Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.832 příspěvků, z toho 10832 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 15. října 2008 ve 20:01profil byl smazán

3impy> ale jak je velké sousto 8 zrníček kuku proti boilie průměru 30? ať už měkaj nebo tvrdej tu kuku sežerou na sto pro během několika sekund..s tím boiilie se budou chvilku trápit než to ožužlaj(pokud je tvrdý tak neožužlaj)

Úterý 14. října 2008 ve 12:45® 3impy

V sobotu jsem byl na Labi a brali mi to místo kaprů právě cejni, a to jsem chytal na řetízek z 5ti kukuřic tvrdých jak beton( po uvaření ji nechávám uschnout) soukali to do sebe jak žížalu a rekord je 2kilovej cejn na 8 zrníček :o)

Úterý 14. října 2008 ve 12:37® 3impy

Páni tak to jsem teprve rybářskej adolescent:) Ale postřehl jsem že se hádáte o dvou zcela rozdílných věcech,, jedna je že velká tvrdá koule je lepší na velký ryby když otravujou cejni..
a druhá že měkký koule jsou určitě atraktivnější… teda záleží na směsi:o)

Pondělí 13. října 2008 ve 12:41® Klon
Klon

zadar> moudřejší ustoupí,takže NO COMMENT young man .:-)

Pondělí 13. října 2008 ve 12:28profil byl smazán

Klon Když si roky mícháš vlastní směsi, tak to jo, to o tom asi musíš opravdu hodně vědět a určitě se hodně vyznáš a tak si nemusíš nic číst a ani se nic přiučovat. Já chytám na svoje boiles teprv asi 20 let a tak se rád vždycky něčemu novému přiučím a rád něco okouknu od ostatních, když vidím že jim to šlape líp než mě.

Pondělí 13. října 2008 v 11:55® Klon
Klon

b.gun> Myslím že číst nic nemusím.Vím o tom celkem dost a to že si míchám vlastní směsy a dělám boilies svědčí už o tom,že se v tom trochu vyznám.Reagoval jsem jen na to že „na tvrdou kouli chytíš velkou rybu…“.Vím jaký má vlastnosti tvrdé boilies,ale to je jedno pánové.Já se hádat určitě nechci a určitě Vy taky néé.:-) . Já jsem nenapsal,že na tvrdou kouli se nedá chytit ryba,jen nesouhlasím s tvrzením zadara – Tvrdá koule – velká ryba.:-1

Pondělí 13. října 2008 v 10:42® Klon
Klon

zadar>Vůbec není pravda,že když nemám pravdu,tak je to špatně.Neřekl jsem že na tvrdou kouli se nedá chytit ryba…Ty jsi to napsal ve stylu,že pokud někdo bude chtít velkou rybu,tak at chytá na tvrdou kouli a s tím nesouhlasím…Jinak kolego Tvůj názor respektuji,ale mám k tomu výhrady a píši svůj názor…Od toho to tu je aby se zde diskutovalo…

Neděle 12. října 2008 v 16:06profil byl smazán

Ono také záleží na podmínkách, teď, když je voda už studenější, tak dávám taky atraktivnější někdy nadipované a třeba i trochu rozpadavé, ale když to bere a jdou malí kapři tak tvrdé koule s minimem esence jsou asi jediná možnost selekce, nepomáhá ani velikost koulí, na velikou kouli se chytí klidně malej kapřík, nebo i třeba cejn, protože když uvolňuje a je měkká tak se jí snaží ocumlávat a chytí se za háček. No a to asi každý zná, ráno nahodí 30 mm kouli a za několik hodin vytahne kapříka 40 cm a koule má sotva 20mm. Právě proto ty tvrďáky.

Neděle 12. října 2008 v 15:55profil byl smazán

Klon Nechci se s tebou hádat. Já to tak dělám a funguje mi to a rozhodně to tak nedělám sám. Myslím, že jak není po tvém tak je špatně.

Neděle 12. října 2008 ve 14:47® b.gun

Klon: Souhlasím se zadarem, zkus si o tom něco přečíst a nebuď tolik přesvědčen o své pravdě. Právě ta přílišná čerstvost, měkkost, rozpadavost a uvolňování částeček jsou vlastnosti, které mohou být spíše na škodu a způsobem, jak se jim vyhnout je právě nechat boilie vytvrdnout na kámen. Nehledě na to, že vysušení boilie je jednou z možností jeho uchování na delší dobu. Jak píše zadar, vydrží klidně půl roku bez jakékoliv konzervace či zamrazování …

