Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.835 příspěvků, z toho 10835 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 19. srpna 2008 v 15:56® Klon
-
lacika3000> Myslím,že jsi si odpověděl sám
.Nemusíš si s toho dělat hlavu.Mě to taky trvalo nějaký ten rok,než
jsem to vypiloval.Musíš si hlavně osahat pruty.Třeba jsem si ted kupoval
nové a taky mi to několikrát ulítlo… třeba můj kamarád dělal
závodně muškaření a tím že tam trénující na těch terčích,tak ted
klidně trefí bojku na 100 metrů jak prd.. - Úterý 19. srpna 2008 ve 12:46® lacika3000
-
Klon> a u mna je este jeden problem nedokazem hodit na jedno a to iste miesto…vzdi mi do odide bud doloava viac abo doprava…chytam prvy rok taze este sa vtom musim zdokonalit
- Úterý 19. srpna 2008 v 9:41® lacika3000
-
Klon> jaj aha…to ma nenapadlo
- Pondělí 18. srpna 2008 v 15:27® Klon
-
lacika3000> Samozřejmě…Proti PVA punčochám,sáčkům apod. není odsouzení.Klidně to používej,je to dobrá věc.Jen musíš počítat,že tak daleko nedohodíš…

- Pondělí 18. srpna 2008 v 15:25® Klon
-
pif> jak si to myslel s tou kozí brankou??,Jsem to trochu nepobral

- Pondělí 18. srpna 2008 ve 14:54® lacika3000
-
Klon> a co keby som skusil pva material…sacok alebo nieco take
- Pondělí 18. srpna 2008 ve 14:38® pif
-
klon:tím solidním zdrojem jsem myslel cestu nějakou kozí brankou:)))ne profláklé obchody…
pokud máš recept na jejich výrobu,sem s ním,ale prosím polopaticky,pomalu chápu

- Pondělí 18. srpna 2008 ve 13:07® Klon
-
pif> Halibut pelety najdeš v každém internetovém obchodě,takže ti sem odkazy dávat nebudu.Vzhledem k tomu že jsi s MRS,tak bych zvolil asi nějaký větší obchod jako je MILO Brno apod.Pokud to nebude stačit,tak ti můžu dát odkazy kde objednávám já a jsou velice solidní..... Další variantou je si je vyrobit,je to to samý jako boilies jen trochu jinak

- Neděle 17. srpna 2008 v 19:16® pif
-
ahoj pánové..nemáte někdo čistě náhodou solidní zdroj na halibutky? 20 mm
- Neděle 17. srpna 2008 ve 12:50® Alov
-
Klon> No docela to váží, takže se spíš jedná o táhlý švih
Ale nějak to už prořeším 
- Neděle 17. srpna 2008 ve 12:24® Klon
-
Alov> nesmíš házet obloukem nebo nevím proč ti to padá.Mě se to nestávalo.V tom ti asi neporadím.Nebo jí nahazuješ švihem a néé tahem.v tom je taky rozdíl

- Neděle 17. srpna 2008 v 11:37® Alov
-
Klon> Zakrmovací raketa je sice fajn, ale jak s ní dycky švihnu, tak mi půlka vypadne někde na půl cesty mezi břehem a krmným místem. Zkoušel jsem to přicpávat hlínou nebo míchanicí, ale nepomohlo. Když jsem zakrmoval peletema nebo boilím, tak to samé (první případ byla kuku)

- Neděle 17. srpna 2008 v 11:06® Klon
-
lacika3000> Jinak abych ještě dodal.Pokud opravdu chceš dělat nějakou velkou krmnou kampaň,tak si pořid normální nafukovací člun.Nejlevnější obyčejný jsem viděl i za 500 kč.Pro začátek to stačí.Pokud je Vás v partě vícero,tak nebraní nic tomu,aby jste se složily a koupily ho dohromady…

- Neděle 17. srpna 2008 v 11:02® Klon
-
lacika3000> Pokud opravdu nemáš k dispozici nafukovací člun nemusí znamenat,že nemůžeš zakrmit.Snad ti něco říká zakrmovací raketa…Tou můžeš bez problému zakrmit místo kam chceš nahazovat.Stačí ti k tomu starší pevný prut a je to…Dám ti sem i onen obrázek ty rakety,kdybys nevěděl jak vypadá… Další variantou jsou kobry na boilies nebo praky,kterými taky zakrmíš.Stačí udělat směs šrotu,kukuřice,různých semínek a uděláš kouli.Dobrý prak dokáže takovou to kouli také poslat do dostatečných dálek. Když budeš potřebovat další rady,tak se ptej.Jsme tu od toho přátelé aby jsme si pomáhali.Zatím chlape…

- Sobota 16. srpna 2008 ve 21:30® lacika3000
-
ale to ze ja nemam potom jak zakrmovat
- Sobota 16. srpna 2008 v 15:37® Klon
-
lacika3000> Tak V tom ti nemohu jednoznačně asi poradit,ale pravda je taková že když chytáš na krmítko,tak velcí kapři jsou nedůvěřivý a takovýto krmítko může rozhodnout o tom že ti nezabere.Nehledě na to že na krmítko přilákáš i bílou rybu,takže se pak kapři drží opodál. Já krmítko nepoužívám vůbec na sestavy na kapry. Krmítka používám jen na feeder a to je pro mě taková odreagovačka.Tam počítám s bílou rybou. U feederu se chci cíleně vyřádit. Má rada je aby jsi zkusil přehodnotit své požadavky vůči lovu.Rozmysli se na co vlastně a jakým způsobem chceš rybařit. Chceš krmítko?? tak chytej na feedr… Chceš pořádnou rybu?? Co nejjednodušší ale účinnou montáž… Nehledě můj poslední a rozhodující názor proč krmítko ne,je že krmítkem musíš často přehazovat a to ryby plaší…

