znamená??? Znamená to spoustu záseku do prázdna a proč??Dlouhá vzdalenost a kaprovi při vyplivnutí nebo naslednému zaseku do prázna nezabranil háček,protože byl mimo…
- Neděle 27. září 2009 v 19:36® Klon
-
Arnej> Pochopil jsi správně…Nejenom že ta nastraha nevypadá tak přirozeně,ale má to i za následek že háček je omezen v pohybu a tím se nemusí zapíchnout,tak jak má…
Piranha píše že si to dělá delší a pak si to omotá kolem obloučku…Pozor!!! toto je nejhorší věc jak ovlvnit pohyb celé montáže…háček se pak chová jinak a špatně se v kaprově hubě natáčí…Neříkám že se na to nedá chytat.Jen říkám že omotávání přebytečné pletenky na oblouček háčku je špatně…Doopravdy to ovlivnuje zapíchnutí háčku…Zkuste si to třeba metodou přes dlan ruky.....
Když se dělá nějaká montáž,tak se nad ní musí uvažovat…K čemu by nám byli pak rovnátka,plastická olova,svlékací pletenky apod,když by jsme to pak omotávali???Vše se používá právě k tomu aby se háček dobře zapíchl…
Tento příspěvek byl editován 27.9.2009 19:37:08 uživatelem Klon. - Neděle 27. září 2009 v 17:34® Piranha
-
Arnej> centimetr neni vubec na skodu, ja to delam delsi a pak si to omotavam a tim zkrátím, kdyz pak chci chytat na panacka tak si to zase vymotam a mam to na dve koule.Jinak jde i o to ze kapr to nasaje rovnou na pozraky a cim delsi mezera mezi kouli a obloukem hacku, tim i lepsi vyprosteni ryby.Ma to pak spis v tlamce, nez nekde hluboko v hube.Mam vyzkouseno ze i dva centimetry nejsou vubec probleu vetsi kapru, tim myslim od 55+
Tento příspěvek byl editován 27.9.2009 17:34:59 uživatelem Piranha. - Neděle 27. září 2009 v 15:26® Arnej
-
Klon> Přesně tohle jsem potřeboval vědět. Hned se pouštím do navazování. Včera se mi stalo, že mi nevýšel vlas a boilie se dotýkalo háčku. Pletenku jsem bohužel nechal s celou brašnou doma. Používám MERLINA na 11,4 kg a to ve většině situací. Přišel sice pěknej kapr měl 70 cm . Potom byly ještě dva záběry na ten samej prut ale nic pokaždý to kapři vyplivly (tak si myslím, že byla chyba v tomhle). Ty záběry se jevily jako velice opatrné, ale jak říkám, v něčem je chyba nebo snad jen byla? Délka návazce byla kolem 30 cm. Prostě se ukázalo, jak záleží na koncový montáži. Ten první kapr, kteráho jsem sice zdolal, tak měl hák na okraji huby. Což má nejspíš za následek, špatnou vzdálenost mezi háčkem a nástrahou. Druhý prut nesl stejnou nástrahu s tím rozdílem, že koncový návazec měl pouze 14 cm. Za celý den nezaznamel záběr. Dík za předchozí informaci.
- Neděle 27. září 2009 ve 12:45® Klon
-
Arnej> Ahoj,já bych řekl že vadí,protože to brání pohybu nástrahy ve vodě…návazec by jsi měl vždy vázat,tak že si nasadíš třeba boilies na podvaz a pak začneš terpv vázat na háček.Není přímo daná delka mezi nástrahou aobloučkem háčku,ale měla by tam být aspon nějaká vůle pro přirozený pohyb…Pokud se to zadrhává o háček,tak se ta nástraha chová jinak a u některých montáží to snehodnotí celou jejich funkci.....Já osobně nechávám 2 – 5 mm vůli od obloučku…Schválně si to skus doma třeba v umyvadle nebo ve vodě…Pokud překáží háček chová se to jinak…
- Neděle 27. září 2009 v 11:46® Arnej
-
Ahoj přátelé,
chtěl bych se zeptat nějakého zkušeného kapraře na délku mezi boiliem, kukuřicí nebo peletou a spodní hrany háčku(někdy to vyjde do ohybu, žáleží na zvoleném druhu háčku). Měla by tam být nějaká vůle? Vadí, když se boilie dotýká spodní hrany háčku(a nebo toho ohybu)? Děkuji za odpověď Tomáš. - Čtvrtek 24. září 2009 ve 23:07® Piranha
-
jurann> zkus si koupit matchovy prut urceny na plvanou.Spis nejaky tvrdsi heawy v delce 3,90–4,20.Zvladne kulovy plovatko, nebo volframovej tmel na vrchni lov amíku a kapru, ale i dobre na anglicaky.Nebo nejakou surfovou dvoulibrovku.