Neděle 12. října 2008 ve 14:09® Klon
Klon

zadar> Kde jsi prosím tě vzal,že na velkou rybu je lepší mít úplně ztvrdlý boilies???Dělám boilies už několik let a takovou blbost jsem neslyšel:-(( .Vždy je lepší mít boilies čerstvé a právě proto se dává do mrazáku aby jeho atraktivita nevyčichla.Boilies není jen koule..Ve vodě se pomalounku taky rozpadá a tím uvolňuje částečky obsažených ve směsi jako jsou např. drcené skořápky,ptačí zoby atd.Tím že boilies necháš úplně ztvrdnout ztratíš 90% veškerých vlastností čerstvého boilies a už vůbec to nemá vliv na velké ryby.Samozřejmě na to rybu chytit můžeš,ale to samý že chytneš kapra na třpytku…Pak si teda vyber jestli je větší šance chytit kapra na položenou ( čerstvé boilies )nebo na přívlač ( tvrdé boilies )… Hlavně to neber jako kritiku,je to jen věc názorů,zkušenos­tí,chemie apod.Taky mám doma tvrdý koule který mi fungovali jako čerstvé a sem tam jí zkouším,ale to je buď a nebo… Takovýto tvrzení,že na tvrdý koule jsou velký ryby je jen motání hlavy začátečníkům,kteří zde potřebují poradit.To že se ti povedlo chytit velkou rybu na tvrdý koule neznamená že je na ně účinější a překoná veškeré vlastnosti čerstvého boilies…:-)

Neděle 12. října 2008 v 8:52profil byl smazán

Čerstvé, voňavé koule jsou dobré, ale pokud chci chytat větší rybu, tak vždy vysušené úplně do tvrda. Dám to na půdu na síto a tam to mám třeba půl roku, pak se to musí vrtat.

Pátek 10. října 2008 v 15:13® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

yerrx: K tomu sušení. Moc to nepřeháněj. Nejlepší je to na chvíli nechat venku a pak šup do mrazáku. Venku se Ti zvětrává vůně a boilies není takový, jaký by měl být. Radši ho nacpi do mrazáku, je to lepší!

Čtvrtek 9. října 2008 ve 22:52® Klon
Klon

Nejlepší je čerstvé boilies.Nechápu proč ho někdo suší zbytečně dlouho.Boilies se má sušit cca 24 hodin a pak s ním do mrazáku.Než vyrazíte na ryby,tak stačí vyndat s mrazáku,dát do punčochy a jet.Vždy si vyndám jen tolik kolik potřebuji…Take vždy ten boilies spotřebuji hned u vody.Nikdy si ho nevozím zpět.Proto si beru jen tolik kolik potřebuji…

Čtvrtek 9. října 2008 v 16:57® mishak03

yerrx>tak to by ti ty koule měli vydržet dost dlouho nejlepší pro skladování je mražák:-) vysušit a šup s nima do mražáku. a pak když jedu na ryby vyndám je dva dny předem a suším a pak sou jak beton:-)

Čtvrtek 9. října 2008 ve 14:32® yerrx
yerrx

mishak03> mam to v puncose na balkone

Středa 8. října 2008 ve 21:34® mishak03

yerrx> To taky zaleží kde to budeš skladovat jestli v nějaké místnosti kde se často větrá atp. nebo jestli jedeš na ryby na delší dobu atd. ty máš na mysli jak dlouhé sušení? jo a taky až budeš ty koule sušit tak je občas prohrekej aby ty zespodu šli navrh. Jinak to se nedá přesně určit zaleží taky na tom i jak jsou uvařene z jakých surovin jsou atd.atd.

Středa 8. října 2008 ve 21:24® yerrx
yerrx

mishak03> za jak dlouho priblizne?

Středa 8. října 2008 v 19:54profil byl smazán

Ještě taková raritka. V srpnu jsem byl na Labi a docela to šlapalo, ale asi po 5 dnech, kdy jsme už končili to přestalo jít, jenom tak ze zvědavosti, když už jsem balil, jsem na háček navlékl kůrku chleba a světe div se kapři to začali žrát a pěkní.

Středa 8. října 2008 v 19:40profil byl smazán

Klon No nevím, olověnka je tlustá a má velký odpor vzduchu a tím to mělo tendeci se motat. Používám dělený návazec z FC u spoje zatížený plastickýn olovem a mám pocit, že je lepší a účínné.
petfiku To záleží jak kdy, když pojedeš v létě, kdy je teplá voda, tak můžeš krmit víc, ale ani to neplatí vždy, teď, když je voda chladnější to chce krmit opravdu opatrně a kvalitou, přihazovat až po záběrech, vynechal bych úplně kuku, kdyžtak trošku řepky a k tomu tak 20 kuliček. Letošní léto bylo trochu jiné než jindy, ryby měly asi dost svojeho žrádla a boiles žraly jenom tak za zvědavosti, takže když jsem krmil jenom trošku, záběry byly, když přijel kamarád a nenechal si poradit a krmil více tak záběry ustaly nejméně na 24 h a to se nekrmilo partiklem, jenom koulema a rozhodně žádnou sračkou. Jediný víkend byl vyjímkou, to se po záběrech přikrmovalo a vyházelo se přes 15 Kg koulí. Takže v podstatě jednoznačná odpověď není:-(( Jinak neznám na Labi chytatelné místo, kam by nikdo nejezdil a všude se průběžně krmí, takže naučit si kapry na místo je nesmysl a zastavit si je na místě je problém, protože se o to snaží skoro všichni, takže je podle mě mnohem lepší, snažit se je zaujmout něčím co nepoužívají jiní a to jim předkládat jako pamlsek.

