Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 3. února 2009 v 1:19® gigoboss
gigoboss

do tech rollballu musis mij jemejsi testo a jde to celkem fajn. kazdopadne tahat s pytle koupeny je min prace,ale i min penez…tak Petuv zdarek.

Úterý 3. února 2009 v 1:18® gigoboss
gigoboss

do tech rollballu musis mij jemejsi testo a jde to celkem fajn. kazdopadne tahat s pytle koupeny je min prace,ale i min penez…tak Petuv zdarek.

Pondělí 2. února 2009 ve 20:26® IVO
IVO

Alov : informace o problematice jsou alfou a omegou pro pozdější rozhidnutí. A to nejen v rybařině. Paradoxní je, že někteří odpůrci K 70 argumentují tím, že na takových vodách se za pár let budou vyskytovat jen obrovští kapři, kteří budou z hlediska z hlediska přirozené potravy ohrožovat ostatní druhy ryb. Tato vize stejně jako argumnty jí podporující je dle mého názoru nešťastná a nesmyslná. Když jsme s kolegy před pěti roky zakládali petiční výbor K 70, tak jsme si vytýčili jasný cíl : zachránit tu minoritu velkých kaprů , kteří ve svazových vodách ještě zůstali, postavit jakousi pomyslnou hráz proti nadměrnému zabíjení velkých kaprů a proti jejich deportaci do privátních vod. Naší snahou bylo vrátit početní stav velkých kaprů na úroveň, která byla před cca 15 ti lety. V té době byl ve svazových vodách mnohonásobně vyšší výskyt trofejních kaprů oproti dnešnímu stavu. A přitom v té době neměl nikdo důvod spekulovat o tom, že velcí kapři žerou potravu těm menším. Pro tuto teorii nebyly žádné pádné indicie. Velcí kapři především na velkých vodách žili v početných hejnech a rozhodně ne na úkor ostatních druhů. Vzpomínám si, že např. na Labi žili vedle velkých kaprů i velké plotice, karasi , cejni atd. Byl to vyvážený stav a ne život jednoho jednice (druhu)na úkor druhého. Čili – jde nám především o záchranu „toho“, co ještě ve svazových vodách zbylo. Nicméně – chápu že podobně mohou uvažovat například lovci dravců, plavačkáři, muškaři atd. I oni mohou iniciovat horní miry např. u parmy, lína, podoustve atd. Ovšem takovou iniciativu musí zakládat lidé, kteří onomu konkrétnímu problému rozumí a orientují se v něm. Proto jsme jako kapraři založili petici na ochranu velkých kaprů, ovšem osobně bych podpořil i horní míru např. u parmy či lína. Je to složitý problém a musí se o něm diskutovat.

Pondělí 2. února 2009 v 18:40® fishfever

Zdravím potřeboval bych poradit pořídil jsem si rollbal na výrobu boilie ale když chci posouvat ty dvě desky po sobě jde to velmi těžko nevíte jak je upravit aby pěkně po sobě klouzaly?

Pondělí 2. února 2009 ve 14:15® Alov
Alov

IVO: Tenkrát jsem měl zřejmě k tomuto problému dosti omezené informace a zajímal jsem se o něj jen povrchně. Po roce, kdy jsem si přečetl různé názory PRO a PROTI musím říct, že jsem svůj názor musel přehodnotit. Tyto různá omezení přinesou své plody v horizontu min. 5 let a zřejmě i více. Ale v prvé řádě se musí změnit myšlení rybářů. A to je bohužel ještě na mnohem delší dobu…

Pondělí 2. února 2009 v 11:10® IVO
IVO

Alov : pokud jsi znal v době, kdy jsi prosazoval a podporoval horní míru kapra odpověď na otázku – proč tak činit ? – tak se asi muselo něco závažného stát, když v současné době nenacházíš odpověď na otázku : PROČ jsi to všechno dělal. Je to všechno nejspíš tím, že není možné čekat najěká pozitiva v horizontu roku či dvou. Toto je běh na dlouhou trať . Navíc opravdu dlouho bude trvat, než se změní přístup rybářů k rybám. Ne všichni totiž praktikují humánní postoj a jistou dávku úcty k ulovené rybě.