- Sobota 16. srpna 2008 v 15:16® lacika3000
-
a keby som si tam dal krmitko…lebo lodku na zakrmovanie nemam
- Sobota 16. srpna 2008 v 11:18® Klon
-
lacika3000> Souhlasím s CORMAXXem.Máš to zbytečně překombinované a v jednoduchosti je síla.Jak koukám na ten obrázek,tak odhaduji olovo cca70g a na to bych použil klasický klip s hadičkou na boční olovo a néé toto plastové stvoření.Pod klip stopera a těžkostní obratlík.Je podle mě blbost mít univerzální montáž na kterou si pak jen přepínáš koncovky.Radši si nadělej několik sestav než jdeš k vodě a pak není problém to vždy převázat. Říká se že náhoda je blbec,ale s mé zkušeností vím,že čím jednoduší sestava tím účinější.Další variantou na tento typ olova je tzv. " helikoptéra " Nemotá se to a nahazují se s tím dobré dálky. Jak už jsem tu několikrát psal je to vše o lenosti.Jakmile si dostatečně vše připravíte a budete tomu věnovat pozornost,tak ulovení ryby nenechá na sebe dlouho čekat.Jakmile to neřešíte můžete čekat a čekat.Pak si stěžujete,že to třeba nebere apod. Doopravdy tomu pánové věnujte pozornost. Neříkám že jsem bůhví jaký borec,ale učil jsem se chytat s partou a kteří mě donutily se nad tím zamyslet a když jsem jen špatně navázal tak mi nedovolili to nahodit.Už jen kvůli tomu,že by na to mohla i doplatit ryba a plavat si s olovem. Výsledek???Ryby chytám a málokdy se mi stane že nechytím rybu.Letos si pískám nad tím jak mi rybičky jdou. Tot vše chlapi a hodně ůlovků…

- Sobota 16. srpna 2008 v 10:35® lacika3000
-
cormaxx> ale ja som si tam dal karabinku tam preto lebo nie vzdi chytam na boilis,,nekedi dam aj obycajne naviazani hacik a chytam tak
- Čtvrtek 14. srpna 2008 v 15:50® Klon
-
b.gun> Byl jsem první,ale musím ti dát za pravdu,že máš jiný způsob výpočtu a že jsem tam nedopsal odpočet 20% pro ideální zátěž. Tak a teď to tu mají jak na talíři

- Čtvrtek 14. srpna 2008 ve 12:46@ ???
-
…
- Čtvrtek 14. srpna 2008 v 10:45® Petas
-
Klon>

- Čtvrtek 14. srpna 2008 v 10:31® cormaxx
-
lacika3000: Karabinku s obratlíkem bych úplně vynechal a vlasec navázal přímo na obratlík od návazce.Ještě bych tam dal nějaký gumový stoper(kuličku nebo váleček).A používal bych zátěžový obratlíky

- Čtvrtek 14. srpna 2008 v 7:44® b.gun
-
Moll: V librách se obyčejně uvádí tzv. testovací křivka prutu – tzn. pod jakým zatížením se prut (špička vůči rukojeti) ohne do pravého úhlu. Od testovací křivky se dá přibližně odvodit vrhací zátěž prutu, obyčejně uváděná v gramech – tzn. ideální hmotnost nástrahy/zátěže, na jejichž odhoz je prut určen. Tato hodnota je po odvození ovšem pouze orientační, neboť každý prut je jiný a záleží i na konstrukci a materiálu, ze kterého je vyroben. Chování prutu se bude typ od typu lišit, nehledě na to, že při vhodném způsobu nahazování se dá odhodit i mnohem těžší zátěž, než je doporučováno jako maximum. Není nad to, vyzkoušet si prut osobně s různými zátěžemi a získat tak vlastní zkušenost o tom, která zátěž je pro daný prut nejvhodnější a co si s daným prutem můžeš dovolit.
A k samotnému převodu – 1 libra = 453,592 gramů (pro zjednodušení 454 g). Libry vynásobíš gramy a výsledek vydělíš 16 (např. 2 libry = (2 • 454) : 16 = 908 : 16 = 57 g) a získáš orientační hodnotu o určité maximální vrhací zátěži. Pokud budeš chtít orientačně optimální vrhací zátěž, odečti od předchozího výsledku 20% – výsledek je cca 45 g. Pro představu ještě přikládám tabulku s orientačními převody pro několik základních hodnot:
- Středa 13. srpna 2008 ve 23:11® lacika3000
-
potrebolval by som pomoc…ako by mala vyzerat montaz s tymto???dakujem.

- Středa 13. srpna 2008 ve 22:46® cormaxx
-
Používáte někdo kombinaci vidličky s hrazdou na 2 pruty? Protáčí se to,když je to v zemi?
- Středa 13. srpna 2008 ve 20:26® tomchamik
-
Klon> děkujeme

- Středa 13. srpna 2008 v 17:59® EDYS
-
Klon> ses sikulka..

- Středa 13. srpna 2008 v 17:33® Stanosek
-
Ok díky, nesmím věřit všemu co kamarádí říkají aspon budu dělat chytrýho::))
- Středa 13. srpna 2008 v 16:45® Tutan
-
Klon: Díky! …ale máš nervy.