Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 19. srpna 2009 ve 23:26® Klon
Klon

Piranha> Tvoje umění v rybařině samozřejmě nekritizuji,ale zkus třeba pochopit mojí situaci v tomto případě…

Jsem srdcem kaprař a i když se věnuji i jiným rybolovným technikam,tak kaprařina je „IN“.Jezdím na delší výpravy,které čítají 7 až 14 dní.v tomto případě mám kompletní vybavení 8 prutů,navijá­ky,stojan,bivak,le­hátko,olova,bi­žuterie a mnoho dalšího.k tomu připočti jídlo,plyn.bom­bu,topení apod.Další kila váží krmivo…Sedím u vody dejme tomu 4 dny.mám zakrmeno a jsem na nejlepší cestě chytat to oč nám všem jde…Najednou přijede partička,která se ožere a děla bordel…Tááák a ted mi řekni chtěl by jsi se stěhovat,když jen má tažka s olovy má cca 60 kg???Věř mi že to nejde lehce a už vůbec se ti nechce…

Jdu tedy za nimy a slušně je požádám,jestli by se nechtěli zklidnit.pokud na mě vyjedou,tak mi je opravdu jedno,že mu nafackuju…

Pokud se už stane že čas nedovolí a jedu na lehko,tak problém změny místa je optimální řešení,ale na druhou stranu,proč by jsi měl na to doplacet ty???

Středa 19. srpna 2009 v 11:45® lubo OV
lubo OV

zadar> normálně bych to neřešil, ale popraskaná kukuřice je více lepivá a někdy se mi špatně vysypává z krmící rakety. Jinak na poraskané kukuřici taky spíš vidím to pozitivní, víc láká.

Středa 19. srpna 2009 v 11:43® lubo OV
lubo OV

Klon> to bude asi ono. Ty to vaříš pomalu v otevřeném hrnci. Já v tlakáči. Tlakáč je přece jen rychlovka a to asi kukuřici nesvědčí. Díky.

Středa 19. srpna 2009 v 9:34profil byl smazán

lubo OV> To nevadí, když je popraskaná, vždycky tam nějaká zrníčka na nastražení najdeš. Ona také není každá kukuřice stejná, některou koupíš a je hodně omlácená a ta potom při varu více praská a když jsou zrníčka většinou nepoškozená, tak při vaření drží, ale rybám je jedno, jaká je.

Středa 19. srpna 2009 v 5:03® Piranha
Piranha

Klon> pokud teda takhle po nich vyletis tak klobouk dolu, jsou lidi kterym je fuk jestli jde na dva bo na 4.Ja radeji nalozim veci a jdu kus dal nebo na jinej flek, ja si umim poradit na kazdy vode :-)

Úterý 18. srpna 2009 ve 23:13® Klon
Klon

lubo OV> Tak to opravdu nevím,mohl bych jen hlasitě uvažovat.....Ja kupuji kukuřici v obchodě s krmivem a právě to mám naopak.když jí nenamočím,tak praská…Možná by mohl být rozdíl v tom,že já jí vařím normálně v hrnci…Tak velký tlakový hrnec jak bych potřeboval nemám,Takže hrnec a na malým plamenu jí vařím…Víc mě nenapadá…Dělám to takhle hodně let a vždy OK.

Úterý 18. srpna 2009 ve 23:07® Klon
Klon

Piranha> Mimochodem bojové umění je na obranu a taky jsem psal že to je poslední řešení,takže nevím kam tím míříš.jen by mě zajímalo když inteligentního člověka napadnou 4 lidi,tak jak se ubrání…Napsal jsi to totiž jako,že ten kdo umí nějaké bojové umění,tak hned není inteligentní a je asi podle tebe tatar..No nic nebudu se k tomu dále vyjadřovat…Příště si nestěžuj když nechceš slyšet názory jiných..Chtěl jsi slyšet nějaké řešení a jaá to řeším prostě takhle.Jdu k nim na férovku aby se sklidnily,že tu nejsou sami a když jsou drzí a ještě si začnou,tak proč bych mu pár facek nedal…Tot vše…

Úterý 18. srpna 2009 ve 21:53® Rico
Rico

Piranha> nekdy to pohuzel hlavou nejde a jelikoz ma usta jsou slusna jen na poprve (uz jsem takovy) tak pro poradnou ranu nechodim daleko, bude se domluvim a necham si kecy na koledu nebo na to dojedu… Jdu na ryby a ne na bojiste nebo do urvany putiky. Poradek dela pratele ;-)

Úterý 18. srpna 2009 ve 20:59@ ...

o kolínskym revíru toho bylo napsáno už moc… o tom že místní rybáři a funcionáři si mezi sebe jen tak někoho nepustí je všeobecně známo, a to že dbají na absolutní dodržování rybářského řádu taktéž. a o svých pravidlech na samberku co se týče zákazu zavážení, zakrmování z lodě, chráněné rybý oblasti, adt… ani nemluvě. tak v tom případě nechápu že tomáš blažek bez postihu může úplně vše???!!! jezdí si po samberku v lodi s prutem nahozeným v zákazu… nikdo si ho ani nevšimne… nechápu!!!

