Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 1. října 2008 ve 22:15® misi6

pls nebyl jste někdo na soukromném revíru v toušni ?

Středa 1. října 2008 ve 14:48® Sander
Sander

jarda21 > Super Naturaly bych nedoporučoval. Mám dva, bojím se na ně špatně podívat, aby opět nepraskly.

Středa 1. října 2008 v 8:59® jarda21
jarda21

Z vlatni zkusenosti s teleskopama doporucuju delku 3,6 –3,9m a zatez 50–100g, Osobne mam SPRO tele Pike II a jsou skvely. V ruchach jsem mel i Shimano Force Master 8000 Telescopic 3,6m 50–100g ale vadi mi kratka rukojet, lip se haze s dlouhou. Osobne se mi libi D.A.M. Super Natural Tele Carp 3,6m 3lb www.braunstar.cz

Úterý 30. září 2008 v 16:04profil byl smazán

tam v sekci teleskopicke pruty a pod znacku shimano ten prvni.. 3.5m a 50–100g zatez…Kaprar moc velky nejsem..Co vy na to?

Úterý 30. září 2008 v 16:02profil byl smazán

Lidicky poradte mi,hele chtel bych si koupit pruty..Delicky uz doma mam 2krat,a ted si rikam ze kuli transportni delce by byli dobry jeste teleskopy na kapriky.Vzdy mi prislo ze po vsech strankach vede delicka,ale asi urcite doslo k velkemu vyvoji teleskopu a materialu z kterych jsou dělány.Chci si koupit jen nejake levne www.braunstar.cz vy na to??Bude z vasi strany jen kritika:-) ?

Neděle 28. září 2008 v 17:30® yerrx
yerrx

Klon> b.gun> tak dneska jsem byl odskouset ten svuj nepovedeny, asi 2 minuty po prvnim nahozu prisel zaber a vytahl sem kapra 42 :-D

Sobota 27. září 2008 v 18:12® sgt.mooody

misi6> Neboj žádnou obludu jsem nechyt jsem spíš sumcař můj největší kapr měl 74cm na Orlíku.Chyt jsem ho ted nevim přesně jestli na kukuřici a nebo na hrách.

Sobota 27. září 2008 v 16:41® Klon
Klon

yerrx> Boilies se vaří a pelety se suší.Přečti si v první řadě jak to máš dělat a pak se na to vrhni.Podle mě co jsi už vytvořil je k ničemu.Možná kdybys to rozemlel a něco použil znovu,ale už to stejnak nebude ono. Zkus si přečíst můj článek na výrobu boilies… chytej.cz

Sobota 27. září 2008 v 16:38® Klon
Klon

b.gun> Co se týče montáží od Foxe,tak to souhlasím.Jinak na Tvou otázku jestli nenahradí olověnku bročky nebo plastikové olove,tak píši že ne.Dalo by se usoudit,že se to chová stejně,ale není to tak.Je to jen podobné:-)

Sobota 27. září 2008 v 16:35® b.gun

yerrx: Tak nejlepší by bylo asi začít od znova, ale určitě by se dalo něco zachránit i z tohoto. Rozdrtit/rozemlít ho na jemno a použít jako základ nové směsi, kterou ještě doladíš dalšími složkami. Ty by bylo potřeba vyladit podle složení původní směsi.

Sobota 27. září 2008 ve 13:34® yerrx
yerrx

b.gun> a muzu treba ten nepovedeny rozmlatit a udelat z neho novy?

Pátek 26. září 2008 ve 21:41® b.gun

yerrx: Tak je třeba si nejdřív rozmyslet, co má být výsledný produkt – jestli peleta, nebo boilie? Pokud peleta, tak jen usušit (ale tím, že nebude uvařená, tak se bude ve vodě rychleji rozpouštět). Pokud boilie, tak zadělat těsto, nechat chvíli odležet a pak ho zpracovat – na kuličky, válečky, polštářky … Poté uvařit – ve vodě, v páře, nebo v mikrovlnce (v tomto případě budou ve výsledku plavat). No a po uvaření je scedit a vysypat je třeba na síto apod. a nechat je usušit někde, kde nebudou vytaveny přímému slunci nebo horkému vzduchu z topení – takovýmto rychlým usušením by mohly popraskat. A dále záleží na tobě, já osobně je nechávám sušit na sítu dva dny od uvaření a pak je dávám v silných igelitových pytlích (ne mikrotenových) do mrazáku. Samozřejmě není pravda, že se boilie nemůže nechat sušit déle, než jeden den – naopak dlouhodobé sušení je jeden ze způsobů uchovávání (např. pokud nemáš místo v mrazáku). Takto až na kámen vysušené boilie vydrží skutečně velmi dlouho a navíc se to dělá i úmyslně jako jedna z možností, jak částečně eliminovat záběry od nežádoucích ryb.

Pátek 26. září 2008 ve 21:08® yerrx
yerrx

b.gun> takze ususil sem to, ted to dam na chvilu do mrazaku a pak to mam uvarit? jak dlouho to mam varit?

