Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 1. července 2008 v 18:46profil byl smazán

Klon, no já dávám ten FC hlavně kvůli tvrdosti a taky proto, že se dá krásně v páře srovnat, tak, jak si myslím, že je to nejlepší. S tou viditelností, já nevím, při tom jak je to kalné a vzhledem k tomu, že chytám asi tak na 4 m , tam už nemůže být nic vidět. Ještě jeden dotaz, jde ta olověnka navázat přímo k FC nějakým uzlem? Já prostě na návazci obratlík nemám rád, to raději několik uzlů, oni když se uvážou pořádně a potom vyzkouší na tah tak jsou spolehlivé, ještě se mi nikdy nestalo, že by mi to v tomto místě někdy povolilo. Tady jsem to fotnul

foto/diskuze/kaprarina/2008/th-img18879.jpg
Úterý 1. července 2008 v 17:49® Klon
Klon

zadar> Ahoj.Ten tvuj popis návazce vlastně nahradíš tou olověnkou a budeš to mít bez uzlů.Čím více uzlů,tím je systém více oslaben.Olověnky používám od 15 Lb až po 45 Lb od různých firem.Kdybych to tu měl vše vypisovat,tak je to hodně dlouhý.Mám jich asi 30.Joo jinak mě překvapuje,že u tebe na Labi není důležitá viditelnost…Já jezdím hodně po Labi na různá místa a řekl bych že vždy opak,proto ten fluocarbon…Jestli to u tebe není tak horky s viditelností,tak ten fluocarbon ani nedávaj.Jeho škoda…Kdyb něco ,tak klidně napiš a ja ti pošlu postup i fota těch montáží…Už to mám skoro hotové,tak se to snad objeví i tu na Chytej.cz.

Úterý 1. července 2008 v 17:39profil byl smazán

Klon, díky za popsání návazce. Ještě bych rád věděl, jakou olověnku na to dáváš. Já teď zkouším kombinované návazce fluokarbon 25 lb na háček s déčkem, ale jenom tak 4–5cm, funguje to i jako rovnátko kvůli vyplivnutí, potom kravskym uzlem navázaná pletenka a potom vlasec 0,60 , nebo zase fluokarbon, ten vlasec tam dávám kvůli ceně, chytám většinou na Labi a tam ta neviditelnost zase neni tak důležitá. Ta pletenka musí být co nejkratší, funguje vlastně jako ten obratlík, ale je to ohebnější a nemotá se to. Na uzel pletenka-vlasec dávám plastické olovo aby ta 60 vlasec hezky ležel na dně. Zkoušel jsem to už letos několikrát na Labi a funguje to pěkně. Ale tu olověnku určitě taky prubnu.

Pátek 27. června 2008 ve 20:43® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

EDYS> Pokud jedeš na 500-ti hektarovou vodu, tak je počasí dost důležité:-P Jinak to krmení je jednoduché. Spíše dávej méně než více, stačí i jeden druh boilies:-1 . U mne byly výsledky mnohem lepší;-) . Nenatáhl jsem ty malé čudly.9-)

Pátek 27. června 2008 v 18:45® EDYS
EDYS

Klon> No ja ani nepocitam s big kapry..:-D ja budu rad aspon za ty male..:-D nebo aji za tu bilou rybu..:-D no ale snad vyjde pocasi to je taky hodne dulezite..:-D nebo na velke vode 500ha ne??

Pátek 27. června 2008 v 18:32® Klon
Klon

EDYS> Bude to mít efekt na rybníku na řece NE.Musíš počíta ale s tím,že ti šrot na táhne bílou rybu,která způsobí to že velký ryby mezi ně nepůjdou a budou mimo krmné místo.Tím pádem počítej ze záběry od bíle ryby nebo menších kaprů.Pak jedině se děla to,že se pruty nahazují mino krmné místo,tak cca 1 – 2 metry od něj nebo uděláš falešný krmný místo a kousek dál si uděláš TOP místo…

Pátek 27. června 2008 ve 12:37® EDYS
EDYS

Klon> No neco jsem o tom přečetl..ale to je čekani na tu rybu..:-D ptz to je to same jako bych krmil kukurici a nahacek bych dal kukurici ne??a cekal nez to ta ryba najde..muzu treba krmit nejakym srotem a na hacek dat nejaky boilis bude to mit efekt??