Pondělí 2. února 2009 v 11:06® IVO
IVO

Alov : pokud jsi znal v době, kdy jsi prosazoval a podporoval horní míru kapra odpověď na otázku – proč tak činit ? – tak se asi muselo něco závažného stát, když v současné době nenacházíš odpověď na otázku : PROČ jsi to všechno dělal. Je to všechno nejspíš tím, že není možné čekat najěká pozitiva v horizontu roku či dvou. Toto je běh na dlouhou trať . Navíc opravdu dlouho bude trvat, než se změní přístup rybářů k rybám. Ne všichni totiž praktikují umánní postoj a jistou dávku úcty k ulovené rybě.

Sobota 31. ledna 2009 ve 14:09® Alov
Alov

Sice tady je nějaká ta diskuse ohledně k70, ale podle mého můžem tuto otázku rozvinout i zde.
A já se ptám. Co vy osobně očekáváta od zavedení různých k65, k70, L40, p50 atd.?? Já osobně si od toho neslibuju absolutně lautr nic.
A to jsem byl na naši MO Krnov jedním z těch, kteří protlačily k70 na revírech patřících pod naši MO. Ale ted se sám sebe ptám …PROČ ? ? ?

Sobota 31. ledna 2009 ve 12:50profil byl smazán

Hany> Já zase nesouhlasím s horní mírou parmy a lína.

Pátek 30. ledna 2009 v 19:20® Kubah

Klon> Já s k-70 nesouhlasím a dědek ani masař nejsem. Prostě nevidim důvod, proč by měl mít horní míru kapr. Zaslouží si ji spíš jiné ryby- parma,lín…

Pátek 30. ledna 2009 v 0:44® 1Mara
1Mara

Ne oni na svazu chtějí mít od těch páprdů klid , v tom to je. Stěžovali by si na to že na starý kolena si nemůžou vzít od vody pěkného kapra :-/

Středa 28. ledna 2009 v 16:48® Klon
Klon

IVO> Tak s tím bych bohužel moc nepočítal.Minulý rok se o tom nechtěli ani skoro bavit,natož připustit do budoucna možnost K70.Hlavně protestovali rybáři starší generace neboli dědkové a ani se jim nedivím.Několikrat jsem je viděl když chytly macíka jak ho zabily a honem domů…Jelikož je pry předseda jejich dobrý kamarád,tak drží za nimi…

Pondělí 26. ledna 2009 v 17:44® fishfever

PeeBob> Kámoš je má přesně tady ty jsou celkem dobré ale říkal že by příště bral spíše 3lb než 2,75lb jsou prý dost měkké ale zase si vychutnáš zdolávání.

Neděle 25. ledna 2009 ve 20:11® PeeBob

Zdravím chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s prutama Greys Prodigy SX 12' 2.75lb??Dvoudíl­ný.Přemýšlím o nich ale rád se někoho ještě zeptám abych nekoupil zajíce v pytli.Díky moc

Neděle 25. ledna 2009 v 18:21® gigoboss
gigoboss

jo googl umim najit taky ale neumim to najit tak sem cekal nakou konkretnejsi stranku nebo recept na boilies!!!! dik vsem""

Neděle 25. ledna 2009 v 0:35® IVO
IVO

Klon: doufejme, že funkcionáři na severočeském ÚS přehodnotí svůj současný postoj k horní míře kapra a schválí K70 alepoň na řece Labi. V loňské sezóně si tento návrho členská schůze MO Ústí n.L. odhlasovala, nisméně ÚS to zamítl s prapodivným odůvodněním. Snad se to letos povede a Labe se stane opět řekou plnou velkých ryb.

Pátek 23. ledna 2009 v 7:48® b.gun

gigoboss> Tady jich je spousta … www.google.com

Pátek 23. ledna 2009 ve 2:48® gigoboss
gigoboss

zdar vydry,,nema nekdo odkaz nebo recepty na boilies???