Úterý 18. srpna 2009 v 19:53® Piranha
Piranha

Klon> malinko mi to prijde jako nesmyslne virtualni chvastani, jen bych chtel zatocit zpatky k tomu, od ceho se tu pomalinku odbocuje. Box, karate a jiny si nech na doma, babvime se tu o reseni a spis o tom kolik lidi se zde setkalo z bandama rikajicimi si kaprari.O to mi slo a ne o skolu bojovych umeni.Inteligentni clovek se umi branit hlavou a ne rukama, to se nechava na to posledni reseni, ale jde to i jinak. Uz to tu zacina mirit nekam jinam a ja se asi ztahnu zase na feeder diskuzi.

Tento příspěvek byl editován 18.8.2009 19:55:03 uživatelem Piranha.
Úterý 18. srpna 2009 v 19:12® lubo OV
lubo OV

Klon> nedávno jsme tady debatovali o vaření kukuřice, kde jsi radil, že když kukuřici nenamočím aspoň jeden den před vařením, tak při vaření popraská. Když jsem ji tedy namočil, popraskala mi ještě víc, než bez namočení. Doba varu v tlakovém hrnci byla minimální. Zkoušel jsem vařit i velmi krátce, ale to zase byla tvrdá. Když jsem dobu prodloužil, hned popraskalo cca 60%. Nevíš v čem je problém?

Úterý 18. srpna 2009 ve 14:14® jonnylord
jonnylord

zadar> njn.. pivko jo ale ne když se ožereš až do němoty jak ti rybáři na Vrbici…

Úterý 18. srpna 2009 ve 12:16profil byl smazán

Klon> No já myslím, že kdybychom se potkali, tak by asi důvod ke konfliktu nenastal. Nikdy jsem na rybách s nikým konflikt neměl. Sice se na rybách rád napiju, jezdím většinou na víc dní a připadá mi to, že to patří k té pohodě, dát si pivko, něco si ugrilovat, pokecat s kamarádama, v tom se mi právě líbí ta kaprařina, je to takový relax, no a když se za den povede několik pěkných kapříků, tak je to ono.

Úterý 18. srpna 2009 v 11:40® Klon
Klon

zadar> Mě se bát nemusíš :-) Myslím že jsi rybář srdcem a chováš se tak a takových rybářu si vážím :-)

Úterý 18. srpna 2009 v 11:38® Klon
Klon

Piranha> S toho strach nemám.samozřejmě mohu dostat na hubu,ale já za nimy příjdu slušně a požádám je o to.Někdy vyskakovali,ale obešlo se to bez pranice.....Já se rány nebojím a je vyskoušeno,že když jich je víc,tak vždy jít potom nejsilnějším z nich,ostatní se stáhnou.....Já jsem ještě k tomu 5 let závodně boxoval a 3 roky pak kondičně,takže těch ran jsem dostal už nesčetně,ale to je už jiná kategorie…Jen mě to opravdu štve,protože člověk si jde hlavně k vodě odpočinout a chlastat může v hospodě.

Tento příspěvek byl editován 18.8.2009 11:39:41 uživatelem Klon.
Úterý 18. srpna 2009 v 10:31® jonnylord
jonnylord

Klon> jen tak dal

Piranha> ale tak má pravdu

Úterý 18. srpna 2009 v 8:11® candatek
candatek

kapřika mam rad doma ho mame skoro furt takže ho mam za měsic tak 2krat a nevadi mi to

Úterý 18. srpna 2009 v 7:01profil byl smazán

Klon> Teda s tebou bych se nechtěl potkat, fyzicky zdatnější a ještě k tomu takové argumenty.....

Úterý 18. srpna 2009 v 5:03® Piranha
Piranha

Klon> aby jsi nekdy na to nedojel az budou 4 nebo 5. Proste jsou to ,,chlastpraři,, a ne kapraři.