Středa 8. října 2008 v 15:22® mishak03

yerrx>po určité době kdy ho budeš řádně vysušené skladovat ti začne plesnivět.

Středa 8. října 2008 ve 14:45® yerrx
yerrx

kdyz necham boilie susit dlouho nemuze se mi zkazit?

Úterý 7. října 2008 v 9:35® Klon
Klon

petfiku> Ahoj odpověděl bych ti zhruba asi takto.Nevím jak si představuješ krmit,ale na Labi se krmí hodně a né jen pár koulí…Minimální denní dávka je podle mě půl kila boiliesu rozříznuté na půlky a k tomu tak půl kila kukuřice.Takto krmit do doby než půjdeš chytat…Na Labi ryby jezdí,takže je potřebuješ zastavit a udržet na místě…Jak už jsem psal je to minimální dávka.Já když krmit tak tuto dávku dávám ráno a večer a po každém záběru dokrmím cca 10 koulemi boiliesu.Jakmile ryby nezastavíš jsou záběry různé a můžeš vytáhnout rybu a pak zas celý den nic.Když je zastavíš na krmném místě,tak u mě nebyl problém chytit 15 ryb denně.:-)

Pondělí 6. října 2008 v 18:02® petfiku
petfiku

Čau chlapaci, chtěl jsem se zeptat, kolika koulema boiliesu dlouhodobě krmit ( přibližně) Chci si krmit flek na Labi v Pcích, nerad bych to přehnal, ale zase nechci měsíc čekat na záběr a pak abych zjistil, že krmím málo a je mi to k ničemu. Díky za odp.

Sobota 4. října 2008 ve 14:13® Klon
Klon

3impy> Ano to je možné.Jinak já si opravdu nemohu na tuto sestavu stěžovat.S kom­binací s mým domácím boiliesem,mám opravdu vyšší procento úspěšnosti než na jiné koncové sestavy.Když to zhruba spočítám,tak je to 70% : 30% ve prospěch olověnky a fluocarbonu. Dále když bych navázal tuto sestavu na oba pruty,tak věřím,že to bude 50/50…:-) Počítáno jen na Labi:-) ,kam jezdím nejraději…

Sobota 4. října 2008 ve 12:50® 3impy

jinak s fluorkarbonem nemám moc dobré zkušenosti, např na Labi u Pardubic, nebo u Kolína jsem na tuhé návazce ješte nevytáhl ani rybu.

Sobota 4. října 2008 ve 12:44® 3impy

Klon> Je dost dobře možné že zadar neprotáhl fluorkarbon dostatečně daleko. Jediné co je na olovence dost tuhé je olověné jádro a pokud nechal např 2cm samotné šňůrky a fluorkarbon protáhl treba jen 1,5 cm tak se nedivím. Dobré je přes celý spoj pretáhnout ještě nějakou bužírku.

Sobota 4. října 2008 v 9:08® Klon
Klon

zadar> Tak jsi to špatně navázal.Nechápu jak by se ti to mohlo zamotat.Olověnka že je tuha,tak o tom se bavit asi nemusíme,ale že by se ti zamotal fluocarbon je taky divný,protože je taky tužší než vlasec nebo pletenka…Zvlášť když je celý systém bez uzlu,pomocí speciální jehly k tomu určené.Pokud si to vázal ,tak jak někdy vídám,že olověnku vážou pomocí nějakého uzlu,tak se ani nedivím.Je tuhá a pak při náhozu se formuje podle uzlu…Já s tím házím nějakých 100 metrů a ani jednou se mi nezamotala..:-)

Pátek 3. října 2008 v 17:54® misi6

pls neznáte nějakou dobrou značku boiliesu, potřeboval bych si nějaké pořídit a když tak něco konkrétního dekuji moc

Pátek 3. října 2008 ve 14:03® jasimek

Od firmy www.braunstar.cz jsem si objednal již 2× a se stejným počtem jsem u nich požadoval reklamaci. Poprvé mi poslali jiné zboží než uváděli a podruhé mi poslali pruty s ulámanými očky a poškozeným dílem. Pak jsem chtěl po nich částku, která byla uvedena na dokladu, ale poslali mi o 100Kč méně s odůvodněním, že zbytek si nechali na náklady se zásilkou spojené. Takže s touto firmou nemám dobré zkušenosti.