Čtvrtek 22. ledna 2009 v 18:46® Piranha
Piranha

Bracha tady je mala recenze o nem. www.obchodprorybare.cz

Čtvrtek 22. ledna 2009 v 18:44® Piranha
Piranha

spro*> ja, mam dobre zkusenosti, dobre se kolem nej plazej rajsky :-D :D:D:D:D

Čtvrtek 22. ledna 2009 v 18:00® fishfever

Klon> Dík je to zajímavé že to takhle funguje.

Úterý 20. ledna 2009 ve 22:34® cormoran
cormoran

Klon> To každopádně.pivo

Úterý 20. ledna 2009 v 18:48® Kuky

Sory napsal jsem to blbě jso to Foxy-X1 a ne Fox-F1 maji 12ft a 3lb jestli s nima máte někdo zkušenost-jak hážou aco při zdolávání jak reagujou, ta se ozvěte. Díky!!!!!

Úterý 20. ledna 2009 v 10:05® Klon
Klon

fishfever> Jooo a abych ještě dodal,bylo to na stojatých vodách.Na řece jsem to nezkoušel,poněvadš na řeku používám něco jiného… Nevím proč,ale od řeky vždy očekávám nebo doufám,že přijde nějaký obr,tak chytám jinak:-) možná chyba možná ne…

Úterý 20. ledna 2009 v 10:02® Klon
Klon

fishfever> zkušenost mám jen takovou,žekdyž jsem ho dával jako nástrahu,tak vůbec nic…Pak jsem s ním začal zakrmovat a zajímavé je,že na krmném místě kde bylo toto boilies,jsem měl záběry a na jiných ne… Zkoušel jsem ho víckrát na zakrmování a vždy to fungovalo,ale když jsem ho dal naprut,tak nic…je to zajímavé,ale požívám ho na krmení a na prut dávám domací…:-)

Úterý 20. ledna 2009 v 9:57® Klon
Klon

cormoran> Tak to je dobře a i kdyby ne,tak si myslím že stejnak u rybařiny zůstanem:-D

Pondělí 19. ledna 2009 v 16:35® fishfever

Máte někdo zkušenosti s boilie od Dynamite Baits?

Pondělí 19. ledna 2009 ve 14:21® cormoran
cormoran

Klon> Nezoufej, na letošek je to hooodně slušný:-1

Pondělí 19. ledna 2009 ve 12:09® Klon
Klon

b.gun> No asi na to máme stejný názor.Taky jsem ten typ který radši svazové vody.Pro mě je jednička Labe a to už jen stoho důvodu,že mě nepřestává překvapovat… Jen mě to s tím chlumcem napadlo,protože všichni říkají,že tam jsou velký ryby,tak jsem to chtěl otestovat..I když Labe je Labe,tak letos jsem poněkud vyhořel.byl jsem tam každou chvíly,ryb hodně,ale největší ůlovky byli : Kapr 87 cm Štika 102 cm Sumec 128 cm Což musím dodat že s mého hlediska to je o dost horší než v minulých letech.Zvlašt mě zarazilo,že ten kapr měl váhu vůči velikosti podprůměrnou a nebyl ani v dobré kondici…U ocasu měl špatné šupiny a podle mě stačilo chvíle a byl by zaplísněn..Jediné co jsem mohl udělat,tak jsem ho desinfikoval určená místa a pustil zpět…Snad se mu daří…:-((

Pondělí 19. ledna 2009 v 8:32® b.gun

Klon: Ano, mám to sice kousek (ostatně na blahé paměti svazový Chlumec jsem jezdil celkem pravidelně), nicméně co se týká nynější „verze“ rybníku, tak to nemohu sloužit. Osobně preferuji svazové vody, a pokud bych měl někdy v budoucnu nějakou soukromou vodu navštívit, tak slavná Chlumecká rybářská s.r.o. to nebude …