Vyhledávání
Kaprařina
V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 18. srpna 2008 v 15:25® Klon
-
pif> jak si to myslel s tou kozí brankou??,Jsem to trochu nepobral
- Pondělí 18. srpna 2008 ve 14:54® lacika3000
-
Klon> a co keby som skusil pva material…sacok alebo nieco take
- Pondělí 18. srpna 2008 ve 14:38® pif
-
klon:tím solidním zdrojem jsem myslel cestu nějakou kozí brankou:)))ne profláklé obchody…
pokud máš recept na jejich výrobu,sem s ním,ale prosím polopaticky,pomalu chápu
- Pondělí 18. srpna 2008 ve 13:07® Klon
-
pif> Halibut pelety najdeš v každém internetovém obchodě,takže ti sem odkazy dávat nebudu.Vzhledem k tomu že jsi s MRS,tak bych zvolil asi nějaký větší obchod jako je MILO Brno apod.Pokud to nebude stačit,tak ti můžu dát odkazy kde objednávám já a jsou velice solidní..... Další variantou je si je vyrobit,je to to samý jako boilies jen trochu jinak
- Neděle 17. srpna 2008 v 19:16® pif
-
ahoj pánové..nemáte někdo čistě náhodou solidní zdroj na halibutky? 20 mm
- Neděle 17. srpna 2008 ve 12:50® Alov
-
Klon> No docela to váží, takže se spíš jedná o táhlý švih
Ale nějak to už prořeším
- Neděle 17. srpna 2008 ve 12:24® Klon
-
Alov> nesmíš házet obloukem nebo nevím proč ti to padá.Mě se to nestávalo.V tom ti asi neporadím.Nebo jí nahazuješ švihem a néé tahem.v tom je taky rozdíl
- Neděle 17. srpna 2008 v 11:37® Alov
-
Klon> Zakrmovací raketa je sice fajn, ale jak s ní dycky švihnu, tak mi půlka vypadne někde na půl cesty mezi břehem a krmným místem. Zkoušel jsem to přicpávat hlínou nebo míchanicí, ale nepomohlo. Když jsem zakrmoval peletema nebo boilím, tak to samé (první případ byla kuku)
- Neděle 17. srpna 2008 v 11:06® Klon
-
lacika3000> Jinak abych ještě dodal.Pokud opravdu chceš dělat nějakou velkou krmnou kampaň,tak si pořid normální nafukovací člun.Nejlevnější obyčejný jsem viděl i za 500 kč.Pro začátek to stačí.Pokud je Vás v partě vícero,tak nebraní nic tomu,aby jste se složily a koupily ho dohromady…
- Neděle 17. srpna 2008 v 11:02® Klon
-
lacika3000> Pokud opravdu nemáš k dispozici nafukovací člun nemusí znamenat,že nemůžeš zakrmit.Snad ti něco říká zakrmovací raketa…Tou můžeš bez problému zakrmit místo kam chceš nahazovat.Stačí ti k tomu starší pevný prut a je to…Dám ti sem i onen obrázek ty rakety,kdybys nevěděl jak vypadá… Další variantou jsou kobry na boilies nebo praky,kterými taky zakrmíš.Stačí udělat směs šrotu,kukuřice,různých semínek a uděláš kouli.Dobrý prak dokáže takovou to kouli také poslat do dostatečných dálek. Když budeš potřebovat další rady,tak se ptej.Jsme tu od toho přátelé aby jsme si pomáhali.Zatím chlape…
- Sobota 16. srpna 2008 ve 21:30® lacika3000
-
ale to ze ja nemam potom jak zakrmovat
- Sobota 16. srpna 2008 v 15:37® Klon
-
lacika3000> Tak V tom ti nemohu jednoznačně asi poradit,ale pravda je taková že když chytáš na krmítko,tak velcí kapři jsou nedůvěřivý a takovýto krmítko může rozhodnout o tom že ti nezabere.Nehledě na to že na krmítko přilákáš i bílou rybu,takže se pak kapři drží opodál. Já krmítko nepoužívám vůbec na sestavy na kapry. Krmítka používám jen na feeder a to je pro mě taková odreagovačka.Tam počítám s bílou rybou. U feederu se chci cíleně vyřádit. Má rada je aby jsi zkusil přehodnotit své požadavky vůči lovu.Rozmysli se na co vlastně a jakým způsobem chceš rybařit. Chceš krmítko?? tak chytej na feedr… Chceš pořádnou rybu?? Co nejjednodušší ale účinnou montáž… Nehledě můj poslední a rozhodující názor proč krmítko ne,je že krmítkem musíš často přehazovat a to ryby plaší…