Pátek 27. června 2008 v 10:55® Klon
Klon

EDYS> Tak takhle kdyby jsi to udělal,tak je to zrovna špatně…Můžeš použit více boiliesu,ale každopádně jeden z nich musíš mít i jako nastrahu…Nejlepé to uděláš tak,že si vezmeš 2 druhy boiliesu a na každy prut dáš jiný.Stejnými 2 druhy boiliesu i zakrmíš…Když ti to začne brát zřetelně víc na jeden druh boiliesu než na druhy,tak začneš dávat na oba pruty ten boilies na který ti to bere a začneš už jen po každémůlovku lehce dokrmovat kobrou stejným boiliesem jako máš na prutech.....Snad jsem ti nezamotal hlavu,ale je to úplně jednoduchy:-D Prostě vždy plati to ,že to co máš na prutě jako nástrahu,by jsi měl mít ve vodě jak návnadu :-)) )Kdyby přeci bylo potřeba více informací,tak mi napiš osobku…

Čtvrtek 26. června 2008 ve 20:08® EDYS
EDYS

Chci se zeptat..na boilis chytate jak??jako ze koupite dva druhy boilisu a na hacek pichate jeden a do vody sypete druhy??:-x

Čtvrtek 26. června 2008 ve 14:20® Klon
Klon

Na Vranově super rybačka…Sice jsme museli udělat krmnou kampaň ktero moc nemám v oblibě,ale zachytalo se nejlípza tuhle sezonu

Čtvrtek 26. června 2008 ve 13:03® kaprnak
kaprnak

Zatim nemam zadne zpravy z vranova ale kdyz chytnes dobry pocasi tak je tam super rybacka.pivo

Středa 25. června 2008 ve 20:50® EDYS
EDYS

Chci se zeptat jak jdou kapři na Vranovské přehradě??:-)

Neděle 22. června 2008 ve 21:51® BuBu99
BuBu99

zdravim chci se zeptat sonar mi ukazuje porad stejnou hloubku a jednu rybu porad dokola ja myslim ze to bude asi sondou co si o myslite nemate nekdo podobnou zkusenost

Neděle 22. června 2008 v 11:27® HaD
HaD

Hlasujte v nové anketě! www.chytej.cz

Sobota 21. června 2008 ve 23:28® skyppy
skyppy

binor> tomik-x.sblog.cz
www.mrk.cz tady máš něco málo :-93;

Sobota 21. června 2008 v 9:48® binor

Zdravím vás všechny.Mám prosbu,neví někdo odkaz na stránky s nemocemi kaprů?Předem díky.

Čtvrtek 19. června 2008 v 11:15® Klon
Klon

Boužel mě tyto navijáky taky nesedí.Nevím proč,ale není to ono.Taky jsem si je koupil a za měsíc šli pryč.Není to po prvé co mi od shimana něco nesedlo.Neříká se nadarmo,že drahá věc nemusí být zrovna nejlepší :-| …Koupil jsem si pak o dost levnější navijáky Tica a ejhle sedí mi super a že dostávaj záhul,tak to teda dostávaj..:-D

Čtvrtek 19. června 2008 v 8:50@ ???

Nesedí koupil jsem si LC big , jinak jsou ale super.

Středa 18. června 2008 v 19:36® EDYS
EDYS

sumik1> Proč to prodáváš nesedí ti??9-)

Středa 18. června 2008 ve 13:08@ ???

Prodám nové Shimano Aero Power XT 10000 2ks jen vcelku 1 den u vody cena 14999,.včetně silonu a na rezervních cívkách pletenka na kapry.Původní cena 21000,–kč T.4 519 4141 7­10 Nebo je na www.musov.eu

foto/diskuze/kaprarina/2008/th-img18703.jpg
Pondělí 16. června 2008 ve 14:19® pike-007
pike-007

radek svab> Já amury chytám nejraději na mlaskačku, na kus rohliku nebo kus roztřepeného rákosu (pokud na daném místě roste), dobré místo je podél rákosí, kde se živí rákosem a různou trávou.Tento příspěvek sem 16.6.2008 v 16:28 přesunul z diskuze ''Z lovu'' administrátor HaD