Tento příspěvek byl editován 24.9.2009 23:07:19 uživatelem Piranha. - Čtvrtek 24. září 2009 v 15:27® jurann
-
Nazdárek pánove mám v plánu jsi koupit nějaký prut a naviják na kapry a amury…dva už mám…ale na ten třetí chci chytat na splavek a také zvrchu z hladiny… máte někdo nějaký typ nebo odkaz…díky
- Středa 23. září 2009 ve 22:44® Piranha
-
MuRRon> a nebo jeste jedna rada, pokud mas dost penez, vyser se na vlasec, namotej si na navijak 500m snury a mas po starostech
- Středa 23. září 2009 ve 22:43® Piranha
-
MuRRon> a pokud chces spojit šokovku a vlasec (kmen) tak si udelej na vlasci uzel jako kdyz vazes hacek, jen to nedotahni a skrze toko provlec tu snuru a na ty snure udel to samy a pak je stahni do sebe.Jestli teda umis navazat ten hacek, pak uz jen zbyva jit do krouzku a naucit se to tam
- Středa 23. září 2009 ve 22:40® Piranha
- Středa 23. září 2009 v 15:15® olda
-
MuRRon> http://gord.gringo.cz/Uzly/index.html funguje ta stránka.
- Středa 23. září 2009 v 15:05® MuRRon
-
Piranha> Asi jsem debi* ale to na co mě odkazuješ nemůžu najít
- Středa 23. září 2009 ve 13:28® výča
-
dobrá stránka na ty uzli.
- Středa 23. září 2009 ve 12:16® Piranha
-
MuRRon> tady je vsechno jak rybarsky tak i fura jinych.Najdi si to pod rybarskyma uzlama.
- Neděle 20. září 2009 v 19:06® nutrip
-
Klon> ahoj,teď jezdím na rybník který má asi 1 ha a dnu je bahnité.jedná se o soukromý rybník, který je zarybněn kapry a amury (kapři od nějakých 50 – 100 cm) amuři menší. voda do srpna kvetla.hloubka tam je cca 1,8 – 2 metry. poslední dobou jsem chytal na rohlíkový boilies (scopex), rousnice a dalo se celkem dobře lovit kapry kolem 60–70 cm.do teď jsem chytal na klasiku – olověné krmítko a průběžný silon – háček cca 10 od. Chci začít lovit větší a proto budu rád za rady.Např. i za velikosti boilies, příchutě, návazce.
díky moc za rady
nutrip
- Neděle 20. září 2009 v 9:33® Jeenda
-
Zdravím chlapi. řeším jedem takový menší problém a chtěl bych poradit od zkušených rybářů, chci si pořídit nové pruty na kapry. Rozhoduji se mezi 3 dílnými nebo teleskopickými. Spíše se chci přiklonit k těm teleskopům, ale existujou nějaké dobré odhozové teleskopy?? jestli maté někdo nějaké odkazy nebo tak něco pošlete to. Předem moc díky
- Sobota 19. září 2009 v 11:20® Shrek
-
ladamaj> díky Láďo,domluvil jsem se s nim,tak budu přez zimu lít krmelce
- Pátek 18. září 2009 ve 22:30® ladamaj
-
MuRRon>Napiš na můj mejl pošlu ti to tady to nebudu rozvádět každý má svoje skušenosti jinak.ok
- Pátek 18. září 2009 ve 21:14® MuRRon
-
Zdravíčko Páni Kapraři chtěl bych vás poprosit o obrázek nebo radu uzlu na odhazovací šňůru „pletenku…“ nevíte o něčem popř.. nějaké info kde by se to dal sehnat.. obr. uzlu díky poraďte
- Pátek 18. září 2009 v 19:58® ladamaj
-
Alivio>Ahoj Tome napiš na inzerát co je v nabídce od hlavsaj určitě se domluvíte mám od něj formu také a další nechám dělat čusky.Láďa
- Pátek 18. září 2009 v 18:48® Klon
-
nutrip> Montáže a boilies není jen tak jednoduché,jak si asi představuješ.Každá montáž má svoje a na každé vodě se používa jinak nebo přímo jiná.....To je velmi obsáhlé téma a spektrum rozlišností apod je nepřeberné množství…Jinak na podzim bych použil boilies na masové bázi.Bud samotné nebo tzv. na panáčka s plovoucím boiliesem stejné příchutě…
Hodně záleží jaká ta voda je.Čistá voda, nebo špinavá a zaleží jaké je dno,písek kámen,bahno,štěrk,rostliny,překážky apod,pak se podle toho používá montáž…Zkus mi napsat do osobky detaily a já ti rád pomůžu a vysvětlím…
- Pátek 18. září 2009 v 16:05® Shrek
-
Zdravím pánové,nevíte prosím někdo,kde sehnat formu na koncová krmítka s obratlíkem?Děkuji za jakékoliv info.
- Pátek 18. září 2009 v 9:32® nutrip
-
rád bych začal chytat na boilies a pelety – jaké se používají na podzim? díky za radu nutrip
- Čtvrtek 17. září 2009 ve 20:30® Raduna
-
výča> Mě vzal jednou Amur i rohl. boilis Takže se dá v podstatě chtit na cokoli.Převážně ho ale chytám na kukuřici.
- Čtvrtek 17. září 2009 v 19:08® nutrip
-
Zdravím, po dlouhé době se vracím k rybaření a chci začít chytat na boilies a pelety ale nevím jaká je správná montáž a jak funguje. Nikdy jsem nenavazoval a nechytal na nic podobného.Budu rád za rady, protože jezdím hodně nyní na soukromé revíry a uznávám CHYŤ A PUSŤ a velké ryby. Díky za rady nutrip