- Sobota 16. srpna 2008 v 15:16® lacika3000
-
a keby som si tam dal krmitko…lebo lodku na zakrmovanie nemam
- Sobota 16. srpna 2008 v 11:18® Klon
-
lacika3000> Souhlasím s CORMAXXem.Máš to zbytečně překombinované a v jednoduchosti je síla.Jak koukám na ten obrázek,tak odhaduji olovo cca70g a na to bych použil klasický klip s hadičkou na boční olovo a néé toto plastové stvoření.Pod klip stopera a těžkostní obratlík.Je podle mě blbost mít univerzální montáž na kterou si pak jen přepínáš koncovky.Radši si nadělej několik sestav než jdeš k vodě a pak není problém to vždy převázat. Říká se že náhoda je blbec,ale s mé zkušeností vím,že čím jednoduší sestava tím účinější.Další variantou na tento typ olova je tzv. " helikoptéra " Nemotá se to a nahazují se s tím dobré dálky. Jak už jsem tu několikrát psal je to vše o lenosti.Jakmile si dostatečně vše připravíte a budete tomu věnovat pozornost,tak ulovení ryby nenechá na sebe dlouho čekat.Jakmile to neřešíte můžete čekat a čekat.Pak si stěžujete,že to třeba nebere apod. Doopravdy tomu pánové věnujte pozornost. Neříkám že jsem bůhví jaký borec,ale učil jsem se chytat s partou a kteří mě donutily se nad tím zamyslet a když jsem jen špatně navázal tak mi nedovolili to nahodit.Už jen kvůli tomu,že by na to mohla i doplatit ryba a plavat si s olovem. Výsledek???Ryby chytám a málokdy se mi stane že nechytím rybu.Letos si pískám nad tím jak mi rybičky jdou. Tot vše chlapi a hodně ůlovků…
- Sobota 16. srpna 2008 v 10:35® lacika3000
-
cormaxx> ale ja som si tam dal karabinku tam preto lebo nie vzdi chytam na boilis,,nekedi dam aj obycajne naviazani hacik a chytam tak
- Čtvrtek 14. srpna 2008 v 15:50® Klon
-
b.gun> Byl jsem první,ale musím ti dát za pravdu,že máš jiný způsob výpočtu a že jsem tam nedopsal odpočet 20% pro ideální zátěž. Tak a teď to tu mají jak na talíři
- Čtvrtek 14. srpna 2008 ve 12:46@ ???
-
…
- Čtvrtek 14. srpna 2008 v 10:45® Petas
-
Klon>
- Čtvrtek 14. srpna 2008 v 10:31® cormaxx
-
lacika3000: Karabinku s obratlíkem bych úplně vynechal a vlasec navázal přímo na obratlík od návazce.Ještě bych tam dal nějaký gumový stoper(kuličku nebo váleček).A používal bych zátěžový obratlíky
- Čtvrtek 14. srpna 2008 v 7:44® b.gun
-
Moll: V librách se obyčejně uvádí tzv. testovací křivka prutu – tzn. pod jakým zatížením se prut (špička vůči rukojeti) ohne do pravého úhlu. Od testovací křivky se dá přibližně odvodit vrhací zátěž prutu, obyčejně uváděná v gramech – tzn. ideální hmotnost nástrahy/zátěže, na jejichž odhoz je prut určen. Tato hodnota je po odvození ovšem pouze orientační, neboť každý prut je jiný a záleží i na konstrukci a materiálu, ze kterého je vyroben. Chování prutu se bude typ od typu lišit, nehledě na to, že při vhodném způsobu nahazování se dá odhodit i mnohem těžší zátěž, než je doporučováno jako maximum. Není nad to, vyzkoušet si prut osobně s různými zátěžemi a získat tak vlastní zkušenost o tom, která zátěž je pro daný prut nejvhodnější a co si s daným prutem můžeš dovolit.