Pondělí 17. srpna 2009 ve 23:16® Klon
Klon

Piranha> Nad tímhle se už pomalu ani nepozastavuji­.jezdím na ryby pro radost a pro klid a vždy se najdou debilové co se neumějí chovat…jen na co jsem začal být velmi silně alergický je odpoved ve stylu """ když to není o rybách tak je to o chlastu """ Toho dotyčného co mi to vždy řekne když příjdu jestli by se nechtěli zklidnit,bych nejraději chytl za držku a vyvalel bych si s ním místo pro bivák…

Většinou mi ted pomahá když za nimy příjdu a strapním je např slovy,že to jsou kapraři na hovno a že nic nechytí,že chlastat umí každý a pak se vymlouvat,že to nebralo…Většinou jim to aspon vrtá hlavou a trochu se sklidní.....Sa­mozřejmě to je kolikrát ostřejší,ale já jsem fyzicky zdatnější a oni si moc nedovolují…Aspon ta posilka se mi k něčemu hodí :-)

Neděle 16. srpna 2009 v 19:58profil byl smazán

Rico> Pípáky koupíš dneska za pár stovek, to není jako dříve.

Neděle 16. srpna 2009 v 17:20® Rico
Rico

Ja KAPRA miluju je to moje modla, je to muj sen, proste kaprarina me vzala a kord ted kdyz jsem hodne zmenil montaz a vono to funguje jak divy, i pristup, vytahl jsme u nas na propadlinach clun a dedkove cumi jak tgrocha obycejne kukurice nebo pak peletek udela zazraky.

Tuhle sla mamka se mnou, je to takova lovkyne, rybarina ji bavi ale rika ze si papiry udela az v duchodu :-)) Tak se nebranim. Ale chtel jsem rict ze kdyz jsem byl uprostred rybnika tak na me zacala hulakat a ja ji za to vynadal az jsme se pohadali a na hodinu na to prijela banda kretenu, z auta duc duc duc, flasky uz cinkali, jeden tam div nepovalil tu svoji nadheru kterou si privezl s sebou, no proste sem je chtel vsechny postriletale aspon jsem je poradne nakrknul kdyz mi prisela pekna jizda, jen co jsem ho vytahnul tak na druhym zaber jak od medveda a supinacek sel taky nabreh a pri tom celej den to ostatnim moc necukalo…

Neni to o tom jestli clovek kaprari, vglaci nebo feedruje ale je to o tom cloveku samotnym, jak se chce chovat a proc k te vode sel!

Neděle 16. srpna 2009 ve 13:24® Piranha
Piranha

Kaprrina bez hlasicu je hloupost to rikam i ja nevadi mi i kdyz mi nekdy pekne serou, sm je mam ale jen na candaty a na uplne nejslabsi hlasitost.Vadi mi spis ty bandy jakoby kapraru, oni umi delat vetsi bordel nez hlasice.

Neděle 16. srpna 2009 ve 13:22® Piranha
Piranha

Rico> PRESNE TAK.STACI FEEDER A CHEMICKY SVETLO A 70KU UDELAM TAKY NA 0,20KU :-)) DNESKA JSEM SI SEL PO TY NONSTOPCE ODDYCHNOUT NA LABE DO TAKOVY DIVOCINY KDE BYCH NECEKAL ZADNYHO RYBARE A PRECI PRISEL NEJAKEJ DEDULA, SI RIKAM ZE TO BUDE V POHO A TEN STAREJ V.. VYTAHL PIPADLA A JA SEL ZA 2 HODINY DOMU.PORAD MU TO TAM PIPALO JAK NA ARU.DNESKA UZ MA HLASICE KAZDEJ DRUHEJ PENZISTA.TO NENI UMENI JIT KE STOLECKU CHLASTAT A ZA 5H MNE ZAPIPA RYBA A JA SI JI NA 30KILOVOU SNURU VYTAHNU. PROTO JSEM SE VYSRAL NA CASOVE NATROCNOU A DRAHOU KAPRARINU A CHYTAM NA FEEDER, JE TO JINA RYBARINA A TA NOCNI JAK BY SMET.A TAKY NEMUSIM BEJT PRIKOVANEJ U PRUTU, DOBRE SERIZENA BRZDA, POPŘ I ROLNICKA MI DAJ O KAPROVI DOBRE VEDET.CO SE TYCE PITI U VODY BEREME SI S SEBOU KAZDEJ DVE PETKY ZLATAKA A TO NAM POSTACI, VOZRAT SE MUZU V HOSPODE NEBO POKUD BUDU U VODY TEJDEN, ALE TO ZASE RADEJI KLACKY NEVYTEHUJU, LEHCE SE DA O NE PRIJIT A HLAVNE VLASTNI VINOU.