Pondělí 16. června 2008 ve 13:52® radek svab

poradte prosim jak na amura,nemam zadne zkusenosti s touto rybou,predem dekuji.Tento příspěvek sem 16.6.2008 v 16:28 přesunul z diskuze ''Z lovu'' administrátor HaD

Čtvrtek 12. června 2008 v 16:09® Klon
Klon

zadar> Ano.Vezmu pletenku s olověným jádrem a na jeden konec dám samotný kroužek a na druhý konec obratlík z kroužkem.Na konec kde je jen kroužek přivážu kmenový vlasec a na druhy kde je obratlík s kroužkem navážu cca 10 – 15 cm FC.Fluorocarbon jde minimálně ve vodě vidět,takže pro kapra je to lepší…Dá se to navázat více způsoby,ale preferuji hlavně ten obratlík s kroužkem.Nastraha je pak pohyblivá do všech stran.Jinak olovo na průběh.Můžeš ho dát bud na kmenový nebo na olověnku.To zaleží na tobě.Mám ještě nový způsob vázání,který mám od kamaráda s anglie,ale to bych musel na fotit a udělat postup,jinak bych ti to nevysvětlil…Děla se to taky s olověnky do takovýho pletence.Je to fakt super,ale to až budu mít čas,tak Vám to sem hodím…Není nad kamarády v anglii,tam je kaprařina trochu jinde…:-D

Čtvrtek 12. června 2008 ve 13:19® EDYS
EDYS

Klon> nj..ja moc boilies nechytam neni tedka jeste cas..k vode se nedostanu ani 2* týdně..takze by to nemelo smysl..ale kaprů máš celkem dost..:-D ..a tu pletentu jsem tudíž nemyslel na boilies návazec ale na obycejný..:-D

Čtvrtek 12. června 2008 v 10:17profil byl smazán

Klon Rozumím dobře tomu, že děláš návazce z olověnky a háček máš navázaný fluokarbonem, od háčku několik cm FC a potom návazec pokračuje olověnkou? Letos také dělám podobné experimenty, ale ne s olověnkou.

Čtvrtek 12. června 2008 v 8:41® Klon
Klon

EDYS> Na to je těžké odpovědět.Každy má zkušenosti z jinou šňůrou a dnes jich je na trhu tolik,že máš problém si vybrat.Jelikož jsem kaprař a musím mít ve výbavě vše,tak jich mám asi 45 druhů.Záleží jestli chytáš na bahnitém,písčitém nebo travnatém dně.Pak máš různé kombinace třeba na kamenné dno apod.já osobně letos používám pletenku s olověným jádrem která je těžší jak voda a leží na dně.Výhoda je že jí vážeš uplně bezuzlovou variantou kd na konec navážeš kousek fluocarbonu který nejde ve vodě vidět.Potřebuješ na to ale extra tenkou boilies jehlu,kterou myslím má na stránkách FOX…Není to zrovná levné,ale mé úspěchy jsou v tomto období o cca 30% účinější…To znamená,že minulý rok za měsíc květen mám 16 kousků kapra od 65cm – 87 cm.Letos za květen mám 21 kaprů ve velikosti od 65 cm do 83 cm.Malý kary do 65 cm nepočítám.Já to mám tozděleno tak,že do 65 cm = malá ryba a nad 65 cm velká ryba.Tím nechci říct že bych pohrdal menšími kusy.Jsem štastný za každou rybu kterou chytím a taky každou pustím..

Středa 11. června 2008 v 15:47® EDYS
EDYS

Jaká je nejlepší šňůra na návazce..poměr cena kvalita.:-93;

Středa 11. června 2008 ve 13:55® jakubmikulica

čau rybáři

Pondělí 9. června 2008 ve 13:19® cormaxx
cormaxx

Zauwi: Možná by se dala sehnat levněji,tuhle jsem si pamatoval;-)

Pondělí 9. června 2008 ve 13:00® Zauwi
Zauwi

to Cormoran: to je přesně ono, cenově jsem myslel do 500, jelikož nejsem zručnej, tak tu domácí výrobu asi necháme bejt:)