A k samotnému převodu – 1 libra = 453,592 gramů (pro zjednodušení 454 g). Libry vynásobíš gramy a výsledek vydělíš 16 (např. 2 libry = (2 • 454) : 16 = 908 : 16 = 57 g) a získáš orientační hodnotu o určité maximální vrhací zátěži. Pokud budeš chtít orientačně optimální vrhací zátěž, odečti od předchozího výsledku 20% – výsledek je cca 45 g. Pro představu ještě přikládám tabulku s orientačními převody pro několik základních hodnot: - Středa 13. srpna 2008 ve 23:11® lacika3000
-
potrebolval by som pomoc…ako by mala vyzerat montaz s tymto???dakujem.
- Středa 13. srpna 2008 ve 22:46® cormaxx
-
Používáte někdo kombinaci vidličky s hrazdou na 2 pruty? Protáčí se to,když je to v zemi?
- Středa 13. srpna 2008 ve 20:26® tomchamik
-
Klon> děkujeme
- Středa 13. srpna 2008 v 17:59® EDYS
-
Klon> ses sikulka..
- Středa 13. srpna 2008 v 17:33® Stanosek
-
Ok díky, nesmím věřit všemu co kamarádí říkají aspon budu dělat chytrýho::))
- Středa 13. srpna 2008 v 16:45® Tutan
-
Klon: Díky! …ale máš nervy.
- Středa 13. srpna 2008 v 16:25® Klon
-
Nějak mi to nedalo a musím vám to tu tedy rozlousknout.Pro mě to je základ rybařiny,abych si uměl vybrat prut,ale někdo to hold dělá jinak..... 1lb je přibližně 0,453,6 kg,přesně to je 0,453 592 37 kg. Na prutech je v librách označena testovací křivka prutu,při které se ohne do 90 stupňů.Optimální vrhací nebo-li odhozovou zátěž musíme vypočítat. Dám sem příklad na onen 3lbs prut,abych vyvedl z omylu pana STANOUSEKa
. Optimální vrhací zátěž se vypočítá,když onu testovací křivku vydělíme 16.. 453.6×3 / 16 = 85,05 g. 85g je optimální vrhací zátěž.Samozřejmě se dá vrhat větší zátěže.Toto je jen optimální při které je minimální riziko zlomení prutu nebo jeho poškození. Ostatní: 2,5 lbs = 453.6×2,5 / 16 = 70,87 g. 2,75lbs = 453.6×2,75 / 16 = 77,96 g. 3,25lbs = 453.6×3,25 / 16 = 92,13 g. 3,5 lbs = 453.6×3,5 / 16 = 99,22 g. 3,75lbs = 453.6×3,75 / 16 = 106,31 g. Tak a buď si to pánové uložte nebo napište.Už to sem dávat znovu nebudu. Ještě dodám,že čím větší lbs u prutu,tím je tvrdší a máte větší vrhací zátěž,ale potěšení s tahání ryby ven je menší…Kompromis bych zvolil prut 2,75 – 3,25lbs,podle značky a velikostí ryb které taháte
Joo a zasloužím si poděkování,za to že jsem se s tím psal
snad jsem Vám to už vysvětlil a pomohl Vám…
- Středa 13. srpna 2008 v 15:26® Klon
-
Stanosek> OMYL pánové 3Lbs není zátěž 150g.Hledejte a najdete to.
- Středa 13. srpna 2008 ve 13:27® EDYS
-
Stanosek> ja to tez tak tvrdil ale nekdo psal ze ne..
- Středa 13. srpna 2008 v 11:12® Stanosek
-
Hej tak s těma librama fakt nevím, ale na internetu byla tabulka, kde to bylo všechno vypsáno. Na 100% vím že 3 lib. jsou zátěž 150g