Pátek 26. září 2008 ve 20:58® b.gun

yerrx: Jen jednu technickou poznámku – pokud výsledný produkt nevaříš, nemůže jít o boilie (z anglického boil/boiled = vařit/uvařený). Když je to takto usušené, jedná se o pelety …

Pátek 26. září 2008 ve 20:44® b.gun

Klon: Většina reklamou poblouzněných rybářů používá olověnou šňůru jako „mezikus“ mezi kmenovým vlascem (případně šokovkou) a návazcem v bláhové naději, že jim tento kus udice bude ležet na dně (viz např. montáž Fox Leadcore). Při došponování vlasce – a nemusí se jednat jen o řeku s prutama nahoru – se jedná samozřejmě o nesmysl. Na to se také ptal 3impy. Pokud použiješ olověnku jako součást kombinovaného návazce (nebo uděláš návazec jen z olověnky), jde o zcela jinou situaci. Nicméně se nabízí otázka, zda ti stejnou službu neprokáže klasický návazcový materiál zatížený obyčejnými bročky, či plastickým olovem.

foto/diskuze/kaprarina/2008/th-img20265.jpg
Pátek 26. září 2008 ve 20:15® misi6

na co jsi chytil největšího kapra ?

Pátek 26. září 2008 ve 20:11® sgt.mooody

misi6>Klidně jí propíchni celou a at jí klidně kouká hrot kaprům to nevádí protože nástrahy nasávaj a prakticky se i chytí sám:-)

Pátek 26. září 2008 ve 20:06® misi6

pls jak se chyta na kukurici ? mám jí dat volne k hacku jako boilis nebo normálne na hacek ? ma kdyztak koukat hrot ci naopak dekuji

Pátek 26. září 2008 v 19:36® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

yerrx> Lepší je to uvařit…9-)

Pátek 26. září 2008 v 19:25® yerrx
yerrx

Klon> nevarim ho jen susim,a ono jeste neni uplne stvrdle tak ho furt susim

Pátek 26. září 2008 v 17:08® Klon
Klon

yerrx> Vaříš ho nejspíš moc dlouho nebo máš špatně uhnětený těsto.Pak to nezachráníš ani rollbalem.Těsto musí mít konzistenci jako na brambrové knedlíky.dále mě napadlo jestli ho nesušíš moc dlouho.Sušit by se mělo cca 24 hod. v pokojové teplotě a pak šup s ním do mrazáku…:-)

Pátek 26. září 2008 v 17:05® Klon
Klon

3impy> Olověnku dělám v tomto případě 30 cm a fluocarbon cca 10 – 15 cm.Vůbec to ničemu nevadí a fluocarbon jak je známo je skoro neviditelný,takže pro kapra super.S tuhostí si vůbec nemusíš lámat hlavu…

Pátek 26. září 2008 ve 13:40® yerrx
yerrx

zkousel jsem si delat boilies doma, ale pri suseni praska a rozpada se, nevite co s tim?

Pátek 26. září 2008 ve 12:53® 3impy

Klon> To me nenapadlo, sice pouzivam „HerkulineBlend“ aby návazec lezel u dna ale davat tam olovenku a pak fluorkarbon me nenapadlo. Jak dlouhej pak musi ten navazec byt? Nekazi to pak ucinnost fluorkarbonovyho navazce – myslim tim pruznost a tuhost ktera brani vyplivnuti?

Pátek 26. září 2008 ve 12:41® 3impy

b.gun> dik, ja pouzval baclead olova v kombinaci s olovenkou, a tu ted muzu v klidu vynechat:o)

Pátek 26. září 2008 v 11:24® Klon
Klon

misi6> Mám s ním zkušenosti,ale nějak mě nenadchlo.Znám lepší věci,ale taky dražší…Nevím co bych ti měl víc napsat.Já už se snažím dělat vše sám,pokud mi to jen trochu čas dovolí…:-)

Pátek 26. září 2008 v 11:21® Klon
Klon

3impy> a b.gun. Jste tak trochu oba vedle.Podle toho jak to tu píšete vyplývá že to vážete špatně!Olověnka se na řece dává až za olovo,takže na kmenový vlasec se dá např. na klip olovo,pak olověnka a na konec třeba fluocarbon a na něm boilies… Tímto způsobem olověnka kopíruje dno…Jakmile došponujete vlasec a dáte klidně špičky nahoru,tak dopnete kmenový vlasec po olovo a olověnka se nehne.Chce se to jen pánové zamyslet.Na stojatých vodách se to děla obdobně… Můj názor je že olověnka s kombinací fluocarbonu je super věc a hlavně na řece.Zkoušeno nejvíce na Labi a úspěšně… Je jasný že pokud dáte olovo přímo na olověnku a pak dopnete vlasec,tak že jí zvednete až po olovo,ale takhle se neváže… Pokud budete mít zájem,mohl bych vám udělat podrobný popis a nakres jak to má být…Možná i foto…:-)

Čtvrtek 25. září 2008 ve 21:27® misi6

máte někdo zkušenost s robin red ?

Čtvrtek 25. září 2008 ve 21:26® misi6

pls s jakym boilisem mate nejvice zkušeností ?

Čtvrtek 25. září 2008 ve 14:55® b.gun

3impy: Odpověděl sis sám – je to zbytečnost. Pokud budeš mít došponovaný vlasec – a netýká se to jen řeky a prutů špičkou nahoru – tak ti to dno stejně kopírovat nebude. Pokud by ti šlo o to, aby vlasec/šňůra šla po dně, daleko lepší práci odvedou backlead olova. Někdo olověnku používá i kvůli tomu, aby se ryba nepořezala o tenký vlasec/šňůru – to mi příjde taky jako blbost, stejnou práci – a za daleko menší prachy – odvede silný vlasec (např. 0,50 mm), případně vlasec provlečený bužírkou.