Neděle 16. srpna 2009 ve 12:59® cormaxx
cormaxx

Rico> Nekupuj je,z člověka se pak stane ještě línější tvor:-D Vim o čem mluvim:-D

Neděle 16. srpna 2009 ve 12:17® Rico
Rico

Kdyz chci nonstop, tak se predem vychrapu a kdyz jedu na kapra, tak ten cvrkot civky je slyset dvacer metru kolem, nasponovanej vlasec, rozumne povolena brzda, k tomu odpadavaci policajt s chemickym svetylkem a je to. Premyslel jsem o pipakach ale zatim jsem usoudil ze to je dost penez a takhke si vystacim :-) (navijaky s „baitem“)

Sobota 15. srpna 2009 ve 20:43profil byl smazán

pepos.93> Jseš jasný kandidát na pořízení příposlechu, bez toho to dneska nejde. Podívej se sem http://www.lovkapra.com/view.php?… to je možné řešení za málo peněz, sám to používám už několik let.

Sobota 15. srpna 2009 ve 20:31profil byl smazán

Piranha> Musím ti dát za pravdu, je mezi kapraři hodně hovad, kteří se neumějí chovat, ale na druhou stranu je hodně slušných. Nevidím nic špatného na tom, se na rybách trochu napít, ono když máš záběr jednou za dva dny, to jinak nejde psychicky ustát :-)) Píšeš, že každý má pípáky a boiles, můžeš mi prosímtě vysvětlit, jak bys chtěl při intenzitě záběrů při lovu na boiles hlídat pruty jinak než elektronicky? Já napříkled považuji za nezbytnost i příposlech. Co se týká ohně, pokud vím, tak je rozdělávání ohňů na březích zakázáno, takže se tě ptám, proč si nezavolal PČR nebo RS. Já třeba na nonstopku nejezdím z důvodu neskutečného návalu podobných individuí co popisuješ, to raději porušuji RŘ a chytám nonstop, tam, kde se to nesmí, no ale nezbude mi nic jiného, než v noci hlídat a být ticho jako pěna, často jsem rád za měsíc, že nemusím svítit čelovkou. Tento způsob lovu je sice nelegální a po několika dnech docela vysilující, ale má to svoje kouzlo zakázaného.

Sobota 15. srpna 2009 v 19:22profil byl smazán

Piranha> je to celorepublikový problém-já sice taky jezdím za kapry s boiliem, ale zatím neúspěčně. tyhle rádoby rybáře potkávám často a na nonstopce sem ještě nechytal. a semza to rád-třeba naposled sme byli na laby a po dvou dnech semv noci usnul-doslova. když sem ve dvanáct šel pak stahovat prut tak tam byl kapr-jak dlouho to nevím vím jen že vymotal 10 metrů vlasce a futroval se dál boiliem a háček v pysku mu očividně nevadil-ale já sem pípáky vůbec nezaregistroval a to mě ve spánku probudní každá zlomená větvička a můj kolega? ten taky nic neslyšel. já si myslím že lov nonstop jo-ale ne na kapry-ponechal bych to pouze na sumce…(sorry za chyby v textu)

Sobota 15. srpna 2009 v 18:53® Piranha
Piranha

Dovolim si malinko ostrych slov na adresu kapraru.Jsou vubec jeste teamy a party kapraru, kteri opravdu kaprari? Posledni dobou co jezdim na nonstopky a vubec na labe potkavam a narazimna bandy asi radoby kapraru. Dnes uz opravdu nepoznam kvalitniho kaprare kterej opravdu bere kaprarinu jako odveti sportu a jistej cil.Kazdej druhej ma dneska pípaky, stojanky a haldu boilies, ale to proc tam jeli vubec nevedi.Vetsinou jsou okolo noci silne podnapili a delaji peknej bordel.Rano pak ani nevedi kde minulej den krmili a vubec je to spatnej pohled.Rusej ostatni rybare a takovou bandu okriknout je opravdu risk. Sam jsem v minulosti kapraril, ale nepamatuju si ze bych neco podobnyho praktikoval, nebo neco podobnyho potkaval u vody. V noci sedi u vatry jako krava halekaj hovadiny a skřeky a vubec se nevenujou klackum ktery snad ani nevidej a neslysej.A opravdu to neni zadna vyjimka a je jich vic a vic. Ani bych se nedivil kdyby tu nonstopku zatrhli a pak si budou drbat hlavy.